GYES Emeléséért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) GYES Emeléséért! petíció automatikusan generált fórumtémája

....

#26 PILISVÖRÖSVÁR

2013-01-26 17:17

....
zizi

#27

2013-01-31 21:55

Sajnos, ehhez még hozzá szólni sem tudok, annyira botrányos a helyzet!!!!
redorka

#28 Tragikus

2013-01-31 23:12

Én jelenleg még Gyeden vagyok, de márciustól a Gyest kellene kapnom. A férjem fizetése elmegy a rezsire és a lakáshitelre, szóval abból élünk, ami az én jövedelmem. Ebből következik, hogy a  Gyes összegéből nem tudunk megélni 3-an, ezt akkor is tudtuk, amikor gyermeket vállaltunk, és azt is tudtuk, hogy 2 éves korától bölcsibe fogjuk adni, mert nem tudunk máshogy megélni. Amikor fél éves volt a kisfiam bementem a bölcsibe, hogy jelentkezzek, nehogy lemaradjunk. Akkor azt mondták még korán van nem tudok jelentkezni, jöjjek majd márciusban mikor 1 éves lesz. Adtak papírt is, amit kitöltve vittem, munkáltatóival, jövedelemigazolással....Aztán mondták, hogy megváltozott a nyomtatvány ez már nem jó, és különben sem tudok jelentkezni, mert csak 6 hónappal azelőtt lehet beadni a jelentkezési lapot ahogy járni szeretnénk, és évközben amúgy sem vesznek fel senkit, de azért próbálkozzak. Természetesen próbálkoztunk, jelenleg is mert már 2 fellebbezésen túl vagyunk, kaptunk egy papírt hogy további fellebbezésnek helye nincs, azért megyünk az önkormányzathoz,de semmi. Ezt csak azért írtam le hátha olvassák esetleg illetékesek is.

Szóval kérdezem én ha nem tudok visszamenni dolgozni, mert nem veszik fel a gyereket, a magánbölcsi ára horrorisztikus, a Gyes összegéből nem tudunk megélni, akkor mit is csináljunk? Szüljünk még? Hova, mire???? Simán a nyomorba taszítanak, még éppen elevickélő családokat. Nagyon szomorú és egyben felháborító is!

Bocsánat hogy ilyen hosszan írtam, de kijött belőlem!

 

M. ILDIKÓ

#29

2013-02-01 01:31

Egyedül nevelek 6 gyermeket. A GYES, családi pótlék összege évek óta nem emelkedik, az élelmiszer ára viszont szinte a duplájára nőtt. Nem győzöm etetni a 3 kamasz fiút és a 3 óvodást! Ja és óvodáztatási támogatást nem kapok, mert nem 8 általános a végzettségem! Ez az egyetlen kizáró oka! Gyermektartást sem fizet az apuka, mert feketén dolgozik, jobban megéri neki is és a munkáltatójának is. Regisztrált álláskereső, így még az erre járó támogatást is felveszi. A rendőrségen is feljelentettem, vissza jött a papír, hogy nem követ el bűncselekményt, mert együttműködik a munkaügyi központtal. Eddig 700 ezer ft a tartozása. Én meg nem tudom fizetni a fűtést, közös költséget, egyre nő a tartozásom, és engem a bíróságra visznek, ha nem fizetek, a kedves apukát pedig védi a törvény!
Edit &Ricsi&Bia

#30

2013-02-01 02:25

Nekünk egy 4hónapos kisbabánk van itthon a gyest kapok rá párom több mint 3 évig dolgozott egy helyen és most január 28-án elbocsátották a munkahelyéről egyik napról a másikra.nem tudom mi lesz velünk de azóta mindennap sírok, hogy mi lesz ha nem talál munkát!Rossz belegondolni.Ez MAGYARORSZÁG!
Appleboom

#31

2013-02-01 13:24

Az a baj,hogy azok miatt nem emelik a gyest,családit,akik léhűtő életmód miatt,felelőtlenül potyogtatják a gyerekeket.És sajnos a becsülettel dolgozó és fizető szülőkkel így meg kitolnak.Erre kellene megoldást találniuk.De sajnos erre nem áldoznak sokat,sajnos :(
Oroszlánkirálynő

#32 Re:

2013-02-01 13:37

#31: Appleboom -

Teljesen igazad van. Különbséget kellene tenni azok között, akik mankából mentek el szülni és azok között akik nem dolgoztak. Szerintem ugyanis nagyon igazságtalan, hogy a harmadik évben ugyanazt az összeget kapja az, aki már dolgozott, mint az, aki ,még egy napot sem töltött a munka világában. Mellesleg a "felelőtlenül gyereket potyogtatók" sajnos egész jól megélnek belőle.

 

Anyuci25

#33 Re: Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak ma

2013-02-01 16:50

#5: twinmom - Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

Dehogy akarják hogy szaporodjon a MAGYAR! Nézzen mindenki körül és nyissa ki a szemét!!! Ma itt Magyarországon, drága kis hazánkban NÉPÍRTÁS folyik kérem szépen!!!! Mi meg végig nézzük tétlenül!


Vendég

#34

2013-02-01 20:18

Jó is lenne.... :)
vic

#35 Re:

2013-02-01 21:31

#2: -

Azért akinek csak a gyes meg a családi pótlék van, az is elgondolkodtató, hogy mennyire felelősségteljesen vállalt gyermeket...

v

#36 Re:

2013-02-01 21:36

#29: M. ILDIKÓ -

Teljesen egyetértek azzal, hogy emelni kellene egyébként, de véleményem szerint a mai világba 6 gyereket szülni marha nagy felelőtlenség!!!

Mozaik

#37 Emelés. Kellene de megérné?

2013-02-01 23:16

Én is Gyesen vagyok 1 gyermekünk van. Apa dolgozik nem sokért. De fogalmazzunk úgy éhen "Éppen" nem halunk. De már a gyógyszervásárlás egy csöppet fejfájós hogy miből vegyük el azt az összeget. De!!!!

Gondoljatok bele hogy hány "Etnikumi család van, ahol össze se tudják számolni mennyi a gyerek. Ha megemelik, akkor ezután még mennyi lenne? Ez a szomorú.

Én is nagyon örülnék egy kis emelésnek, de ha belegondolok hogy az a sok mocskos ingyen élő, erre is ráharapna mint az Aluminiumra, a vezetékre akkor inkább ne emeljenek. Már így is annyian vannak hogy előre fáj a fejem, hogy hova irassam óvodába a gyereket.

Az emelés nem lenne rossz de én valamilyen szabályozás mellé kötném. pl az egyik félnek dolgoznia kellene vagy valami hasonló de ez valóban tarthatatlan.
Anya

#38

2013-02-02 00:34

Már nem azért a 20 fillérért, de ha esetleg a GYES-t is munkaviszonyhoz kötnék, akkor talán nem lenni ennyi felelőtlen gyerekpotyogtatás. Nekünk is 4 gyerekünk van, de mi dolgozunk becsületesen. Sőt, a legkisebb 6 hónapos, és eljárok dolgozni, hogy megéljünk. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ennyi gyerek vesz minket körül!


Vendég

#39

2013-02-02 02:42

mennyi is most a gyes? 28 000 ft?
Ennyi a fűtés számlám az egyszobás
lakásunkra...ha egyébre nem jut, az biztos nem
baj...de a politikusok mindent kapjanak
ám meg....mert nekik aztán nagyon nehéz az
életük...no comment.. ehhez nem nagyon van mit
hozzáfűzni...köszönjük szépen ezt is!!! :(

Vendég

#40 botrány

2013-02-03 20:24

#39: -

Tényleg botrány, ami itt megy családtámogatás címszó alatt, de azzal is egyetértek, hogy azok miatt nem kaphatunk többet, akik a gyermekvállalást "munkahelynek" tekintik. Hozzáteszem azt is, hogy a differenciálást tényleg csak akkor lehetne kivitelezni, ha mindenkinek lenne hol dolgozni, aki akar, és nem lennénk ennyire kiszolgáltatva egy-egy munkáltatónak éhbérért.

A gyermekvállalás nem lehet megélhetési forrás, de az már mégis durva, hogy a kapott összegből a gyermek szükségleteinek is csak egy része fedezhető. Tényleg erre lenne jó vmit kitalálni, mondom ezt szociológusként, jelenleg itthon babázva a 3. gyermekemmel. (a legnagyobb gyermekem 8 éves, és a csp. és a gyes ennyi volt 8 éve is, bezzeg a kenyér ára...)


Vendég

#41 Re:

2013-02-04 20:02

szerintem ne ebből éljen egy család

 

 


Vendég

#42

2013-02-06 11:46

Nem csak az a baj, hogy kevés a Gyes, hanem kevés a bölcsi, és mostmár drága is.Kiszámoltam, hogyha kifizetem a bölcsit, meg beleszámolom a havi 1 hét betegállományt, ami várható, akkor szinte ugyanott vagyok, mintha gyes-en lennék.Másrészt a bölcsikbe(legalábbis nálunk) 1 éves várólista van, ha valaki nem gondolkodik időben, esélye sincs bekerülni!És persze a munkahelyen sem díjazzák, ha kisgyerekesként rendszeresen betegállományban vagyunk.Én mázlista vagyok, mert volt hova visszamennem dolgozni, volt ismerős, aki szólt, hogy időben irassam be a gyereket bölcsibe(már születésekor, mert lemondani mindig lehet, de hirtelen bekerülni soha), és elég erős volt az immunrendszere a kicsinek, hogy megúsztuk a tanév során 3 hét betegállománnyal.Sok sikert a kezdeményezéshez!

Vendég

#43

2013-02-19 00:06

Sziasztok!
Aláírtam, támogatom! Nekünk a 1 gyerek van, nem volt tervezve, de amint megtudtuk, egy percig sem volt kérdéses, hogy marad!
A páromnak van munkája, mai átlagon számolva egész jó, de végrehajtói vonás van belőle, így a fele elmegy, és így már nem annyira jó a fizetése, én kapom a gyest, meg a családit, de kb. éppen megélni elég.
Hála istennek ismerős albérletben lakunk vidéken, nem kell bérleti díjat fizetni, viszont apuka Pesten dolgozik, oda kell a bérlet, amiből a munkáltató csak 50 %-ot fizet. Félre tenni nem tudunk, ha valami nagyobb kiadás kell, akkor az vagy családon belüli kölcsön, vagy a számlákkal malmozok, hogy mit lehetel tolni, hogy jól jöjjünk ki, vagy legalábbis ne annyira rosszul.
A babához ismerősöktől szinte minden kelléket ruhát, kiságyat, kádat, pelenkázót, babakocsit kaptunk, nem kellet semmit venni, de ha nem így lett volna, szerintem még szülés előtt éhen haltunk volna!!! Most hogy kapom a gyest, és nő a gyerek (másfél éves), már nem kapunk olyan sok cuccot, így már vásárolni kell...nem veszek hetente egy cipőt a gyereknek, vagy évszakokhoz illő ruhatárat, de így is megérezzük...szoptattam, rengeteget tudtam spórolni a tápszeren...még pelusos max. 6-8000 ft egy hónapban a pelus az elejétől kezdve (nem tudom hogy egyesek, akiknek 30 000 egy hónapban a pelenka, ők mit csinálnak )....szóval...jó lenne, ha valami itt is történne az "alsó szinten"!

U.I.: Az Orbánnak is van nem egy gyereke, ő vásárolt már be valaha is csak a gyereknek??? (bébiétel, tápszer, pelus, ruha, ápolószerek, stb.) Bár neki úgysem számít 50-60-70 ezer egy hónapban....
Boglárka

#44 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

2013-05-10 06:42

#3: ikres. - A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

3 gyerekes anyuka: nekem 3 gyermekem született 3 éven belül és én sem kaptam dupla GYED-et és GYES-t, hiába dolgoztam előtte 7 évig. ... és mindegyik gyermeknek másfajta cipő és ruhaméret kellett. Ráadásul az első két lányom összenőtt másfél év múlva és azóta egyforma magasak, egyforma ruhaméretük és cipőméretük. Szóval ugyanúgy mindenből 3-at kell venni ... mégsem kapok 3 GYES-t!!! ... szerintem a GYES maga túl alacsony a mostani árakhoz képest

Egy ismerősöm is hiába dolgozott több évig, mert szülés előtt 1 hónappal kirugták a munkahelyéről és arra hivatkozva, hogy 45 napig szülés előtt nem volt munkaviszonya végig csak GYES-t kap!!! Felháborító!


Vendég

#45

2013-05-13 13:42

Tudjátok Én Dawn szindromás babát nevelek,albérlrtbe sajna nem vagyunk tulfizetve!!! A kicsivel itthon kell maradni,nem tudok elmenni mellette dolgozni,mivel nincs segitségem kire rábiznám!!! Tejlej embert igényel,éjjel,nappal!! 10éves koráig kapom ezt a pénzt,és nem igazán lehet belöle kijönni, emellett mindent emelnek..Születése után tudtuk meg,hogy beteg,sajna nem erre számitottunk. Azota külön utakon járunk....mindezek mellett van egy nagyobbik gyermekem,aki asztmás...ha megemelnék a Gyest talán jobb lenne....tudtommal már lassan 10éve,vagy lehet több is,hogy be lett fagyasztva,és nem emelkedett egy kicsitsem!!!Más minden meg annál inkább!!! Nekünk nincs nagy segitség akik beteg gyerekeket nevelnek otthonukban,mert ezek az ellátások irto kevés amit kapunk,mert ennél többre lenne szüksége egy gyermeknek!!!
Ennyi

#46 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

2014-08-03 02:25

#3: ikres. - A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

Azért nem jár a minimálbér, mert nem dolgozol. Otthon pihensz GYES-en. Ennyi. Amúgy egyeértek, hogy a családi pótlék kevés, meg drágák a gyerekcuccok, stb... DE!!! Elsősorban munkavállalásban kellene gondolkozni, nem a magasabb öszegű segély kérésében.

Ennyi

#47 Re:

2014-08-03 02:27

#15: nagycsalád -

Miért érzed normálisnak, hogy Neked nem kell semmit dolgoznod?
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook