Aláírásgyűjtés Szilárd atyáért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Aláírásgyűjtés Szilárd atyáért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2012-07-06 01:57

de azért holtakról vagy szépet vagy semmit...

Vendég

#27

2012-07-06 09:30

#26: -

Kedves 26-os,itt most nem a holtakról beszélünk,az az időszak befelyeződött,mégha vannak is páran,akik úgy szeretnék folytatni is! Egy a célunk,hogy maradjon SZILÁRD ATYA, és persze,hogy néha fájdalmas az igazság,de muszáj,hogy az győzzön!!!


Vendég

#28 Re: vendég

2012-07-06 09:33

#25: - vendég

Nem Timi vagyok,de ez most telyesen lényegtelen :)


Vendég

#29

2012-07-06 12:58

Minnél tisztább a szándék,annál szilárdabban halad az ember a célja felé,és Isten segitségével el is éri azt!

Vendég

#30

2012-07-07 00:58

Aláirásommal támogatlak titeket,kedves Péterrévei lakosok,én nem ott élek,de tapasztaltam már,hogy ez az atya,tényleg önmagát adja,és imádja a gyermekeket,ami nagyon fontos dolog,hisz bennük van a jövőnk,!És annyit szeretnék még hozzáfűzni,hogy sok pap miséjén voltam már eddigi életemben,de akkora lelki nyugalmat,örömet soha senki sem tudott átadni hiveinek,mint Szilárd atya!Kivánom,hogy sikerüljön megtartani Őt,mert hozzá hasonló lelkésze lehet,hogy soha többé nem lesz a falunak!SOK SIKERT,ENNÉL TÖBBET SAJNOS INNEN NEM TEHETEK.
vendeg

#31 Re:

2012-07-07 02:15

#30: -

Kedves #30 as!Koszonom mindenki neveben az alairast.Minden ugy igaz ahogy azt leirtad!!!Tehetsz meg valamit ertunk,az atyaert,hogy imaidban hordozol minket.

hivő

#32 Alázatban Istenben

2012-07-07 10:56

Kedves Mindannyian! Örömmel tapasztalom és látom falum összetartó erejét Szilárd atya elhelyezése kapcsán. Igazság szerint a mi falunk híres a kitartásáról, jószívűségéről, irgalmas szívéről, amit már több ízben is láttam. Őszinte döbbenettel tölt el, hogy mennyire egyek tudunk lenni, mennyire tudunk harcolni a jóért, nemesért. Kedves Mindenki! Isten ereje félelmetesen nagy, szeretete pedig végtelen, amit az emberi ész korlátai fel sem tudnak mérni! Szereti a hűséges, mindent odaadó embert, de int a szívekben megfogant gonoszságok leküzdésére. Isten előtt nem kedves a harag, a bántalmazás, a másik ember hibáinak túlhangsúlyozása! Mielőtt lélekben megköveznétek, olvassátok végig! Isten harcosai akarunk lenni? Vigyázzunk (veletek együtt én is!), hogy gondolataink, nyelvünk és tetteink tiszták maradjanak és ne ítélkezzünk mások felett, hogy magunkra ne vonjuk az ítéletet! Igen, a bűnt nevén kell nevezni és nem szépítgetni, mézes-mázas csomagolást adni hozzá! De óvva intelek és kérlek titeket, vigyázzunk a lelkünk tisztaságára, amikor véleményt mondunk valakiről! Ahogy ti is írtátok: bárányok legyünk és ne birkák! Az Úr türelme végtelen és szereti a parancsait megtartó embert. Így tudunk csak igazán mennyei harcot folytatni! Hívlak titeket, hogy elsősorban böjtölve és imádkozva harcoljunk, majd alázattal cselekedjünk a világban.
Zárószóként annyit, hogy senki sem tudja, mi Isten terve és mi az emberé. Tudom és biztos vagyok benne (mert az életemben keményen megtapasztaltam), hogy az ember hajalmos arra, hogy ha kérései nem teljesülnek csalódik és mindenért Istent hibáztatja. No, ez már a sátán műve, hogy bemocskolja előttünk a tiszta Isten képét! Ne legyünk bábui! Vigyázzunk és mondjuk ki minden imánk végén: „Legyen meg a Te akaratod, Uram!” Ragaszkodjunk az élő Jézushoz, és csak Őhozzá, aki ugyanaz tegnap, ma és mindörökké!!! Ámen

Vendég

#33 Re: Re:

2012-07-07 15:20

#31: vendeg - Re:

Természetesen ezt teszem,nagyon sokat kérem a Jó Istent,segitse meg a jó embereket,és nagyon bizakodó vagyok,mert Ő igazságos!


Vendég

#34

2012-07-07 16:53

A falu nepe megerdemelne mar ennyi ev utan egy ember- es gyermekszereto, igazi ATYAT, egy igazi JO PASZTORT!
AMEN!

Vendég

#35

2012-07-08 01:00

Még,ha a legjobb szándék vezérli is a hazugságot,elveszi tőlünk a fényt,és a sötétben nem leht élni...

Vendég

#36

2012-07-08 10:18

Nem vehetik el tölünk az atyát ha mi azt nem akarjuk!
Vendég

#37 Kedves péterréveiek!

2012-07-08 11:12

Napok óta csendes szemlélője vagyok az eseményeknek. Mindig is köztudott volt, hogy az itteni ember híres hitéről, jószívűségéről valamint „önzőségéről”. Arra gondolt-e valaki, hogy esetleg annak a közösségnek, ahová Szilárd atya el fog menni, netalán nagyobb szüksége van erre a szent emberre? Megkérdezte-e valaki egyaltalán az itt megszólaló és aláíró emberek között, hogy mi az (A)atya döntése? Ha igen, akkor bizonyosan nem történt volna ez meg. Arra gondolt-e valaki, hogy minden egyes aláírás és minden egyes „akarom” valójában egy késdöfés pont annak az embernek a szívébe, akiért harcolunk. Egyetlen fegyver van: az pedig az ima. Minden más a sötétség eszköze. Mint ahogy az ítélkezés is Isten feladata. Az utolsó napon ott állunk majd a Mindenható előtt és „saját” bűneinkért felelünk, nem pedig másokéért.
Arra kérek mindenkit, hogy ha igazán szereti Szilárd atyát, akkor imádkozzon érte szüntelenül, hogy ne törjön meg hite és szeretete ezzel a káosszal, amibe keveredett önhibáján kívül!!! Legyünk olyan alázatosak, amilyen alázatosságra nevelt bennünket szavaival és életpéldájával!!!
egy bárány

#38 Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 12:25

#37: Vendég - Kedves péterréveiek!

Alapjában véve egyezek a véleményével,de!!!!!!!!!!!!!!
- Megkérdezte-e valaki az egyházközösség hiveit,hogy esetleg  mi mit szeretnénk?
- Hol van most a VMSz? Megtörténtek a választások mostmár nem vagyunk fontosak?
- Hamár a püspök úrig is eljutott a hir, hogy mit szeretnének a hivek? Nem érdemeltünk volna meg annyit hogy minket is felvilágositana döntésének okairól.(vagy csak arra vagyunk jók hogy itt megpakolja a kis puttonyát)
- Olyan biztos a püspök Úr,hogy Vajdaság szerte nem tudunk a korrupciós ügyeiről? Jó lenne ha megvizsgálná a lelkiismeretét,és próbálja meg összeegyeztetni az egyház tanitásával. Tudnék még egy-két kérdést feltenni,de nem tehetem.Nem magam miatt,hanem azért mert azzal azokat az embereket árulnám el akik belátnak a kulisszák mögé is,de ezen kérdésekkel a hatalmasságok előtt lelepleződnének.
Ha bárkinek lennének kérdései az egyházi vezetéshez,kérem itt irja meg mert azokat majd illene hogy megválaszolják


Vendég

#39 Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 13:34

#38: egy bárány - Re: Kedves péterréveiek!

Ezért kell imádkozni: püspök atyáért, a VMSZ-ért, a faluért, azokért az "emberekért", önmagunkért. Ugyanaz a cipő szorít mindannyiunkat. Természetesen, nem értek egyet a Egyház részéről elkövetett piszkosságokkal. Viszont csak egyet tehetünk: imádkozni, imátdozni, imádkozni. Az ítélkezés nem a mi dolgunk.

Részemről befejezett a hozzászólás (mert nem látom értelmét), maradok továbbra is csendes megfigyelő.

ZOLI

#40 Re:

2012-07-08 14:14

ZOGA

#41 Nevezzük ki a Ricz doktort meg Rácz pistát plébánosnak.

2012-07-08 14:26


Vendég

#42 Re: Nevezzük ki a Ricz doktort meg Rácz pistát plébánosnak.

2012-07-08 14:34

#41: ZOGA - Nevezzük ki a Ricz doktort meg Rácz pistát plébánosnak.

De a Kis Karcsi legalab olyan jól végezné a dolgát :-)

 


Vendég

#43 Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 15:45

#39: - Re: Re: Kedves péterréveiek!

Kedves Megfigyelő,ma nagyon borzalmas lelki állapotban vagyok,mint sokan mások itt a faluban,és nagyon kell fékeznem magamat,hogy ne törjön ki belőlem ez a harag,mert semmi jó nem végződne belőle,különösen,amikor megláttam ma a szentmisén,azokat az állnok személyeket,akik miatt ilyen dolgokra kényszerülünk! Szánalmas... és,ha esetleg végighallgatta volna ma Szilárd atyát,nem tette volna fel ezt a kérdést,hogy akar-e maradni!? Egyébként,van talán annyi eszünk,hogy nem harcolnánk érte,ha ő nem akarna továbbra is a péterréveiek papja lenni.

És természetesen eszünkbe jutottak azok az emberek is,ahova áthelyeznék Szilárd atyát,de ne mondja már senki,hogy valakiknek nagyobb szükségük lehet rá,mint ennek a falunak,aki már évtizedek óta vár egy ilyen lelki pásztorra,mint Szilárd atya!Nagyon megszerettük őt,és a gyermekeink egyszerűen imádják,és legnagyobb fájdalmat pont nekik okoznák  ezzel,akik a jövőt jelentik.

Soha semmiért sem állt ki még ez a falu,most épp itt az ideje! A közös célunk érdekében,tegyünk meg minden lehetségest!

Elnézést kérek,ha esetleg durván felyeztem ki magam,de ön sem lenne másként a mi helyünkben.Nagyon nagy a hitünk,és  Isten segitségét kérve,reménykedünk,hogy Szilárd atya velünk marad,Ő már hozzánk tartozik,Nekünk NEM KELL SENKI MÁS!

,,HIÁBA TÖRÖD ÖSSZE A VÁZÁT,A RÓZSÁK ILLATA MEGMARAD!,,


Vendég

#44

2012-07-08 16:03

Természetesen megmarad,és Nem szeretnék B.Gábor atya helyében sem lenni,mert ezek után nálunk már semmi jóra nem számithat,és ezt hivatalosan is kijelentette a falu,mert ha mégis sikerülne neki Szilárd atya ,,helyébe lépni,, szembesülni fog a helyzettel,ami nem lesz kellemes,sajnos!Tudjuk,hogy nem minden helyes,amit cselekszünk,de bizony eszünkbe sem jutottak volna ilyen dolgok,ha nem lenne a faluban az a pár pénzéhes család,akik erre kényszeritenek bennünket! a Jó Isten kezében a döntés,és amint Szilárd atya is mondta ma,,Elfogadom,,( mi mást is mondhatott volna szegény?) De az bizonyos dolog,hogy hivek nélkül a pap nem sokat ér...
egy bárány

#45 Re: Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 17:59


Vendég

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 18:34

#45

Muszáj,most,legalább most az egyszer összefognunk,közös erővel,sok-sok imádsággal talán sikerül elérni a célunkat.....

Szilárd atya az egyetlen esélyünk  arra,hogy gyermekeink örömmel,nagy lelkesedéssel járjanak szentmisére,hitoktatásra stb.,ne pedig atttól keljen tartaniuk,,valyon ma miért fog kiabálni a papbácsi?,, nincs ettől borzalmasabb dolog,mint amikor a gyermek lelke a pap szavai és cselekedetei miatt sérül meg!!!!!

Itt a lehetőség,nem szabad elengednünk!!!!Isten igazságos,és a szeretet fog győzni!( sajnos,hogy egy bizonyos harckent kell ezt megélnünk,hogy megtartsuk a papunkat,kit nekünk küldött az Ég,s most pár embernek nem szolgálja az érdekeit,mint ezelőtt...és ide jutottunk... :(   )

 

HOPE

#47 Re: Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 19:23

#43: - Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

43-as: szépen leírta,sokunk szívéből szólt!


Vendég

#48 Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 20:34

#38: egy bárány - Re: Kedves péterréveiek!

Na, csak kiállt a vmsz az atya mellett, megszólalt a tvben a péterrévei elnökük, Kiss Zoltán. csoda....


Vendég

#49 Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 21:43

#48: - Re: Re: Kedves péterréveiek!

Hát bizony! :) Mostmár a polgármesterünk is melettünk áll,és azért szerintem ez lényeges dolog... és hát természetesen mindenki érdeke,hogy a jövő generációi egy tisztalelkű és gondolkodású atya melett nőjjenek fel,akiről példát vehetnek...


Vendég

#50 Re: Re: Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

2012-07-08 21:49

#47: HOPE - Re: Re: Re: Re: Kedves péterréveiek!

Nagyon sok minden lenne még a mai napon,amit tiszta szivből tudnánk mondani,de kik részt vettek a mai szent misén,ugy gondolom,hasonló képpen élték át,mint jómagam,és ezt már szavakkal ki sem lehet felyezni...