Királyi Vásár

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Királyi Vásár petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2012-07-03 20:08

az àllamnak minden olyan dolgot automatikusan kène tàmogatnia, ami a kulturàt, ebben az esetben a valòdi kèzművessèget legyen az hagyomànyos vagy ùj. igazàn jòt, nagyot csak együtt lehet csinàlni, mint a bècsiek. ha nàluk màr 25 ève jòl működik, akkor nàllunk is lehetsèges. ha az engedèlyező szervek nem csak a mostra ès a sajàt zsebre, hanem kifelyezetten hosszùtàvban ès mindenki zsebère gondolkodnànak. ami ekonómiailag mindig sokkal jobban kifizetődöbb!!! csak így lehet.

Vendég

#2

2012-07-03 23:54

Írjátok alá minél Többen!!!
Zsuzsamama

#3

2012-07-13 08:48

Aki a Király utca érintett szakaszán lakik,az mind utálja ezt a felhajtást.Mi csak élni szeretnénk itt nyugodtan,csendben.Én ellene vagyok a rendezvénynek.
Lujó

#4

2012-07-13 09:00

Egyetértek Zsuzsamamával,akik a Király utcában laknak hétvégén pihenni szeretnének,nem hajnal óta a kopácsolást,pakolászást,kiabálást hallgatni.S nem szeretjük azt se,ha a szabad közlekedési jogunkban akadályoznak.Ne itt legyen!!Sőt ne is legyen!!
Ferkó

#5

2012-07-13 18:27

Na ez a lényeg! Pihenni de legfőképp élni szeretnénk a Király utcában.Végigment a szervezők közül valaki szombaton felpakolt szatyrokkal?A sok turistától már amúgy se lehet lépni,közlekedni,de a vásárosoktól és a nézelődőktől végképp nem.Jól írtam,mert aki eljött ide az csak lesett a magas árak miatt,venni nem vett csak maximum egy kakasos nyalókát.Na meg a zaj, a dobolás,a dübörgés,kívánom a szervezőknek,hogy a hálószobámból élvezzék végig vasárnapi sziesztakor!
Marhaság ez az egész! NE LEGYEN!!!
Erika

#6 ESETLEG

2012-07-23 13:38

magyarokra jellemző a: "merre mész? ellenkezőleg!". azaz, teljesen mindegy, hogy mi van, egy a biztos, a széthúzás. "hoz ez NEKEM hasznot? neeem? jaaa, hát akkor nehogy már a másiknak jobb legyen mint nekem!!!" ahhoz, hogy valami újat, jót tudjunk teremteni a régi dolgokból fel kellene adni valamit. de erre a többség nem hajlandó, mert csak azt látja, hogy itt és most ez nekem kissé kényelmetlen. ESETLEG, havonta egyszer pénteken lehetne megejteni a hétvégi bevásárlást és egy csöppet toleránsabbnak lenni a többi emberrel?. ESETLEG, megbeszélni a szervezőkkel, hogy a "szabad közlekedési jog" a lehető legkevésbé sérüljön?. ESETLEG, együtt teremteni meg valami jót ami akár igazi hagyománnyá nőheti ki magát és ami (majdnem)mindenkinek jó lehet?. ESETLEG...........

Vendég

#7

2012-07-25 20:15

Kedves Erika!Gondolom Ön is a szervezők közül való,s véletlenül se lakik a Király utca érintett szakaszán.S nem dolgozik még péntekenként is reggel 7-től este 7-ig,s nyilvánvaló,hogy bármelyik nap el tudja intézni a bevásárlást és ki tudja magát pihenni még hétvégeken is.Én nem széthúzni akarok,de mielőtt bárki belekezdett volna e remekmű megszervezéséhez,tán illett volna egy lakossági fórumot összehívni az érintett szakaszon élőkkel,s nem kész tények elé állítani az embereket.
Erika

#8 Re:

2012-07-26 13:13

#7: -

kedves ..........!

nem vagyok a szervező brigád tagja és valóban nem lakom a király utcában.

abban igazat adok önnek, hogy a szervezőknek valóban kellett volna az ottani lakosokkal beszélni.

nagyon sok országban jártam/éltem már és mindig lenyűgöztek azok a vásárok ahol a helybeli mind az új, mind a hagyományos kézművességre alapoztak, hogy mind a lakosok mind a turisták jobban megismerjék az ottani valódi értékeket. mindenhol azt vettem észre, hogy az ott élők ezen idő alatt sokkal nagyobb türelemmel és torelanciával voltak a rendezvények felé. amit sajnos nem lehet elmondani a magyarokról.

mind országon beleül, mind kívül, jellemző (sajnos) a legtöbb magyarra a széthúzás.

természetesen nem lehet mindig mindenki kedvére tenni.

külkerületben lakom. 40 évig nem volt templom (ami harangozik MINDEN NAP, reggeltől estig). de most már van(zöld területre/parkra építve)!!! lakótelep, sok 10 emeletes házakkal. a vísszhang így olyan mint a flipperben a golyó. addig megy amig van ereje. én is csak élni szeretnénk itt nyugodtan, csendben, mindennap, mint előtte. de nem lehet. :((

ha ez a kolompolás csak havonta 1-2 napig  lenne, akkor még azt mondanám, hogy renben, elviselhető. de nem így van.

ön cserélne velem?

 

Zsuzsamama

#9

2012-08-01 10:26

Kedves Erika!
Jelenleg 2 templom között élek / Bazilika és Terézvárosi templom / s a harangzúgást meg lehet szokni,különösen akkor,ha mellé még hívő is az ember.
Visszatérve a vásárra,mert itt most ez a lényeg.A Király utca meglehetősen szűkre szabott,magyarul keskeny.Hétköznap hatalmas az átmenő autóforgalom a hozzá társuló zajjal és bűzzel,ezt már megszoktuk.Közvetlenül 3 szálloda van házunk mellett,vagyis hétköznap is alig lehet közlekedni a járdán a sok bámészkodó,a járda teljes szélességében bandukoló turistától,de már ezt is megszoktuk.
Az viszont igenis irritáló,hogy a heti,jól megérdemelt pihenő napomon /szombat-vasárnap/ akkor kelljen felébrednem,amikor az első vásározók megkezdik a kipakolást,ez hajnali 1/2 6-tól folyamatos,majd még ezt megfejelve hol dobosok dübörögnek,hol táncosok visitoznak és hadd ne soroljam tovább.Végignéztem egy alkalommal az árusok kínálatát,hát az árak oly magasak,hogy még egy jól menő külföldi is hatszor meggondolja,hogy vegyen-e valamit,hát még a szűkös anyagiakkal rendelkező honfitársaim.Hétfő hajnalban meg ott marad a mindenhová szétdobált szemét.Ja,hogy olyankor azt csak az itt élők látják?Tudom,szokjunk hozzá...

Vendég

#10 Re: Zsuzsamama

2012-08-06 20:10

#3: Zsuzsamama -

Én, Landwehr Klára (0670-7035241) vagyok a KIRÁLYI VÁSÁR szervezője. Gondolom kedves Zsuzsamama, mint minden büszke Király utcai lakós, így Ön is tudja, hogy a Király utca Pest főutcája volt az Andrássy út  elkészültéig és utána a kereskedelem utcája lett, vagyis soha nem volt egy  "nyugodt" utca. Ha megnézi honlapunkat (www.kiralyutcadesignutca.hu) ott látni lehet 80 évvel ezelőtti Király utcai képeket, amelyek akár New York-ban is készülhettek volna. Mi ezekkel a rendezvényekkel csak az utca régi hírnevét, pezsgését és hagyományainak megfelelő üzleti és turisztikai fontosságát szeretnénk visszahozni.

Ennek érdekében sok  Önnek az az "áldozat", hogy délelőtt 10 óra éste 20 óra között el kell viselniük a vásárt, amely sok kulturális programot, kellemes szórakozást ad sok embernek?

Mi a KIRÁLYI VÁSÁR ötletét Bécsből hoztuk, ahol évente 200 (!) utcai rendezvényt szerveznek az utcai vállalkozókból alakult egyesületek a bécsi Főpolgármesteri  Hivatal és a bécsi Kereskedelmi és Ipari Kamara segítségével. Ezek az utcai vásárok is hozzájárulnak ahhoz, hogy Bécs a világ 2. legélhetőbb városa, Bécsben 10 x annyi turista van, mint Budapesten és persze ezzel összefüggésben sokkal jobb bevételei vannak a városnak is.

Ami máshol ca. 30 éve jól működik, az miért nem jó itt Budapesten?

Köszönettel

landwehr.klara@kiralyutcadesignutca.hu


Vendég

#11 Re: Kedves Lujó!

2012-08-06 20:19

#4: Lujó -

Én, Landwehr Klára (0670-7035241) vagyok a KIRÁLYI VÁSÁR szervezője. A "szabad közlekedési jogukat" annyiban sem akarjuk gátolni, hogy egy peticiót szeretnénk elinditani annak érdekében, hogy a Király utca sétáló utca legyen.  Csak azok a kocsik jöhessenek be az utcába, akik ott laknak, parkolnak. Van elég parkolóház a mellékutcákban, amelyek parkolási díja olcsóbbak az utcai parkolóknál.

Támogatja ezt az ötletet?

Üdvözlettel

landwehr.klara@kiralyutcadesignutca.hu


Vendég

#12 Re: Zsuzsamama

2012-08-06 20:29

#9: Zsuzsamama -

Kedves Zsuzsamama, mi magunk lekontrolláljuk az utca tisztaságát a vásár utáni hétfői napon, mert nekünk kell kifizetni a takarítását. Mondhatom, olyan tiszta nem szokott lenni az utca, mint egy ilyen vásár után. Lehet, hogy még a takarítók érkezése előtt látta?

Próbálja pozítiven látni azt a tényt, hogy amennyiben sikerül az utcát felvirágoztatni (mi csináltattuk meg a Király /Kazinczy utcai játszótér tűzfalának 800 nm-es falfestését), úgy az Ön ingatlanának az értéke is nőni fog...


Vendég

#13 Re: Köszönöm Erika sorait.

2012-08-06 20:30

#8: Erika - Re:

Üdvözlettel

Landwehr Klára

0670-7035241


Vendég

#14 Re:

2012-08-06 20:40

#7: -

Kedves Király utcai lakós!

Minden KIRÁLYI VÁSÁR alkalmával minden postaládába 2-3 nappal előtte bedobattunk egy szórólapot, minden kocsira kitettünk egy felhívást, hogy vigyék el az autókat, mert lesz a vásár.

A Király utcai lakóknak felajánlottunk 2 napos ingyenes parkolást az Akácfa utca 60 szám alatti parkolóban, az önkormányzati újságban és televizióban előzetesen behirdettük a rendezvényt, de ha ezeken kivül van még ötlete, hogy mit csináljunk, akkor azt köszönettel veszem.

Üdvözlettel

Landwehr Klára

0670-7035241