Nem Adjuk a Bánki Szakiskolát !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Nem Adjuk a Bánki Szakiskolát ! petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

#201 Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

2012-05-27 22:21

#188: vendég - Re: Re: Re: Éljen a Haza!

A Bánkis szülők NEM kaptak felvilágosítást !!!

A Bánkis szülőknek beírták az ellenőrzőbe ( amit el is olvatunk és részt is vettünk , de min ????? ) a tájékoztatás napját és kész , ez kérem nem felvilágosítás , kész tények elé állították a szülőket , semmibe beleszólásunk nem lehetett !!! HIT-es lesz az iskola és ez van !

Ami összejövetel volt, közölték a tényeket és nem foglalkoztak a szülők véleményével !!!

Kormányhivatal Tövényességi Igazgatósága  szerint is a felvetődött esemény után és a hivatalosan, törvényesen, jogszerűen megszervezett szavazás ( nem tényközlés !!! )  között minimum 15 napnak el kell telnie ! Majd a kialakult szavazás eredmény közlése miatt kell a tájékoztatást összehívni !

Legyenszíves utána járni a törvényes , hivatalos úton történő fenntartóváltási procedúrának ! Mi ezt megtettük ! Törvénytelen volt az egész , kész átvágás !!!

Vendég

#202 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

2012-05-28 10:55

#199: - Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

Erre nincs szükség !   Légyszíves ne írjon butaságokat !

csak a gyengébbel kedvéért, ez nem egy pártpolitikai tüntetés !!!

Sokszor, sok helyen olvasható, hogy ne poltikai célzattal jöjjenek az emberek, hanem egy közös ügy miatt , mivel a tiltakozók között vannak Szoci, Fideszes, Jobbikos, politikától elzárkózott családok is  !!!

Az , hogy csak  a Jobbik vállalta fel a hangzatos tiltakozás megszervezését ( szülők kérésére ) megköszönhetjük nekik , de ez nem azt jelenti, hogy most aztán szimpatizálni is kell velük !

Vendég

#203 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

2012-05-28 13:43

#200: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

Fidesz szimpatizánsok,kedden gyertek demonstrálni!Váltsuk valóra azoknak az álmát,akik a választáskor nem ezt a lovat akarták.Gyülekező a párt irodája előtt,narancs polók ,molinók,egyébb szimbólumok felvehetők az irodán,de saját kézzel készített transzperenseket is várunk.Nem leszünk gyarmat!

Vendég

#204 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

2012-05-28 16:00

#203: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

Milyen alávaló, aljas szándékú az az ember, aki képes így hozzászólalni, hogy viccet csináljon abból, amiért itt küzdünk! Gondolom, a hites IGEN táborból való... Szép kis jellemrajzot állít ki magukról!

Szégyellje magát

Vendég

#205 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

2012-05-29 17:31

#204: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Éljen a Haza!

Gyűlölöm a Hit-et,s minden felekezetet..Jobbik forever!!!!!!

Vendég

2012-05-29 20:54

A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102. § (3) bekezdése szerint : "A fenntartó a közoktatási intézmény megszüntetésével, átszervezésével, feladatának megváltoztatásával, stb. összefüggő döntése előtt beszerzi az intézmény alkalmazotti közösségének, az iskolai szülői szervezetnek (közösségnek), az iskolai diákönkormányzatnak, stb. véleményét. Az e bekezdésben meghatározott vélemény kialakításához minden olyan információt hozzáférhetővé kell tenni a véleményezési joggal rendelkezők részére, amely a fenntartói döntés meghozatalához rendelkezésére áll. A vélemény kialakításához - az információk hozzáférhetővé tételének napjától számítva - legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére." Ezt a törvényt az iskola vezetése megszegte, mert a szülők tájékoztatása május 15-én történt, majd - ha jól emlékszem - másnap, május 16-án pedig már szavaztak is a szülői munkaközösség tagjai!!! Erre kell hivatkozni a szülőknek, és máris meghiusul a hitgyülis iskola!!!! Hajrá!!!

Vendég

#207 Re:

2012-05-29 21:22

#206: -

Köszönöm ! :)))        Nem hagyjuk magunkat !

Köszönjük a segítségeket !   Közös összefogással sok ember reményét vélthatjuk valóra !  Hajrá :)

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-29 22:22

elégedetlen vagyok!

#209 milyen város ez?

2012-05-29 23:22

az előbbi hozzászólást megírtam, majd töröltem, gondolkodtam és mégis ideírom
elégedetlen vagyok
kb. 80-an voltak, nem elég
diákok, volt diákok, jobbikosok, fideszesek, pár politikus, a sajtó, pár kíváncsi, szülők?...
Ajkán több, mint 30 ezer ember él, úgy-e?
nem ezt vártam
civil

#210 Re: milyen város ez?

2012-05-29 23:36

#209: elégedetlen vagyok! - milyen város ez?

1. Civil tüntetést kellett volna szervezni. Ebben az esetben jóval többen lettek volna. 2. Az érdekelteknek, tehát a bánkis szülőknek kellett volna megszervezni, a pártoknak legfejjebb támogatásukról kellett volna biztosítaniuk a szervezőket. 3. Ez a részvétel még ahhoz képest is gyatra, hogy a Jobbik volt a szervező. Ettől függetlenül jogi úton lehet eredményt elérni, hiszen a szülők jogait lábbal tiporták.

Vendég

2012-05-29 23:47

Kérdés, hogy a szülők (jogi úton) meg akarják-e akadályozni, hogy hitgyülis legyen a szakképző. -Vagy mégis csak megfelel nekik a Hit Gyülekezete fenntartónak? Amit még figyelembe kell venni, hogy 2013. januárjától nem lesz ilyen bőkezű az állam az egyházakkal szemben. Több egyház vissza fogja dobni az iskolát az államnak. (Főként a kisebb egyházak.)

Vendég

#212 A DOLOG MEGY TOVÁBB JOGI ÚTON !

2012-05-29 23:51

Vendég

2012-05-30 00:17

Ha a szülők megóvják a hitgyülis fenntartást, akkor a tanárok is jobban fognak járni. Amennyiben ugyanis januártól a csökkenő normatíva miatt a hitgyüli dobná vissza az iskolát, akkor az addigra feltehetően csökkenő gyereklétszám miatt az állam lenne kénytelen tanárokat elbocsátani. Csakhogy az egyházi iskolává váláskor a tanárok elveszítik közalkalmazotti jogviszonyukat. Az államhoz visszakerülve tehát nem lennének jogosultak végkielégítésre sem. NZ úr, vagy inkább elvtárs a tanárok bőrére húz 19-re lapot. (Nem, mintha a 70%-ot sajnálni kellene, de a 30%-ot igen.)

Vendég

#214 Re: milyen város ez?

2012-05-30 11:13

#209: elégedetlen vagyok! - milyen város ez?

mondtam,hogy párt rendezvény lesz....kevés sikerrel...a 80 az nagyon optimista becslés...de legalább a jobbikos zászló,s narancs poló jól fogyott....Jobbik forever!!!!

Vendég

2012-05-30 11:47

"Birtokba vette új székházát a szegedi Hit Gyülekezete" címmel cikk olvasható az atv.hu oldalon. Azt gondolom, hogy ezek itt nem a szakképzést akarják finanszírozni, hanem a Bánki épületére vetettek szemet. Egy új épület bekerülési költségének töredékéért meg tudnák szerezni. Az ajkai gyerekek pedig mehetnének Veszprémbe tanulni.

Vendég

#216 Re:

2012-05-30 18:19

#215: -

Fideszes retorika...miért nem a gyerekek érdekeit nézik?miért kellett a pártnak rátelepednie erre a rendezvényre is?nem volt még elég,maguknak semmi sem drága?

Vendég

2012-05-30 20:20

Holnap lesz testületi ülés! Minden Bánkis szülő menjen el!

Vendég

2012-05-31 12:31

Mai testületi ülés előterjesztéséből:

Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium fenntartói jogát jogutódlással 2012. augusztus 31. napjával határozatlan időtartamra –legalább tíz évre- átadja a Hit Gyülekezete Egyház részére.

Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete a kizárólagos tulajdonában álló alábbi ingatlanok vagyonkezelését az előterjesztés mellékletét képező Közoktatási Megállapodásban foglalt közfeladatok ellátása céljából 2012. szeptember 1. napjával 10 év határozott időtartamra ingyenesen átadja a Hit Gyülekezete Egyház részére:
-1663 hrsz Ajka, Bródy I. 2. Bánki Donát intézményegység középiskola megnevezésű 9018 m2 térmértékű ingatlant,
-1662/2 hrsz Bánki Donát intézményegység tanműhelyek megnevezésű 8718 m2 térmértékű ingatlant,
-2326 hrsz Bercsényi Miklós intézményegység középiskola megnevezésű 3ha 7337m2 térmértékű ingatlant,
-2328/2 hrsz vendéglő megnevezésű 2482 m2 térmértékű ingatlant.

Határozottan legalább 10 év! Érthető?
13. Harcos

#219 Re:

2012-05-31 13:45

#218: -

Asszem egyértelműen fogalmazott a multkorokban egy másik, fenntartásra kiszemelt szervezet képviselője, amikor azt mondta: N Z egy újabb 10 éves ciklusát kezdi meg.

Na! Akkoooo most mi is itt a cél? A jelenlegi városvezetés egy embere és bandája érdekében kiárúsítja vagyonát + eladja a térség ifjúságát?

Én nem látok ebben a társasáégban ekkora éréket! Sőőőőőőőőőt!

Ha ennyire be vannak szarva az államtól, van egy üres óvoda épület ajkán ..... miért nem azt adták át, oszt ha menteni akarják ejtőernyős elvtársaikat + bandájukat, ott megmutathatnák, hogy mire is képesek!

Vendég

#220 Re:

2012-05-31 18:03

#218: -

És gondolom nemsokára eljön az idő, amikor az önkormányzat pénzszűkére hivatkozva eladja ( persze áron alul, hiszen kinek másnak kellene) az összevont iskola épületeit. Na ehhez asszisztált már előre Ajka város kellően érdektelen népe! Lesz is aztán itt hitgyülis központ.

Már nem ajkai

#221 Elveszett az iskola

2012-05-31 19:27

Éljen Ajka, mint a hitgyüli fővárosa! Az itt élő embereket nem érdekelte szakképző iskolájuk sorsa, lemondtak róla. A Hit Gyülekezete élt a lehetőséggel. A Bánki aulájában meg lehet tartani a vidám vasárnapokat. Mindenhol letagadom, hogy ajkai vagyok.

Vendég

2012-05-31 21:38

naplo-online egyik cikkéhez hozzászólás :

"Pék Attila szoci képviselő hozzászólásából kiderült hogy az állami fenntartásba kerülés esetén nem garantálták volna a jelenlegi szoci szimpatizáns iskolaigazgatók továbbfoglalkoztatását. A szekta viszont garantálja ezt, tehát ezért aggódtak az "elvtársak"

Komolyan mondjátok, hogy 2 félős iskolaigazgató miatt kell szenvednie több 100 diáknak, szülőnek és ajka lakosságának !?

Hát ezen is kiakadtam !
Már nem ajkai

#223 Re:

2012-05-31 22:16

#222: -

Én meg azon akadtam ki, hogy elment a levél a Kormányhivatalba, hogy félre tájékoztatták a szülőket. Elment a bizonyíték is, a szülőknek küldött, NZ által aláírt levél. Ezt miért tartja a Kormányhivatal jogszerűnek? Hiszen világosan kiderül belőle, hogy az iskola leépítésével, esetleges bezárásával riogatták a szülőket. Az államnak nem volt lehetősége ezt megerősíteni vagy cáfolni. Jogállamban hogyan mehet úgy az iskola az egyházhoz, hogy a szülők nyilvánvaló becsapásával szereztek szülői munkaközösségi szavazatokat. Jogállamban hogyan lehetséges, hogy 60000 lelkes térségnek nem marad világi szakképző iskolája? Ráadásul ez nem csak a most bent levő gyerekeket érinti, hanem azokat is, akik az elkövetkező években akarnak szakképző iskolába menni. Alkotmánybírósághoz kell fordulni, hiszen alkotmányos jogok sérülnek. Kérem Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt, hogy tegye meg!

Vendég

#224 NINCS VESZVE

2012-06-01 00:01

#223: Már nem ajkai - Re:

Este értesültem arról, hogy mi történt. Nagyon sajnálom az ajkai szülőtársaimat, akit mélyen felháborít ez az eljárás.

Amit meggyugtatásul tudok mondani, hogy a Kormányhivatal törvényességi felülvizsgálata egy ilyen átszervezésnél, kizárólag arra terjed ki, hogy a szükséges dokumentáció megtörtént-e az átszervezésnél. Azok tartalmát nem kompetenciája ellenőrizni, - tudomásom szerint-, tehát az abban foglaltak jogszerűtlensége, illetve egyéb eljárásjogi hibák esetén a tiltakozók támadhatják a döntést bírósági úton. Ebben az esetben a nyilvánvaló hibák miatt nem kétséges az ügy kimenetele. Az a kérdés, hogy ki és milyen úton hajlandó ezt a lépést megtenni.

Az Alkotmánybíróság is jó ötlet. Még nem vagyok érintett a középiskolás témában, de az már biztos, hogy ilyen közegbe én biztosan nem adom be a gyerekemet. Szurkolok, hogy sikerüljön.

Vendég

#225 Re: NINCS VESZVE

2012-06-01 00:18

#224: - NINCS VESZVE

Szülőknek nincs pénzük arra, hogy bíróságra menjenek. Aki nagyon ellenezte, ezek után már úgy sem adja ebbe az iskolába a gyerekét. Civil szervezetek nincsenek Ajkán. Egyetlen lehetőség van: a Jobbik. Nekik van jogászuk, ha nyernek, szavazatok formájában visszakapják kamatostul. Ráadásul jogosan.