Nem Adjuk a Bánki Szakiskolát !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Nem Adjuk a Bánki Szakiskolát ! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1 2012????

2012-05-17 10:46

VÉGRE!!!!KÖszönet! aki létrehozta,Fogjunk össze!!!!....mert ha tiszta az akaratunk,akkor sikerül!!!Tanárikar 70% nem dönthet 700 gyerek sorsáról,és Ajkáról!


Vendég

#2

2012-05-17 11:46

Ne LEGYEN HITGYÜLEKEZETES ISKOLA AJKÁN!!!!!!!!!!!
TILTAKOZOM!!!!!! NEM A HIT ELLEN HANEM A HITGYÜLEKEZET ELLEN!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#3

2012-05-17 12:06

Osszátok a facebookon is, ott többen látják!

Vendég

#4

2012-05-17 12:58

soha sem késő,írjátok alá minnél többen ne adjuk fel harcolni kell van miért HAJRÁ
Bánkis anyuka

#5

2012-05-17 13:50

Köszönjük !
Osszátok ezerrel minden létező oldalon ( nemcsak facere gondolunk ).
Megtettük első lépéseket , a többi a szavazók kezében van !
Ha nincs meg a támogatói szavazás nem ér semmit a szervezkedés !
Ne féljetek véleményt nyilvánítani, elég volt, hogy mindent csak le kell nyelnünk és bólogatni, mint egy Jancsi bohóc !
Van véleményünk !!!
Az iskolába sem egyoldalú meghallgatást akartunk, ahol tényeket közölnek ! Vártuk a szavazati jogunkra , amit nem biztosítottak számunkra !
Bíztunk egy iskolában, egy tanári karban akikre felelősséggel bíztuk gyermekeinket és orvul hátba támadtak minket !
Miért 1-2 nappal tudtunk meg mindent egymástól, netről....ez a normális jogi út ?
Na.......NEM !

Segítsetek a továbbiakban , hogy érvényt is szerezzünk jogainknak !
Nagy ígény mutatkozik egy személyes aláírásgyűjtésre is, többen kérték internet hiányában ők is szeretnének tiltakozni !!!

Vendég

#6

2012-05-17 14:56

nekem semmi bajom a HIT Gyülekezettel, de ne erőltessük rá iskolás korban gyermekeinkre a hitvallást

Vendég

#7 2012????

2012-05-17 14:58

SE máskor,mert az már gond ha a hitet erőltetni kell,és aki így befogadja lelke rajta...de nem lennék a barátja.

Vendég

#8

2012-05-17 15:19

Semmi baj, ha Ajkán megveszi az üresen álló óvoda épületét és HIT gyülekezetes iskolát tart fenn ! De nem akarja ránk erőltetni a saját akaratukat!
700-800 gyerek felől pedig ne 30-40 tanár döntsön !

Vendég

#9

2012-05-17 20:41

Hurrá meg van a 100

Vendég

#10 Re:

2012-05-17 20:52

#9: -

Minél több szülői aláírás kell, bánkis, bercsényis szülők részéről, mégpedig papír alapon, mert annak van jogi érvénye. Ha sokan ellenzik az egyházi fenntartású iskolát, akkor nem engedheti meg a Kormányhivatal, mert nem tudják biztosítani a világi oktatást a tiltakozó szülők gyerekeinek. Ez a jogi oldala a dolognak és ez a lényeg. Nem az a lényeg, hogy a tanárok többsége hogyan szavazott. Nem az ő gyerekeikről van szó. (Ők csak több pénzt szeretnének keresni. De milyen áron!)


Vendég

#11

2012-05-17 21:56

Respekt a mai napért a Bródy alkalmazotti közösségének!!!

63 NEM és 3 igen szavazat

Büszkék vagyunk Rátok és köszönjük!

Vendég

#12 Re: Re:

2012-05-17 22:14

#10: - Re: Tudjátok, az is szomorú, hogy ha marad is állami kézben az iskola, akkor is ezekre a tanárokra kell bíznotok a gyerekeiteket. Szégyeljék magukat! Büszkék vagyunk a Bródys tanárainkra: egy Bródys anyuka

 

bródysszülő

#13 Köszönet

2012-05-17 22:45

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy a Bródy Gimnázium ne kerüljön a Hit Gyülekezetének fenntartásába. Külön köszönet a szervezőknek!

Vendég

#14 Egy fórumról

2012-05-18 02:13

"Vegyünk egy 10000 lelkes kisvárost, ahol van 1 gimnázium. Tegyük fel, hogy a Katolikus Egyház szeretné átvenni. A szülők és a tanárok 30%-a azt mondja, hogy NEM. (Más gimnázium nincs a környéken.) Meg lehet csinálni az átadást? (Ha lenne is több pénz.) Nem lehet. Miért nem? Mert a 30% jogai sérülnének. Ez az a helyzet, amikor nem a többség dönt. Tanulni kell a demokráciát!"

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-18 20:08


Vicc

#16 Senki nem csinál semmit?

2012-05-18 21:41

Itt van 38 tanár, akit kirúgás fenyeget, itt van több száz szülő, akik nem értenek egyet a Bánki hitgyülisítésével és nem tudják megszervezni magukat? Nem tudnak pár száz szülői aláírást összegyűjteni, hogy ellenzik a hitgyülis fenntartású iskolát? Papíron kell összegyűjteni. Itt a hét vége. Mire várnak? Miért nem választanak vezetőt? Nem fontos a gyerekeik sorsa? A világi oktatást kötelező biztosítani. Bizonyítsák be, hogy akarják!
Vicc

#17 Törvényi háttér

2012-05-18 21:45

"7) A helyi önkormányzat a tulajdonában lévő nevelési-oktatási intézmény tulajdoni vagy fenntartói jogát részben vagy egészben akkor engedheti át világnézeti alapon szerveződő vagy más fenntartóknak, ha azoknak a gyermekeknek, tanulóknak, akiknek a szülei nem akarják az elkötelezett, illetve az átadott nevelési-oktatási intézménybe járatni gyermeküket, a szolgáltatást továbbra is megfelelő színvonalon biztosítja oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülőnek nem jelent aránytalan terhet. Ennek eldöntéséhez be kell szerezni a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, a főváros esetén fővárosi önkormányzat - fejlesztési tervre épített - szakvéleményét."

Vendég

#18

2012-05-18 22:01

Demokrácia = a többség akarata a fontos!

Vendég

#19 Re: Senki nem csinál semmit?

2012-05-18 23:24

#16: Vicc - Senki nem csinál semmit?

Pár szülő probálkozott a megfelelő papír alapú írásos aláírás gyűjtését is ! Ezen pár szülő sajnos süket fülekre talált, mivel a nyilvános név szerinti aláírást a tiltakozó szülők, tanárok sem vállalják be ! Sajnos csak mi páran voltunk akik keményebben próbáltunk bírálni ! FÉLNEK !!!!

Szavazási eredmény és a tanárok kemény napi szintű nyomás alatti "oktatása" ( alig voltak normális órák a pár napban !!! ) a szülőket és diákokat megrémítette !

Higyjétek, higyjék el mi páran nagyon keményem próbálkoztunk ! Sajnos jogi ügyekben jártas segítőnk nincs így nagyon nehéz lépnünk !  Bár mai napi megbeszélésen pár minisztériumi címet, nevet összeszedtünk hova fordulhatnánk ügyünkkel !  Vagyunk páran akiket rettentő stresszt okoz ez az egész, mivel mindegyikünknek régmúltból komoly nagyon negatív tapasztalata van a Gyülekezet miatt ! Mi megtapasztatuk mire is képesek és sajnos utólagosan észrevehető volt, hogy a Ballagás is totál más volt, ezt többen is észrevételezték , de nem tudtuk mire vélni a változást ! Összeraktuk és totál a gyülekezeti írányításra illet a nem odaillő vagy épp odaillő események sorozata !    Akik most nagyon pártolják, ők fognak a legjobban sírni ...csak ezt még nem tudják !

 

Tanárokat valószínű nem tájékozatták, hogy kiesnek a közalaklmazotti jogviszonyból , rettentő sok kedvezménytől esnek el , a munkaviszonyos jogkör sokkal kedvezőtlenebb és a szabadság is jóval kevesebb, mint most ! Nem lesz ám hosszú nyári szünet !!!

 

Vicc

#20 Re: Re: Senki nem csinál semmit?

2012-05-19 00:29

#19: - Re: Senki nem csinál semmit?

Amiket itt leírt, írják meg a kormányzati szerveknek! Elsősorban a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak. Írják meg, hogy egyoldalúan tájékoztatták Önöket és gyerekeiket. Ha a tanárok tanítás helyett agitáltak, akkor azt is. Kérjenek hiteles tájékoztatást! Jöjjön el a Kormány képviselője Ajkára, mondja el a szülők előtt, hogy tényleg anyagi hátrányban lesznek-e az állami iskolák. Ha azt mondja a kormány, hogy az állami iskolák anyagi hátrányban lesznek az egyháziakhoz képest, akkor jó helye lesz iskolájuknak a hitgyülinél. Ha a Kormány azt mondja, hogy ez nem igaz, az állami iskolák sem lesznek rosszabb helyzetben 2013 január 1-je után, akkor kérjenek új szavazást, mert becsapták Önöket. A szavazást a Kormányhivatal szervezze meg! Kérjék ezt! Ha a tanárok agitálnak a hitgyüli mellett, jelentsék fel őket! Ez nem vicc!

Aki hitt az összefogásban

#21

2012-05-19 01:10

A közönyről
Könnyű elsüppedni a közöny mocsarában, mert meleg és körbevesz. Azt a látszatot kelti, hogy minden rendben. Kényelmet biztosít. Nem kell semmit tenni csak mozdulatlanul várni. A mozdulatlanság nem jár veszélyekkel, olyan veszélyekkel, amit a változás, változtatás hozhat. Ne szólj szám, nem fáj fejem. Ha nem kérdezek, nem fogok fázni. Jó nekem ez a posvány. Elfed, betakar, véd.

Ebbe taszított minket a múlt. Nem kellett gondolkodni, mások megtették helyettünk. Kérdezni sem kell, hisz úgy sem értünk hozzá. Túl sokat nem kell tudnunk, mert akkor veszélyeztetnénk a titkos (üzleti) tárgyalások kimenetelét.

A közönybe süllyesztett társadalomban halkan kell beszélni, nehogy felkavarjuk az állóvizet. A közönyben elég ha megtudjuk, hogy mi és hogy történt hetekkel, hónapokkal ezelőtt. Már ha elolvassuk az erről szóló tájékoztatást. De persze azt is minek.

Ha egy lázadó, hangoskodó, kritikus, hőbörgő kérdezne az már baj. Ha a hangja terjed a békanyálas víz tetején az már gond. Mert akkor már meg megrezdül néhány szemhéj. Megmozdul néhány kar és nyújtózkodni kezd a belógó faágak irányába. Persze az ellenérdekeltek sem restelkednek. Már hallatszik a hangszórókból a bódító dallam. Hátha valaki mégis inkább a tehetetlenség magyarázatát választja. Mint a piros, vagy a kék kapszula Matrixban. Pedig tudjuk: nincs lehetetlen, csak tehetetlen. De pont ez a cél. Azt a látszatot kell kelteni, hogy minek...úgy is hiába tennék bármit is...úgy is felesleges...kis pont vagyok én ahhoz...stb.

A közöny a könnyebbik út. De a közöny a sátán kísértése. Ellen kell állni. Emlékezzünk rá ahogy kisgyermekként küzdöttünk, ha leszorítottak a paplannal. Emlékezzünk!
Valóban megkezdődött a küzdelem és a tét az (ön)tudatos lét. Harcra fel!

(Csernyanszki bejegyzése a blog.soskut.hu oldalon)
bródysszülő

#22 Re:

2012-05-19 01:27

#21: Aki hitt az összefogásban -

A bródys szülők hittek az összefogásban...


Vendég

#23 Re: Re: Re: Senki nem csinál semmit?

2012-05-19 08:36

#20: Vicc - Re: Re: Senki nem csinál semmit?

a kormány képvislője idejön,s hazudik egy nagyot,mint teszi azt az elmúlt 2 évben napi szinten....választás előtt áll Magyarország,Ajka:átveszi az egyház az iskolákat,s akkor a tanároknak biztos marad munkájuk,s a városnak iskolája,vagy az állam kezébe teszik,ahol még jó esetben nyíltan antiszemita költők,írók műveit teszik kötelezővé(a már elfogadott NAT tartalmazza,pl Nyírő,Vass  stb.),de rosszabb esetben az iskolát bezárják,pedagógusokat elbocsájtják,gyerekeitek mehetnek néhány kilóméterrel messzebb iskolába(Hoffman tanulmányában ,s az elfogadott törvényben ez pontosan benne van,hacsak arra gondolunk,hogy a tanárok kötelező óraszámát mennyvel szándékozzák növelni..)...Stolár Úr nem egy korrekt Úr,nem bontja ki az igazság minden részletét...nem is teheti,hisz nyíltan azt az ideólógiát vallja,aminek terhe alatt most hazánk nyög..állami iskolában,mint sok helyen már az országban,ahol a kormány döntése oriási felháborodást keltett,lehet Ő is igazgató...talán ,nem csak önös céljainkat kellene nézni,ugye tanár Úr?

 


Vendég

#24 Re: Re: Re: Re: Senki nem csinál semmit?

2012-05-19 10:53

#23: - Re: Re: Re: Senki nem csinál semmit? 

 

Miféle alantas, jellemtelen ember az, aki név szerint megszólít valakit, miközben a szavai gyűlölettel, hazugsággal van tele és közben a saját nevét nem írja ki?! Vállald a neved azért, hogy hitelt adj szavaidnak, ne fröcsögj itt! És vállald azért, hogy ha hazudsz a jog előtt felelhess!

"Meglep, mert egy emberből kibuggyan az aljasság, mint a varangyból a méreg? De gondold csak meg, miféle ez az ember? Milyen torz, milyen erőtlen, mennyire csak gyűlölet és irigység az ereje?
 
Töröld le a váladékot, mely arcodra fröccsent, ne taposd el a varangyot, mert cipőd bepiszkolod vérrel és gennyel.”
 
/ Márai Sándor /


Vendég

#25 MTI

2012-05-19 14:01

Egyházi fenntartásba kerül valamennyi oktatási intézmény Kisújszálláson

A következő tanévtől egyházi kezelésben működnek tovább a Kisújszálláson lévő, jelenleg önkormányzati fenntartású oktatási-nevelési intézmények; a váltás előtt a helyhatóság megkérdezett több véleményező testületet is, amelyek támogatták a képviselő-testület javaslatát - mondta el Kecze István (Nagykun Polgári Kör - Fidesz) polgármester a héten született döntés kapcsán az MTI-nek.

A hatályos törvény május végéig ad lehetőséget arra, hogy az önkormányzatok a közoktatási intézményeiket átadhassák valamelyik nem állami fenntartónak, a város erről a Baptista Szeretetszolgálattal és a Kisújszállási Református Egyházközséggel tárgyalt eredményesen - tette hozzá az elöljáró.
A polgármester a testületi határozatot indokolva utalt arra: az állam az egyházi iskolákat kiegészítő normatív támogatásban részesíti, amely a finanszírozás szempontjából jelenleg a legbiztonságosabb pénzforrás, így ez a legmegnyugtatóbb az önkormányzat számára is. Hozzátette: ebben az esetben az ingatlanok tulajdonjoga megmarad a településnél, miután azokat tartós használatba adják.
Kecze István tájékoztatása szerint 2012. szeptember 1-jével a Baptista Szeretetszolgálathoz kerül a Városi Óvodai Intézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szolgálat és Diákotthon, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint az Illésy János Szakközép- és Szakiskola. A baptisták vállalták, hogy az összes intézményi alkalmazottat megtartják, és biztosítják a világnézeti szabadságot.
A református egyház átveszi az Arany János Általános Iskolát, amely az általa már működtetett iskolával egyesül. Emellett a jövőben fenntartja majd Kisújszállás Móricz Zsigmondról elnevezett patinás középiskoláját, amely kollégiummal is rendelkezik. A reformátusok a vallási türelem jegyében a jelenlegi diákoktól nem várják el a hitéletet, ezt csak felmenő rendszerben tervezik bevezetni.