Ne legyen Eger süllyedő hajó!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne legyen Eger süllyedő hajó! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2012-05-09 15:57

A városvezetésnek kutya kötelessége lenne támogatni az effajta szórakozóhelyeket, melyeknek ráadásul nagyon nagy részét a főiskolai közösség tesz ki.
Egy városnak tudnia kell, hogy a fiataljai hol és mivel múlatják az időt, hiszen így tudják "kontrollálni" is őket. Szomorú, hogy erre nincs pénz :(
Most majd kezdődhet megint mindenfelé, mondjuk a deszkások üldözése,melynek címe alatt lesz majd pénz mondjuk az újonnan burkolt utcák (lásd anno Egészségház utca) szurokkal való leöntösére. Természetesen csak annak a jegyében, hogy "itt a huligánok ne tegyék tönkra a burkolatot"!!!

Anonymous

#2

2012-05-09 16:00

az egész országra jellemző, hogy évről évre minden drágul, egyre többet adózunk, tanulunk, hogy munkánk legyen és se munkalehetőség, se adósságcsökkenés, se értelmes fejlesztések... mióta az eszemet tudom az ország helyzete évről évre szarabb annak ellenére, hogy egyre több bőrt lenyúznak rólunk.. legalább hétvégente elfelejthetnénk a szürke hétköznapokat egy kis mulatással de már azt is megvonták ... hová vezet ez?...


Vendég

#3

2012-05-09 16:00

Siralmas, hogy mennyire szarházi emberek vannak! Bezáratnak mindent, tönkre tesznek mindent!
frusciante

#4 Re:

2012-05-09 16:07

#1: -

Szánalmas hogy ez megy itt. Több száz fiataltól és zenekartól veszik el a lehetőséget hogy szorakozzank illetve zenéljenek. Az Egrix volt az itteni zenei élet utolsó bástyája ,de ezt sem tudták támogatni semmivel azzal a címszóval hogy: " Ilyen hely nem kell a fiataloknak ,mert csak isznak".  Jah mert a diszókban nem isznak polgármester úr (kisbetűvel!)?! Persze hogy de!, csak szép summákat fizetnek. Szép csendes nyugdíjas város kell nekünk ahonnan minden fiatal elmenekül.
Támogatásokra visszatérve az ifjúsági ház több millió forint támogatást kapot HAVONTA!, és semmilyen programot nem csináltak ami érdemleges lenne. Az Egrixben és az Egálban viszont hetente koncertek és jó programmok vártak minket rengetegszer külföldi együttesekkel és előadókkal. Ehelyett van most egy nagyon fasza Kepes Központunk ahova 800 forint nélkül be sem léphetsz!
Nem mellesleg ezzel az egri extrém sportolokkal is rendesen kibasztak hogy bezárták a skateparkot....

Lucky Luke

#5 Re

2012-05-09 16:51

Azért érdemes lenne megnézni azt, is, hogy a helyek üzemeltetői, mennyire voltak tisztában kockázatokkal, illetve mit tettek/nem tettek a hely fennmaradásáért. Álláspontom szerint a városnak nem dolga (és nem is teheti) konkrét helyeket anyagilag támogatni. Nekem anno törzshelyem volt a MÁS nagyon sok éven keresztül a 90-es években. Az utolsó években viszont nagyon megváltozott a hely kinézetben és programválasztékban is. Az Egrix-et nem ismertem, az ötletet jónak tartottam, hogy legyen egy ilyen hely, de attól még hogy ingyenes, nem lehet elvárni, hogy teljes egészében a város finanszírozza. (persze ezt nem tudom, hogy így volt-e) A Jaffáról nem rég tudtam meg, hogy egyáltalán létezik. És amikor megtudtam, már akkor mondtam, egy ismerősömnek, hogy halálra ítélt dolog egyszerűen azért mert rossz helyen van. Kiesik a fősulisok "vonulási útvonalából" a középiskolásoknak nincs pénze a túriták meg nem találnak rá. Összegezve nem értek azzal egyet, hogy a városvezetésnek "kutya kötelessége támogatni" bármilyen szórakozóhelyet. Ha egy szórakozó hely megfelelő helyen, jó üzleti modellel van kialakítva és megtalálja úgymond a piaci rést, akkor működik. Van erre példa azért a városban (igaz, hogy csak 1 jut eszembe)

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-09 17:00


anonymus

#7 Re: Re

2012-05-09 17:13

#5: Lucky Luke - Re

Persze ,de az 50 millió forintos közparkot  (Egrix és Egál között) amit a város finanszirozott ugyanúgy hagyják szétrohadni begazosodni. Így kell elverni a milliókat a semmire.
Nyugaton a városvezetők majdnem mindne városba egy üres középületet add a fiataloknak ahol koncerteteket csinálhatnak, kiállitásokat vagy épp meg is szállhatnak ott . Ezek a Foglaltházak... és hogy miért? Azért hogy ne az utcán randalírozzanak a fiatalok...


Vendég

#8

2012-05-09 17:35

:)

Vendég

#9

2012-05-09 20:25

Remek kezdeményezés!

Vendég

#10 egyetértek azzal hogy hanyatlik csak a petíció példái nevetségessé teszik ezt a petíciót ...

2012-05-09 20:49

Egal - Nem fizetett se villanyszámlát se víz számmált .. Mindenkinél elzárják/kikapcsolják ha nem fizeti .. Csak ő viszont évenkénti milliós támogatások mellett tette ezt.. BEZÁRÁS JOGOS!

Egri X - Életveszélyes külső és belső pályarész. Rengeteg uniós pénzt fordítottak rá, ennek ellenére ingyen munkával önkémntesekkel épült a pálya hulladék anyagokból, és ráadásul az uniós előírásoknak sem felelt meg (ami nem lenne gond de ha már töllük kapták a pénzt, akkor ... ). Koncerteket az elmúlt 2 évben a 2 kezemen meg tudnám számolni és csak "no name" kezdő zenekarok (ami nem is lenne baj). Ráadásul a vendékek 80%-a 18 alatti volt ami a 18 éven felülieket "undorral" töltött el sokszor és inkább más helyre ment. BEZÁRÁS JOGOS!

Jaffa - Az tényleg egy kreatív hely volt. Bár nem az első rock kocsma egerben (pl.: sorompó, tűzkerék) főleg nem észek-magyarországon. Ráadásul a bezárását valószínűleg a rosz helyen való megnyitás és az árai okozták... Bezárás félig JOGOS!

Én nem a petíció ellen vagyok, és azzal hogy Eger hanyatlik azzal is egyetértek. De azt nevetségesnak tartom hogy egy petícióhoz olyan "elemeket" hozunk példaként amelyeknek a bezárása többnyire teljesen jogos..

Vendég

#11 Re: egyetértek azzal hogy hanyatlik csak a petíció példái nevetségessé teszik ezt a petíciót ...

2012-05-09 21:15

#10: - egyetértek azzal hogy hanyatlik csak a petíció példái nevetségessé teszik ezt a petíciót ...

valószínüleg nem egy bolygón élünk :D de te cimborám most nagyon nagy baromságokat írtál :D ... alaphangon az Egrix heti rendszerességgel külföldi zenekarokat látott vendégül, nem beszélve arról, hogy számos tehetséges nemzetileg elismert zenekart is felvonultatott, valamint hazai zenekarok (közülük elég sok elismert zenekart amik nemzetközileg is megállják a helyüket)  adott lehetőséget....a másik két helyet meg nem feszegetném, mert számos dolgot megtudnék cáfolni a mondandódba

 

 


Vendég

#12

2012-05-09 21:37

Rendben. Ne áldozzon rá a város... Nem is kellett volna a támogatásuk... Mert megéltek volna vígan... De az az igazság, hogy ellehetetlenítették a dolgukat. Pl. Azt hiszem joggal kérdem, hogy a Jaffa miért ott nyitott, ahol!? Talán mert nem kapott engedélyt máshol? Talán az a város, ahol a belvárosban csak bankok lehetnek, mert este 10-kor már roló van, és ha egy hangos szót szól valaki, akkor már csendháborító... Azért ha már a külföldet nézzük... mennyien laknak a belvárosban? Nem lehet, hogy az ott élőeket kéne kívül rakni, és a belvárost meghagyni élettérnek? Persze reálisan nézem a dolgot, ez lehetetlen... De akkor is az a véleményem, hogy a belváros az életé, a külváros, meg a pihenésé, a lakó övezeté... Komolyan... milyen turista jön hozzánk, aki este nem sétálhat a belvárosban mert nincs semmi látnivaló, mert takarodót rendeltek el??? És most nem a napközbeni programokat kritizálom!!! De este aludjon, ha tetszik, ha nem, mert gyakorlatilag a csendben lődörgésen kívül semmit nem tehet? Egy turista belvárosban???

Vendég

#13 Re:

2012-05-09 21:38

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-09 21:51


Mardel

#15

2012-05-09 22:48

Előre leszögezném, hogy nem vagyok egri. Karcagi vagyok, de egy időben rengetegszer megfordultam az Egalban és az Egrixben is. Szerintem jogtalanul került bezárásra mindkét klub. Ha a városnak annyira kell a két ingatlan, valamint a két ingatlan közti közpark, akkor miért nem kárpótolja valamivel az ifjúságot és a szórakozni vágyó fiatalokat? Biztos van a városban olyan, a városgondnokság vagy az önkormányzat tulajdonában lévő használaton kívüli raktárépület, gyár, egykori mozi vagy pincerendszer, melyet átalakítás után használatba vehetne a szórakozni vágyó fiatalság. Nem kell itt X összeggel támogatni semmilyen szórakozóhelyet. De ha már mindenféle JOGOS indok nélkül bezárják ezeket a klubokat, akkor biztosítsanak egy helyet, ahol folytathatják a működésüket. Észrevehetné és értékelhetné Eger város vezetése, hogy mennyi mindent tettek ezek a helyek a fiatalságért. Voltak helyek, ahova tudtak menni és olyan programok várták őket, amiket szerettek. Most hogy bezárták őket, az utcára kényszerülnek. És ezzel csak azt érik el, hogy több lesz az utcán kóborgó, örjöngő, randalírozó fiatal, akik csak kárt okoznak, mert nincs egy hely, ahol levezessék a feszültséget és kipörögjék magukat. Csak gratulálni tudok Eger város vezetésének!
jó vóna

#16 :)

2012-05-09 23:10

Szerintem egyetlen hely sem zár be ami megfelelő vendégkörrel rendelkezik, szerintem akkor volna jogos az a petíció, hogy támogassa a város az ilyen klubokat, ha non-profit -értsd: nem termel senki számára profitot az esetleges jövedelmet a klubok életének pezsdítésére, adott esetben elemek építésére korszerűsítésére fordítja az üzemeltető-, mivel már elég öreg vagyok, így megfordultam mind a három szórakozóhelyen, nem egyszer buliztam jót mindegyikben. Viszont a vendégkörük elkopott. A MÁS-ba a végén már többnyire csak semmirekellő az adófizetők pénzén élősködő elemek voltak fellelhetők. Sajnos a magamfajta emberek illetve azok akik hozzám hasonlóak már kiöregedtek a minden hétvégén történő bulizásból és a következő generáció érdeklődése már nem az ilyen szórakozóhelyek felé irányul. Talán ide igaz az a mondás, hogy az ember embert vonzz, hiszen nézzük meg az olyan szórakozóhelyeket kajáldákat ahol sok ember van. Sajnálom, hogy bezártak, de ezek egytől egyig profitszerzés céljából jöttek létre, mivel nem volt érdeklődés ezért bezárták a helyeket, az üzemeltetők és nem a város önkormányzata. Én sem vagyok elégedett a városvezetés ténykedésével, de az kivételesen rajtuk kívülálló dolog.

Vendég

#17

2012-05-09 23:17

Mondanám hogy botrány. De sajnos látható volt. Nem viccből menekül fiatal, idős.

Vendég

#18 Re: Re:

2012-05-09 23:28

#4: frusciante - Re:

Nem a vráos zárta be egyik helyet sem! Egyébként meg a parkot használhatod most is.  Én deszkáztam, és az a park szánalmas volt. Retkes és az elemek meg...

 


Vendég

#19 Re:

2012-05-09 23:28

#17: -

Mi a botrány?

 


Vendég

#20 Re:

2012-05-09 23:33

#12: -

Nézd Én úgy tudom, hogy Ők egy romkocsmát szerettek volna csinálni erre pedig a belvárosban nem sok lehetőség van szerintem, de írj néhány épületet amit a belvárosban romkocsmának lehet kialakítani! Én a belvárosban még hajnal kettőkos is kapok piát néhány helyen, de az emeberk nagyrésze  akorra már a discokban lóg.


Vendég

#21 Re:

2012-05-09 23:36

#2: - Írtsd ki az élősködőket és akkor nem kell majd annyi adót fizetnünk! A többi meg jön magától :)

drz

#22

2012-05-09 23:37

Vicc, amiket sokan írnak. Nem arról van szó, hogy havonta költsön x összegeket a város önkormányzata az effajta underground helyek fenntartására. Persze, hisz nem non-profit szerveződésekről van szó. De pályázati lehetőségeket számukra is lehetne biztosítani, figyelembe véve azt, hogy mekkora kultúra bővítő szerepet játszanak. Hisz elfelejtjük azt, hogy mind3 említett hely esetében, ha nem lett volna egy fellépő sem, csak szól valahonnan a zene, amire táncolhatnak az emberek, ugyanúgy mentek volna, és fogyasztottak volna. Nemde? Vagy a szimpla szerda esti koncert nélküli egaldizsik nem ilyenek voltak, még is számtalan alkalommal tömeg volt így is. Ezek ellenére mind3 hely próbált kielégíteni igényeket, valamint bővíteni azokat. Persze benne van az is, hogy még több ember legyen az adott helyen, ami még több fogyasztással jár. De a belépők szedése még is igen ritka volt, ha volt elhanyagolhatónak lehetne nevezni. Az árak magasak, pl a Jaffában? Hát volt különbség köztük és a fennmaradt helyek árai, és kiszolgálási színvonalai között. Igaz, lehet csak én voltam szerencsés, hogy általában kulturáltan fogadtak.

Amiről itt szó van, ahogy már fentebb is említették, az hogy megölték ezeket a helyeket. Elvették a levegőt, anélkül pedig nincs élet. Ha egy idő után esténként jelennek meg a rendőrök, mondva csinált indokokkal, amire felkészülve hivatalos felmutatható engedély van, és még is keresztül néznek rajtuk, mit tegyenek? Hogy legyen vendégük? Hogyan fizessék ki, a jogtalan büntetéseket?

Lehet gondolkodni.
Rázsi Botond

#23 Tisztelettel kérdem...

2012-05-09 23:51

... a petíció készítőit, hogy melyek voltak azok a konkrét intézkedéseink, amelyekkel bezártuk a felsorolt szórakozóhelyek bármelyikét?

Üdvözlettel:
Rázsi Botond
alpolgármester
zsé

#24 Re: egyetértek azzal hogy hanyatlik csak a petíció példái nevetségessé teszik ezt a petíciót ...

2012-05-10 00:47

frusciante

#25 Re: Re: Re:

2012-05-10 02:16

#18: - Re: Re:

persze... akárki bemászhat most is hiszen már nincs kutya.
ha meg nem tetszik az park sok sikert és építs magadnak egyet. :)