A komáromi Selye János Kórházért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A komáromi Selye János Kórházért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2012-02-28 09:28

Igaz,hogy nem komáromi vagyok,de mindhárom gyermekem ebben a kórházban született,és mindenki nagyon kedves volt a Főorvos úrtól kezdve a takaritónőig,nem kéne ,hogy bezárják ezt a kórházat!

Vendég

#27

2012-02-28 10:45

Ebben a korhazban dolgoztam 1973-81 kozott, mint szuleszno. Sok szep emlek fuz hozza; az ott dolgozo es dolgozott kollegakhoz; az ott vajudo anyukakhoz es az ott szuletett babakhoz. Nagy kar lenne megfosztani a komaromi es kornyeken elo embereket Selye Janos Korhaztol.
Bogi

#28

2012-02-28 11:34

Hát akkor köszönjük mindenkinek!!
Azt hiszem ennyi volt!!Csókoltatom a politikusokat akik üzletet csinálnak még az egészségügyből is mert ezeknek a döntéseknek a következménye h. sok ember nem fogja időben megkapni az ellátást, hiszen messze lesz a kórház és a sok szegény ember (mert mostanában igen csak nő a számuk mert ugye bár 47 ezerből simán meg lehet élni valami hétköznapi tisztességes ember szerint) nem fog eljutni h. ellátást kapjon.Nincs elég mentő!!Mert hát arra sincs pénz.(ők ott fent milliókat keresnek)
http://hvg.hu/itthon/20120213_strukturaatalakitas_korhaz
Szóval most már kezdhet mindenki imádkozni Magyarországon, h. időbe kapjon ellátást.De az is lehet h. ha szülni akarunk akkor az ágyakra időpontot kell kérni akkor talán lesz hely 2015-re.A gyerek meg jön amikor az ágyfoglalás és a buszjárat van.Felháborító amit tesznek.Úgy néz ki ezek szerint, (mert hát velünk még hivatalosan SENKI nem közölte h. mikortól nem lesz szülészet) h. kb.(semmi sem biztos így februárban) 2012. május elsejétől senkinek sem lesz az a személyi igazolványába írva h.: született:Komárom v. Szőny!!Igaz h. az év kórháza szavazáson a "kis ágyszám ellenére" (tehát kevesebb ember fordult meg és volt lehetősége megtapasztalni a kórházi ellátást mint egy nagy kórháznak) 23. helyen végzett a Komáromi kórház
http://www.hazipatika.com/simple/hosp2011/stat/full?cid=0%3Bp%3D1%3Bpp%3D20 (magunk mögé utasítottuk többek között Tatabányát, és több Budapesti kórházat, és több jobb pénzügyi helyzetben lévő kórházat is)
de mégis becsuknak több osztályt!!Igaz, nem zárják be a kórházat- huh micsoda szerencse "Megmentettük a kórházat" http://www.komarom.hu/hir.php?hirid=1614
csak struktúra váltás lesz -mondják a politikusok és az Igazgató.Fordítok h. mindenki értse struktúra váltás=több osztály teljes megszűntése pl. szülészet stb.
Szóval én jelenleg igen csak fel vagyok háborodva!
A kolléganőim és orvosaink hosszú évek alatt alakítottak ki egy rendkívül emberbarát, bababarát hangulatot ezen a szülészeti osztályon.Sokan szívüket, lelküket beleadták, és mindig megtérült, mert sokan még ma is vissza járnak hozzájuk és boldogan mutatják h. ekkora már az itt született csemete.És ennek mindig örülünk!Mindannyian!!
Ebbe a kórházba, ilyen osztályra amit ennyire szeretnek az emberek, nem becsukni kellene hanem még több pénzzel támogatni és még további fejlesztéssel, olyan ellátást biztosítani ami miatt még Budapestről is ide jönnének szülni.Biztosítani az olyan jellegű ellátásokat amiket jelenleg pénz és munkaerő hiányában nem tudunk ellátni.Hiszen szerintem az a legfontosabb h. egy beteg ember v. kismama jól érezze magát egy ilyen szituációban.És ha már fogy a magyar akkor lehet, h. egy biztos kedves helyen több baba születne, ebből kifolyólag több ember dolgozhatna később és talán a társadalmat is el tudnánk tartani.
Tudom fiatal vagyok és naiv, de kérem szépen én azért kezdtem el ezt a szakmát h. segítsek itthon az országomban, és jobbá tegyek mindent amit tudok.Szerintem minden egészségügyi dolgozó aki szereti és szívből csinálja a hivatását úgy tanulta ezt a szakmát h. ő majd megváltja a világot!!Hát így nem fog menni.Itthon nincs munka és aki tud külföldre pályázik.Hát marad ez, majd ott növeljük a népességet :(
Tehát köszönet mindenkinek aki megpróbált megmenteni bennünket.És csókoltatok minden politikus és egyéb egyént aki megtett mindent h. jó kis termálvíz folyhasson majd a gazdag betegek hátára a kórházkertben az átalakítás után.
Elkeseredtünk, de ígérjük májusig még jobb még lelkiismeretesebb munkát fogunk végezni, h. a komáromiak szívében így éljen a hely ahol a bábák a világra segítették, ahol meglátták a napvilágot, ahol élete első légvételt megtette v. ahol megmentették az életét.
Köszönöm annak aki kiállt a betege és mellettünk:http://www.youtube.com/watch?v=rF_F3xbp-cs
Szóval ha benéztek hozzánk ugyan úgy fogunk rátok mosolyogni!!Mert ez az ami gyógyít és nem a gyógyszer :)
Az egészségügy nem hozhat hasznot, csak a gyógyulás, és a gyógyítás lehet a cél!

„Ha néha a szegényeink éhen halnak, az nem azért van, mert Isten nem gondoskodott róluk, hanem mert Ön és én nem adtunk, mert nem voltunk a szeretet eszköze Isten kezében, mert nem ismertük fel Őt, Krisztust, amikor eljött újból rongyos álruhában az elhagyatott emberben.”

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”

Idézetek :Teréz anya

Vendég

#29

2012-02-28 12:38

Jó lenne ha továbbra is minden maradna a régi.Sajnos volt két olyan eset amikor sürgősen kellett bemennem a kórházba és milyen jó,hogy nem kilométereket kellett utaznom.Az egyik sajnos egy vetélés volt,soha nem voltam még a szülészeti osztályon,de ezáltal sok mindenbe bele láttam.Nagyon családias volt minden,már amennyire lehet egy kórház és az ott dolgozók előtt le a kalappal,a dokik is nagyon normálisak voltak.A másik eset amikor a munkahelyemen kiment a lábam és akkor a sebészetre azonnal bevittek,hát ott is rögtön elláttak és a doki is nagyon rendes volt.Ha ez nincs mehettünk volna esetleg Győrbe,ott már jártam és rengetegen vannak nem is biztos,hogy aznap tudtak volna velem foglalkozni,sőt biztos,majd talán időpontra ami lehet,hogy 1 hónap.
És ezt akarjuk megszüntetni,hát gratulálok azoknak az embereknek akik ezt akarják.Remélem szükségük lesz gyors ellátásra és akkor majd rájönnek.Itt megint minden sajnos a pénzről fog szólni,a szegényekkel mi lesz?

A petíció kezdeményezője

#30

2012-02-28 12:45

Kedves Bogi!
Kicsit negatívvá sikerült a hozzászólásod. Bár ténlyeg úton-útfélen azt próbálják belénk súlykolni, hogy nincs már remény a kórház jelenlegi osztályainak megmentésére, de tudomásom szerint március 12-én tárgyal a kormány e témáról és a hónap végén kerül a végleges listára pecsét. Ha ez a petíció csak egy enyhe próbálkozás is, de legalább teszünk valamit és nem ölbetett kézzel várjuk a csodát (csoda: a város vezetői végre tesznek is valamit, nem csak leteszik a fegyvert) Én személy szerint azon vagyok, hogy ami a lehetőségeimhez képest mint állampolgár adott, mindent megtegyek, de egyedül ez nem megy. "Széllel szemben nem lehet pisilni", de a sok vizelet közül az egyik csak célbaér!
Kérlek továbbra is inkább buzdíts! Jó lenne, ha kórházi dolgozók is (mindenki: orvos, ápoló, segítőszemélyzet)egyemberként állna ki. Ennyi embert nem lehet elbocsátani, hisz lehetetlenné válna a gyógyítás. (félnek) Ez az ügy politikai pártállás nélkül fontos: Nekem, nekünk.
Az idézeted pedig pont erre a helyzetre vonatkozóan nagyon szívembe talált.
Üdv: A petíció kezdeményezője

Vendég

#31

2012-02-28 13:17

Febr. 3-án műtöttek rosszidulatú melldaganattal. Szinte észre sem vettem betegségem komolyságát, mivel a nagytudású orvosszakértelem, és a nővérek odaadása átsegítette az embert ezen a komoly betegségen (persze még nincs vége). Viszont a körülmények és a környezet,apszulut nyugtató hatással van a betegre.Nagyon szeretném, hogy ez a petíció pozitív hatást érne el, és mindenki oda tenné SZÍVÉT-LELKÉT. Nagyon kell ez a színvonalas KÓRHÁZ!!!!Egy nem régi beteg, aki előtt még sok minden áll!!!!

Vendég

#32

2012-02-28 15:17

Selye János Kórházzal vagyok!

Vendég

#33 Re:

2012-02-28 15:52

#30: A petíció kezdeményezője -

Kedves Kezdeményező!!

Rendkívül örültem h. valaki elkezdte ezt a peticiót!!Sajnálom h. a hozzászólásom negatívként hatott, de sajnos bennem ezt az érzést keltik minden nap h. itt már minden eldőlt!!Sőt kedves Kezdeményező ez a bizonytalanság állapota már tavaly szeptember óta tart!!Rendkívül kellemetlen h. most már fél éve úgy élünk h. nem tudunk mit mondani a betegeinknek és mi magunk is bizonytalanságban élünk.(a legrosszabb h. mindenki ezt kérdezi és senkinek nem tudtunk semmit mondani)Valószínüleg ez a bizonytalanságban tartás jól jött a fenti szerveknek is mert senki nem mert felháborodottan utcára menni, mert mindig azt hallotta mindenki h. van még remény!!Tehát nem lépett senki!!És most h. kezd biztosabbá válni a helyzet, csak most kap észbe mindenki (többek között mi is) h. mi is történik.Szépen csendben kevés botrány nélkül megy majd a strukturaváltás.Hát igen!!Politikai pártállás, jelen esetben nem lehet téma!!Itt a betegeinkről van szó, akikért mi vagyunk, és nem fodítva!Szóval köszönet!!


Vendég

#34

2012-02-28 16:35

Minden józanul gondolkodó embernek el kell gondolkoznia azon, mennyire szükség van itt erre a kórházra. Minden leheletünkkel azon vagyunk,hogy ezt a maga valóságában megtartsuk.

Vendég

#35

2012-02-28 16:44

A petíciót jogosnak és igazságosnak érzem. Mindenkit kérek, aki ide talál az oldalra, írja alá
Nettyke

#36 Re: Felhívás

2012-02-28 17:36

#25: - Felhívás

A sebészeten műtöttek,kedvesek,figyelmesek voltak az ápolók is.Nagyon jól szervezett  csapat dolgozik. Tisztaság ,rend van mindenütt .Az igazgató ,IGAZSÁGOS!!!!Mindent megfog tenni a kórházért,és az ott dolgozókért,igaz nem rajta fog múlni a döntés.Meg kellene kérdezni az illetékeseket is, nem fejetlenül dönteni a vidékiek életéről.Tatabánya túlzsúfolt és személytelen.


Vendég

#37

2012-02-28 18:52

"szólj hozzá"
Vendég

#38 Támogatom

2012-02-28 19:31

Örömmel tölt el e kezdeményezés!

Kisfiamat műtötték alig 2 hete, a gyermekosztályon töltöttünk majd 4 napot. Le a kalappal a gyermekosztály, valamint a sebészeti osztály dolgozói előtt! Minden szakértelmet és kedvességet megkaptunk, ami csak elvárható ilyen esetben, a fiam jóérzéssel mesél az ott töltött időről, semmi rossz emlék nem maradt benne. Az, ha vidékre kell ilyen esetben menni majd a kisgyermekes szülőknek, hát belegondoltam, számunkra is meglehetősen hátrányos lett volna, nem beszélve a gyerek szempontját! Minden bizonnyal lehetne és kellene is változtatni a kórház működése és gazdaságossága tekintetében, azonban ez nem is volt alternatíva.
Még egyszer köszönet a dolgozóknak, a petíció elindítójának szintén, hogy felvállalta valaki e nemes cél érdekében ezt a lehetőséget.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-02-28 19:42



Vendég

#40 Re: Támogatom

2012-02-28 19:43

#38: Vendég - Támogatom

jó kezdeményezés!


Vendég

#41

2012-02-28 20:05

Mindenki támogassa a LEGJOBB kórház fennmaradását!!!

Vendég

#42

2012-02-28 20:10

Fogjunk össze a Komárom-i kórház megmentéséért!

Vendég

#43

2012-02-28 20:15

Még több aláírás kell!!!!!!!!
A petíció kezdeményezője

#44 Re:

2012-02-28 21:07


Vendég

#45

2012-02-28 22:03

miert kell bezarni egy korhazat aminek a rendeltetese hogy eleteket mentsen? miert nem lehet azokat a korhazakat vagy ovodakat,iskolakat menteni amire az embereknek szüksege van! miert???????????

Vendég

#46

2012-02-28 23:47

Remélem az aláírások elérik céljukat, bár szerintem ennél nagyobb nyilvánosságra lenne szükség, mondjuk a médiában.Előfordulhat, hogy a Napló, vagy a Házon kívül című adások jó eszközök lehetnének erre! Csak egy ötletvolt!

Egy 8 hónapos terhes kismama, aki ott szeretne szülni!

Vendég

#47

2012-02-29 12:42

A kórház struktúra váltása=politika ésszerűtlen hatalmi döntése.Merénylet a jó helyezést elért év kórháza dolgozói ellen,akik szakértelme, emberi hozzáállása a beteg emberhez példamutató.A családias ,szeretetteljes légkör nagy mértékben hozzájárult a beteg ember gyógyulásához.Tanítani,kötelezővé kellene tenni !!!

Dusfiné Nemes Éva

Vendég

#48

2012-02-29 18:57

Ez Egy eszement társaság! Szólni sem szabad róluk. EL KELL ZAVARNI A PÉCS-A ba.Mindenkinek elege van.Rombolni,rabolni , hazudni azt NAGYON tudnak.

Vendég

#49

2012-02-29 22:25

Azért, hogy a komáromiak továbbra is itt születhessenek...

Vendég

#50

2012-02-29 22:26

Nagyon sajnálnám ha ezt a kórházat bezárnák.
Ott született az első gyermeke, sőt már voltam
ott betegként is.... és az orvosok, meg az ápolok,
nagyon emberségesek, Ők még s igazi emberek.