Garantált Alapjuttatást Mindenkinek!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Garantált Alapjuttatást Mindenkinek! petíció automatikusan generált fórumtémája

világoskék

#76

2012-12-23 20:43

Aláírom én is.Elgondolkodtató azért az a felvetés is amit az "aki nem dolgozik ne is egyék" álláspontot képviselő hozzászóló írt.Azt hiszem mindenki tudja,hogy ő melyik népcsoportra gondolt.Sajnos nem alaptalanul.Mindezektől függetlenül mégis úgy gondolom,hogy az ember az egyetlen élőlény ezen a földön aki fizet azért,hogy itt élhessen.Ha jól tudom Ausztráliában is van alapvető jövedelem.Náluk is jól működik a rendszer.Ha a "paraziták" is kapnának pénzt valószínűleg csökkenne a bűnözés is.Nem látok sok esélyt erre,de egy aláírást megér.Talán az egészséges nemi szerepekhez is visszatérhetnénk ez által és újra értéket képviselne a család.A feministákat jobban utálom mint a "parazitákat",mert ők sokkal több ember életét tették boldogtalanná!

Vendég

#77 Re:

2012-12-24 00:50

#76: világoskék -

Ki kell ábrándítanom téged, te kis rasszista:  én nem gondoltam semmilyen népcsoportra sem.  Az "aki nem dolgozik ne is egyék" elve nálam független bőrszíntől és minden mástól.

karlsasse

#78 Re: Re:

2012-12-24 03:10

#77: - Re:

tudod te egyáltalán, hogy mit idézgetsz?

"Mert a mikor nálatok voltunk is, azt rendeltük néktek, hogy ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék." (2Thess. 3,10)

vagyis ezt pál apostol mondta egy konkrét gyülekezetnek. és még csak nem is azt mondta, amit te, csak azt, hogy azt rendelték. tehát ez a szöveg sehol sincs így leírva, csak valaki (nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy valami náci munkatáboros) kiragadta a bibliából és a saját degenerált céljaira felhasználta. vágod? sehol sincs ilyen szabály. a természetben sincs, a bibliában sincs. ezt maximum olyan emberek hangoztatják, akik valóban élősködnek másokon.

te pl. mit "dolgozol"?

karlsasse

#79

2012-12-24 03:14

amúgy meg mit jelent dolgozni? mert kapitalista szemszögből kb. ez lehet a definíciója:
valakitől pénzt kapni, aki azt állítja, hogy azt mi munkáért kaptuk. asszem ez szinte mindent lefed.
namost, ezzel az a gond, hogy mindig egy másik személytől függ. aki "a munkáért adja a pénzt". tehát a mi életünk egy másik embertől függhet? ez valahogy ellentmond annak, hogy ha nem dolgozunk, az élősködés. hisz az csak azt jelenti, hogy senki se fogja azt állítani, hogy mi pénzt kapunk tőle munkáért.

Vendég

#80

2012-12-24 11:07

Azonos munkáért kapjon mindenki azonos bért (jövedelmet), aki az Európai Unió területén él.

A hiányzó összeget az Unió költségvetéséből fedezzék.

valóság

#81

2012-12-24 12:49

Nyilvánvalóan nem a munka az első, hanem a megélhetés biztonsága!

Vendég

#82

2012-12-26 14:23

Ehhez már nincs mit hozzáfűzni !!
magyar vagyokr

#83 Re: Nem dolgozik, dolgozik

2012-12-26 15:09

#40: - Nem dolgozik, dolgozik

Szakértelem egy szál sem. Szakbarbárok, mivel gőzük sencs a gazdasági folyamatokról. Ezért állunk ott, ahol vagyunk. Ötletelések sokasága, ja,otthon anyuka, apuka, nagymama megmondja, nem frankó, s gyorsan változtaunk egy kicsit. Aztán kiderül, ez sem jó még, aztán megint változtatunk. Senki nem tudja, nem érti, milyen agyszülemények  vannak,  mit változtatnak még a soronkívüli idióta  képviselői indítványaikkal. Ja és nem kis pénzért.

Egy ilyen ötletelőnek a jövedelme  20 ember  nettó bére  (200 ezer/fő melós bér). Ja, hogy ezek termelik meg nekik, az már hatodrendű kérdés. Minek az a sok tanácsadó? Nem is  értem.

A diploma akkor ér valamit, ha mellette  szakismeret is van . Na ez az, ami nincs, mert soha életükben nem dolgoztak.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-12-26 16:04


Supapa

#85

2013-01-06 08:25

Mióta a társadalom széttagozódott, a nagy többségünk csupán munkánkkal megszerzett anyagiakból tud megélni. Valamiért azonban látjuk, nem jut munka minden embernek, vagy annyira csekély ellenszolgáltatást kap, hogy abból nem tud megélni, ezért nagyon sokat segítene az "általános alapjövedelem" léte.
Supapa

#86 Re: "....aki fizet azért, hogy itt élhessen..."

2013-01-06 08:39

#76: világoskék -

Senki nem tehet arról, hogy megszületett. Minden élőlény alapvető kódolása, hogy éljen, azaz táplálkozzon, szaporodjon. (...hogy miért ezt nem tudom, ennek elemzése messze vezetne, s nem is a szakmám) Ezt réges régen, (s ma az állatvilág is) úgy oldották meg, hogy gyűjtögettek, s levadászták a környezetükben található nekik való életet biztosító táplálékot. Azonban abban a pillanatban (...hm, pillanat, nem évezredek), amikor kiderül, hogy azt nem veheted el, mert az másé kavics került a gépezetbe. Miféle abnormalitás ez? Ahhoz, hogy élni tudjál dolgoznod kell. Ez még önmagában nem lenne gond, hisz a vadászat és a gyűjtögetés is munka volt, de ki dönti el, hogy az életbe maradáshoz és a szaporodáshoz biztosítandó anyagiakért mennyit dolgozzál? Ha annyit, miért pont annyit? S ha a munka végeztével mégsem kapsz annyit mi légyen? Ilyenkor vannak a lázadások? S ha dolgoznál, de mégsem kapsz sehol munkát, nos akkor az azt jelenti, hogy gyenge vagy és pusztulj?

Mindezen gondolatok mentén járva írtam alá ezt a petíciót (miközben biztos vagyok abban, hogy ez nem változtat semmin)

mint vágyálom, egy boldogabb, termékenyebb, kiszámíthatóbb biztos élet reményében.

valóság

#87 Re: Re: "....aki fizet azért, hogy itt élhessen..."

2013-01-06 11:10

#86: Supapa - Re: "....aki fizet azért, hogy itt élhessen..."

„Soha se kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

 

:)

Tamara

#88 Alapvető jogokat egyszerűen minden élő ember számára

2013-01-19 10:11

Példának okáért elsősorban vezessük be az erkölcsöt, mint alapjogot... pénzt ne lehessen se kölcsönkérni sem kölcsönadni és így nem lenne többé lehetősége senkinek sem eladósítani senkit. Ne lehessen semmit sem előre hozni időben a pénz (kölcsönzése) által a jövő terhére... Sok minden változtatásra szorul, de nem fog egyik napról a másikra menni, csak türelemmel... http://hitelvilagstadium.blogspot.hu/2013/01/vilagpanorama-magyarsagtudat.html
viktim

#89

2013-01-19 20:07

Aláírtam, mert meggyőződésem, hogy a jövedelem elosztás soha nem lesz igazságos. Tudomásul kell venni, hogy a gazdaság fejlettsége miatt már soha nem lesz annyi munkahely, hogy mindenkinek jusson munka. Ráadásul a munkanélküliség rendszerint ugyanazon csoport tagjait sújtja, mert ők azok, akik rossz helyre születtek, képzetlenek, betegek. Az alapjogon járó jövedelem igazi megoldást jelentene, ráadásul a valamiféle izzadságszagúan megkreált rászorultság szigorú és folyamatos ellenőrzése hatalmas apparátust és anyagi forrást igényel, gondolok itt konkrétan a közhivatalokra és az ott dolgozók bérére. A közmunka egy vicc, a modern rabszolgásítás egy formája, ami megalázó és hatástalan. Ha senkinek sem kellene attól rettegnie, hogy éhen hal, vagy hol lakik, akkor az emberi kapcsolatai is emberibbek lehetnének. Csökkenne a megélhetési bűnözés, megszűnne a munkavállalók kiszolgáltatottsága. És igen, egy társadalom tagjának lenni felelősség, nem csak magunkkal vagy a szeretteinkkel szemben, hanem mindenkivel! szemben.

Vendég

#90

2013-01-20 13:58

Az alapjovedelem abszolut lehetseges. Igy az eroforrasokat csokkenthetjuk, pl.: ha az egyik csaladfenntarto, otthol tud maradni a haztartast vezetni. Tobb szabadsag, kevesebb stresz a megelhetes miatt.Tobbet alkothatunk, es tehetunk a kornyezetunkert! Termeszetesen az oktatas az alapjovedelmet illetoen, ugyanolan fontos mint maga az alapjovedelem!

Vendég

#91

2013-01-20 18:17

Érdemes ezt a petíciót aláírni mert kell a törekvés hogy az emberek meg tudjanak élni a nehezen megkeresett pénzükből.

Vendég

#92

2013-02-21 21:48

Embernek erezni magam Magamtol tanulom ...tudom eljon az IDO mikor MI MIND EGYEK VAGYUNK...tamogatom teljes szivvel es sikerre visszuk az akaratunkat:)

Vendég

#93

2013-02-22 10:44

...de mi az, hogy semmit nem rak a közösbe? Ha mondjuk (én tudok ilyet!)"21 ezerért" -persze nem ezért- nevel valaki az egyébként dolgozó párjával HAT gyereket...és hidd el, nincs az a liter tej (fogy belőle ilyen helyen úgy 20 liter hetente), aminek az árából ne csorogna a "közösbe" -jócskán...és ezektől a gyerekektől elvárjuk majd a nyugdíjunkat is ugye...és lehet őket szépen, jól is nevelgetni, olvasni nekik, meg kertészkedni tanítani,de egy nyelvvizsga, egy jogsi, vagy urambocsá' egy hangszer már az elérhetetlen luxuskategóriába tartozik, pedig bőven lehet köze a megélhetéshez. És az a tény sehol sem "családlétszámfüggő" hogy mikor megérkezik egy gyerek lövésed nem lehet, mihez van-lesz tehetsége, de ugye az volna mindannyiunk érdeke, hogy abban képezze magát, amivel érdemes foglalkoznia.
Sőt egyre több olyat is látok, hogy egy "alig" beteg gyerek -vagy kettő- ami szép, modern világunk hülyeségei miatt -s az ebből való "megélhetést" munkának hívják ugye, és horror összegű profittal jár: Éljenek a gazdasági mutatók!- mondjuk krónikusan asztmás, allergiás, vagy szívbeteg már kicsiként, spéci kajára és gyógyszerekre, vagy akár csak némi kíméletre szorul mondjuk vegyszerek tekintetében (mindezekből egy áfamentes asszem) és két keresővel sodor nyomorba egy családot nagyszülőstől...Szóval erre már az említett összeg fele is megoldás lehetne.
Ezzel együtt valóban kidolgozásra sokszempontú átgondolásra szorul mindez.

Vendég

#94

2013-02-22 21:11

Hibát találtam az előző bejegyzés utolsó zárójeles részében.
Helyesen: mindezekből egy sem áfamentes...

Vendég

#95 Re:

2013-03-04 14:28

#8: SS -

Akkor aki dolgozik az maradjon életben a többi aki akarna de nincs hol

az meg dögöljön meg szép lassan a 22.800 forinton ?   Így érti ?


Vendég

#96

2013-03-12 09:29

Talán nincs is sürgösebb megoldandó feladatunk, mint az Általános Alapvetô Jövedelem bevezetése Földszerte!
ignez

#97 Re:

2013-03-13 22:53

ignez

#98

2013-03-13 22:55

szép elképzelés, megvalósítható?? ..... talán egyszer....

Vendég

#99 Re:

2013-03-13 23:53

#89: viktim -

A jövedelem elosztás? csak következmény! A felhívás szövege is jól tükrözi, hogy a munka elosztása, más szóval jellege, és napjainkban pedig hiánya a megszüntetendő!!!!!!! Az Egyetemes alapjövedelemre úgy tekintek, mint a kapun belüli "munkanélküliségre", és mint a technológiai-forradalom társdalmi állapotokra való hatásával. DE A LÉNYEG A LÉTFENNTARTÓ MUNKA ALÓLI felszabadulás helyzetéhez alkalmazkodás kialakítása, nem biztos, hogy forradalmi uton.


Vendég

#100

2013-03-14 11:15

A most működő szisztéma, vagyis az, hogy csak az jut jövedelemhez, aki dolgozik vagy dolgoztat (és a nyugdíjasok), akkor alakult ki, amikor mindenütt a Földön munkaerőhiány volt. Most azonban mindenütt munkaerő felesleg van, és egyre inkább az lesz. De a boldog tőkés is csak addig lesz boldog, amíg meg nem tapasztalja, hogy többet veszített a bérköltség csökkentéssel, – az elbocsátásokkal – mint amennyit nyert, ugyanis a rendkívül költséghatékonyan előállított termékeit nem lesz, aki megvegye. A régi módon nem tud működni a gazdaság.