Garantált Alapjuttatást Mindenkinek!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Garantált Alapjuttatást Mindenkinek! petíció automatikusan generált fórumtémája

nahát

#51 Közszolgáltatás

2012-07-01 22:58

"Vajon a bankárok egyáltalán emberek ?"
Mert nagyon nem úgy néz ki...

azaz élősködő paraziták eltartása.... miközben MÁR Itt a "ménkő"

"2012. július 1., vasárnap
Az egész világra kiterjed a Londonban héten kirobbant bankárbotrány és korrupció !
A BBC-n megnézhető videón Tony Robinson már csak ennyit kérdez:
"Vajon a bankárok egyáltalán emberek ?"
Mert nagyon nem úgy néz ki...

A londoni bankárbotrány nyomai egy világméretű csalás leleplezéséhez vezetnek.

A héten kipattant botrány, amely a bankközi kamatszintek manipulálása körül forog és már maga alá temette a Barclays-t, pénzügyi kereskedők összejátszásának eredménye, akik a vezető bankok klikkjének dolgoztak, legalább öt éve.

Erre keresetek és jogi döntések sora utal, melyeket észak-amerikai és ázsiai bíróságokon iktattak. A keresetek szerint a csalás kiterjedt, legalább három kontinenst érint.

A téma (egyelőre csak) a brit közbeszéd középpontjába került, a rendszerbe kódolt korrupcióról és gyökeres változtatásról beszélnek. A tegnap, hozzászólásban itt is megosztott "Are Bankers Human? - Emberek-e a bankárok?" című videó jelenleg a legnézettebb a BBC oldalán.
A brit kormány tegnap nyilvános vizsgálatot rendelt el a banki ügyletek átvilágítására.

Forrás: Guardian

Saját vélemény: Jó kérdés, kik is ezek....
Hiszen semmi értéket nem teremtenek ennek a világnak, ez tény!
100-szoros fizetések, jutalékok..... egy hatalmas virtuális kaszinó a számokkal, nem létező pénzekkel (elég ha csak a derivatívák kereskedésére gondolunk, mely hamarosan kipukkan és romba dönt mindent)
ZÉRÓ értékteremtés és maximális (a munkánk által megtermelt) érték-kiszivattyúzás a kaszinójukban folyó fiktív játékhoz.

Ha pedig rossz lóra tesznek és besül a dolog, BANKMENTŐ csomaggal kihúzzuk a szarból őket, illetve A KORMÁNYOKAT KÖTELEZIK, hogy adja oda nekik, azaz VEGYE EL AZ ÁLLAMPOLGÁROKTÓL adók, megszorítások formájában.....
De nevezhetjük, akár EURÓPAI STABILITÁSI MECHANIZMUSNAK IS, amit tapsikolva, ujjongva illik fogadni, hogy milyen rendesek, hogy kimentenek minket.

De nem minket !!!
A BANKOK ALL-IN MENNEK folyamatosan pókerben és amikor nem jön be nekik, MI EMBEREK FIZETÜNK !!!!
Bejegyezte: SBG Buddha "

Vendég

#52 Re: Közszolgáltatás

2012-07-01 23:04

#51: nahát - Közszolgáltatás

Ezek kétségtelenül nagy disznóságok és a szóbanforgó bankárokat leginkább agyonütni kéne, nem pedig börtönbe zárni.  És akkor mi van?

Mi köze ennek ahhoz, hogy

"Ha valaki képes dolgozni, akkor biztosítsanak legalább közmunkát számára, ha jobb munkát tényleg nem talál. Ha pedig valaki  valóban nem képes dolgozni, akkor az kapjon segélyt. Ha pedig valaki képes dolgozni, de nem hajlandó rá, az dögöljön szépen éhen. " ?

Megmondom, paraziták: semmi.  Próbáltok terelni, ennyi.

tollas

#53 Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 00:32

#52: - Re: Közszolgáltatás

Kivetítetted, amit magad művelsz, ennyi.


Vendég

#54 Re: Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 00:43

#53: tollas - Re: Re: Közszolgáltatás

Te mit művelsz? Dolgozol vagy arra vársz, hogy majd a befizetett adómból eltart az állam?

tollas

#55 Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 00:50

#54: - Re: Re: Re: Közszolgáltatás

El vagy tévedve rendesen.


Vendég

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 01:14

#55: tollas - Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

Azok vannak eltévedve rendesen (láthatóan te közéjük tartozol), akik azt gondolják valamiért, hogy valakinek, aki képes lenne dolgozni  bármi is járna másoktól, akik dolgoznak.   Azoknak jár ellátás, akik önhibájukon kívül nem képesek dolgozni.  A magadfajta parazitának viszont legfeljebb a szája jár, oszt jónapot.

tollas

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 02:15

#56: - Re: Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

Előbb alaposan tájékozódni kéne.

Vagy éppen ezt megérteni:

Sikeres volt az államcsiny!

http://kalozpart.org/wp-content/uploads/2012/07/esm.jpg...

Mialatt a foci EB elődöntője, a  Németország-Olaszország meccs ment, és az emberek mámorban tomboltak, Európa politikája egy másik EB-n, az Európai Bizottságban sorsdöntő napját érte meg – talán nem volt véletlen az időzítés sem -, nagy gyorsasággal döntöttek sorsunkról nem választott politikusaink. A tömegtájékoztató médiumok alig foglalkoztak az eseménnyel, pedig ez volt az egyik legnevezetesebb nap az EU történetében.

2012. június 28-ról 29-ére virradóra egy „fekete pénteket“ ért meg Európa és ezt sikernek könyvelte el az elit. Elképesztő! Mától a pénzügyi diktatúrának szabad utat adott az Európai Bizottság. Ezt az ESM szerződés nagyon világosan leírja, csak el kell olvasni.


Vendég

#59 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-02 02:55

#57: tollas - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közszolgáltatás

Arról kellene előbb alaposan tájékozódni, hogy a parazitákat nem szaporítani, hanem írtani kell.

Ez megint egy tárgyhoz nem tartozó téma. (De persze azért örüljünk annak, hogy Magyarország nem tagja az eurózónának és reméljük, hogy nem is lesz soha.)


Vendég

#60 Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

2012-07-02 14:49

"Universal Declaration of Human Rights
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. cikk

Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti.

28. cikk

Minden személynek joga van ahhoz, hogy mind a társadalmi, mind a nemzetközi viszonyok tekintetében olyan rendszer uralkodjék, amelyben a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított jogok és szabadságok teljes hatállyal érvényesülhessenek."

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/La nguage.aspx?LangID=hng

Vendég

#61 Re: Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

2012-07-02 15:17

#60: - Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti

Tökéletes összhangban azzal, hogy

"Ha valaki képes dolgozni, akkor biztosítsanak legalább közmunkát számára, ha jobb munkát tényleg nem talál. Ha pedig valaki  valóban nem képes dolgozni, akkor az kapjon segélyt. Ha pedig valaki képes dolgozni, de nem hajlandó rá, az meg dögöljön szépen éhen"


Vendég

#62

2012-07-03 12:11

Aki másokra az mondja, hogy dögöljön éhen, az nyilvánvalóan elmebeteg.

Vendég

#63 Re:

2012-07-03 14:12

#62: -

Arra mondtam, aki képes ugyan dolgozni, de  nem hajlandó rá.  Az ilyen nyilvánvalóan a társadalom parazitája.  Te is az vagy?


Vendég

#64 Re: Re: Közszolgáltatás

2012-07-03 15:13

#50: - Re: Közszolgáltatás

"Az államnak - amelyet a társadalom dolgozó, értékteremtő tagjai tartanak fenn - természetesen legkevésbé sem kötelessége a társadalmon élősködő paraziták eltartása."

 

Hát igen: http://www.stop.hu/kulfold/dagad-a-brit-bankbotrany/1060119/


Vendég

#65

2012-07-03 15:20

Az állam feladata a közjó szolgálata.

Vendég

#66

2012-07-05 02:22

"Egy józanul gondolkodó ember nem hiszi el, hogy a semmiből mindenki alapellátást kaphat"

- Érdekes, az úgymond józanul gondolkodók, azt meg elhiszik igaznak, és akkor, amikor a globális pénzgazdaság már több 80 % -a, meg a semmiből spekulál és teremt mesés vagyonokat... Milliárdnyi más emberek kárára felverve az árakat.

Na ennyit a józan gondolkodásról.
Lételem

#67

2012-09-26 19:23


Dolgozik azért, és fizet azért, hogy süt a nap, vagy hogy van oxigén a levegőben? Vagy a növény a földnek, hogy táplálja? Az esőért? Épp ilyen alapvető jogon jár az ember léttel minden elemi feltétel.
anonim

#68

2012-09-26 21:19

Alapvető jog... !?! ...
EGYETLEN FILLÉRT SEM KAPOK tavasz óta, sőt még a TB-t is elvették, viszont befizetni kötelező a semmiből... ha nincs befizetve, nem mehetek orvoshoz, már pedig azért nem tudok dolgozni, mert több éve beteg vagyok, oldalakra sorakoznak a tüneteim, miket senkinek nem kívánok, és az eü. egy kalap ****, előrébb semmit nem jutok, állapotom egyre rosszabb, viszont diagnózis hiányában (mert hogy még azt se tudják, mi bajom) még leszázalékolást se kaphatok, így még azt a minimális pénzt sem, és mivel tavaly sem dolgoztam, mert ugye nem tudok a betegség miatt sem, ezért már segélyt sem kaphatok, itt vagyok egyetlen forint nélkül!!! Ez mégis milyen rendszer?!?!!!??!? Csak nyomorba dönteni tud!!! Hol is vannak az alapvető emberi jogok élethez, ételhez...?!?..........

Vendég

#69 Re:

2012-09-26 21:34

#67: Lételem -

Meg a rókának is alapvető jogon jár a tyúk, nem? :D


Vendég

#70

2012-11-12 18:48

Szintén az a véleményem, hogy általános alapvető jövedelmet mindenkinek...
Szandi

#71 elképesztő

2012-11-28 10:37

Olvasom ezeket a bejegyzéseket és elképesztő, hogy az emberek hogy beszélnek egymással, egymásról -.-" Én jó ötletnek tartom ezt az alapvető jövedelmet, de azért nem osztogatnám csak úgy, a gyerekek se kaptak (nálunk legalább is) csak úgy zseb pénzt, valamit tenni kellett érte, nem nagy dolgokat, csak pl. elpakolni magam után :) És lehetne valami ilyesmi elvárás ezzel kapcsolatban is, hogy teszem azt "tiszta udvar, rendes ház" akié nem az az nem kap semmit o.O
Én 23éves érettségizett szakmunkás vagyok(kitűnő eredménnyel) és már lassan 3hónapja NEM TUDOK dolgozni, mert nem vesznek fel sehova, pedig számtalan helyre beadtam az önéletrajzomat, és mivel idén végeztem 1évig semmi nem jár. ÁÁÁH írhatnék ódákat h milyen sz*r ez az egész, de tudja ezt úgy is mindenki :( Lényeg a lényeg én egyet értek ezzel az alapvető jövedelemmel, de valami alapvető elvárással társítanám(mert sok ember képtelen az igényességre és ez szerintem undorító)
1x1 =1

#72 Re: elképesztő

2012-11-28 14:17

#71: Szandi - elképesztő

Mint olvasható, oktatással, képzésekkel lehetne ösztönözni  az alapjövedelem biztosítását.

rozika

#73

2012-12-10 15:16

Szerintem ez a jövő. Fizetett munkája keveseknek lesz. És örülni fog az, akinek a munkájára szükség lesz! Nem kényszer lesz a munka, hanem lehetőség a valahová tartozáshoz, az értékesség és értékeltség tudatához, a fejlődéshez, a továbblépéshez! Mindenki igyekezni fog dolgozni, mert senki nem lesz megelégedve csak a létminimummal. A gyerekének mindenki többet akar adni--kivéve azokat, akik, valamilyen oknál fogva, elveszítették küzdőképességüket, érdeklődésüket, motivációjukat. De a többieket látva még ők is motiváltabbak lesznek, mint ma a reménytelenül leszakadók, akiknek esélyük sincs visszakapaszkodni. A szociális létminimum esély a visszakapaszkodáshoz. Bot vagy mankó azoknak, akik részben kívülálló, részben saját hibájuknál, főként helytelen döntéseiknél fogva padlóra kerültek. A szociális létminimum segítségével az, aki szeretne, feljebb léphet! Persze, sziszifuszi alulról felfelé kapaszkodni és sokkal nehezebb mint azoknak, akiknek a szülei ezt a munkát már elvégezték, és gyermekeiknek, ha jól sáfárkodnak ezzel az adottsággal, ezt a munkát már nem kell elvégezniük. De, aki tehetséges és szorgalmas, ledolgozhatja a hátrányt, bármekkora legyen is az! Ráadásul a fogyasztásnak, így a gazdasági fellendülésnek is jót tesz a szociális minimum: hiszen az emberek ezt a pénzt vissza fogják folyatni a gazdaságba azzal, hogy számukra szükséges javakat vesznek belőle. Ahelyett, hogy off-shore cégek magánszámláin landolnának a gazdaságból kivont forintok, a kevésbé szerencséseknek juttatott forintok biztosan visszakerülnek a gazdaságba és segítik a körforgást! ÚGYHOGY IGEN, ÉLJEN A SZOCIÁLIS LÉTMINIMUM, vagy az Általános Alapvető Jövedelem! Higgyék-higgyétek el, ez a jövő!

Vendég

#74 Re:

2012-12-10 17:12

#73: rozika -

Ha ez a jövő, akkor ez nagyon szomorú jövő: néhány ember dolgozik, a paraziták meg követelik az ő munkájukból származó "Egyetemes Alapjövedelmet".

nahát

#75 Re: Re:

2012-12-11 02:11

#74: - Re:

Pedig éppen hogy ma történik az, hogy a kevesek élősködnek a többségen. Ébredj koma!