MEMORANDUM CASSOVIENSE ANNO 2012

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) MEMORANDUM CASSOVIENSE ANNO 2012 petíció automatikusan generált fórumtémája

Én nem vagyok ellenség, ha Slovák is vagyok

#26 samirel

2012-01-13 10:51

...mégiscsak... mért is történhetett a magyarokkal meg az hogy nem túl lángóan hisznek a kárpátmedenczei nemzedékek a jó szádeknak alító kihirdetett célkitűzéseikben. Álandóan a bocsánatkérés és a nemmegértés nyomja a magyar nemzetet 21-edik század ban is, de a karaván halad továb. Új generációk új körülmények és új kihivások azok ami új lehetőségeket nyujtnak nekünk, de csak tőlünk múlik a jövő és a jövőnk, milyen eszközöket használunk a közös erdekeink eléréséhez.
Sok boldogságot és szeretetet kívánok a 2012 évben

Vendég

#27

2012-01-13 11:53

Tegye meg mindenki,hogy aláírásával támogatja ezt a kezdeményezést.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-13 12:49



Vendég

#29 zsérei

2012-01-13 12:50

Már korábban kellett volna ilyen memorandum.

Vendég

#30 Re: zsérei

2012-01-13 12:52


Vendég

#31

2012-01-13 14:16

nincs hozzáfüzni való - csupán kivánom hogy végre
történjen valami pozitiv elörelépés ezen a téren

Vendég

#32 Re:

2012-01-13 14:46

#1: -

Tisztelt Olvasók!

Nem támogatom a petíciót, mert a legrosszabb időben került napvilágra. Gyakorlatilag két hónap van az előrehozott választásokig. Ez a petíció arra buzdít, hogy amennyiben az olvasója nem találja meg az egyik-másik párt programjában a benne foglaltakat, akkor ne menjen el szavazni. Hát így lehet még jobban megosztani a felvidéki magyarságot, illetve csökkenteni a szavazók számát!

Most azt kellene szorgalmazni, hogy a kettő párt közül annak adják a szavazatukati a jóindulatú magyarok, amelynek a programja hozzájuk mégiscsak közelebb áll, s nem arra, hogy el se menjenek. Ezért tartom kártékonynak ezt a petíciót.

Egyébként őszintén kívánok Balassa Zoltánnak sok erőt ahhoz, hogy megalapítsa azt a felvidéki magyar pártot, amely mindazokat a nagyszerű gondolatokat, amelyeket a petíció tartalmaz meg is tudja valósítani.

Csémy Tamás

Balassa Zoltán

#33 Félszekrény

2012-01-13 17:06

#32: - Re: Csémy Tamás

Csémy Tamás megírta indokait, miért nem támogatja az általam megfogalmazott és sokak által tovább finomított memorandumot. Szerinte, a legrosszabb időpontban került napvilágra. Nos, megítélésem szerint, a legjobbkor. Indokaim a következők:

A szlovákiai magyar politikai képviselet 1989 óta állandó mulasztásokat halmoz föl. Hiába juttattuk be őket a parlamentbe, megalkuvásba fulladt minden "igyekezetük". Nem mertek nagyok lenni. Csémy gondolatmenete a matematika logikáját követi, s nem az etikáét. Figyelmen kívül hagyja azt az "apróságot", hogy célunk nem az, hogy (bármilyen és nagy) képviseletünk legyen (ilyen már volt!), hanem, hogy olyan emberek képviseljenek bennünket, akik vállalják valódi érdekeinket. A Memorandumhoz hozzászólók mindegyike a megfogalmazott igényeket támogatja. De a Memorandum összeállításakor is ilyen visszajelzések érkeztek minden irányból.

Csémy Tamás a kisebbik rossz választására buzdít akkor, amikor az mondja, hogy arra kell szavazni, akinek programja közelebb áll hozzánk. Lelke rajta! Ezt a játékot már játszottuk és megúntuk. Kárunkra volt. Leszerelte a felvidéki magyarságot és letargiába rántotta. Vészes asszimilációnk egyik forrása éppen ez a langyos politizálás volt. Az Úr is undorodva köpi ki a langyosat mint hasznavehetetlent.

Kedves Tamás! Köszönöm soraidat, mert ez még inkább ráébreszti majd az embereket, mit kell vállalniuk! Nem jogos és méltányos kívánságainkat kell csonkítanunk egyes pártokhoz igazodva (rájuk adott szavazatokkal), hanem politikusainknak kell tudomásul venniük, mi a felvidéki magyar társadalom igénye. Minél többen írják alá, annál nagyobb társadalmi nyomást gyakorolunk rájuk! Nekik kell szolgálniuk a közösséget, amelynek képviseletét elvállalták és nem fordítva!

Azzal teljesen egyetértek, hogy elvszerű felvidéki magyar politikai párt nem létezik. Ezt Tamás felszólításával elismeri. Köszönet érte! Egy ilyen pártra szükség lenne. Ám ezt azzal nem érjük el, hogy szavazatainkat adjuk olyanoknak, akik nem állnak ki teljes mellbőséggel igényeink mellett. Ha egy szekrényre van szükségem, miért mennék bele abba, hogy a felét szállítsák lakásomra!? De éppen azért, mert már csak egy hónap van a választásokig, egy új párt létrehozásának nincs esélye. Célom, nem új politikai párt alapítása volt, hanem a felvidéki magyar polgári társadalom felrázása és politikusaink felébresztése. Tamás, a Te leveled is ebben segít! Az általad nagyszerűnek nevezett gondolatokat nekünk közösen kell életbe léptetnünk. A Memorandum az első lépés!

Köszönettel:

Balassa Zoltán

 

 






Vendég

#34

2012-01-13 18:31

Kdves kassaiak,
nagyon örülök,hogy igyekeztek védeni a magyarság érdekeit ott nálatok /ami nekem is otthonom/, bár már hosszú évek óta itt élek Prágában.
A nemes célok nemes erdményt kell hogy hozzanak.
Legyetek kitartóak és bátrak, veletek vagyok Anna

Vendég

#35

2012-01-13 19:17

Európa akkor lesz közös hazája valamennyi európainak, így nekünk, magyaroknak is, ha szülőföldünkön élhetünk saját nemzetünk - esetünkben a magyar nemzet - tagjaiként, bármely EU-tagállam terültén is legyen az a bizonyos Szülőhaza

Vendég

#36

2012-01-13 20:21

Egyetértek vele.
Béky Zoltán.

Vendég

#37

2012-01-13 20:58

nagyon tartalmas mely igazsagokat atfogo jelentes,tetszik es IGY LEGYEN.....

Vendég

#38

2012-01-14 03:34

Mindenképpen elvárjuk, hogy a politikusok nyilatkozzanak! Csütörtökön jan. 22-én az EP-ben a dekrétumok ügyében Petíciót nyújtottak be, erre is jó lenne ha reagálna az mkp és a híd! Krivánszky Miklós

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-14 11:00



Vendég

#40

2012-01-14 11:13

1

Vendég

#41 Asszonyi sors

2012-01-14 14:14

#33: Balassa Zoltán - Félszekrény

Kedves Csémy Tamás és Balassa Zoltán!

Bár nem ismerem személyesen Önöket, de csallóközi ismerőseim által ismerősen hangzik a nevük. Én egy budapesti egyszerű asszony vagyok, aki küzd a maga életével. Nem nagyon van szava a Nagy politikában. Tapasztalni, látni azonban látok és megértek megnyilvánulásokat. Asszonyként azonban másképp látom a dolgokat, mint a férfiember. A politikához nem értek, de azt látom, hogy, a mai politikában országhatáron túl és innen nincs igazi személyiség, aki valóban a nemzet egészének érdekeiért és a kis ember méltóságáért, nemzeti értékeinkért szállna síkra. (Pedig a Sólyom lenne jelképünk…)

Gazdasági alapokon van kormányzás, ami mint látjuk, ebben a formában kivérezni látszik, hiszen évezredeken keresztül fújták ezt a lufit. Mára bebizonyosodott nem ebben van az emberiség létének célja. Az EU-nak pedig nem érdeke a kisebbségi ügyek rendezése. Még Belgium is küszködik ilyen gondokkal, pl.flamand-vallon konfliktus. De megemlíthetnénk a franciákat is, sőt a Skótok is ki akarnak válni a nagy angol testből. Ezért fölösleges onnan bármi támogatást várni…

Uraim! Személy szerint nagyon megörültem ennek a kezdeményezésnek. Régóta várok rá! Nem tudom, Budapestről mit számít egy asszony szava, de a szív erős és kötődései vannak az ország határain túlra, ahol többek között ősei is éltek. Ez igaz az erdélyi vidékre is.(Mindenkinek megvan a személyes történelme…)

Mindig azt éreztem nincs elég erő és összehangolt kívánság a határon túl rekedt magyarság részéről, hogy egyszerre és egységesen lépjen fel a belső területen maradtakkal. Hiszen mit tehet belülről a magyar, ha a kint rekedtek nem akarják az egységet ugyan olyan módon és elég hangosan. (a petíció támogatottsága Budapestről igen magas, tehát egyértelműen nincsenek magukra hagyva..)

Nem vagyok az Önök helyzetében, nem is ismerem azt az érzést, amivel Önöknek együtt kell élniük. Csak azt tudom milyen innen a családomnak Önök nélkül élni… Őseink szellemisége és lelkisége azonban azonos módon indítja meg a szíveinket és elménket. A múltban sem a kis embereket kérdezték meg mit akarunk, hanem a nagy politikusok „rendezték” ügyeinket, s írtak alá ilyen- olyan szerződéseket, ilyen- olyan nyomásra. Ebben az esetben kérdés meddig kell még a „tűz közelében” lévőkben megbízni?

Most azonban látni kell, IDŐ van! Mindegy mikor vannak választások, a lényeg, hogy elindul egy folyamat, ami bármikor életre kelhet és megvalósulás lesz belőle. Jókai Mór, Petőfi Sándor, ha tovább szürcsöli a kávét a kávéházban, mert ott jó meleg van s félti az egy szem zakóját, téli kabátját, hogy a tavaszi esőben elázik, tönkremegy, lemaradtak volna a pillanatról. Magyar Nemesek álltak az ügyük mellé, nem azért, hogy még több pénzük legyen belőle és anyagi biztonságukat alapozzák meg, de Ők adtak pénzt, ha kellett! Igaz, tudjuk mi lett a vége 1849-ben… Gróf Batthyány Lajos a „HAZÁÉRT” az ajkain nézett szembe a sorsával.

..de még egy dolgot tudunk: azóta MAGYARUL beszélünk s meg maradt Nemzetünk!

Ez a petíció minden megfogalmazásával, kívánságával nagyon emberi és őszinte. Méltó a támogatásra és továbbra is bízom abban, hogy adott pillanatban-minden kiszakított magyar földön élő ember emelt fővel vállalhatja magyarságát megéléshez,- megérkeznek a megfelelő személyek, akik szívügyöknek tekintik az ügy mellé állást, oly módon, hogy az a szlovák embereknek is megelégedésére szolgáljon! Az Autonomia létrejötte létkérdés.

S ha ez egyszerre történik a Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Dél és Őrvidéken, s mindenhol, ahol lábbal tiporják a magyarság létjogosultságát, no, az a pillanat az, mely legszebb álmainkban él…s példa más nemzeteknek! Bízom abban is, hogy Magyarországon is megkapja minden Nemzetiség méltóképpen az Őt megillető elbánást, és békében tudunk egymás mellett és egymással, egymást segítve élni az emberiség szívbéli fejlődését szolgálva! Ahogy ez a történelem során már megtörtént.

Minden Jót Kívánok! R. Szilvia

 


Vendég

#42 Re: Asszonyi sors

2012-01-14 14:43

#41: - Asszonyi sors

Tisztelt Asszonyom,

hálásan köszönöm sorait!

Balassa Zoltán


Vendég

#43 Csémy Tamásnak

2012-01-14 17:54

Hát ha most nem, akkor mikor ? Odáig engedtük a politikusaink által bekötni a szemeinket és megvezetni a nemzetrészünket, hogy a szétszakított nemzetünk képviselői már kezdik elveszteni az abbéli hitüket, hogy mi felvidéki magyarok vajon gondolkodó emberek vagyunk-e? („Homo sapiens“) Vagy újabb 20 évig foglalkozzunk azzal, hogy most a falu végén ki lehet-e írni vagy sem? Vagy azzal, hogy melyik falu végén lehet kiírni és melyik végén nem? Ezért van az, hogy lassan már mindenki minket akar megmenteni, mert képteleneknek látnak bennünket egyáltalán megfogalmazni, hogy mit akarunk. (És akarunk-e valamit egyáltalán?) Azért támogatom Zoltán petícióját, mert végre valaki értelmesen gondolkodik! Értelmes kérdéseket vet fel , és értelmes válaszokat ad! És legalább ezzel lemossa rólunk azt a gyalázatos feltételezést, kételyt, hogy értelmes emberek vagyunk-e !
Cséfalvay Gusztáv

Vendég

#44 Re:

2012-01-14 18:40

#6: -

Lehet, hogy emiatt nem merik többen aláírni ezt a  petíciót?

Szomorú lenne,ha életünk hátra lévő részét félelemben kellene leélni,tudván tudva volt egyszer egy pillanat...


Vendég

#45

2012-01-14 19:38

Köszönöm hogy vagytok.
Csak kitartást!!!

Vendég

#46

2012-01-14 19:59

Javaslom szlovák nyelven is eljuttatni a szlovák médiákba.Az aláírások számától fuggoen nyomásgyakorló eszkoznek használni a dontéshozókkal szemben,elsosorban a magyar kepviselokkel szemben, ha lesznek a szlovák parlamentben

Vendég

#47 Re:

2012-01-14 20:22

#46: -

Ennek azután jön el az ideje, ha kellő számú aláírást sikerül összegyújteni!

Balassa Zoltán


Vendég

#48

2012-01-14 21:02

Üdvözlet az ötlet kezdeményezőjének és végrehajtójának. csakhogy már odafigyelünk önmagunkra, kinyilvánítjuk igényeinket, mert ha most sem tesszük, lehet újabb választások idején már magyar választó sem lesz. Abban is reménykedem, hogy akikhez szól ez a Memorandum figyelembe veszik, és ez szerint cselekszenek, amennyiben a jó Isten is velünk lesz.

Vendég

#49

2012-01-14 23:04

Egyetértek minden pontjával:kíváncsian várom a párt
készülő programját.
Ezen pontok tartalmának a párt programjában való
megjelenése:megmaradásunk egyik záloga!

Vendég

#50

2012-01-14 23:21

mÁR HOZZÁSZÓLTAM!