Lakossági tiltakozás a Budakalász, Kolónia lakótelep helyére tervezett parkoló ellen

Lakossági tiltakozás a Budakalász, Kolónia lakótelep helyére tervezett parkoló ellen / Közlemények / Kolónia parkoló lefújva / Hozzászólások


Vendég

#1

2018-03-05 13:35

Miért is lenne a lebetonozás és körülkerítés kevésbé forrásigényes mint egy füvesítés?!
A sportpálya még mindig jobb mint a parkoló, (amúgy egyébként a másik hévmegállónál ott van a cserkészgrund).

Vendég

#2

2018-03-05 15:48

Tisztelt Gergely Cili!

Sport pályák vannak szétszórtan. SzentIstvántelepen focipálya (felújításra szorul), faluházban kosárpálya (felújításra szorul), meg ott van a sport csarnok környéke. Úgy gondolom a betonplacc helyére inkább park kellene. :)

Vendég

#3

2018-03-05 20:10

Park, zoldterulet 1-2 paddal sokkal jobb megoldas lenne, mint a lebetonozas, korbekerites. 

Ha elferne egy pin-pong asztal az szuper lenne, olyanrol nem tudok hogy van a kozelben. 

Cecília Gergely
A petíció szerzője

#4 Re:

2018-03-06 11:49

#1: -  

Nem vitatom, hogy a füvesítés többe kerülne, mint a meglévő betonalap használhatóvá javítása. Ezen a területen ugyanis jóformán nincs termőföld. Tehát földet kellene ideszállítani, nem is keveset (tudom, mert a mi telkünkre is földet kellett szállítani, az előző tulajdonostól tudom, aki anno építette) - mindezt a ház betonalapjának a feltörése és elszállítása után. Ez valóban költséges mutatvány lenne. Azt sem vitatnám, hogy a terület végleges hasznosítása nem választható el a Lenfonó rehabilitációjától, hiszen szerves részét képezi a gyárterületnek, szorosan összenőve vele. Értem a lakók aggodalmát, hogy ismét csak időhúzás megy és annak kicselezése, hogy a Netrax kezébe kerüljön. Épp ezért vettem bele a petícióba a zöldterület követelést is. De elutasították. Viszont továbbra sem hagy nyugodni, az a véleményem, hogy ha már nem lehet park, akkor legalább valamilyen közösségi hasznosítása mégis legyen, ne hagyják bekerítve parlagon heverni. Másrészt, ha sikerülne közösségi hasznosítást kicsikarni az önkormányzatból, talán az eladása is ezzel picit megnehezülne.

A cserkészgrundot sajnos nem nagyon tartják karban, nekem legalábbis ez a benyomásom. Épp tegnap mondta a szomszédasszonyom, hogy szereltek oda egy kosárpalánkot, de nagyon magas, nem lehet rendesen használni. A Kolónia elhelyezkedésénél fogva központibb is, tehát a város több pontján élő fiatalok is elérhetnék, nemcsak a telepiek.

Cecília Gergely
A petíció szerzője

#5 Re:

2018-03-06 11:54

#2: -  

Az én elképzelésem szerint lehetne itt akár több funkció is: több sportra alkalmas pálya (foci, kézi, kosár, pingpong asztal - ez valóban jó ötlet!), ill. mellette egy biciklitároló, amit tegnap a FB-on javasolt egy aláíró társunk. Azért lenne jó, mert minden egy helyen lenne, egy igazi közösségi tér, ahol egyidőben akár több csoport, több baráti társaság is elfér. Nem feltétlenül csak fiatalok, akár a felnőttek is értékelhetnék ezt a lehetőséget (leginkább a férfiak :D).

Ami biztos: zöldterületet nem fognak kialakítani, ennek okairól írtam a másik válaszomban. Ennek ellenére nem kell belenyugodni abba, amit most az önkormányzat gondol, tovább kell harcolni, hogy legalább értelmesen hasznosítsák.