Lakossági tiltakozás a Budakalász, Kolónia lakótelep helyére tervezett parkoló ellen

Talán sok kalászihoz eljutott már a hír, hogy a város önkormányzata a most bontás alatt álló Kolónia lakóházak (Lenfonó közvetlen szomszédságában) helyére parkoló létesítését tervezi. Ez a hír 2018. január 25.-én jelent meg Budakalász honlapján: „… A teljes befejezés február végére várható, majd ezt követően az Önkormányzat a volt Lenfonógyár átfogó területrendezéséig parkolóhelyeket alakít ki.“:

 

http://www.budakalasz.hu/megkezdodtek-kolonia-bontasi-munkalatai/

 

Talán azt is sokan tudják, hogy a Kolóniához az autós eljutás elsődlegesen a Telepi Óvoda és a Mályva Bölcsőde utcáján, a Mályva utcán keresztül lehetséges, ill. Szentistvántelep felől még a Máli Péter utcán (a hévsínekkel párhuzamosan futó szervizút) és a Kovács Lajos utcán.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Kolónia terület egy zsákutca végében helyezkedik el:

 

Kolonia_Google_maps5.PNG

 

Ezen földrajzi adottságok miatt valószínűsíthető, hogy a tranzitforgalom a parkolóhoz és onnan el a Mályva utcán, az óvoda és a bölcsőde előtt fog zajlani. A reggeli és délutáni csúcsidőben már így is kaotikus a helyzet az óvoda/bölcsőde vonzáskörzetében, közlekedni – akár autóval, akár gyalogosan – majdhogynem lehetetlen. Ha ehhez még hozzáadódna egy jó eséllyel P+R célú parkoló tranzitforgalma, elképzelhetetlen helyzet alakulna ki. Nemcsak a közlekedés válna még kaotikusabbá, hanem a gyerekeink biztonsága is veszélybe kerülne!

Ezen érvek mentén kérjük az Önkormányzattól, hogy vonja vissza a parkolóalakítási tervét.

Jóval ésszerűbb alternatívaként ajánljuk az Önkormányzat figyelmébe a Szentendrei út 1-3. szám alatt (a Lenfonó területén) lévő önkormányzati tulajdonú parkolót, amely jelen pillanatban szinte üresen tátong. A Prolan irodaház közvetlen szomszédságában lévő parkolót tavaly az önkormányzat intenzív tereprendezéssel, murvázással felújította (feltételezhetően százezreket költve rá), most pedig kihasználatlanul áll. Ez a parkoló 50 méterre található a Szentendrei úttól, ill. a Lenfonó hév csomóponttól - ideális helyszín lenne P+R parkolási célra.

 

Lenfono_parkolo_Google_maps.PNG


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Kérjük, ellenőrizze bejövő leveleit (és a spam mappát).
Facebook