Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#176 Macskaadó? No?

2011-10-16 16:22

Nem a kutyákkal, a macskákkal kellene foglalkozni, vagy legalább azzal is! Igazi környezeti megterhelést nem a kutyák, hanem a macskák okoznak. Egy kóbor kutyára jut legalább 10 kóbor macska. Pedig a macska is lehet veszett (emberre halálos) Gyerekekre, várandós anyákra fokozott veszélyt jelenthet,(gyenge immunrendszerű egyének esetében ugyancsak halálos veszélyt) ha toxoplasma parazitával fertőzöttek (toxoplasmosis: http://www.oek.hu/oek.web?nid=314&pid=1, http://hu.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3zis)

Vendég

#177

2011-10-16 17:43

Az tuti ebből nagy baj lesz így is mennyi állatot dobnak ki sajnos ez még jobban fog ösztökélni jó pár embert sajnos ,hogy így döntsön:(

Vendég

#178 Re: Megéri?

2011-10-16 17:51


Vendég

#179

2011-10-16 20:21

Szerintem sem kellene bevezetni az ebadót. OK: Így is rengeteg kutya van kidobva az utcára sorsukra hagyva őket.
Az emberek örülnek ha a kutyáikat beoltatják a kötelező oltásokkal, meg még fizessenek is utánuk.
Nekem az a sejtésem, hogy sajnos sok ember inkább ki fogja dobni a kutyáját, mert nem lesz pénze kifizetni az ebadót.Remélem nem így lesz!!!

Vendég

#180 Re:

2011-10-17 19:45

#1: -

Én is onnan fogom, de ebadóra szükség van. Élhetetlen városrészek vannak, elmebeteg emberek miatt. Az ebtartást vissza kell szorítani, szabályozni és igen, adóztatni. Remélem bevezetik és csökken a kutyák száma. Nálunk nincs 10 egymást követő perc, hogy ne ugatnának a kutyák. Reggeltől-estig. Tarthatatlan...


Vendég

#181

2011-10-17 20:57

Nekem van 4 kutyám . Imádom őket!Most etessem vagy ebadót fizessek???? Ez itt a kérdés!!!

Vendég

#182

2011-10-17 23:31

Ne vezessék be az ebadót, mert így is rengeteg kóbor kutyuka van ! Ha bevezetik még több lesz, mert sok ember nem fog fizetni, inkább kidobják a kutyukákat ! Csak az fogja megtartani az állatkáját, aki tényleg nagyon szereti és aki ki tudja fizetni, főleg ha több kutyukája van ! Mert a szegény embereknek nagyon nehéz lesz még a házi kedvencükért is fizetni, így is rengetek az egyéb fizetni való !

Vendég

#183 Re: Re: vendeg

2011-10-18 00:45

#165: - Re: vendeg Nem látni kóbor kutyát és az ebadó bevezetése között mi akapcsolat . Szerintem alaphelyzetből más az emberek felfogása ebben a kérdésben Németországban , majd ha régebben ott tartózkodsz rá jössz .

Az az osszefugges, hogy az ado megszuri a felelotlen kutyatartokat, mert penzugyileg is felelos hosszutavu dontest kell hozni ha kutyat akarsz. Nem rohannak kutyaert elso romantikus gondolatra.. A regisztracios kotelezettseg meg arra jo, hogy ha nem ugy tartod a kutyad ahogy az elo van irva, akkor tudjak kit cseszegessenek es ez a lenyeg! (Olyan buntetest varrnak a nyakadba, hoyg pislogni is nehez tole) Az adokbol meg ki van fizetve a regisztracio es az egyeb koltsegek. Az ebado meg koltseges, igy boldog boldogtalan nem vesz kutyat es nem szaporit kutyat valamint azt sem hagyja, hogy "felesleges" szaporulat legyen. A kutyatartas nem alapjog. Foleg nem ugy, hogy Bp.-en bokaig er a kutyaszar. (Mondom ezt kutyaskent)

Tovabbra is fenntartom, hogy nem az ebado ellen kell tiltakozni, hanem meg kell hatarozni a bevezetes felteteleit!


Vendég

#184

2011-10-18 10:00

Ismerek hajléktalan családot, kutyájuk van, azzal együtt kerültek utcára. Senki nem vállalná be a kutyát mert daganatos. Ők viszont családtagnak tekintik, úgy él mint a gazdájuk, aki ember. Vajon miféle ebadót tudnának ők megfizetni?? Arról nem is beszélve aki nem fizet ebadót azzal mi lesz?? Viszik a sintértelepre a kutyát elaltatni?? Ez volna az állatvédelem?? A nagy fenét. Így is több ezer kutyát altatnak évente, én is úgy hoztam el az enyémet az ebrendészetről, másnap reggeli altatásra volt kiírva!! Teljesen egészséges, még 1 éves sem volt, egy másfél méteres ketrecben volt hetekig, mert a sok kutya miatt nem volt más hely a telepen. Ezek a senki emberek nekem ne találjanak ki ebadót meg ne papoljanak állatvédelemről, mert ez nem az!!!

Vendég

#185

2011-10-18 14:32

csatlakozom az ebeim nevében. Tudom , hogy az mszp kontár kormányzás súlyos adósságot hagyott maga után, és ezt ki kell "gazdálkodni" , de ne a kutyákon, akik nem tudják közölni a véleményüket. Munkanélküliség miatt az eltartásuk sem egyszerű, hátmég az ablakon kidobott SARC ! Javaslom a gyurcsány nevű mocskos rohadék teljes vagyonának elkobzását, és államkincstárba helyezését a kutyások vegzálása helyett !

Vendég

#186

2011-10-18 21:23

Kérjük, hogy ne vezessék be!!!!Nem kell ujabb fölösleges adó!!!!!

Vendég

#188

2011-10-18 22:39

A kötelező évenkénti oltások ,az állatok eltartása éppen elég kiadás, miért tesznek még egy terhet az ember nyakába?

Vendég

#189

2011-10-20 11:31

Én már előre sajnálom majd azt a sok kidobot kutyust,erre nem gondol aki ezt az agy szüleményt kigondolt,hiszen akkor mért olyan drága az orvosi ellátás ,és főleg az oltások!!!!Eddigg azt mondták,hogy bele kalkulálták!!!De itt semmi sem ígaz csaupa hazugság jön a politikusok szájából!!!

Vendég

#190

2011-10-20 15:44

Így is sok a Kóbor állat, már. Mi lenne ha ezt bevezetnék.

Vendég

#191

2011-10-20 16:45

Ebadó helyett, a veszettség elleni oltások ellenőrzését kellene talán újra ellenőrizni ahogyan azt pár éve tették,miből gondolják hogy az aki a kötelező oltásokat is "elfelejti" beadatni, majd nem bújik ki az ebadó alól?????(..és akik amúgy is rendesen tartják az állatot, csak azok fizetik majd) A törvénytervezetben pedig ha jól olvastok a sorok közt majd az önkormányzatok jól eldöntik hogy mennyit pörgetnek vissza menhelyek, kóbor állatok segítésére, és ahogyan ma kinéz a hozzáállás, max a befogott állatok elaltatása lesz a támogatott dolog, és nem a gazditalálás, a menhelyek segítése....nem az ebadóval magával van a gond, hanem azzal hogy félő, hogy marhára nem oda kerül a pénz ahová kerülnie kellene.Szigorúbb állatvédelmi törvényekkel, az állatkínzókkal szembeni méltó bűntetésekkel, fellépéssel kéne kezdeni, és ha ezzel az állattartási "kultúra" kicsit a béka segge alól magasabb szívonalra kerül lehet gondolkodni az ebadón is, addig azonban ez egy újabb megsarcolása azoknak, akik amúgy is felelősen tartják az állataikat, a kínzott, ütött vert láncon tartott éheztetett állatok gazdái max azt mondják majd hogy szélnek engedem, vagy agyonütöm mintsem fizessek....na ez mennyire lesz jó????????????????????

Vendég

#192

2011-10-20 19:52

A bevezetéssel csak a kidobott kutyák számát növelnék.Így is sok a kóbor állat a menhelyek zsúfoltak.

Vendég

#194

2011-10-22 12:34

Már mindenből csak a hasznot akarják!Kis Emberek meg hagy fizessen!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-22 12:35



Vendég

#196 Re:

2011-10-27 09:39

#9: -

Tiltakozzunk, igen! Tiltakozzunk az ebadó bevezetése ellen! Ezzel valóban még több kóbor kutyát találunk az utcán! Van olyan hely, ahol  feltétlen kell kutyát tartani, s ezek az emberek éppen idősek, s kevés nyugdijból élők, de kell a házőrző!

Örülnek, ha ellátásukat, s az oltást tudják biztosítani, még ez is megterhelő, nem hogy ebadó! Más megoldást kell találni az utcán kóborló ebek visszaszorítására, nem pedig az állatszerető emberekre még terhet róni!

Nekem is vannak kutyáim /öt/ teljesen családtagként imádjuk őket, nem akartunk öt kutyát, de befogadtunk belőlük hármat, már több éve nálunk vannak, most melyiktől váljunk meg. Megfelelő körülmények között tartjuk őket, nem szaporodnak, nem zavarják a szomszédokat, megválni semmi képen nem szeretnénk tőlük, de az ebadót képtelenek lennénk felvállalni, éppen elég az oltásukat kinyögni!


Vendég

#197

2011-10-28 12:14

Mocskok! Most már a kutyák ellen is háborút folytattok?! Rengeteg idős ember egyetlen barátja, családtagja a kutyája, akivel megosztja az ételét, az életét. A chip-beültetés kötelezettsége is horribilis összeggel jár egy kisnyugdíjas részére, a veszettség elleni oltással együtt több, mint 16.000,-Ft-ot fizettem érte és két kutyám van, az együtt több, mint 32.000,-Ft. Egyre több szerencsétlen kutya kerül az utcára, mert nem bírják a terheket az emberek. Lézeres Lázár, akinek nincs semmilye, az annyit is ér, ugye?! Nekünk még kutyánk se lehet?!Nem hallani az állatvédők hangos tiltakozását se. Vajon miért?

Vendég

#199

2011-10-29 22:39

NEM IS TUDTAM,HOGY A KUTYÁK IS KAPNAK FIZETÉST,DE KOMOLYRA FORDÍTVA,MAJD ABBAN AZ ESETBEN SEM FIZETNÉK EBADÓT HA A KUTYÁMAT AZ ILLETÉKES ELVTÁRSAK ETETNÉK,KÖTELEZŐ INJEKCIÓIT KIFIZETNÉK,KUTYAISKOLÁT FIZETNÉK STB STB

Vendég

#200

2011-10-30 03:37

Forditott a világ-- igen, mindenben, itt is! Neeeem tőlünk kellene kérnie az államnak, akik már ugyis ápolunk, etetünk, simogatunk, vígasztalunk, védünk egy-vagy több kutyát, hanem az államnak kellene eb-segélyt nyújtania nekünk.. sőt ebsegélyeket! több-félét -is, mert a kutyának nemcsak biológiai szükségletei vannak, hanem, lelki szociális és ki tudja még hányféle, hiszen érzékenyebb, mint az ember gyereke./Mellékelesen : aljas módon, az emberiség ezt a csodálatos és tiszteletreméltó tulajdonságát használja ki évezredek óta./
Mi, felelős ebtartók - próbáljuk is - jóvátenni az embertársaink által elkövetett bűnöket: vesszük a drága tápokat, konzerveket, főzünk, hőkezelünk, feljavitjuk az ételeiket; hordjuk őket orvoshoz, visszük kórházba; védjük őket az állatkinzóktól /a viperával, a vegyszeres spraykkel, a botokkal, rugássokkal támadó alakoktól/; fürdetjük, simogatjuk, becézgetjük őket, -- ez az egyetlen, ami nem kerül nekünk /ebtartóknak, menhelyet, kutyiskolákat, kutya-mentős szolgálatot stb-t üzemeltetőknek/ pénzbe, a többi mind-mind kiadás, olyan körülmények között, mintha a sötét Afrika legbelsejében élnénk: pl. nincs ingyenes mentőszolgálat, ünnepnapokon, ha baleset éri a kutyákat, nincs ingyenes orvosi ellátás /kivéve azoknál a névtelen, szerény, agyonhajszolt, soha senki által ki nem tüntetett orvosoknál, akik saját idejüket és erejüket nem kimélve, csupán emberségből, barátságból, belátásból, a kutya iránti tiszteletből éjjel, kora hajnalban és sötét este is ugranak, mint pl. a Budapest, XXIII. ker. Árviz utca 3-ban dolgozó Dr.Jenei István doktor úr/, de ők ritkák, igy nekünk kell fizetni általában mindenért-- a "földi" dolgokról, már nem is beszélek. mert arról nem illik szólni, hogy igenis a kutyapiszok összetakaritását, már rég központilag is meg lehetett volna oldani: rendelkezésre áll a mérnöki, a vegyészeti, a manuális és egyéb tudás. Pl. miért nem lehet olyan lakásokat terveztetni, ahol a kutyáknak saját külön helyiségük van. Hatóságilag kellene ezt is előirni és nem lenne több kutypiszok az utcán. Meg kellene bízni egy akadémiai kutatóközpontot, dolgozzon ki egy kutyapiszoktakaritó gépet, egy öblitős kutyWC-t stb-t, olyasmiket amiket könnyűszerrel a háztartásokban lehetne használni, ugyanúgy, mint a porszivót vagy az angol-WC-t!!! Mire való a sok államilag támogatott kutatóbázis a fővárosban!?

Befejezem, mert ez már lassan nem bejegyzés lesz, hanem, tanulmány az "Államunknak az ebtartással kapcsolatos sürgős feladatairól." Üdv. V.Q. 2:35 2011.10.30.