Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

egy dolgozó

#7501 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 12:56

#7499: - Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

Bocs,  én viszont Orbánról és az ígéreteiről beszéltem.


Vendég

#7502 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 13:01

#7500: filiszteus - Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

Adózási formákról vitatkozni kissé értelmetlennek tűnik számomra. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A lineárisnak pl. azt az előnyét látom, hogy több pénz marad azoknak a zsebében, akik tehetősebbek. Ez nem feltétlenül baj, ha hasonló szellemben használja fel, ahogy azt korábban felvetettem. A hátrányokat viszont érzi a szegény, akiből rengeteg van és már eddig is nyomorgott. Nehéz ügy.

egy dolgozó

#7503 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 13:26

#7500: filiszteus - Re:  adózni nem igen szeretünk...

Igen, 24 éve adózunk, de a mai napig is rengetegen igyekeznek kibújni alóla.  Én is kiadtam a belvárosi garzonomat 50 ezerért és nem fizettem belőle a forrásadót, persze néha korban 1-2 hónapig nem is volt munkám, valamiből élni kellett (most már a felnőtt fiamnak adtam).   - Ez a 16 %-os adókulcs bevezetése óta sem változott, van tapasztalatom  a környezetemben.  Pl.: valakinek 140.000 Ft a nettója,  és 102.000 a bruttója, bár nincs agyonfizetve,  mert a  szabadság és az ünnepek nem létező fogalmak,  valamint  télre is kell spejzolnia,  mert 1-2 hónap kiesik neki.  Nem irigylem az illetőt (alig lesz nyugdíja)  és nem is hibáztatom,  mert a vállalkozók a ganék,  bár ki tudja miért ?? Vagy harácsolnak, vagy egyszerűen csak így éri meg nekik.   Egyébként  -emlékeim szerint-  Orbán valami olyasmiről áradozott, vagy ábrándozott,  hogy a befektetők tömkellege rohan hozzánk a 16 %-os adókulcs hallatán, mert mi leszünk a legversenyképesebbek a régiónkban.  Miután a befektetők nem tolonganak, de még csak nem is lézengenek felénk, akkor valami hiba csúszott a kancsal Matolcsy számításába.


Vendég

#7504 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TUDTOMMAL, CIGÁNY ILYENT MÉG NEM KÖVETETT EL !!!

2012-02-01 13:41

#7492: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: TUDTOMMAL, CIGÁNY ILYENT MÉG NEM KÖVETETT EL !!!

Nem kértél választ, mégis fontos, hogy írjak, hiszen nem csak Téged foglalkoztat a kérdés.

 

"Mennyiben lehetetleníti el az életét a Gárda egy olyan szegény cigánynak, aki nem kirívóan közösségellenes életet él?"

Ez a ma erősen rasszista gondolkodás egyik megtestestesülése. Hadd mondjak egy példát, amit mindenki jól ismer: munkahelyre való felvétel. Mondani se kell, hogy a cigány a legutolsó a sorban, akit alkalmaznak. Kevés hely, sok munkanélküli, világos a képlet. Elszegényedés, növekvő számú és mélységű problémák, elmélyülő ellentétek. A szélsőjobb csak ront a helyzeten. Te sem tudnád ellenségeskedés nélkül fogadni a Nálad sokkal jobb körülmények közt élő, lehetőségeiben messze Téged túlszárnyaló szélsőséges csoportokat, amint megjelennek a házad előtt és azt mondanák, hogy menj dolgozni (meg se kérdezve, hogy van-e munkád). A kérdésre, hogy hova pedig nincs válasz, legfeljebb annyi, hogy "van munka". Te sem tűrnéd, hogy lealjasítsanak azért, mert magyarnak születtél, hogy provokáljanak, hogy... hadd ne soroljam tovább, a lényeg talán már érthető.

 

"Lehet persze úgy is nézni a jelenséget, hogy ha idáig abból éltem, hogy védtelen idős emberektől elraboltam, elloptam a terményeit, állatait, használati tárgyait, lebontottam a kerítését és egyszer csak megszűnik ez a lehetőség, mert állandóan járőröző emberekbe botlom, akkor ez valóban sértheti az érdekeimet és akár oda vezethet, hogy ezután éhezem, kis családommal együtt."

Erre megint csak a saját életemből származó példát tudok felelni, ami egyáltalán nem egyedi és csak azért példát mutatok, hogy érthető legyen, a mondanivalóm igazságtartalma.

Nemrég dolgoztam együtt cigányokkal. Ők teljesen máshoz tartoztak, nekik megvolt a saját főnökük, aki bért fizetett nekik - feketén :(. A saját szememmel láttam, amint minden áldott nap virradattól sötétedésig talán a legnehezebb fizikai munkát végezték, amit valaha láttam. A keresetük... hát gondolhatod. Mégis minden nap ott voltak és akár megállás nélkül dolgoztak (ez a főnök szavától függött). Természetesen beszélgettem velük, ha volt rá alkalmam, egy kicsit besegítettem nekik. Mondani se kell, hogy a sokszorosával hálálták meg, pedig nem volt nagy szükségük a segítségemre. Kérdeztem tőlük, hogy milyen végre letenni a szerszámot a nap végén és azt mondták, hogy a nap legjobb része (nem ismerős? - pont, mint másoknak). Kérdeztem azt is, hogy mit csinálnak, ha hazamennek, hogy járnak-e valahova, mint kocsma vagy más szórakozóhelyek. Erre azt felelték, hogy kocsmába talán a hétvégén, mert annyira fáradtak, hogy csak elaludni tudnak otthon, de a hétvégén otthon van dolguk, úgyhogy a kocsma is inkább csak esetleges. Nem hagytam abba a kérdezősködést. Mi a helyzet a keresettel? Elég a családnak? A válasz az volt, hogy nagyon szűkösen, de az önkormányzat által a közmunkáért cserébe folyósított segélyt visszautasították, mert ha feketén is, de inkább dolgoznak, hogy eltartsák a családot. Milyen ezt a munkát csinálni? Válasz: borzalmas. Aztán a további beszélgetésből azt vettem ki, hogy mindannyian büszkék arra, hogy erre ők képesek, hogy naponta csinálják, hogy dolgoznak.

Még egyszer: ez az eset egyáltalán nem egyedi. Szerintem egyszerűen hamis a dolgozni nem akaró cigány képe, a kitaszítotté viszont tökéletesen valós.

 

Még nem végeztem. Ha sikerül munkát adni ugyanannak a cigánynak, aki ma Téged (is) zavar, ha megélhetést, igazi büszkeséget kaphat végre, akkor lesz veszíteni valója. Én százszor is meggondolnám, hogy mit teszek, ha tudnám, hogy a börtönbe kerülésemmel tönkretehetem magamat és főleg a családomat. Mi van akkor, ha nincs mit veszíteni? Ugye mennyire egyszerű? Több munka, több bér, több adóforint, kevesebb baj. Az nem megoldás, hogy teret engedünk azoknak, akik faji háborúkban gondolkodnak. Ahogy a pénz pénzt, a csirke csirkét, úgy a gyűlölet, az eltiprás, a rasszizmus, a vérontás is rendre gyűlöletet, eltiprást, rasszizmust és vérontást fiall.

IGAZSÁGOSABB ELOSZTÁST !

#7505 A NYUGDÍJAK ÖSSZEGÉRŐL...

2012-02-01 15:45

HA RAJTAM MÚLNA, ÉN PL. NEM ENGEDNÉM A NYUGDÍJAK KÖZÖTTI EGETVERŐ KÜLÖNBSÉGEKET. A FELSŐ HATÁR 150.000, AZ ALSÓ PEDIG 75.000 FT LEGYEN, A LEDOLGOZOTT ÉVEK FIGYELEMBE VÉTELÉVEL. EZ AZ ORSZÁG EZT ENGEDHETI MEG MAGÁNAK. RÉGEBBEN (SZÜLEIM, NAGYSZÜLEIM) NEM VOLTAK ILYEN ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉGEK. PÉLDAKÉNT: EBBEN A MUNKANÉLKÜLI VILÁGBAN SZINTE CSAK A KÖZSZFÉRÁBAN SIKERÜL MEGBÚJNI EGY ÉLETEN VAGY FÉL ÉLETEN ÁT, RÁADÁSUL IGEN KELLEMES KÖRNYEZETBEN ÉS SZABÁLYOK KÖZÖTT. ÉPPEN AZOK KAPHATNAK TISZTES NYUGDÍJAT, AKIK A TÁRSADALOM ELTARTOTTJAI VOLTAK. PERSZE, SZŰKSÉG VOLT A MUNKÁJUKRA, MÉG, HA TÚL IS VOLTAK ÁRAZVA, KI AZÉRT , MERT NEM FÉRT HOZZÁ A MUNKÁHOZ, KI PEDIG AZÉRT, MERT EGYSZERŰEN TÚL SOK VOLT A FIZUJA.  AKIKNEK PEDIG SIKERÜLT A MAGÁNSZFÉRÁBAN ÚGYMOND MEGSZEDNI MAGUKAT, AZOK PEDIG LEGYENEK ELÉGEDETTEK AZZAL, AMIJÜK VAN...., DE AZ, HOGY EGY 3 GYERMEKET FELNEVELŐ ÉDESANYA, AKI LEDOLGOZOTT 40 ÉVET, MIVEL CSAK 26-RÓL VAN PAPÍRJA, MERT A VÁLLALKOZÓ NEM VOLT HAJLANDÓ BEJELENTENI, 44.000 FT-BÓL KELL, HOGY ÉHEN HALJON, AZ NONSZENSZ. ÉN BIZTOSAN AZT MONDANÁM, HOGY KÖZSZFÉRA UTCÁRA KI, MUNKANÉLKÜLIEK PEDIG A HELYÜKRE BE, MONDJUK A KÖVETKEZŐ 10 ÉVRE. A PARLAMENTBEN ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOKBAN SEM ENGEDNÉK 40 ÉVES CIKLUSOKAT LETOLNI, MAX. 10-ET,  LEHET MÉG A KORRUPCIÓ IS CSÖKKENNE, HA MEGSZŰNNÉNEK A SZÁZÉVES "MUTYIS BARÁTSÁGOK".  KÓSTOLJA MEG MINDENKI,  HOGY MILYEN A MAGÁN- ÉS A KÖZSZFÉRA.  HA KÖZSZFÉRA A NEVE, AKKOR ABBÓL IS MINDENKINEK JUSSON,  ADDIG A TÖBBIEK PEDIG VERSENYEZZENEK,  AZTÁN CSERE-BERE.

filiszteus

#7506 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TUDTOMMAL, CIGÁNY ILYENT MÉG NEM KÖVETETT EL !!!

2012-02-01 16:13

#7504: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TUDTOMMAL, CIGÁNY ILYENT MÉG NEM KÖVETETT EL !!!

Belinkelhetném riportok, tudósítások tömkelegét, ami pontosan ellentétes tapasztalatokra épül, de nem látom értelmét. Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy nem lehet azért mindent megmagyarázni a szegénységgel.

Biztosan ismered a tisztes szegénység kifejezést. Talán egy példával szemléltetném:

idős nyugdíjas, aki igen szerény körülmények között, igen kevés jövedelömből próbál megélni, inkább kevesebbet eszik, de minden számlátját befizeti és nemhogy elvenné a másét, de adandó alkalommal küld pár száz Ft-ot jótékony célra.

És van a másik típusú szegénység: amikor a segély kézben van, pár napig taxival jár-kel, a gyerekeknek nincs cipőjük, de plazmatévé bezzeg van.


Vendég

#7507 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TUDTOMMAL, CIGÁNY ILYENT MÉG NEM KÖVETETT EL !!!

2012-02-01 16:32


Vendég

#7508 Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

2012-02-01 16:38


Vendég

#7509 Re: Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

2012-02-01 16:39

építsék le a közszférát, vágják vissza a magas nyugdíjakat

#7510 Re: A NYUGDÍJAK ÖSSZEGÉRŐL...

2012-02-01 17:07

#7505: IGAZSÁGOSABB ELOSZTÁST ! -  csökkentsék a közszférások, mondjuk 120.000,- Ft feletti fizetését

Én mindennel egyetértek, jobb a békesség, csak azzal nem,  hogy minek melózzon az ember többet, jobban és magasabb beo-ban, felelősséggel, ha ugyanannyi nyugíjat kap, vagy csak alig többet,  amikor jóval több járulékot befizetett.  A 75.000 Ft alatti nyugdíjat a mai világban már én sem hagynám, mert az még egy fiatalnak is kevés, nemhogy egy idős, tehetetlenebb, gyógyszerre szoruló öregnek.  Bár a közszférát télleg érdemes vóna időközönként lecserélni,  hiszen eleve már nyugdijas állást kap a delikvens, mert csókos, rokon vagy kurva.  Ezért frissíteni kellene az állományt  x idő múlva, végülis ezek viszik el a legtöbb pénzt a közösből,  no meg azok a  nyugdíjasok, akik  41-2 évesen nyugdíjba mehettek és a rengeteg kamu rokkantnyugdíjas.  Érdekes, a közszféra már nekem is eszembe volt többször, de valahogy attól mindegyik kormány ódzkodik.  Még az öreg Demján is mondta, hogy marha sokan vannak,  pl. Ausztriában a fele van.

VANNAK ITT REJTETT TARTALÉKOK...

#7511 KÖZSZFÉRÁBAN A VALAKINEK A VALAKIJE, VAGY VALAMIJE DOLGOZIK.

2012-02-01 17:44

EZÉRT NEM BOLYGATJÁK ŐKET, ELVANNAK OTT, MINT A BEFŐTT, A SOK LÉHŰTŐ QRVA. NYÁRON HŰTÖTT, TÉLEN FŰTÖTT IRODA, SZABADSÁG, BETEGÁLLOMÁNY, CAFETÉRIA, BIZTONSÁGOS FIZETÉS, NYUGDÍJAZÁS UTÁNI "VISSZAVÁRUNK" ! AKI MEG ELTARTJA ŐKET, ROHADJON MEG A KÁNIKULÁBAN, A FAGYBAN ÉS A KISEBB PÉNZZEL BEJELENTETT MUNKAHELY MIATTI 44.000 FT NYUGDÍJBÓL DÖGÖLJÖN ÉHEN, HOGY EZEK MEG DŐZSÖLHESSENEK, EGYMÁS HEGYÉN HÁTÁN. TAKARÍTSÁK KI ŐKET, AKIK PEDIG MÁR ELKOTORTAK ONNAN NYUGDÍJBA, AZOKAT ADÓZTASSÁK MEG, PERSZE VISSZAMENŐLEG, AMOLYAN FIDESZ-MÓDRA.
kisnyugdíjakról

#7512 Re: KÖZSZFÉRÁBAN A VALAKINEK A VALAKIJE, VAGY VALAMIJE DOLGOZIK.

2012-02-01 19:16

#7511: VANNAK ITT REJTETT TARTALÉKOK... - KÖZSZFÉRÁBAN A VALAKINEK A VALAKIJE, VAGY VALAMIJE DOLGOZIK.

Mint írtam, ezzel én is egyetértek, csak hát a nyugdíjáért mindenki megdolgozott/zik, aki több járulékot fizet, nyilván többet kap.  Az azonban elképesztő, hogy  40, vagy akár 28 év munkaviszony után valaki 44.000,- Ft nyugdíjat kapjon.  Értem én, hogy ez egy idős embernek nulla, hiszen éppen ők a legrászorultabbak, nekik mindenért fizetniük kell, adott esetben azért is, hogy valaki bevásároljon nekik.  Sajnálom, hogy ilyen előfordulhat ebben a tetves országban, és, hogy a másik nyugdíjas meg 45 évesen kap 200.000-et és dolgozik mellette 100-ért.  Ez nem a Fidesz hibája, hanem azé, aki kitalálta, hogy 40 évesen nyugdíjba mehetnek egyesek.  Ezeket megadóztatják idéntől úgy tudom, és szívből remélem, hogy a kisnyugdíjasokra költik a bevételt és nem magukra, mint mindent.  Arról is olvastam, hogy megszűntetik az özvegyi nyugdíjat, sőt, hogy minden nyugdíj adóköteles lesz.  Majd meglátjuk, de, ha a kisnyugdíjasokra költenék, nem bánnám, bár én sem járnék jól vele, de önző sosem voltam.  A fiamék Bécsben dolgoznak, hát nincs anyagi gondjuk, mondtam is, hogy az életben haza ne jöjjenek, mert azt a szintet a mi életünkben itthon meg sem közelítjük.  Üdv.

kell a jobbik ?????

#7513 Cirkuszol a jobbik !!!!!

2012-02-01 19:33

Orbán takarodjtól kezdve a büdös zsidózásig, nácizásig minden ínyencség elhangzott az Új Színháznál, vegyül a csürhe.

nem kell a jobbik
Vendég

#7514 Re: Cirkuszol a jobbik !!!!!

2012-02-01 19:44

#7513: kell a jobbik ????? - Cirkuszol a jobbik !!!!! 

 Éppen kérdezni akartam Filikétől, hogy ott volt-e. Ma kifejezetten kellemes beszélgetőpartner volt, elég sokáig hallatta is a betűhangját, aztán egyszer csak elnémult. Csak remélni merem, hogy nem ment oda ellentüntetni. Volt egy szőke ciklon aki a cca. 30-as IQ-jával belerohadtzsidózott az ATV kamerájába és roppant büszke volt magára. Nem kellett volna büszkének lennie. Szomorú.

filiszteus

#7515 Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 20:10

#7513: kell a jobbik ????? - Cirkuszol a jobbik !!!!!

 

Tisztelt alapszervezeti vezetők, tisztelt tagjaink!

 

Az Új Színház -féle ellentüntetésről egyszer már kiküldtünk egy állásfoglalást.

Most, miután napokon belül aktuálissá válik ismét kérünk mindenkit, hogy ezen a megmozduláson ne vegyen részt.

A felsőbb vezetőség utasítása is az, hogy tartsuk magunkat távol ettől a rendezvénytől.


Kérjük az alapszervezeti vezetőket, hogy ezt a kerületi levelezőlistákon keresztül juttassák el az alapszervezetek minden tagjának.

Szebb jövőt!

Jobbik Budapesti Elnökség





Vendég

#7516 Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 20:56

#7515: filiszteus - Szerinted a Jobbik?

Tényleg nem jobbik, hanem miép: http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6rner_Gy%C3%B6rgy. "Nemzeti radikális" mindegyik, csak a miép már kispados. Ehhez képest megint zsidózó neonácik vonultak fel az utcán. Egyre reménytelenebb ez.

filiszteus

#7517 Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 21:04

#7516: - Re: Szerinted a Jobbik?

Az egész hazai színházi élet a liberális oldal kezében van. Talán elviselhetnék, hogy 1 azaz egy darab színházban a nemzeti oldal jut szóhoz. Szerintem azért Dörner kinevezése még nem egyenlő az Endlösung-gal. Kissé túl van spilázva az ügy.

Ha Dörner vezetése alatt nem lesz sikeres a színház, akkor majd leváltják. Annyi tömény hülyeséget rég hallottam összehordani, mint amik ott elhangzottak ma este. Nem igen tudom eldönteni, hogy Hanthy Vilmos debil, imbecil, vagy oligophrén? Lehet, hogy van némi átfedés.


Vendég

#7518 Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 21:19

#7517: filiszteus - Re: Re: Szerinted a Jobbik?

Pont az ellenkezőjét látom. Itt is, ott is hatalomra tör a szélsőjobb. Nem csak szítják az ellentéteket, hanem egyenesen veszélyesek. Mindez úgy, hogy közben a baloldalt elhallgattatják. Tényleg nincs remény. Amúgy lesz annak a "színháznak" piaca, mert a szélsőjobb támogatni képes és tenni is fogja.

filiszteus

#7519 Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 22:42

#7518: - Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

Viszont az összes kritikus le fogja húzni az ottani produkciókat, mert mind a brancshoz tartozik. lesajnálás és lefitymálás lesz minden előadás visszhangja, akármilyen jó lesz . Igen hálátlan feladatot vállalt el Dörner.

Mindenestre nem kellene rémeket látni. nem a "Jud Süss"-t fogják műsorra tűzni:

"bemutatják Hunyady Sándor A három sárkány című művét. A következő évadban síznre viszik Nyírő József (Jézusfaragó ember), Gyurkovics Tibor (Kreutzer szonáta), Csurka István (A hatodik koporsó), Tomcsa Sándor (Műtét), Jókai Mór (A bolondok grófja), Bessenyei György (Ágis trgédiája) és Pozsgai Zsolt (Razzia) darabjait."

Hunyady Sándor Bródy Sándor törvénytelen gyermeke pl. zsidó volt.

 


Vendég

#7520 Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 23:46

#7519: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

"Viszont az összes kritikus le fogja húzni az ottani produkciókat, mert mind a brancshoz tartozik. lesajnálás és lefitymálás lesz minden előadás visszhangja, akármilyen jó lesz . Igen hálátlan feladatot vállalt el Dörner."

Nem fog számítani, mert nem a kritika szabja meg majd a "sikert". Meg aztán azt is lehet íratni saját kritikusokkal. Nem lesz ott vész, hogy telik-e a kassza, mert fog. Ha tarok nem is látogatják a színházukat (az se kizárt), majd megoldják más forrásból a finanszírozást. Haladásra is lehetne pénzt költeni, helyette megy a levesbe.

filiszteus

#7521 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-01 23:55

#7520: - Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

Ezt most nem értem. A kultúra sohasem volt önfenntartó. Addig nem zavart az Új színház költségvetése amíg Márta istván volt az igazgató? Ezután sem fog valószínűleg többe kerülni.


Vendég

#7522 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-02 00:09

#7521: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

Pedig kéne értened... hm. Ja! Nem akarod érteni. Szomorú.

a jobbikos filiszteus tűnjön el innen!

#7523 Mit keres ezen az oldalon egy jobbikos náci csöpedék?

2012-02-02 02:19

Tűnjön el innen minél hamarabb, menjen a saját fórumára és, ha lehetséges és remélem igen, ne válaszoljon neki senki.


Vendég

#7524 valaki szórakozik az aláírásokkal...

2012-02-02 03:14

valaki szórakozik az aláírásokkal, biztosan valami befurakodó féreg, mindegy, mi aláírtuk.


Vendég

#7525 Re: Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik?

2012-02-02 06:11

#7519: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Szerinted a Jobbik? 

 Csurka Házmestersiratóját is műsorra túzhetnék. Én még a Vígben láttam a 70-es évek végén.