Szólaljunk meg! Az irgalmasság bátorsága.


Vendég

#76

2016-09-26 13:06

Gyalázat ami kár tesznek a társadalommal !

Vendég

#77 Re: Re:

2016-09-26 13:08

#64: - Re:  Azért váltotta fel a migráns a menekültet, mert ez a regnáló hatalom érdeke.  Ti. így sikeresebben működik az uszítása.

 Ehhez nem kell az uszítás, tőlünk pár km-re van a menekülttábor és találkoztunk ezeknek az embereknek a kultúrál(a)t(lan)ságával. 

Normálisan viselkedni és nem zaklatni a helyieket nem vallás kérdése. Nem csak mi hívjuk őket migránsnak, hanem más országok is, sőt vannak azonos érdeklődési körünk miatt muszlim ismerőseim a közösségi oldalakon és bizony ők sem lelkesednek azért, ahogy viselkednek nálunk és emiatt ők érzik magukat kellemetlenül. Egyikük, aki történetesen tuniszi rendőr, azt mondta, hogy a többség azért jön ide, mert otthon sem akarnak beilleszkedni.

 


Vendég

#78

2016-09-26 13:15

Mert egyetértek

Vendég

#79 Re: Re: Re:

2016-09-26 13:21

#77: - Re: Re:  

 Amikor az egyik ember bűnéért/hibájáért a másikat is felelőssé teszi egy rezsim, csak azért, hogy eközben ne vegyük észre, hogy hogyan teszi tönkre a saját polgárainak az életét, akkor azt csak uszításnak tudom nevezni.


Vendég

#80

2016-09-26 13:29

Milyen sokan próbálják manipulálni Krisztus szeretet parancsát. Nem azt mondta, hogy szeresd felebarátodat, ha

kényelmesnek találod, és nincs belőle hátrányod. Azt mondta, még az ellenségedet is szeresd, mert ha csak a

barátaidat szereted /tágabb értelemben a hozzád hasonlókat/ akkor mennyivel vagy különb a pogányoknál?

A barátaikat ök is szeretik.


Vendég

#81 Re: Mi történt Libanonban? Mi történik Svédországban és Norvégiában?

2016-09-26 13:55

#69: - Mi történt Libanonban? Mi történik Svédországban és Norvégiában? 

 Bizonyára ezzel a véleményeddel, "az iszlám ellen nem lehet...", vitatkozna nem csak Assisi Szent Ferenc, de a Fogolykiváltó rend (trinitáriusok) szent alapítói is.

Ja, és teljes katolikus Hagyomány.

egyszerű polgár

#82 Re: Körlevél - Városmajori Gimnázim

2016-09-26 13:56

#65: Egy felháborodott polgár - Körlevél - Városmajori Gimnázim 

Kedves Névtelen Levélíró!

Egyszerű polgárként mélységesen elszomorít az Ön válaszlevele!
Elképesztő rosszindulat árad belőle, amikor alapértelmezettnek gondolja, hogy ha valamelyik szülő nem ért egyet a tanárnő állásfoglalásával, abból az következik, hogy a tanárnő annak a gyerekét hátrányosan fogja megkülönböztetni.

Miért kerülne konfliktusba az a pedagógussal aki más véleményen van? Ön a más véleményen levőket ellenségnek ellenlábasának tekinti? A tanárnő Ön szerint azt várja, hogy minden szülő hűségesküt fogadjon neki?

A petícióval a tanárnő és hozzá csatlakozók éppen, hogy azon nézetüknek adnak hangot , hogy nem kívánják az elfajult manipulatív napi politikát semmilyen módon legitimálni és hogy ez az uszítás, kirekesztés ellentétes a nézeteikkel.

Üdvözlettel,
egy szülő, aki az Ön levelétől tényleg megrémült


Vendég

#83 Re: Körlevél - Városmajori Gimnázim

2016-09-26 14:30

#65: Egy felháborodott polgár - Körlevél - Városmajori Gimnázim 

"az ön érzelgős, keresztényi köntösbe bújtatott liberális, kozmopolita világszemléletét"

Értelmezzünk!

liberális (vö: liberalizmus): eszmerendszer, amely egyén szabadságát jelöli meg mint legfontosabb politikai célt (vö. akár a Wiki-vel).

És a II.VZS "Gaudium et Spes" dokumentuma, továbbiakban GS, erről így ír: "17. Az ember azonban csak szabadon fordulhat a jó felé, mely szabadságot kortársaink nagyra értékelik és lázasan keresik; méltán."

Tehát a liberalizmussal ha a (politikai) szabadságra irányul nincs semmilyen gond. A gond, Zsinat szerint a szabadossággal van, de az nem politikai kategória.

kozmopolita: olyan ember aki szerint emberiség érdekei felülmúlják egy osztály, ország, nemzet érdekeit.

Nos, úgy tűnik az Egyház küldetése maga kozmopolitizmus: "GS 92. Az Egyház küldetése folytán -- tudniillik, hogy az egész földkerekségre eljuttassa az evangélium fényét, s egy Lélekben egyesítsen minden embert, bármely nemzethez, fajhoz vagy kultúrához tartozzék is -- jelévé válik annak a testvériségnek, mely lehetővé teszi és erősíti az őszinte párbeszédet."

 

És végül mit kell tennie a kereszténynek:

GS 27 "Napjainkban különösen sürgető kötelességünk, hogy felebarátnak tekintsünk megkülönböztetés nélkül minden embert, és ha ránk szorul, siessünk is a szolgálatára; legyen szó akár egy mindenkitől elhagyott öregről, egy igazságtalanul lenézett vendégmunkásról, egy menekültről, egy házasságon kívül született gyermekről, aki érdemtelenül szenved olyan bűnért, melyet nem ő követett el; vagy egy éhezőről, aki megszólítja a lelkiismeretünket, eszünkbe juttatva az Úr szavát: "Amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek" (Mt 25,40)."

És mit kell tennie a világi hatalomnak:

GS 84 "E célok elérése végett a nemzetközi közösség intézményeinek a maguk részéről törődniük kell az emberek különböző szükségleteivel mind szociális téren -- ide tartozik az élelmezés, az egészségügy, a nevelés és munka --, mind a különleges helyzetekben, mint például a fejlődésben lévő országok minden irányú kibontakozásának támogatása, a világszerte szétszóródott menekültek megsegítése vagy a kívándorlók és családjuk támogatása."

 

És mit kell tennünk nekünk?

Nem félni, rettegni, hanem tenni azt amit Krisztus és Egyháza megkíván tőlünk.


Vendég

#84

2016-09-26 14:31

Szerintem is így kellene az egyháznak hozzáállni a kérdéshez,nem pedig riogatni és a megkülönböztetésre buzdítani...

Vendég

#85 Attila

2016-09-26 14:53

Azért írtam alá, mert függetlenül ettől a kezdeményezéstől, már augusztusban bennem is a petícióban említett dolgok erősödtek meg!
Főleg annak láttán, mennyire haragosan egymásnak esnek barátaim is, a népszavazással kapcsolatos érvelések közben!
Komolyan elgondolkodtatott:
Ezek a gonosz történések valóban a Szentlélektől erdő gyümölcsök, amelyekre Jézus is figyelmeztet?
Máté evangélium 12. fejezetéből:
33
„Ha jó a fa, jó a gyümölcse is, ha rossz a fa, rossz a gyümölcse is. Mert gyümölcséről lehet megismerni a fát.
35A jó ember jó kincséből hoz elő jót, a gonosz ember gonosz kincséből hoz elő gonoszt."

Csilla

#86 Alois testvér, a Taizéi Közösség priorjának elmélkedése

2016-09-26 14:56

Megérintett ez a tegnapi beszéd:

"Semmilyen megoldásra nem fogunk rátalálni személyes kapcsolat nélkül. A hétről hétre Taizébe érkező fiataloknak többször javasoltam a következőt: mindannyian látogassunk meg menekülteket. Azzal az egyszerű céllal, hogy megismerjük őket, hogy meghallgassuk a történetüket. Amit aztán – ki tudja? – újabb lépések követnek majd.

Előfordulhat, hogy váratlan felfedezést teszünk, amikor ugyanis közel lépünk a szenvedőkhöz, a saját sebeink is begyógyulhatnak. Gyakran jóval többet kapunk, mint amennyit adunk akkor, amikor elköteleződünk a szenvedők nehézségeinek könnyítése mellett."

A teljes szöveg magyarul: http://www.taize.fr/hu_article20875.html

Beszélgetni jó

#87 Re: Körlevél - Városmajori Gimnázium

2016-09-26 15:14

#65: Egy felháborodott polgár - Körlevél - Városmajori Gimnázium 

 Javaslom, hogy az a szülő, akiről beszél, személyesen beszéljen a tanárnővel a félelmeiről. Ezek feloldására nem egy internetes fórum a megfelelő, sőt, az inkább távolabb visz a megoldástól.

A tanárnő nyílt szívvel kínálja a dialógus lehetőségét: "Kérem, ha bármi aggodalmuk, kérdésük, kétségük van, szóljanak!". Érdemes élni ezzel a lehetőséggel. 

A tanárnő senkire nem akarja rákényszeríteni a saját véleményét, szerintem ez nagyon távol áll attól a szemlélettől, amit képvisel. De vele személyesen érdemes mindezt megbeszélni. 

Tisztelet ezért neki, és azért, mert bátran vállalta a nyilvános cselekvést abban az országban, ahol inkább a passzivitás, a panaszkodás és a félelem az általános.  Vállalta azt, hogy tettéért kritikát kap - mert senki nem fog tudni olyat tenni, ami mindenkinek tetszik.... és ez sajnos a legtöbbünket inkább arra indít, hogy semmit sem csináljunk. Ez  a passzivitásunk nagyban hátráltatja azt, hogy a közös dolgaink a "közjó" irányába mozduljanak el... és növekvő bizalommal és optimizmussal éljük napjainkat. 


Vendég

#88

2016-09-26 15:42

Dejó, dejó!!!! 

Hétmérföldes

#89

2016-09-26 15:44

Külföldön élő magyarként az foglalkoztat, hogy mikor tudok hazatérni... és hogy otthonos-e a hazám. Ez a kezdeményezés segít, hogy így érezzem!

 


Vendég

#90

2016-09-26 15:51

Az értékrendszeremben amit otthonról örökül kaptam és amit én is továbbadtam nem fér meg a gyűlölködés, gonoszság és hazugság.

Vendég

#91

2016-09-26 16:26

Mert az iránytűm az evangélium.

Vendég

#92

2016-09-26 17:50

Fontosnak tartom, hogy a magyar emberek elgondolkodjanak azon, mit paracson számunkra Jézus.

Vendég

#93

2016-09-26 18:04

Bár nem vagyok gyakorló katolikus, a petíció szellemével teljes mértékben egyetértek. A gyűlölet helyett szeretetre van szükség. Ezt az országot csak az együttműködő szeretetre képes emberek tudják felemelni. Nagy bűnt követ el az, aki gyűlöletre szítja és megosztja az embereket nemük, vallásuk, bőrszínük, vagy bármi más szerint.
Hope

#94

2016-09-26 20:18

Minden elismerésem bátorságotokért, elszántságotokért. Tartsatok ki és fennhangon hirdessétek mindazt, amit megfogalmaztok a petíciótokban, mert reményt adtok az embereknek!


Vendég

#95 Re: Körlevél - Városmajori Gimnázium

2016-09-26 20:42

#65: Egy felháborodott polgár - Körlevél - Városmajori Gimnázium 

 "Elég, ha a következő hat évben ön mindig lefelé kerekíti egy kicsit az osztályzatokat, nem javasolja az önnel nem egy politikai, erkölcsi platformon álló szülő gyerekét kitüntetésekre, díjakra, versenyekre - és ezzel egy egész életnek más irányt szabhat. "
Jesszus. Mert ez egyértelmű, hogy ha valaki nem ért velem egyet, nem az én "számíze" szerint gondolkodik, akkor beteszek neki, ahol tudok, tönkrevágom az életét... Nyilvánvaló, hogy egy ilyen állásfoglalás megfogalmazója számára ez a mentalitás alap. Aha.

Ez nagyon-nagyon súlyos baj, hogy ezt tekintik evidenciának akárhányan is, főképp egy ilyen állásfoglalás után. Ezen azért tessék már elgondolkodni.

Zsú

#96

2016-09-26 21:34

A Keleti pályaudaron és Nyugat-Európában is  emberekkel találkoztam. Olyanokkal, mint én vagyok, csakhogy én sokkal szerencsésebb helyzetben. amikor utazóként -nincstelenül köztük jártam, megetettek, elszállásoltak vallási kötelességből. 


Vendég

#97 Re: +1

2016-09-27 05:20

#18: - +1 

 Kedves Fiatal Keresztény Férfi, 

nem tudom, honnan származnak az információid, de hogy nem felelnek meg a valóságnak, az biztos. Valóban szörnyű dolog, ha bárkit is megerőszakolnak. De nyilván Te is tudod, hogy a legtöbb ilyen bűncselekményt családon belül követik el és nem a menekültek. Hogy ítéletet ("bevették ezt a neolibsi kamu felvilágosult baromságot") mondasz azok fölött, akik kereszténységüket megpróbálják a béke, szeretet és emberi szolidaritás, rövidebben szólva a felebaráti szeretet jegyében gyakorolni, arra jobb, ha nem válaszolok. Ítélkezéseid előtt pedig szeretettel kérlek, olvasd el a Jn 8,1-11-et. Talán követésre méltó magatartásformára találsz! Hogy sokáig ne kelljen keresgélned, ide másolom: "81Jézus kiment az Olajfák hegyére, 2majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. 3Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, 4és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték. 5Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” 6Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. 7De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!” 8Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, 9ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. 10Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” 11„Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!”" Szeretettel: egy immáron korosabb keresztény! 


Vendég

#98 Re:

2016-09-27 10:28

#66: -  

 Ezt most sem mondta senki. 


Vendég

#99 Re: Re: Re: Re:

2016-09-27 10:36

#79: - Re: Re: Re:  

 Az egészet másképp kéne kezelni. Először is ellenőrizetlen, a helyi viszonyokról fel nem világosított embereket nem kellett volna rázúdítani a helyiekre. Amíg alaposan le nem ellenőriznek mindenkit, addig zárt táborban kellett volna tartani őket és miután bebizonyosodik, hogy nem törvény elől menekülő bűnözők, nem terroristák és akarnak és képesek beilleszkedni, csak azokat helyezni nyílt táborokba. 


Vendég

#100 Re: Re: +1

2016-09-27 10:40

#97: - Re: +1 

 Elsősorban az a probléma, hogy ezeknek az embereknek természetes, hogy gyerekekkel folytatnak szexuális viszonyt, sőt el is vesznek gyerklányokat. Ha tavaly sétáltál volna a győri Baross úton, a saját szemeddel láthattad volna, amikor óvódás kislányok után is füttyögtek és nemzetközi jelzésekkel hívták őket szexuális aktusra.