Szólaljunk meg! Az irgalmasság bátorsága.


Vendég

#51

2016-09-26 07:23

Mert fenntartás nélkül hiszek a Szentlélek bölcsességében.
És mert őszintén remélem, hogy az irgalmasság senkinek nem jelenti azt, hogy mindenkit be kell fogadni, akit valamilyen szándék ide vezérel.

Vendég

#52

2016-09-26 07:27

Mert szerezném, ha az emberi rossz tulajdonságoknak minél kevesebb szerepe lenne a politikában.

Vendég

#53

2016-09-26 07:27

Mindenkinek joga van élni, s még jobban élni is!

Vendég

#54

2016-09-26 07:47

Megygőződésem, hogy a muszlim problémát nem a falak és a gyűlölet fogja megoldani, hanem Jézus Krisztus kegyelme evangéliumának a hirdetése. Azokat pedig akik a mecsetekben uszítanak a titkos szolgálatnak kell lebuktatni és  az igazságszolgáltatás kezére juttatni.

Az emberek tömegként kezelése nagyon könnyűvé teszi a gyűlöletüket - és ebben nekünk magyaroknak komoly történelmi tapasztalataink vannak - de amikor egyénekre bontjuk a tömeget, akkor már meglátjuk az esendő embert, akiknek ugyanúgy irgalomra van szüksége, mint nekünk.

 


Vendég

#55

2016-09-26 08:09

"Az elképzelés, mely szerint egyik élet többet ér , mint a másik, a gyökere minden gonoszságnak itt a Földön"

Egyetértek a petíció létrehozójával: történelmi időket élünk! Már sok ehhez hasonló "leckében" elbuktunk. Itt a lehetőség, hogy globális összefogással végre átmenjünk a "vizsgán"!

Vendég

#56

2016-09-26 08:18

A népszavazási kérdésre nem a válaszom. A petícióra pedig igen, csak azt nem kérdezték meg a népszavazáson. :) (NEM SZERETNÉK BESZÉLGETNI ERRŐL, NE REAGÁLJANAK KÉREM!)


Vendég

#57

2016-09-26 08:21

Mert még akkor is ha igazuk van, annyi gyűlöletet sikerült terjeszteni az utóbbi időben hogy most eljött az ideje az irgalom bátorságának.
Nemkeresztény

#58 Re:

2016-09-26 09:05

#1: -  

 Nem vagyok keresztény, de nem keresztényként, az Írás úgy-ahogy ismerete mellett, a kereszténység lényegéről alkotott véleményem alapján aláírnám.


Vendég

#59

2016-09-26 09:37

Mert egyetértek a petícióval, én is így érzek.

Vendég

#60

2016-09-26 10:11

"A keresztény szeretet-tevékenységnek pártoktól és ideológiáktól függetlennek kell lennie. (...) 

a világot nem lehet emberibbé tenni azzal, hogy az emberiességet ideiglenesen elringatjuk. Egy jobb világhoz csak akkor járulunk hozzá, ha mi magunk most tesszük a jót minden erônkkel s az adott lehetôség szerint, függetlenül a pártstratégiáktól és pártprogramoktól. A keresztény ember programja – az irgalmas szamaritánus programja, Jézus programja – a „látó szív”. Ez a szív látja, hol van szükség szeretetre, és ennek megfelelôen cselekszik. " 

XVI. BENEDEK "DEUS CARITAS EST" enciklika 31.b


Vendég

#61

2016-09-26 10:12

Mert szeretném kereszténynek hinni magam!

Vendég

#62

2016-09-26 10:18

Köszönöm a lehetőséget, hogy legalább ilyen módon átélhetem, hogy nem vagyok, vagyunk egyedül a nagy hunglikán tengerben.

Vendég

#63

2016-09-26 10:53

Nem véletlenül váltotta fel a menekült kifejezést a migráns szó! Aki menekül a háború elől, az a legelső békés országig teszi és hálás a befogadásért, nem követelőzik, nem erőszakoskodik és nem törtet át, akár erőszakkal fél világon, hogy eltartassa magát.


Vendég

#64 Re:

2016-09-26 11:00

#63: -  

Azért váltotta fel a migráns a menekültet, mert ez a regnáló hatalom érdeke.  Ti. így sikeresebben működik az uszítása.

Egy felháborodott polgár

#65 Körlevél - Városmajori Gimnázium

2016-09-26 12:33

Kedves Csapody Barbara!

 
Ön 2016. szeptember 25. 23:23 -kor az alábbi körlevelet küldte az osztályába járó gyekekek szüleinek:
 
"Kedves Szülők!
 
Szokatlan ügyben írok. Könnyen lehet, hogy találkozni fognak vagy már találkoztak is azzal a nyílt levéllel, amelyet két barátommal egy petíció formájában jelentettünk meg a menekültkérdéssel kapcsolatban. Valójában nem a klasszikus értelemben vett petícióról van szó, inkább állásfoglalásról.
 
Szeretném, ha tudnák, hogy ez nem egy politikai jellegű megnyilvánulás, hanem az értékrendemből, hitemből fakadó kiállás - kiállás az irgalmasság (és józanság) mellett.  Ezt akkor is megtenném, ha az állásom múlna rajta, mert a lelkiismeretem, józan eszem ezt diktálja. Ugyanakkor azt is jelezni szeretném, hogy ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is figyelni fogok arra, hogy az iskolába soha ne vigyem be a politikát, illetve bármi olyan kérdést, ami megosztó lehet, illetve amivel beavatkoznék a gyerekek és családjuk személyes életébe. Ezért is mondtam a gyerekeknek, hogy bármilyen aranyosan is egyből el kezdtek bejelölni engem Facebookon, nem fogom őket visszajelölni.
 
Nem szeretnék senkit terhelni azzal, hogy most elküldöm a petíciós linket (ha kérik, persze megteszem), inkább csak jelezni szerettem volna, hogy, ha találkoznak vele, kérem bízzannak bennem: ahogyan azt a szülői értekezleten is mondtam, szeretném, ha nyílt, őszinte lehetne köztünk a kapcsolat a következő hat évben, hiszen együtt kell működnünk, együtt fogunk azon dolgozni, hogy a gyerekek a lehető legjobban megtalálhassák és kibontakoztathassák  magukat, képességeiket és a bennük lévő emberséget.
 
Kérem, ha bármi aggodalmuk, kérdésük, kétségük van, szóljanak!
 
Köszönöm előre a megértést,
 
Üdvözlettel és szeretettel,
Csapody Barbara"
 
 
Nem szerepelek a levlista címzettjei közt, csupán egy felháborodott, megrémített szülő továbbította számomra az ön levelét. Tehát az én gyerekem nem jár az ön osztályába.

Miért írok mégis, anonim módon? Mert egyszerű polgárként mélységesen felháborít az ön körlevele! 
 
Nyilván egyik szülő sem kíván konfrontálódni önnel már az iskolakezdés negyedik hetében, hisz a következő hat évben ön jelentős hatással lesz a gyereke életére - és ugyan ki akarna ártani a saját gyerekének?
Elég, ha a következő hat évben ön mindig lefelé kerekíti egy kicsit az osztályzatokat, nem javasolja az önnel nem egy politikai, erkölcsi platformon álló szülő gyerekét kitüntetésekre, díjakra, versenyekre - és ezzel egy egész életnek más irányt szabhat.
Ha tehát csupa lelkes, az ön politikai állásfoglalásához csatlakozó válaszlevelet kap, még véletlenül se alakuljon ki önben az a tévképzet, hogy a szülők többsége osztja az ön "értékrendjéből, hitéből fakadó kiállását"! Ez csupán arra utal, hogy azok a szülők, akik nem érzik magukénak az ön érzelgős, keresztényi köntösbe bújtatott liberális, kozmopolita világszemléletét, nem akarnak konfliktusba kerülni egy olyan pedagógussal, aki a tanári etikával összeegyeztethetőnek tartja, hogy így-úgy, de bevigye az elfajult napi politikát a tiszta lelkű gyerekek közé!

Ha tehát ön nem akar politikailag megnyilvánulni gimnáziumi tanárként, tizenkét éves gyerekek osztályfőnökeként, akkor semmiképp se érezzen értékrendjéből fakadó kényszert, hogy ezt mégis megtegye!

Ne cselekedjen saját akarata ellen, ezt az áldozatot nem várják öntől a tizenkét éves nebulói - és a szüleik sem!

Vendég

#66

2016-09-26 12:34

Jézus nem azt mondta, hogy gondolkodás nélkül áldozzuk fel magunkat.


Vendég

#67 Ha valamit gyülöltként értelmezhetö módon propagálnak, még nem alapvetöen rossz.

2016-09-26 12:35

A határok védelmet jelentenek. És védelemre szükség van.


Vendég

#68 Tények: az iszlám egy agresszív, gyülölködö, gyilkos, tudatosan terjeszkedö ideológia.

2016-09-26 12:37

Aki nem harcol az ideológia ellen, az veszélybe sodorja önmagát, családját, nemzetét.


Vendég

#69 Mi történt Libanonban? Mi történik Svédországban és Norvégiában?

2016-09-26 12:39

Az iszlám ellen nem lehet befogadással, jószívüséggel és önfeláldozással harcolni.


Vendég

#70 Kérlek, tanuljatok valamit az iszlámról, hallgassátok meg pl. ezeket az embereket,

2016-09-26 12:41

akiket gyülölködönek bélygeznek meg azért, mert tényeket mondanak ki:


Vendég

#73 Kérlek, ne álljatok be azoknak a sorába, akik a józan kritikát iszlamofóbiának nevezik és ezzel

2016-09-26 12:45

elérik, hogy kevésbe informált, jószívü emberek meg se hallgassák a tényeket.


Vendég

#74 Hasznos információkat találhattok ezeken a youtube-csatornákon

2016-09-26 12:49

David Wood, Robert Spencer, Pamela Geller, Brigitte Gabriel, Gad Saad, Converted2Islam

Ioh.Avg

#75 Re:

2016-09-26 12:52

Elég kértékony ez a levél. A kereszténység kiirtására fókuszáló globalista mainstream ideológiáját képviseli, mert osztozik azzal a beállítással, hogy a hódítás ezen formáját humanitárius eseményként kezeli, hogy engedjük csak be a trójai falóként viselkedő idegeneket. Nem vesz tudomást arról, hogy a bevándorlás elősegítésére a globalista csoport rengeteg pénzt mozgósított, ahelyett, hogy ekkora összegekkel a lerombolt országok újjáépítésében segédkezett volna. A levelet olvasva a kommentelők jelentős része lehetőséget lát arra, hogy "keresztény" fedezettel ócsárolja a családokért, az ország stabilitásáért legeredményesebben működő rendszerváltás utáni kormányt, ugyanakkor nem vesz tudomást a magyar kormánynak a háborús területere kiterjedő erőn felüli segítségnyújtásáról. A Szentszék sem hangsúlyozza azt, hogy a legfőbb cél nem a befogadás, hanem az, hogy az elvándorolni kényszerültek hazája újra békének örvendhessen, és hogy a jóléti államoknak elsődleges kötelességük a lerombolt országok újjáépítése lenne, nem pedig idegeneknek a saját - önmagában vétlen - lakosságára való kényszerítése. Másrészt ez a levél a kormánypropagandát félelemkeltéssel vádolja meg, ami rágalom. Kihasználja, hogy a fiatalok nem tanultak meg a reális veszélyektől tartani, és azt is, hogy a globalista kézben levő média lekicsinyli a veszélyt, így aki felhívja a figyelmet a veszélyre, az a "riogató" jelzőt kapja. Harmadrészt a kereszténység nem azonos a balgasággal. A keresztény felelősen kell, hogy mérlegeljen. A saját hozzátartozóinknak éppúgy vannak jogaik, mint az idegeneknek, csak a játék itt arra megy ki - ld. egy olasz család kilakoltatását, miközben a migránsok nem fizetnek lakbért, sőt, még az ottani kormány támogatja is őket - hogy az európai keresztény hitű lakosság valamilyen módon adja fel a hitét, v. szűnjön meg. Negyedrészt - mint az eddigiekből kiderül - a levél azoknak a szekerét tólja, akik milliókat fektetnek abba, hogy a keresztény hit képviselői lehetetlenüljenek el, a kereszténység kulturális talaja szűnjön meg, így ez a levél a keresztényekre kényszerített v. kényszeríteni akart önhülyítés példája, annál is inkább, mivel a nagyobb erőt jelenleg az "irgalmasság" ilyen - globalista háttrű - értelmezése jelenti, és nem pedig egyes - magyar egyháziak kiállása nemzetünk védelmében. Így a "bátorság" kifejezés címbeli alkalmazása szintén manipuláció.