Petíció a parlamenti képviselők szabad mandátumának megszünéséről


Vendég

#1

2011-07-19 10:27

egy képviselő attól képviselő,hogy képvisel ő...ha nem miattunk ül odebent,amikor mi választottuk,húzzon elfele..


Vendég

#2

2011-07-19 10:36

KÖSZÖNÖM A LEHETŐSÉGET-ITT SZERETNÉM MEGRAGADNI AZ ALKALMAT ,HOGY FÖL HIVJAM -MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR FIGYELMÉT !!!!!VEGYÉK NAGYON-NAGYON KOMOLYAN.EZ AZ ÉLETÜNK -ÉS MINT TUDJUK AZT ELJÁTSZANI NEM LEHET. CSATLAKOZZON MINDENKI AKI UGY ÉRZI ,TENNI E-KELL, ORSZÁGUNK FÖLLENDÜLÉÁSÉBEN.

Vendég

#3

2011-07-19 12:24

Igen valahogy így kellene élni tisztességesen. De nálunk ez nem ismert. Köszönöm, hogy megkerestek bennünket.

Vendég

#4

2011-07-19 15:37

Remélem nagyon sokan aláírják,és megértő fülekre talál!
Nagyon bízok benne,hogy akik ott ülnek a Parlamentbe,ráébrednek,hogy a választók szavazataival jutottak oda,így nekik tartoznak felelősséggel,és elszámolással,ami a mostani demokráciából nagyon hiányzik,és semmibe van véve az emberek véleménye és érdeke!Ez a demokrácia ami Magyarországon létezik,bárminek lehet nevezni,csak nem demokrácia!!??
Sajnos míg a Parlamentbe,kormányba azok az emberkék ülnek már több mint 20 éve,nem számíthatunk semmi jóra és változásra,az egész társaságot le kellene cserélni!!
Ezt a feladatot a tisztelt választóknak kellene megérteni és megtenni a választások alkalmával,és mindenkinek aki csak választásra jogosult!!!!
Az egész magyar lakosságnak össze kell fogni,ezt tessék megérteni,másképpen nem fog menni!!!
A Parlamentbe több mint 20 éve ülőket nem érdekli a magyar emberek munkalehetősége,megélhetése!!
Ha érdekelné őket,nem itt állna az országunk ahol áll,80%-os állam adósság,csak hitegetik az embereket,közben kilakoltatják,elárverezik az ingatlanokat!!Valaki mondja meg ki veszi ezeket meg????Üdv mindenkinek:Marika.

Vendég

#5

2011-07-19 18:12

nagyon helyes,ha visszahívható egy képviselő akkor elsősorban az emberek érdekeit fogja képviselni,és nem a pártokét !A pártok azt hiszik,hogy amikor megkapták a szavazatokat,akkor a saját elképzeléseik kizárólagosan megfelelőek,és nem végeznek konzultációt- amennyiben végeznek,akkor nem veszik figyelembe a javaslatokat-saját pártakaratot hajtanak végre a pártfegyelem jelszavával,és ez sosem vezet jóra !
barcog

#6

2011-07-19 21:53

Nem csak visszahívható legyen, hanem anyagi kockázatot is vállaljon a hatásköri leírásában, mint egy magyar vállalkozó. Amenyiben egy vállalkozó 21 évig hibás döntéseket hoz, AZ MÁR HAJLÉKTALAN, MERT MINDENÉT ELVITTE A VÉGREHAJTÓ! Persze ehez kell egy komolyan felépített civil kontroll, mert jelenleg az Állami Számvevőszék joga vizsgálni, ellenőrizni a pártok pénzét. AZ ÁSZ VEZETŐJÉT A PARLAMENTI PÁRTOK VÁLASZTJÁK, NEVEZIK KI. Próbálja meg a vezető lelkiismeretesen végezni az ellenőrzést, másnap már repül, nem vezető. ÍGY EZ AZ ELLENŐRZÉS 21 ÉVE NEM ÉR SEMMIT! "00"

Vendég

#7

2011-07-26 21:30

támogatom

Vendég

#8

2011-07-26 21:35

Ez így helyes.

Vendég

#9

2011-07-26 21:57

Igen csak nagy csalódság érte a Magyar nemzettet!Ezek a képviselők nem csak nemzettet hanem hazát is el árulták!

Vendég

#10

2011-07-26 22:35

Aszámláló megállot és nem meyen tovább. Miért????Érdemes lenne megnézni???? Ennek nics úgy rtelme, ha petíciózunk, de a számlló áll. Jó, hogy nem visszafelé teker. Az lennemég igazán izgis.

Vendég

#11

2011-07-27 00:55

Szégyen, ami ebben az országban most történik, de nem az én szégyenem.
vendég

#12

2011-07-27 10:12

A képviselők visszahívása csak kivételes történelmi pillanatokban fogadható el - ld. a rendszervált(oz)ás idején. A visszahívható képviselő semmiféle szükséges, de fájdalmas intézkedést nem tud majd megszavazni, mert azonnal visszahívják. Az ország stabilitásának egyik kis záloga, hogy ezt csak négy évenként tehetjük. De akkor igen, és ez elég. Ezért nem írom alá.
Pártmentes Demokrácia Mozgalom

#13

2011-07-27 14:52

Nem fogalmaztátok meg világosan, mit is akartok. Nincs leírva, milyen konkrét intézkedést szeretnétek és mikor, hogyan. Maga a cél üdvözlendő, de petícióval ki van tapétázva már a miniszterelnöki hivatal (mellékhelyisége), mindez kevés a változáshoz. Ezen felül a nép sosem akar pl. adóemelést, gyakran "nem lát túl" rövid távú érdekein, a politikusokra szükség van. Azonban ahogyan írtad is, nem kontroll nélküli politikusokról beszélünk, még annyira sem pártkatonákról, akik nemhogy nem kérdezik meg a választóikat, hanem sokszor egyenesen az érdekeik ellen szavaznak, ha pártjuk úgy kívánja (különben kizárják a frakcióból).
A felvetett problémára és az ideológiákra hivatkozással mesterségesen megosztott országunk problémáira átfogó választ ad mozgalmunk, vess rá egy pillantást. (www.igazszo.blog.com/impre​sszum)
Ide vonatkozó elemek programunkból: a képviselő tevékenységének folyamatos nyomonkövetése saját interntes fórumán, ahol a képviselő INDOKOLJA, mit-miért tett, a választók pedig reflektálhatnak, javasolhatnak (a képviselőnek és a választók is grafikonokból látják, mely képviselői döntésnek mekkora volt a támogatottsága a lakosság körében). A képviselőnek nem kell feltétlenül választói javaslatainak megfelelő lépéseket tennie, azonban indokolnia kötelező, a választók ezt vagy elfogadják, vagy nem. Az egyes kérdésekben kialakult tetszési mutatókat, és a politikus tevékenységének összesített népszerűségi indexét a választók és a politikus is folyamatosan nyomon követheti, és a következő választások előtt mindenki levonhatja a megfelelő konzekvenciákat (rá szavaznak, vagy nem).
Szükséges egy politikusi kamara felállítása, mely az orvosi és más kamarákhoz hasonlóan kizárja soraiból a korrupt vagy a politikai etikai kódexet megszegő politikust, aki többé nem politizálhat.
Rengeteg hivatal ellenőrzi az állampolgárokat, azonban egy sem a politikusokat: csupán évente egyszer nyújtanak be vagyonnyillatkozatot. Ehelyett szükséges egy politkusok anyagi helyzetét és kapcsolatait FOLYAMATOSAN vizsgáló hatóság, mely a kamarával összedolgozva biztosítja politikusaink feddhetetlenségét, és visszaállítja a politikusokba vetett megtépázott hitet a választók szemében.
Amennyiben elolvasod programunkat, léthatod, hogy egy petíciónál jóval többet érhetünk el, amennyiben félretesszük az ellentéteket okozó felesleges ideológiákat, és ráébredünk, hogy egy oldalon áll MINDENKI ebben az országban, Magyarország pártján.
Pártmentes Demokráciát, Független képviselőket, valódi képviseletet! www.igazszo.blog.com/impre​sszum
gula

#14 politika

2011-07-27 15:40

Nem lenne ezzel a választási rendszerrel semmi baj, ha mi –a választók- vennénk a fáradságot és elolvasnánk, meghallgatnánk a képviselőjelöltek programját. Ha nem dőlnénk be az érzelmekre ható lózungoknak, ha tudnánk tudatosan, hogy a MI FELELŐSSÉGÜNK, hogy kik kerülnek be a népképviseletbe. Mindenki érzi, hogy ez a mostani, valahogyan nincs rendben, de ki mondja meg, hogy mi lenne a jobb? Ki fogalmazná meg a népszavazás kérdéseit? Azt mondod: utálod a politikát, utálod a politikusokat? Csakhogy mióta az emberiség öntudatára ébredt, volt, van és lesz is politika, ami nem más, mint különböző érdekcsoportok érdekeinek érvényre juttatása. Lehet nem szeretni a telet, de az még attól van és lesz ezen az éghajlaton. Ki, kik mondják meg, ki tartozik a néphez és mit is akar a nép? A képviselő legyen felelős a tetteiért a független törvény előtt, de ha szíre-szóra visszahívhatók lennének, akkor soha senki nem tudná végrehajtani a világ legjobb programját sem, hiszen a „vesztesek” ezt soha nem hagynák. Nekünk, választóknak kellene felnőnünk és végre megértenünk, felismernünk a felelősségünket, hogy olyan kormányunk van és lesz, amilyent megválasztunk. Ha el sem megyünk csalódottságunkban választani, akkor tök mindegy minek nevezzük: képviselőválasztásnak, vagy népszavazásnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy négy évig kussolnunk kell. Itt az ideje, hogy megtanuljuk megvédeni az érdekeinket, szakszervezetekkel, erős civilszervezetekkel, ha kell határozott fellépésekkel, petíciókkal, tüntetésekkel, –megsúgom, ez is mind politika, -amit annyira utálunk- és ezért tartunk ott ahol most vagyunk. A politikát nem utálni kell, hanem okosan élni vele.
Elnézést, de nem írom alá, mert nem szeretem az anarchiát…

Vendég

#15

2011-07-27 16:51

Mélységesen egyetértek! A harácsoló, ingyenélő, nyerészkedő és felelőtlen politikus garnitúra randalírozásának végre Magyarországon is határt kéne szabni. Ők is fejezzék be az ingyen ebédet és vállaljanak felelősséget a tetteikért a választóik előtt minden évben, minden hónapban és ha kell akár minden nap!!!!!

Vendég

#16

2011-07-29 11:18

A petícóba bele kell foglalni a visszahívást,ne legyenek nyugodtak 4 éven át és aki nincs a munkahelyén(a parlamentben ,azt ne fizessük fizesse vissza a havi bérének megfelelő összeget!!!!!!! Az alkotmányt legyen a Nép joga megszavazni!!!

Vendég

#17

2011-07-29 22:35

A pártlistán megszerzett mandátumok felett a párt szabadon rendelkezhessen. A listás képviselő, a pátja által, bármikor visszahívható legyen!

Vendég

#18

2011-08-01 09:31

Sőt,mentelmi jog eltörlése,titkosítások feloldása,(pl.olajügyek).Azonnali elszámoltatást,de azonnal!!!!!!A vétkes politikusok és a holdudvar azonnali vagyonzárolása majd elkobzása.Majd az állam adósság alapba való utalása.Eleget hancúroztak politikusaink,itt az ideje az érdemi munkának!!!
barcog

#19 Re:

2011-08-06 23:26

#13: Pártmentes Demokrácia Mozgalom -  

 Akkor egy picit világosabban:

1. Van olyan ország ahol az alkotmányban előírják, ha bizonyos idő után nem tudja a képviselő teljesíteni, annak a térségnek amit képvisel, a KIEMELT GONDJAIT (nem minden személynek) akkor köteles lemondani.

2. A felügyelet elvi alapja: az USA bíróságai CIVILEKBŐL választják az esküdteket. Persze büntetlen előélet, fedhetetlenség stb. Népszavazással lehet választani 1000-3000 főből álló magyar civilt független PÁRTON KÍVÜLI, szakmai alapon csoportosítani, (könyvvizsgáló, munkaügyi jogász, stb.) EZEKBŐL SORLÁSSAL KIVÁLASZTANI AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGOT, (40-50 fő) időszakos formában, joguk lenne belenézni a pártok és a parlament költségvetésébe, számláiba stb... azt még nem számoltam mennyibe kerülne, de az ÁSZ ellenőrzéstől biztos hatékonyabb az sem valószínű hogy drágább, mert most elég nagy holdudvarral, személyzettel van ellátva az Állami Számvevőszék, az eredményét ismeritek.

3 Anyagi felelősség, mert akkor meggondolja érdemes-e MUTYIZNI. Azt aláírom hogy a legkomolyabb ellenőrzés sem tökéletes. Viszont ha anyagi kockázat van beépítve a hatásköri leírásába, 4 évig EU átlag parlamenti képviselő fizetés, tisztelet és megbecsülés, de ha mutyin kapják, hajléktanná válhat. Ezt már meggondolja, amikor felkínálják a kenőpénzt...és amelyik ilyen feltétellel vállalja a képviselőséget AZ ODA VALÓ! Másrészt csökkentené a tolakodást a képviselői bársonyszékért.

4 Nem nálam van a bölcsek köve ez csak elképzelés, jogászoknak, alkotmányozó szakembereknek vizsgálni kell, NYILVÁN EZEK SE KÖTŐDJENEK SEMMILYEN PÁRTHOZ!

barcog

#20 Re: politika

2011-08-06 23:45

#14: gula - politika 

 Kedves Gula-politika! A választási rendszerben a KOPOGTATÓ CÉDULA, vagy ajánlószelvény gyűjtése MÁR HIBÁS! A szelvények megsemmisítését szintén nem ellenőrzi az OVB, csak a képviselő jelöltnek le kell nyilatkozni egy űrlapon, hogy megsemmisített 1000 db szelvényt, vagy bármennyit beírhat! A CÉDULA ELADHATÓ PÉNZÉRT (van ahol a romák egy tyúkot kaptak érte) visszaélésekre ad lehetőséget, ÁTADHATÓ MÁS PÁRTOKNAK, ezzel befolyásolja a végeredményt, úgy hogy nem tud országos listát állítani csak 5-6 párt a 44 indulóból! Hollandiában nincs cédula ha 256 párt indul MIND FELKERÜL A SZAVAZÓLAPRA! Egyrészt papír takarékos megoldás (8 millió ajánlószelvény nyomtatása, nálunk borítékban postaköltséggel), másrészt valóban a szavazóhelyen dől el ki nyeri a választást. Magyarországon 176 000 ajánlószelvény kellett 2010-ben egy pártnak, hogy MINDEN KÖRZETBEN JELÖLTET ÁLLÍTSON, minek gyűjtött a FIDESZ 2 millión felül???? Tehát nem értek egyet, hogy jó a választási rendszerünk...és nincs vele semmi baj!


Vendég

#21

2011-08-08 08:04

Véres harc nélkül,az emberek jozan eszével kellene a hejzetet megoldani.

Vendég

#22

2011-08-11 01:06

Nem is értem, miért "alakult" ez így :) - mennyivel gyorsabban felelőssé lehetne tenni a politikusokat az önként vállalt tetteikért, amelyekkel olyan gyalázatos sorra jutották Magyarország dolgosabbik részét?

Vendég

#23 Dasa

2011-09-04 18:07

Semmi különöset nem teszünk, ezzel, csak az ősi törvényt követjük. Mindenki felelős a szerzett jogai után, és pedig annak arányában, és annak, aki odahelyezte. Még a király is leváltható, nem egy hazug parlamenter. Visszaállítani a jogfolytonosságot! Ez az egyedüli út!