Petíció a parlamenti képviselők szabad mandátumának megszünéséről

barcog

/ #19 Re:

2011-08-06 23:26

#13: Pártmentes Demokrácia Mozgalom -  

 Akkor egy picit világosabban:

1. Van olyan ország ahol az alkotmányban előírják, ha bizonyos idő után nem tudja a képviselő teljesíteni, annak a térségnek amit képvisel, a KIEMELT GONDJAIT (nem minden személynek) akkor köteles lemondani.

2. A felügyelet elvi alapja: az USA bíróságai CIVILEKBŐL választják az esküdteket. Persze büntetlen előélet, fedhetetlenség stb. Népszavazással lehet választani 1000-3000 főből álló magyar civilt független PÁRTON KÍVÜLI, szakmai alapon csoportosítani, (könyvvizsgáló, munkaügyi jogász, stb.) EZEKBŐL SORLÁSSAL KIVÁLASZTANI AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGOT, (40-50 fő) időszakos formában, joguk lenne belenézni a pártok és a parlament költségvetésébe, számláiba stb... azt még nem számoltam mennyibe kerülne, de az ÁSZ ellenőrzéstől biztos hatékonyabb az sem valószínű hogy drágább, mert most elég nagy holdudvarral, személyzettel van ellátva az Állami Számvevőszék, az eredményét ismeritek.

3 Anyagi felelősség, mert akkor meggondolja érdemes-e MUTYIZNI. Azt aláírom hogy a legkomolyabb ellenőrzés sem tökéletes. Viszont ha anyagi kockázat van beépítve a hatásköri leírásába, 4 évig EU átlag parlamenti képviselő fizetés, tisztelet és megbecsülés, de ha mutyin kapják, hajléktanná válhat. Ezt már meggondolja, amikor felkínálják a kenőpénzt...és amelyik ilyen feltétellel vállalja a képviselőséget AZ ODA VALÓ! Másrészt csökkentené a tolakodást a képviselői bársonyszékért.

4 Nem nálam van a bölcsek köve ez csak elképzelés, jogászoknak, alkotmányozó szakembereknek vizsgálni kell, NYILVÁN EZEK SE KÖTŐDJENEK SEMMILYEN PÁRTHOZ!