Petíció a parlamenti képviselők szabad mandátumának megszünéséről

Pártmentes Demokrácia Mozgalom

/ #13

2011-07-27 14:52

Nem fogalmaztátok meg világosan, mit is akartok. Nincs leírva, milyen konkrét intézkedést szeretnétek és mikor, hogyan. Maga a cél üdvözlendő, de petícióval ki van tapétázva már a miniszterelnöki hivatal (mellékhelyisége), mindez kevés a változáshoz. Ezen felül a nép sosem akar pl. adóemelést, gyakran "nem lát túl" rövid távú érdekein, a politikusokra szükség van. Azonban ahogyan írtad is, nem kontroll nélküli politikusokról beszélünk, még annyira sem pártkatonákról, akik nemhogy nem kérdezik meg a választóikat, hanem sokszor egyenesen az érdekeik ellen szavaznak, ha pártjuk úgy kívánja (különben kizárják a frakcióból).
A felvetett problémára és az ideológiákra hivatkozással mesterségesen megosztott országunk problémáira átfogó választ ad mozgalmunk, vess rá egy pillantást. (www.igazszo.blog.com/impre​sszum)
Ide vonatkozó elemek programunkból: a képviselő tevékenységének folyamatos nyomonkövetése saját interntes fórumán, ahol a képviselő INDOKOLJA, mit-miért tett, a választók pedig reflektálhatnak, javasolhatnak (a képviselőnek és a választók is grafikonokból látják, mely képviselői döntésnek mekkora volt a támogatottsága a lakosság körében). A képviselőnek nem kell feltétlenül választói javaslatainak megfelelő lépéseket tennie, azonban indokolnia kötelező, a választók ezt vagy elfogadják, vagy nem. Az egyes kérdésekben kialakult tetszési mutatókat, és a politikus tevékenységének összesített népszerűségi indexét a választók és a politikus is folyamatosan nyomon követheti, és a következő választások előtt mindenki levonhatja a megfelelő konzekvenciákat (rá szavaznak, vagy nem).
Szükséges egy politikusi kamara felállítása, mely az orvosi és más kamarákhoz hasonlóan kizárja soraiból a korrupt vagy a politikai etikai kódexet megszegő politikust, aki többé nem politizálhat.
Rengeteg hivatal ellenőrzi az állampolgárokat, azonban egy sem a politikusokat: csupán évente egyszer nyújtanak be vagyonnyillatkozatot. Ehelyett szükséges egy politkusok anyagi helyzetét és kapcsolatait FOLYAMATOSAN vizsgáló hatóság, mely a kamarával összedolgozva biztosítja politikusaink feddhetetlenségét, és visszaállítja a politikusokba vetett megtépázott hitet a választók szemében.
Amennyiben elolvasod programunkat, léthatod, hogy egy petíciónál jóval többet érhetünk el, amennyiben félretesszük az ellentéteket okozó felesleges ideológiákat, és ráébredünk, hogy egy oldalon áll MINDENKI ebben az országban, Magyarország pártján.
Pártmentes Demokráciát, Független képviselőket, valódi képviseletet! www.igazszo.blog.com/impre​sszum