Petíció a motorkerékpáron való utasszállítás engedélyhez kötésére

SonkA

#1 photosforlcvienna@gmail.com

2011-07-15 00:47

A petíciónak nincs értelme, ugyanis a tárgya jelenleg is korlátozva van, hiszen csak két év gyakorlat után engedi a KRESZ utas szállítását.
Badarság a motorokat, és általánosítva a motorosokat hibáztatni.
Mindenki saját felelősségre vezet motort, illetve utazik azon.

A probléma tárgya egyébként sem ezen a korlátozáson múlik.
gj

#2

2011-07-17 13:26

Szerintem is hulyeseg az amugy is tulburokratizalt Magyarorszagon.
Ha bevezetnek a kulon engedelykotelezettseget egy ujabb szabaly lenne, amit nem tartanak be.
Inkabb a felelossegerzet erositeset kellene propagalni.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-07-19 01:32



Vendég

#4

2011-07-19 02:58

Én is ültem, ülök más mögött motoron.
Valóban az ember utasként jobban kiszolgáltatott a körülményeknek, a vezető tudásának, figyelmének, illetve a többi vezető figyelmének, útviszonyoknak a forgalomban.
Én sem érzem magam biztonságban ilyenkor, ruha, védőfelszerelés nélkül. Szerintem a védősisak édes kevés, ha a motor borul, az utas pedig lerepül a járgányról. Valóban nagyobb biztonsági előírás kellene, illetve jobban odafigyelni a motoros gyorshajtókra az utakon.
Nem mentünk gyorsan a motorral, de ráhajtottunk egy látszólag vizes útburkolatra. Valójában egy frissen készült út volt, amin megcsúszott a motor. Szerencse volt, hogy nem hajtottunk túl gyorsan (nem engedtem a vezetőnek a gyorsabb haladást), és a rutinos vezető (több, mint 10éve vezet motort) meg tudta tartani a járgányt. Fontos lenne a védőfelszerelés, gerincprotektor is, illetve az utas is figyelmeztesse a vezetőt, hogy ha gyorsan akar hajtani, menjen nélküle. Nem szabad teljesen rábíznunk magunkat a másikra.

Vendég

#5

2011-07-19 05:04

Teljesen jogosnak tartom!!

Vendég

#6

2011-07-19 09:41

Az egyik esetben a szállító személynek jogosítványa sem volt, eleve nem nevezhetjük motorsank az illetőt...sajnos sokan általánosítanak pedig nem kellene...a motoron ülő egyed nem egyenlő a motorossal illetve motorozni tudóval sok esetben...sajnos. Nagyon nagyon sajnálom az áldozatokat és a hozzátartozókat, DE nem szabad felületesen nézni ezeket az eseteket. Aki igazi motoros annak van felelősség tudata, illetve tudja hol hogyan lehet menni. Persze ilyenkor is történthetnek balesetek, a vezetőktől független, ezzel számolni kell. Mi is motorozunk....

Vendég

#7

2011-07-19 13:24

kimutatott statisztika, hogy a motoros balesetek több mint a fele, nem a motort vezetők felelőssége, hanem az őket észre nem vevő vagy figyelmen kívül hagyó autósoké. Sokkal nagyobb problémát okoz véleményem szerint az ha valaki ittasan biciklire ül, mint egy jogosítvánnyal, rutinnal és FELELŐSSÉGGEL rendelkező motoros. Sajnos a motoros balesetek előfordulásának esélye nem attól függően fog csökkenni vagy még rosszabb esetben gyarapodni, hogy ül-e az illető mögött valaki vagy sem... minden attól függ, hogy a gépjárművet vezető milyen felelősséggel bír saját maga és utasa irányában, valamint, hogy mennyire használja eszét és tudását egy olyan járművön, amelyen sokkal inkább ki van téve a veszélynek mint az autóban. ha mindezekkel tisztában van, és ezek tudatában ül motorra, a rajta múló dolgokat el tudja kerülni.
- passenger -
D

#8

2011-07-19 14:02

Érdekes az egyik áldozat barátja rutinos vezető volt, mégis elvesztette az uralmát a gép fölött...Mennek ,int a barmok, szabálytalanul össze-vissza. nem az autósokat kell hibáztatni,.
Ha rajtam múlna a biciklisek is csak kresz vizsga letétele után ülhetnének a szamarukra... az tuti.
km

#9

2011-07-19 14:18

Ahogy én is írtam még minden figyelmesség és rutin mellett is számolni kell!!!!! azzal, hogy baj lehet. Ahogy az autónál is! Autópályán 130 al esel el vagy 170el már tök mindegy....
Kockázat van csak csökkenteni lehet. Ezzel számol minden felelős motoros.
d

#10

2011-07-19 14:48

Ez mind szép és jó, de nem ártana szülői szemmel is nézni a történteket...
ha az én lányommal ez történne, lehet a korházba már kitépkedtem volna a sofőrből a csöveket...
De a jó isten megbünteti őket.
km

#11

2011-07-19 14:57

Teljesen igazad van szülői szemmel. Pont ezt beszéltük a párommal. Hogy kívülállóként reálisabban tudja nézni az ember....de aki benne van az nem. De ez már független attól, hogy mi miért történik.
Nóri

#12

2011-07-19 17:03

Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy a nagy statisztika mit mutat a motorok műszaki állapotával kapcsolatban!!! Szerintem lehetne szörnyülködni!!! Ja és én motoros családban nőttem fel,tudom hogy szar gumival megfelelő védőfelszerelések nélkül nem indulunk el!!! Ne csak a motor vásárlásánál dobáljuk a pénzt,hanem akkor is amikor gumit,vagy ruhát kell venni!! Azt sem értem hogy valaki hogy ültetheti fel a kedvesét egy szál bukósisakban a motorra!!! Ezért most lehet utálni és magyarázkodni,nem szállok be a vitába!! Részvétem mind a két családnak!

Vendég

#13 és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???

2011-07-20 00:08


Vendég

#14 Re: a jogosítvánnyal nem adnak felelősségtudatot, "az igazi motoros" igen, ez van a sírkövükön is...

2011-07-20 00:13


Vendég

#15

2011-07-20 00:16

egy lényeg: jogosítvánnyal, jogosítvány nélkül, védőruhában, vagy védőruha nélkül, rutinos, vagy nem rutinos, hibás vezető, vagy nem hibás vezető, több ezer példa, és ellenpélda a MOTOR EGY NYITOTT KOPORSÓ!!!!!

Vendég

#16

2011-07-20 15:12

Nem a fiatal koroszályhoz tartozom. Motorozni sem szoktam. De azt tudom, hogy a motorozás a legveszélyesebb üzem. Én kérek minden szülőt ha teheti akadályozza meg gyermekét abba, hogy vegyen vagy utasként motorozzon. Az én ismeretségi körömben az elmult pár évben 4 fiatal halt meg az utakon. A fodrásom - barátja 28 év, a szomszédasszonyom - fia 25 év, unokaöcssém TV2 napló hangja, szinész - 50 év, és volt kolléganőm - 21 éves lánya. Nem ítélkezem a motorosok felett mert az autósok között legalább annyi magát fitogtató fiatal ül a volán mellett mint a motorokon. Az viszont tudom 38 éve van jogosítványom. Minden nap vezettem az elmult 38 évben, üzletkötő, majd anyagbeszerő voltam jártam az országot és ma is járom. DE HA A VISSZAPILLANTÓ TÜKÖRBE MEGLÁTOM VAGY CSAK A HANGJÁT HALLOM, A MOTORNAK AZ INDEX HASZNÁLATÁVAL JELZEM, HOGY MENJEN, ELŐZZÖN MERT ELENGEDEM. Jobban szeretem ha előttem látom mint a hátam mögött szlalomozik. Olyan vezető még nem volt aki nem köszönte volna meg. Én így tudom segíteni a biztonságos közlekedésüket.
Ani 59 éves

Vendég

#17

2011-07-20 23:16

#10: d -

igen, és azt is megbünteti a jósisten aki ilyet kíván?!........"és bocsájtsd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétőknek"............legfőképp ha nem a vezető a hibás, hanem egyéb külső kürülmények...............másik gépjármű, aszfalt, műszaki hiba, még sorohatnám...........és mégis bűnhődni fog egy életen át, egy életen át.................

és képzelje, a kórházba lévőnek is vannak szülei, nézze az ő szemükkel is mikor kitépkedni a  saját gyerekéből a csöveket.....


Vendég

#18

2011-07-21 23:56

Kedves 13 nem az én fiam, szerencsére..
Mert az én fiam, soha nem ülne jogosítvány nélkül egy motorra, pláne nem ,jogosítvány nélkűl..
felelőtlenűl, és nem ültetné a barátnőjét heccből a háta mögé.. De ezek mint mondtam, nem maradnak büntetlenül..

17.nek meg csak annyit... engem spec pont nem érdekel a korházban fekvő... mindenkinek megvan a sorsa, karmája...

És egy szülő, akinek meghal a gyermeke, egy barom miatt, az másképpen látja... akinek nincs gyereke az ezt úgysem fogja fel..
d

#19 Re: Re: a jogosítvánnyal nem adnak felelősségtudatot, "az igazi motoros" igen, ez van a sírkövükön i

2011-07-21 23:57

d

#20 Re:

2011-07-21 23:59

#17: -

Csak egy kérdés?

van gyerekeí?

ha nincs majd lesz,,.

nem kívánom, hogy egy barom miatt elveszítse..


Vendég

#21 Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???

2011-07-22 00:01

#13: - és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???

Kedves amiről a hirek nem szólnak, az egyik drága vezető, jogosítvány nélkül ültette föl a barátnőjét:-(

az összes barátja tudta, hogy nincs jogosítványa..

szerintem ez pont elég nem?

 

 


Vendég

#22

2011-07-22 00:03

Azért a 17-éves szegedi fiatalember sem volt semmi mai hírek kölcsön motor jogosítvány nélkül ugyebár...
no comment

Vendég

#23 Re:

2011-07-22 11:10

#18: -

Kedves 18, nem jogosítvánnyal megy a motor mint tudjuk, és aki felül egy ilyen háta mögé az meg az ő döntése, karmája, és  a "barom" volt a hibás, ön biztos ott volt minden hasonló balesetnél és látta hogy történt, és tudja, hogy minden ilyen balestnél a vezető volt a hibás, vajon mi van azokkal akiknek van jogosítványa és mégis megtörténik a baj, nagyon sokan vannak sajnos. Egyébként örülök, hogy az Ön fia soha nem ülne jogosítvány nélkül motorra, szerencsés, hogy egy felelőségteljes ember a fia....... hitték ezt azon elhunyt, vagy balesetet okozók szülei is akik akinek gyermeke hasonló baleset részesei voltak........Soha, de soha nem tudhatja mit hoz az élet, egy pillanat műve az egész és romokba hever az egész élete. Lehet újjal mutogatni, hibásokat találni, okolni és lebarmozni másokat........remélem megnyugtatja alelkiismeretét ha meghal minden ilyen motoros, vagy nyomorékként élik le az egész életét.........remélem ettől önnek jobb lesz.........


Vendég

#24 Re: Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???

2011-07-22 11:14

#21: - Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???

ha az össes barátja tudta, akkor gondolom a barátnő is tudta, akit nem kényszerítettek arra, hogy üljön fel a motorra....

egy biztos nem a jogosítvány miatt történnek a balesetek.......különben nem lennénkek halottak, vagy nyomorékok akik ma is élnek bár van jogosítványuk.....


Vendég

#25 Re: Re:

2011-07-22 11:17

#23: - Re:

Akkor neki ezt dobta a gép... és mejd együtt élhet egy ember halálával...

kellemes lesz reggel ezzel ébredni, és ezzel lefeküdni...