Petíció a motorkerékpáron való utasszállítás engedélyhez kötésére
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ha bevezetnek a kulon engedelykotelezettseget egy ujabb szabaly lenne, amit nem tartanak be.
Inkabb a felelossegerzet erositeset kellene propagalni.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Reason for the removal: hj
Valóban az ember utasként jobban kiszolgáltatott a körülményeknek, a vezető tudásának, figyelmének, illetve a többi vezető figyelmének, útviszonyoknak a forgalomban.
Én sem érzem magam biztonságban ilyenkor, ruha, védőfelszerelés nélkül. Szerintem a védősisak édes kevés, ha a motor borul, az utas pedig lerepül a járgányról. Valóban nagyobb biztonsági előírás kellene, illetve jobban odafigyelni a motoros gyorshajtókra az utakon.
Nem mentünk gyorsan a motorral, de ráhajtottunk egy látszólag vizes útburkolatra. Valójában egy frissen készült út volt, amin megcsúszott a motor. Szerencse volt, hogy nem hajtottunk túl gyorsan (nem engedtem a vezetőnek a gyorsabb haladást), és a rutinos vezető (több, mint 10éve vezet motort) meg tudta tartani a járgányt. Fontos lenne a védőfelszerelés, gerincprotektor is, illetve az utas is figyelmeztesse a vezetőt, hogy ha gyorsan akar hajtani, menjen nélküle. Nem szabad teljesen rábíznunk magunkat a másikra.
- passenger -
Ha rajtam múlna a biciklisek is csak kresz vizsga letétele után ülhetnének a szamarukra... az tuti.
Kockázat van csak csökkenteni lehet. Ezzel számol minden felelős motoros.
ha az én lányommal ez történne, lehet a korházba már kitépkedtem volna a sofőrből a csöveket...
De a jó isten megbünteti őket.
és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???
Re: a jogosítvánnyal nem adnak felelősségtudatot, "az igazi motoros" igen, ez van a sírkövükön is...
Ani 59 éves
igen, és azt is megbünteti a jósisten aki ilyet kíván?!........"és bocsájtsd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétőknek"............legfőképp ha nem a vezető a hibás, hanem egyéb külső kürülmények...............másik gépjármű, aszfalt, műszaki hiba, még sorohatnám...........és mégis bűnhődni fog egy életen át, egy életen át.................
és képzelje, a kórházba lévőnek is vannak szülei, nézze az ő szemükkel is mikor kitépkedni a saját gyerekéből a csöveket.....
Mert az én fiam, soha nem ülne jogosítvány nélkül egy motorra, pláne nem ,jogosítvány nélkűl..
felelőtlenűl, és nem ültetné a barátnőjét heccből a háta mögé.. De ezek mint mondtam, nem maradnak büntetlenül..
17.nek meg csak annyit... engem spec pont nem érdekel a korházban fekvő... mindenkinek megvan a sorsa, karmája...
És egy szülő, akinek meghal a gyermeke, egy barom miatt, az másképpen látja... akinek nincs gyereke az ezt úgysem fogja fel..
Re: Re: a jogosítvánnyal nem adnak felelősségtudatot, "az igazi motoros" igen, ez van a sírkövükön i
Re:
Csak egy kérdés?
van gyerekeí?
ha nincs majd lesz,,.
nem kívánom, hogy egy barom miatt elveszítse..
Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???
#13: - és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???
Kedves amiről a hirek nem szólnak, az egyik drága vezető, jogosítvány nélkül ültette föl a barátnőjét:-(
az összes barátja tudta, hogy nincs jogosítványa..
szerintem ez pont elég nem?
no comment
Re:
Kedves 18, nem jogosítvánnyal megy a motor mint tudjuk, és aki felül egy ilyen háta mögé az meg az ő döntése, karmája, és a "barom" volt a hibás, ön biztos ott volt minden hasonló balesetnél és látta hogy történt, és tudja, hogy minden ilyen balestnél a vezető volt a hibás, vajon mi van azokkal akiknek van jogosítványa és mégis megtörténik a baj, nagyon sokan vannak sajnos. Egyébként örülök, hogy az Ön fia soha nem ülne jogosítvány nélkül motorra, szerencsés, hogy egy felelőségteljes ember a fia....... hitték ezt azon elhunyt, vagy balesetet okozók szülei is akik akinek gyermeke hasonló baleset részesei voltak........Soha, de soha nem tudhatja mit hoz az élet, egy pillanat műve az egész és romokba hever az egész élete. Lehet újjal mutogatni, hibásokat találni, okolni és lebarmozni másokat........remélem megnyugtatja alelkiismeretét ha meghal minden ilyen motoros, vagy nyomorékként élik le az egész életét.........remélem ettől önnek jobb lesz.........
Re: Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???
#21: - Re: és ha nem a motoros hibája volt? és ha a maga fia az aki a csöveken van???
ha az össes barátja tudta, akkor gondolom a barátnő is tudta, akit nem kényszerítettek arra, hogy üljön fel a motorra....
egy biztos nem a jogosítvány miatt történnek a balesetek.......különben nem lennénkek halottak, vagy nyomorékok akik ma is élnek bár van jogosítványuk.....
Re: Re:
Akkor neki ezt dobta a gép... és mejd együtt élhet egy ember halálával...
kellemes lesz reggel ezzel ébredni, és ezzel lefeküdni...
| This discussion has been closed. |
[email protected]
Badarság a motorokat, és általánosítva a motorosokat hibáztatni.
Mindenki saját felelősségre vezet motort, illetve utazik azon.
A probléma tárgya egyébként sem ezen a korlátozáson múlik.