Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Idős vagyok, de boldog, hogy a földrajz érettségimmel mindig el tudom magam helyezni a világban, megpróbálom a világ dolgait megérteni. Szüleim, akik az 1900-as évek elején születtek, mindig fontosnak tartották a tudást. Ha még élnének meglepődnének ezen a világon, nem is értenék, hogy mibe csöppennének vissza. Egyszerűen nem lehet felfogni ezt a szörnyű intézkedést. Remélem, hogy semmi sem lesz belőle. Józan paraszti ésszel: "A tudást nem veri el a jég!", akkor egy halandó ember hogy akarja elvenni!
Kedves petíciót támogató Mindenki! Fontos dolog a földrajz, de nem csak a földrajzot akarják kinyírni a szakközepekben, hanem az összes természettudományos tárgyat. Erre készült ez a petíció, amely a földrajzot, kémiát, fizikát és biológiát is támogatja. A Magyar Földrajzi Társaság időben lépett, a Magyar Kémikusok Egyesülete, a Magyar Biológusok Társasága és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat szégyellheti magát a gyávaságáért. Ettől eltekintve, egy eleget szenvedő fizika-kémia tanár, az alábbi petíciót fogalmazta meg: http://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_termeszettudomanyokat_a_szakgimnaziumokban Kérem, aki nem csak a földrajzot, hanem az összes természettudományos tágyat nélkülözhetetlennek tartja, írja alá ezta kérvényt is. Köszönöm.
mert nem hangyákat kell nevelni, hanem ha szakmunkások lesznek, kúlturált, művelt emberek legyenek, a határon túli magyar nyelvű iskolák támogatásával egyideűleg az itthoni oktatást is az igényeknek megfelelő szinten tegye a kormány
Szándékos népbutítás
Re: mentsuk meg a termeszettudomanyokat a szakgimnaziumokban
Ez a Föld mindannyiunk otthona, - illik tudnunk, mi hol van! Nem akceptálható, hogy a magyar gyerekeket elzárják az általános műveltségtől, amihez magától értetődően a földrajzi ismeretek és idegen nyelvek is tartoznak.
Nagyon fontosnak tartom, alapművelCSég, egyetértek az aláírással, nem szeretném, ha a fidesztan volna a végére az egyetlen tárgy, továbbá a gyerekeknek ismerniük kell környezetüket, ha egyszer később az Eu nyugati tagállamaiba kényszeríti az élet, ne Azerbajdzsán felé induljanak majd el, ami nyilván vicc, de nem sokáig lesz az.
A vérlázító az az, hogy alapvető dolgokhoz is petíció kell egy országban.
Köszönöm, ha aláírod.
Kedves barátaim is érintettek, mint tanárok természetesen.
Ha nem ismeri az országokat, hegyeket, fákat, virágokat stb....hülye lesz a gyerek!!!
Közgazdász voltam...
1990-1995 között jártam gimnáziumba és a természetföldrajz az egyik kedvenc tárgyam volt, sajnáltam, hogy csak egy évig tartott. Vizuális színházi előadásokat hozok létre, egyik legújabb előadásunk az Élő felszín (https://www.youtube.com/watch?v=YIoOQwJZIvY) címet viseli, melyet úgy szoktunk reklámozni, hogy "kedvcsináló a természetföldrajzhoz". A mai napig inspirál a természetföldrajz és a csillagászat!!!
| This discussion has been closed. |