Elegünk van Parászkából!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Elegünk van Parászkából! petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 17:20



Vendég

#527 Re:

2016-02-14 17:30

#506: -  

 Sajnos semmi. Tartjátok magatokat, amíg bírjátok, aztán eltűntök... És hidd el, ezt nagyon szomorúan írom, mert nekem is élnek rokonaim a szórványban, csak ők tudják, mit jelent évente sírni a polgármesternek, könyörögni, hogy ne szűnjön meg a magyar osztály, hogy legyen, ahol a gyerek magyar szót tanuljon. De erről te hiába győzködöd pont Kozma Szilárdot, aki oldalakon át büszkélkedett itt azzal, hogy székelyként románul tanult... 

Egyedül vagytok, mert a székely csak önmagával szolidáris, a pariumi meg csak önmagával és a székellyel. A magyarországi meg csak a székellyel, esetleg, mikor épp úgy fordul a divat, a csángóval... Sajnos olyan divat még nem volt, s nem is lesz, hogy a szórványban küzdőkkel szolidarizáljon valaki, értük meneteljenek, értük gyűjtsenek, értük írjanak petíciót. Ez van.

Szász Jenő is megmondta, át kell települni. A szórványmagyarok szülőföldön való megmaradásáért, magyar jövőjéért senki nem tesz keresztbe egy gyufaszálat sem, törődjünk bele. :-(


Vendég

#528

2016-02-14 17:34

Olvastam néhány cikket tőle, melyek teljesen meggyőztek arról, hogy ez a nő nem normális, nem ura önmagának.

Vendég

#529 Re: Re:

2016-02-14 17:35

#507: Kozma Szilárd - Re:  

 "Azonban és ugyanakkor, ezt egyáltalán nem így gondolják maguk a szorványba kerlt testvéreink, mert rengetegen érkeztek a szórványból évekkel korábban, a marosvásárhelyi Székely Martírók Emlékművénél megtartott márciűsi autonómia-tüntetésekre."

Ezt senki nem vitatta. Mindig számíthattok rájuk, ezt tudjuk. A kérdés, hogy ők számíthatnak-e rátok? Ti mikor fogtok értük is menetelni, tüntetni?


Vendég

#530 Re: Re:

2016-02-14 17:39

#507: Kozma Szilárd - Re:  

 Egyébként nem az a hozzászólás volt "rafinált", hanem az öné. Itt ön az egyedüli, aki érvek helyett rosszindulatú feltételezésekkel, személyeskedéssel, vádaskodással operál. Ha valaki az önétől eltérő véleményt ír, soha nem a véleményre reagál, hanem minden eszközzel megpróbálja aláásni a vélemény írójának hitelességét, még ha nem is ismeri. Na ez az igazi rafinéria, uram! Bár nagyon átlátszó...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 17:44


Kozma-Joó Viola

#532 Re: Re:

2016-02-14 17:55

#527: - Re:  

 "Hiába magyarázod Kozma Szilárdnak", aki a te hazugságod szerint büszkélkedett (??) azzal, hogy székelyként románul tanult, miközben a valóság az, hogy ezt mindig panaszként említi, ráadásul - na bumm - kétszer is éhségsztrájkot vállalt, az a romániai magyar gyermekeknek az anyanyelven tanulása jogáért! 

"1995-ben két alkalommal is éhségsztrájkot folytatott a romániai új tanügyi törvény ellen, mely nem biztosítja a magyar anyanyelvű romániai állampolgárok gyermekeinek az anyanyelvű oktatást, második alkalommal láncszerűen többen is csatlakoztak a tiltakozáshoz, számosan szolidaritásukat fejezték ki a tiltakozók mellett, köztük Tőkés László református püspök, Cs. Gyimesi Éva oktatásügyi alelnök." - wikipédia, Kozma Szilárd

Megkérem tehát az itt kommentelőket, olvasókat, hogy a férjemmel, Kozma Szilárddal kapcsolatosan azt higgyék el, amit ő maga ír vagy mondd, mert az őt itt rejtekükből mocskolni, lejáratni próbálók abszolút nem szégyellik a valóságnak homlok egyenest ellentmondó rágalmakat sem leírni, s még köré megható körítéseket is kreálni... ugye a "nemes cél" érdekében bármit fel lehet használni, legyenek az épp a szórvány magyarság helyzete.

Itt az elő példa, hogy mire nem vetemednek a Borókát védők, de az is lehet, hogy megint Boróka ír itt "vendégként" , mint tegnap egész délután, késő éjszakába nyúlóan. És vajon ki más lenne még anyira aljas, hogy ilyen meredeken hazudjon a férjemről, és ki más lenne anyira rafinált, hogy mindeközben a szórvány magyarokat is igyekezzen szembe állítani a székelységgel! És kinek lenne érdeke mindezt pont itt ezen a petíción latba vetni? - Az biztos, hogy P. Boróka minden nap olvassa az itt született hozzászólásokat, és az is biztos, hogy a maga eszközeivel próbálja befolyásolni az itt írókat és olvasókat, és hogy ezek után nemcsak a petíció szerző, de az itteni próbálkozásait mind meglövő Kozma Szilárd is komoly tüske lesz az ő számára...


Vendég

#533

2016-02-14 17:58

mert elegem van! A folyamatos, aljas provokációkból, melyek a magyarok, a magyarság ellen irányulnak. S az azt kiötlő, terjesztő szemét alakokból is - mint ez a P. B., pl. - akik mindezt zsigeri gyűlöletből teszik. Uff.

Vendég

#534 Re:

2016-02-14 17:59

#515: más a nagy probléma -  

 Hát ha feltűnési viszketegségben szenved (ami könnyen igaz lehet), akkor itt most jó nagy szolgálatot tettek neki. Ennél nagyobb feltűnés, mint ennek a cirkusznak a margóján, még sosem volt körülötte...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 18:00


Kozma-Joó Viola

#536 Re: Re:

2016-02-14 18:04

#534: - Re:  

 Már megint ez a pszichológiai hadviselés, hogy azzal, hogy nemet mondunk rá, az majd igenné válik, tehát inkább lapuljunk, lapuljunk és tűrjünk tovább, mert az a megoldás számunkra. Ó, hát, persze...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 18:06


Kozma-Joó Viola

#538 Re: Re: Re:

2016-02-14 18:09

#530: - Re: Re:  

 De igen az volt. És de, Szilárd mindig a "véleményre" reagál. És pontosan, hogy te igyekszel állandóan aláásni az ő hitelességét... Ezért is nem vállalod a nevedet sem. 

Kozma-Joó Viola

#539

2016-02-14 18:12

Egy korábbi hozzászólást idézek fel:

"2013-ban PB (nevét nem akarom leírni) egy 2000-ben megjelent újságcikkre hivatkozva a marosvásárhelyi rádió elő műsorában kikezdte a Kriterion Könyvkiadòt. Megjegyzem, hogy az újságcikk 2000-ben a kolozsvári Szabadság napilapban jelent meg, Tibori Szabó Zoltán volt a szerző. Maga a cikk valótlanságot tartalmazott, már akkor is, 13 év után ez mindenki számàra bebizonyosodott. Élőben ocsmárolta a kiadót, megtagadva a lehetőséget a védekezésre, a valótlanságok megcáfolására. Panaszt tettem a rádiónál, de még válaszra sem méltattak."

Kozma Szilárd

#540 Re: Re: Re:

2016-02-14 18:23

#529: - Re: Re:  

 Bármikor, ha megszervezik!

Kozma Szilárd

#541

2016-02-14 18:37

Még agyszer mondom. Ez a tipikusan Parászka-demagógia azért nagyon veszélyes, mert úgy csinál, mintha a szorvány bármit is nyerne ezzel, ha mi lemondunk az autonómiáról. Illetve, mintha a szorvány-magyarok bármit is veszítenének azza, hogyha nekünk sikerül kivívni az autonómiát. Úgy csinál és azt a látsztot kelti, mintha a szorványnak bármiféle nyerni valója is lenne abból, ha mi is szorvánnyá válnánk! Holott a valóság éppen ennek a fordítottja! Amíg mi megmaradunk tömbban, addig nekik is van valamennyi reményük a megaradása, létják értelmét annak, hogy a szívüket ne cseréljkék el.

De ha mi is el kezdünk még ennél is joban szorványosodni (Mint pl a Maros megyei falvak), akkor az Erdéyli magyra szrványvidéknek VÉGE.  Úgy csinál, mintha a szovány irigységében nem akarná , hogy mi megszerezhessük az autonómiát, illetve, mintha a mi autonómia-törekvéseink miatt őket még jobban szorványosítanák!

Ez aljas valósághamisítás,és még aljasabb demagógia! Ne döljetek be a szemforgatásnak. Ezek a Budapesti Club-gynökök maguk RMDSZ-pecsenéjét melengetik tartósítják, és közben messzemenően tojnak a szorvány-magyarokra. Legfennebb nem utálják úgy mint minket mert nálunk gyengébbeknek látjhatják. Velk tehát nincs amiért harcolniuk, erdélynek azon a térségein a magyar-ellenes háború eldölt, ott atömeges gerinc már meg van törve. Parászka egész "életműve" erről szól: a magyarnak a magyarral szembe úszításáról, alattomos egymásnak ugrasztásáról.  

Kozma Szilárd

#542 Re: Re: Re:

2016-02-14 18:47

#530: - Re: Re:  

 "Nagyon átlátszó" itt az, hogy - Am egyébként, az ő szemszögéből egyelőre, abszolút természetes és normális - hogy ezket, a demagóg szövegeket, amelyek lehetnének akár a Parászka -cikkekből kimásolt eszmefuttatások is, annyira azonos a stílusuk, az érvrendszerük, az érzelgősen és tudatos-meghatóan megkomponált, alakoskodó szófordulataik,  ha netalán nem maga Parászka Boróka írja, akkor a vele egy követ fújó barátnői. Ez mindennél átlátszóbb!

Kozma Szilárd

#543 Re: Re: Re:

2016-02-14 18:54

#530: - Re: Re:  

 Naná! Nem is fogok belemenni a már unalomig ismert, a tudományosság és a populista népszeretet látszatával operáló,  ravasz libcsi gondolatmeneteidbe!

Még az hiányzik, hogy én is lenyeljem a paic-gazdasági törvényekkel való nagatív sztárcsinálási elméleteiteket! Meg abba, hogy a szovány, kétségtelenül nehéz helyzetét (Éltem én is Nagybányán és kerestem e magyarokat... Magyar írodalmi kört is szerveztem a leg elképesztőbb helyeken és helyiségekben. Olvass utánna drága.. Panek Katinak az édesanyja, Horváth Arany jött át kolozsvárról, hogy a "csodáról" a Művelődésben beszámoljon!) kijátsza a székely autonómia ellenében.

Elismerem: nagy baj van velem, egészen pontosan: nagy bajotok van édes kis Borókák velem, mert sehogy nem sikerl engem a sunyi kis, tudományoskodó, liberális-értelmiségi csapdátokba be csili-csalogatni, ami bezzeg olyan jól műkodik (Reméljük, hogy már csak műkodött...) más, korábbi esetkeben. 


Vendég

#544 Re: Re: Re: Re:

2016-02-14 19:07

#542: Kozma Szilárd - Re: Re: Re:  

 Azt hiszem, ezt lassan bóknak kell venni :) Öntől legalábbis mindenképpen. Minden Borókának szeretettel :)

Kozma Szilárd

#545 Re: Re:

2016-02-14 19:17

#522: - Re:  

 KAF-kát, vagyis Kovács András Ferencet, akinek az én forráskötetem után, minimális időre (talán két, vagy három év?) jelent meg a forrás-kötete, azért és attól tegezem meg attól kezve (1983 - 84?, vagy 85?)  tegezem, hogy beléptem az egyetemi előadóterembe amelyben mutatták, hogy megtalálom, és hozzá lépve azt kérdeztem, hogy te vagy KovácsAndrás Ferenc? Igen, mondta ő, én meg oda nyújtottam a kezem és azt mondtam, hogy Szervusz, én vagyok Kozma Szilárd. Erre ő megölelt...

- Kérdezd meg tőle és majd azután méltatlankodj. Egyébként azért kerestem, mert meghívtam, hogy jöjjön el Csíkszeredába, mutassuk be a kötetét, az akkor általam vezetett Tamási Áron írodalmi körben. És képzeld, a tegeződés folytatodott... :) (Satisfacut-ai?) És ha nem lennél szellemileg lusta utána nézhetnél, hogy a Fagyönyg c. Romániai magyar versantológiákban, mindig egy oldalon szerepel a fényképünk.


Arról viszont soha nem értesített kaf-ka (Nem becéztem így el...), hogy amiért a kilencvenes években én kiléptem az irodalmi életből, mert Hamvas Béla hatására (Na kicsoda is?) ezt akkor így találtam helyesnek, szóval, arról nem volt szó Kafka és közöttem, hogy emiatt és attól ketve nem tegezhetem.

 

Kozma Szilárd

#546 Re: Re:

2016-02-14 19:21

#522: - Re:  

 Apropó, "Szilárdka"..., ha majd elém állsz személysen, és a szemem közé nézel, majd akkor is merj csak bátran Szilárdkázni, jó?

Zsolt

#547 Re: Re: Re: Re:

2016-02-14 19:44

#525: - Re: Re: Re:  

 Ez is egy lejárt balliberális lemez. A rendszerváltó fordulatot kivéve, Magyarországon is, az MSZP-re szavazott az ország népének nagy többsége, amíg az egész országban a baloldal kezében volt az MszMP-től egy az egyben átöröklött megyei és városi pártsajtó és az audióvizuális média. Az hogy hirtelen bevágott a választási elszámítás és lehetett első Orbán-kormány, a Bokros csomagnak volt köszönhető és a Horn-kormány egyéb gazságainak. De mivel Orbánék elhitték magukat - Bíztak abban, hogy a csekély négy év alatt is kiszedték az országot a gazdasági csődből, és el indították a jólét irányába, és azt a nép honorálni fogja - ahelyett, hogy igyekeztek volna maguknak média-hatalomra is szert tenni, elbuktak. Aztán jött Gyurcsány és az Mszp sajtóereje miatt, igen komoly akna munkát kellett befektetnie abba, hogy tönkre tegye az MSZP-imédzsével együtt az országot. Bajnai "átmenetekor" már média szempontjából is viláhgosabb lett a helyzet. A Fidesz megvett, illetve a támogatóival megvetettett néhány erős központi lapot, és a Hír tévé is, akkor erősen mellé állt.

Nos, ez fog t9rténni majd itt is. Azzal a különbséggel, hogy az erdélyi jobb oldali értelmiségiek és pártosodó fiatalok nem képesek megvásárolni a megyei lapokat, amelyek, ha jól tudom - A jó darabig Farkas Árpád által főszekeszett Tökör utódja kivételével -  ha nem is mind az RMDSZ kezébe, de úgy is az ő hatása alá kerültek. Tehát ezen a szinten még nem várhatunk a Mo-ihoz hasonló, átütő siekereket. De az, hogy Parászka és az őt futtató, most meg védelmező politikus baráti köre, majdnem annyira lejáratta az RMDSZ-t, mint Gyucsány, az MSZP-t, az nagyon valószínű. Emélekezzünk csak:

más a nagy probléma

#515

2016-02-14 16:38

Nem az a fő probléma, hogy miket gondol és ír. Belefér ő is az erdélyi magyarságba. Feltűnési viszketegségben szenved, hogy állandóan ő legyen a téma. Az a legnagyobb probléma, hogy minedübe az RMDSz kegyeltjeként került. Az RMDSz bértollnoka a párt szócsőveinél: manna, erdélytv, vásárhelyirádió, erdélyiriport. A pártnak elkötelezett értelmiségieket futtatja, ezek véleményét ismerteti, körbenyalja, behízeleg. Cserébe protekciót élvez, kiváltságokat kap, rém rossz és idegesítő hangjával fölveszik a rádióhoz, majd versenyvizsga nélkül alkalmazzák. (Kérdezze meg a rádiósokat, akik besúgónak nevezik). Benyalja magát minden hatalmi körbe. Egy öncélú karrierista, egy médiaprostituált, aki azonban az ideológia leple alatt csak a hatalomnak fekszik le. De annak állandóan. 

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 19:51



Vendég

#549

2016-02-14 20:06

Azért irtam alá, mert itt az ideje, hogy megvédjük magunkat a selejtes lelküek ellen.
AEJ.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-14 20:20