S-O-S-GUDU

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) S-O-S-GUDU petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-01-24 13:04

Nem hiszek a petíciókban,de ezen ne múljon.Sem a média,sem a döntéshozók nem alapítanak speciális tanulócsoportot az autista gyerekeinknek.Nekünk magunknak kell kibrusztolni a gyerekeinknek amúgy az Alaptörvény,és a köznevelési törvény által járó alternetívát.
Gudu_apuka

#2 Re:

2016-01-24 14:19

#1: -  

...hááát, az a baj, hogy én sem hiszek a petíciókban, viszont nem engedhetem meg magamnak, magunknak, hogy akár egyetlen lehetőséget is kihagyjak...


Vendég

#3

2016-01-24 15:55

Mert minden gyermek szent és sérthetetlen. És mert én is küzdök az emberekkel a hiperaktív gyermekem miatt.

Vendég

#4

2016-01-24 16:02

Attól csodálatos az élet hogy sokszínüek vagyunk mások és értékesek.

Vendég

#5

2016-01-24 16:17

Sok sikert kivánok!

Vendég

#6

2016-01-24 21:52

Mert ugyan olyan emberek mint mi vagyunk akik szeretetre éhesek.

Vendég

#7

2016-01-25 04:12

4 éves unokám autista. Anyukája naponta 32km-re hordja busszal speciális ovodába. Ami azt jelenti,hogy naponta 4-szer buszozik. Tapasztalja naponta,hogy az emberek nem igazán fogadjál el a gyerek másságat. Sokkal több támogatást érdemelnének!

Vendég

#8

2016-01-25 08:39

mert látom a rendszer hibáit !

Vendég

#9

2016-01-25 09:23

7 éves autista kisfiam van. Nap mint nap szembesülünk nehézségekkel,kirekesztettséggel és bizony sokszor megalázó helyzetekkel. A tehetetlenség és kiszolgáltatottság érzését éljük át,hiszen az alap ellátásokért és alapvető emberi jogokért is meg kell küzdenünk.....ez érthetetlen....látni kell,a rendszer tehetetlen. Maximálisan egyetértek a kezdeményezéssel! 


Vendég

#10

2016-01-25 14:06

Valahogy a petíció lényegét nem értem.

Azt mondod, hogy azt szeretnéd, hogy ne kezeljék másként a gyermekedet, mint a többit, mégis a másik oldalon több támogatást szeretnél, mint a többi gyermek kap. Nem értem, hogy is van most ez?

 


Vendég

#11 Re:

2016-01-25 14:14

#7: -  

 Igazából most mit vársz? Van egy adott terület és erre jut egy adott létszámú sérült gyermek. Sok egészséges gyermeknek is kell ennyit utazni, hogy elérjen az iskolába, mert sok településen nincs felső tagozat sem. 

Ebben az országban mindenki a markát tartja, közben rólunk dolgozókról már mind a hét bőrt lehúzták. Miért érdemelne több támogatást? Más nem buszozik, vagy autózik a gyermekével iskolába, mert nincs a térségben iskola, vagy nem olyan színvonalú, mint ami elvárható lenne? 

Ráadásul a te gyermekednél felnőtt korára még az is csoda lesz, ha önálló életet lesz képes élni, nem az, hogy a társadalomnak hasznos, adófizető tagja legyen. A nagyobb valószínűsége mégis annak van, hogy élete végéig el kell, hogy tartsa majd a társadalom.

Az autizmusnak nem genetikai okai vannak, hanem leginkább méhen belüli károsodás, vagy születéskori károsodás. Biztos, hogy társadalom felelős ezért és kéne viselnie ennek a terhét?


Vendég

#12 Re:

2016-01-25 17:26

#7: -  

 


Vendég

#13 Re: Re:

2016-01-25 18:27

#11: - Re:  

 Én mint a 4éves autista kisfiú anyukája,úgy gondolom,hogy igen is megjárna a  támogatás. Nem feltétlenül csak anyagi támogatásra gondolok. Az emberek úgy néznek ezekre a gyerekekre,mintha neveletlenek lennének,ha éppen hisztiznek,vagy kiabálnak.Az én kisfiam is elég hisztis tud lenni.van amikor valami hang zavarja őt,befogja a fülét.Az emberek sokszor úgy tudnak nézni  emberre/gyermekre mintha nem is tudom mit látnának.Nem tudom,hogy van e fogalmad róla, milyen egy ilyen gyermeket nevelni?Nem a "társadalom" felelős,de nem is mi szülők választottuk magunknak.Sem terhesség,sem szülés alatt nem vol komplikáció. Nem hinném,hogy az lesz a legnagyobb gondunk,hogy "adófizető állampolgár" lessz e.


Vendég

#14 Re:

2016-01-25 19:08

#10: -  

Kiforgatod a lényeget. Tévedés, nem a többi gyerek támogatása van szembe állítva a sérült gyerekével, hanem a sérült gyereket ellátó, munkából kieső szülők jelenlegi támogatása nem elég. Ugyanis helyzetük által ki vannak rekesztve a hagymányos pénzkeresetből. Nem írok be ide több választ számodra, látszik, nem ismered közelről az ilyen élethelyzetet, utána kell jobban járni, akkor világos lesz, mire utal a petíció, nem itt kekeckedni - mert éppen nincs jobb dolgod. Nem értesz egyet: nem írod alá. Egyszerű.


Vendég

#15 Re: Re: Re:

2016-01-27 07:17

#13: - Re: Re:  

 Neked nem, de mi adófizetők egyre több terhet viselünk és ezek már túl vannak a tűréshatáron. 

Ami pedig a hisztisséget illeti, ki kéne találnotok valami egyezményes jelet, ami jelezné mások felé, hogy a gyerek nem neveletlen, hanem beteg. 


Vendég

#16 Re: Re:

2016-01-27 07:21

#14: - Re:  

 Te nem érted, amit írtam.

Szerinted a te támogatásodat honnan fedezik, honnan van bevétele a költségvetésnek?

Ebben az országban mindenki csak a markát tartja és főleg azok, akik - mint te mondtat, nem tudsz hagyományos módon pénzt keresni - nem tesznek be adó formájában a közösbe. Ha neked nőne a támogatásod, akkor nekünk nőnének a terheink.

Ebből van már k.rvára elegem, hogy mindenki a markát tartja, mi dolgozók meg fele fizetésünket adó és járulék formájában befiztejük a fedezetére...


Vendég

#17 Re: Re: Re: Re:

2016-01-27 13:26

#15: - Re: Re: Re:  

 Mi is adófizetők vagyunk. Nektek kellene képeznetek magatokat, hogy a viselkedésből már látnátok, miről is van szó. Tegyünk valami csillagszerű színeset magunkra és a gyerekre? Nem emlékeztet ez valamire: megkülönböztetés. Ezért is a petíció.


Vendég

#18 Re: Re: Re:

2016-01-27 13:43

#16: - Re: Re:  

Mégis írok :)

 

Én is dolgozom okoska, bár egyik kezem nyomorék, mégis minden nap tíz órában végzek teljes értékű munkát, ami legális, bejelentett, leadózott, azután meg folytatom éjjel, hét végén a gép előtt - vállalkozom, adózom. A párom kényszerült 2 diplomával kényszer-gyesre. Nincs mi- dolgozók, ti nem - dolgozók oldal, nem te/ti tartasz el bennünket, vagyis mi/tiésmi a dolgozók, nem tőled, tőlem  vesszük el, nincs ilyen: tartom a markom.

Hanem az állam által rólunk lenyúzott pénzeket osztja oda, ahová nem kellene. Ásványvizet, szárazkenyeret esznek egy-egy politikus partin? Például.... de szerintem már kezdjük érteni egymást. 10-20 a4-es oldal megtelne a rendszer hibáival, kormány átveréseivel, mégis mi vitázunk itt egymással - szembefordítva, két oldalra szakítva - pedig, a hülye is látja, ugyanazon az oldalon állunk,  csak más élethelyzetben vagyunk...

Nincs maroktartás, hanem egységes átveréses, szemkiszúrós támogatások.


Vendég

#19

2016-01-28 09:50

Mert az én unokám is Autista , 3éves és ugyan ebbe a cipőbe járunk !

Vendég

#20 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-28 10:48

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Ránézésre hogyan különbözteted meg a neveletlen gyereket a betegtől?! Akkor meg mi alapján várod el, hogy a te gyereked zavaró viselkedését toleráljuk, míg ez az alkalmatlan szülő neveletlen gyerekére ne vonatkozzon?  Miért miránk rónál plusz terhet, mikor a te életmódod miatt született beteg gyereked? Mindenhol azt írják az autizmusról, hogy nem genetikai eredetű, akkor most hogy is van ez? Te nem vigyáztál magadra és a gyerekedre a terhesség alatt és mi képezzük magunkat és még a markodat is tartod több támogatás iránt?

El kéne már dönteni!

Akkor most ne különböztessék meg a gyerekedet, de bánjanak vele máshogy, mint a többivel? Nem ellentmondó ez (nem is) kicsit?


Vendég

#21 Re: Re: Re: Re:

2016-01-28 10:53

#18: - Re: Re: Re:  

 Azért hidd el, hogy nem kevesen várják el azt, hogy mi tartsuk el őket. Itt fentebb szó szerint írta valaki, de lehet hogy több is, hogy több támogatást várna el, mert nem tud pénzt keresni, a másik azt nehezményezi, hogy nem a szomszéd utcában van a speciális óvóda...

A kormány által elherdált pénzt pedig az egészségügyre, kórházakra, infrastruktúrára, munkahelyteremtésre kellene fordítani. A támogatások felélt pénzek, nem hosszútávú befektetések. Az össztársadalmi érdek pedig nem a ti életetek támogatása, hanem hosszútávú dolgokra költeni a pénzt. Sajnos a stadion sem ez a kategória, messze nem!

o.k. azt mondjátok, hogy ne különböztessenek meg benneteket, ez esetben legyen minden gyermek egyenlő támogatás szempontjából és viselkedésre reagálás szempontjából.


Vendég

#22

2016-01-28 14:55

Most tudtuk meg hogy ksifiam autista. Valahogy én is így érzem a napjaimat mint szülő . <3


Vendég

#23 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-28 17:24

#21: - Re: Re: Re: Re:  

 Egyetértek.


Vendég

#24 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-28 18:16

#20: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nem tudom honnét gondolod,hogy jogod van birálni azt a szülőt akinek autista gyermeke van! magadat minősíted! Genetikus vagy? Te vagy egyedül azzal a véleménnyel,hogy a szülők hibája. Rengeteg orvosnál voltunk és Ők sem tudják mitöl van az autizmus.Egészséges szülők/sem dohányzás sem alkohol/normál szülés,10-es Apgar érték. Ha ennyire okos vagy arról nem olvastál,hogy akár védőoltás akár étel/laktóz,glutén/is kiválthatja ,ha a szervezeu nem a megszokott módon reagál.Nem akarjuk,hogy az állam tartsa el Őket. Mi dolgozunk és adózunk.Nem akarjuk az egészséges gyerekektől elvenni ami jár. Sokkal több megértést ,elfogadást szeretnénk! Minden tiszteletem azoké a pedagógusoké akik sérült gyermekekkel foglalkoznak!Szomorú vagyok,hogy ennyire szociálisan érzéketlen ember van,mint Te! Ja és még annyit,a társadalom nagyon sok alkoholist,munkanélküli embert eltart. Mi nem akarjuk,hogy a mi gyermekünket eltartsa! Mindent megteszünk,hogy felnőtként adófízető állampolgárként éljenek. Egyébként ,ha nem tudnád nagyon sok okos,művekt autista él,élt a világon.


Vendég

#25 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-29 06:52

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Pedig jó ötlet! Ahogy a valamely testi, vagy viselkedési okból problémás kutyákon egyezményes jel világszerte a sárga szalag, erre is ki lehetne találni valamit.

Ha ennyire ellene vagy a diszkriminációnak, akkor azt is viseld el, hogy a balhés gyerekkel neveletlenként bánnak. Nem hinném, hogy mindenkinek azért kéne magát továbbképezni, mert neked problémás a gyereked. Nektek kell erre felhívni a figyelmet, hogy nem azért zavar másokat a gyereketek, mert kurvára alkalmatlan szülők vagytok, hanem azért, mert beteg.