Együtt a Budai Campusért!

Együtt a Budai Campusért! / Közlemények / Tájékoztatás a Budai Campus helyzetéről / Hozzászólások


Vendég

#1

2015-07-31 15:21

Nagyon drukkolunk és reménykedünk!

Vendég

#2

2015-07-31 15:53

Fizikailag nagyon messziről, lélekben nagyon közelről támogatom a harcotokat. Szervezzétek az ellenállást, beszéljetek a hallgatókkal, oktatókkal. Foglaljátok el a legális és (még) elismert képviseleti szervezeteket (HÖK). Indítsatok újabb kampányt a peticiok.com-on, a közösségi médián trombitáljátok össze az egyetemet, mutassátok meg, hogy a nyári szünetben is képesek vagytok mozgósítani (aug. 20 után már nagyon sokan ráérnek és kurvára megjön a kedvük egy jó kis bulira). A "döntés" (hehe) amúgy is aug. végére várható, addig meg kellene mutatnotok, hányan vagytok. Sok sikert!!!
Máté András

#3

2015-07-31 17:29

Kedves Kollégák,

mi a helyzet a Villányi úti campus épületeinek felújításával, ami júniusban sarkalatos kérdésnek látszott?

GeoCracker

#4 Rostoványi, aki sehol sincs

2015-07-31 17:51

endresy.blogspot.co.uk/2015/07/corvinus-rektor-fasorban.html


Vendég

#5

2015-07-31 18:54

A SZIE gödöllői karai gyakorlatilag - önhibájukon kívül - bedőltek, a Budapesti Intézetében sokkal több a hallgató, mint Gödöllőn.
Kétségtelen, hogy vannak jó és erős tanszékei, amelyek egymástól eléggé elszigetelve működnek.
A súlyosan elhibázott hazai agrárpolitika olyan változásokat intézményesít, amelyben - látszólag - egyre kevesebb igény mutatkozik jól képzett, Msc. szintű és szakosodott szakemberek iránt. A növénytermesztés, de a maradék állattenyésztés is mindinkább külföldi innovációk, technológiák és gépek átvételére épül.
Az emberek döntő többsége csak olyan kis földterületekkel rendelkezik, hogy azon jövedelmező gazdálkodást folytatni nem lehet. Ez alól éppen a kertészet, vagy az arra épülő gazdálkodás (speciális termesztési és feldolgozási lehetőségek kiaknázása) lehet kivétel.
Noha már mindenfelé folyik felsőfokú kertészmérnök képzés, azok többsége a nagy múltú intézményünkhöz képest igénytelen.
Egyébként hajdanán a SZIE jogelődje a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemhez tartozott (BME). Gödöllő Agrárfővárosnak addig volt értelme, ameddig létezett a nagyüzemi gazdálkodás.
A harc főként az ingatlanért folyik.
A néhai Radó Dezső annak idején kidolgozott egy módszert a fásszárú növények értékének meghatározására. Hajdanán ennek a segítségével sikerült megmenteni a települések körüli erdős részeket a privatizációtól.
Ki kellene számolni, hogy mit ér a Budai Arborétum, amihez a növény gyűjtemény, a ritka fajok és az ökológiai értékek "csak" egyéb szempontok lennének. Ezt nagyon jól lehetne kommunikálni.
Üdvözlettel
Lányi Gábor
Okl. Kertészmérnök

#6 Re:

2015-07-31 19:00

#2: -  

 Kedves Vendég!

 Ennyi sületlenséget már rég óta nem olvastam ! Lázítsad az ún. nagyon messzi környezetedet !

Karcagi Lajos 

Okl. Kertészmérnök


Vendég

#7

2015-07-31 21:50

Bizom benne sikerül az egyetemet egyben tartani bár biztos vagyok benne , hogy az épületek a terület átvétele a cél csak előbb ki kell költöztetni az egyetemet, a hallgatók érdekeit senki nem említi. Arról senki nem beszél, hogy középiskolában kitűznek egy cél azért küzdenek, bejutnak, dolgoznak tovább becsülettel és egyszer csak azt mondják nekik a jövő évtől SZIE-s diplomád lesz. Nem értem a HÖK miért vár még? Persze bízni kell a tárgyalások sikerében de szerintem itt lenne az ideje újra megszólítani a hallgatókat

Vendég

#8

2015-08-01 05:29

Kedves Barátaim !
Régen kialakult véleményem szerint az Orbán rezsim minden intézmény életébe beavatkozik akkor is ha azok már hosszú éveken keresztül megfelelően működtek. Meggyőződésem, hogy alapos ok és megfontoltság nélkül csak azért teszik ezt, hogy minden a rezsim FALS elképzeléseinek megfelelő módon működjön,- illetve inkább NE MŰKÖDJÖN, LÁSD KLIKK. LEGYEN VÉGE AZ ESZTELEN ROMBOLÁSNAK !
Tisztelettel Jankó Ferenc

Vendég

#9

2015-08-01 05:43

Azt sem hiszem el amit kérdeznek, nem hogy amit ígérnek!
Papp Jenő

Vendég

#10

2015-08-01 06:01

Ha kell részemről mindent megteszek, hogy megmaradjon az egyetemem./nekem mèg mindí Kertèszeti Egyetem./

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-08-01 06:54



Vendég

#12

2015-08-01 06:58

Nagyon remélem, hogy a szándékuk és az erejük is kitart a győzelemig! Én nagyon szeretném, ha nem vernének szét, nem olvasztanának be jól működő egyetemeket rosszul, hatalmas adóssággal küzdő egyetemekbe. Hajrá!
Simay Endre

#13

2015-08-01 07:40

 

 endresy.blogspot.co.uk/2015/07/ corvinus-rektor-fasorban.html

 

Gobdoklom Rostoványiból majd államtitkár lesz, mint Klinghammerből. 

Az egyetem szétverője és a szakmaiság árulója büszke cím tulajaként.

 

dr. Simay Endre

okl. kertészmérnök, mérnöktanár

Vivan

#14 Re: Re:

2015-08-01 14:00

#6: Okl. Kertészmérnök - Re:  

 Sajnálom, de nem Önnek van igaza. Az én fiam most lenne másodéves az egyetemen, és mélységesen felháborít minket,hogy milyen mértékben nem veszik figyelembe az egyetemisták jogait az átalakításnál.

A diákokkal nagyon szígorú szerződést írattak alá, amit véleményünk szerint NEM csak a diákoknak kell betartani.

Az előzmények azt mutatják, a döntéshozók csak abból értenek, ha megfelelő számú tiltakozó áll az ügy mellé (pl:tüntetés).

 

Üdvözlettel: Veres Ildikó


Vendég

#15

2015-08-02 06:56

Én az unokámon keresztül vagyok érintett, de ismereteim szerint a Corvinus azon egyetemek közé tartozik, ahol a megszerzett végzettség rangot ad és az ott végzett emberek szinte világszerte elismertek. Én is és a feleségem is Szegeden végzett és tudjuk azt, hogy milyen erős űtud lenni egy kötödés az egyetemhez, ami szinte a sírig elkísér. Ezért mint pártoló tag a régen és a közel múltban Corvinuson vágzetteket kérem védjék meg egyetemüket a minden szakmai indokot nélkülöző hatalmi kapkodástól és ne hagyják tönkretenni múltjuk eme rangos intézményét. Lélekben és ha kell fizikailag is veletek vagyok és szavazatommal is segítek. Üdv:Dr. Balázs József

Vendég

#16

2015-08-03 08:00

Mi annak idején a a Kertészeti és Élelmiszeripari egytemen kezdtük, mjad a SZIE-n katunk diplomát Élelmiszer mérnökként. Zavart minket és a környezetünket is. Aztán teltek múltek az évek és miket is zavart, hogy ugyanazok a helyek, emlékek, tanárok már a Corvinus Egyetem nevéhez kötődnek. Nagyon sajnálatos, hogy mindez megint megismétlődik. Bizonytalan helyzetbe kerül az arborétum és a Villányi úti épületek. Mert az még sokunknak nem Budai Campus.... Hiszen Pesti Campus sem volt még a mi korunkban...

A való élet szüli ezt a helyzetet, bármennyire is ragaszkodunk az elnevezésekhez, struktúrákhoz stb... Az igazság az, hogy a magyar szakoktatás közép és felső szinteken is megérett a reformokra. És emelett kell kiállni ezt kell segíteni. Az elköltött adóforintjaink olyan oktatási süllyesztőben tünnek el, hogy a kikerülő szakmunkások, tecnikusok diplomások nem tudnak elhelyezkedni és, ha igen akkor is gyalázatos szinten van a gyakorlati tapasztalat és tudás, ezzel helyt állni nem tudnak...
Élelmiszeres diploma???? Mezőgazdasági alapismerek nélkül???? 1 hónap alatt ma már érettségivel mezőgazdasági technikus lehet az ember???? a Szőlészet és a Borászat nem egy szakma??? Nem tudunk önköltséget számolni, vagy üzemet tervezni??? Hol vannak a vezetői képzések??? Nem tudunk embereket irányítani és munkát szervezni mérnök diplomával???? Nincs használható szakmai nyelvtudás, külföldi gyakorlatitapasztalat!!! Egyáltalán használható bármilyen gyakorlati tapasztalat!!! Csodálkozunk, hogy mindenki le akar lépni az országból????

és még sorolhatnám azokat a struktúrális hiányosságokat, amikre akkor jön rá az ember, amikor kikerül az életbe és próbál boldogulni a KÉEE-SZIE- vagy Corvinus Egyetemes papírjával, vagy akármelyik szakképző középfokú intézmény papírjával!!!

Ne értsék félre sem a hallgatól sem a tanárok. Nagyon rossz lenne ha a gyermekeink és unokáink az arborétunk helyett lakóparkot vagy golfpályát netán egy omladozó félben levő kiüresedett plázát találnának 20 év múlva!
Személyszerint felháborít, hogy a reformok nem szakmai, hanem politikai alapon köszöntenek be. Valószínűleg nem lesz emiatt egyszerű. Valószínűleg nem is látjuk mit kellene tenni.... Azt viszont látjuk, hogy olyan irányba ment el a világ, hogy életképtelen a nagy semmi iránt érdeklődő és fogékony fiatalokat "termelünk" a magyar szakképzés és felsőoktatás által... Na én ezért szívesen az utcára megyek!

Vendég

#17

2015-08-03 11:43

Mikor hazudik egy politikus? Amikor mozog a szája. :( Tehát amit kérdeznek a Fideszesek azt sem hiszem el! Tüntetni kell, utcára vonulni, ha kell minden nap! Nem volt elég, hogy szétlopják az országot, még az oktatást is módszeresen napról napra szétverik / tönkreteszik....
drg

#18 Re:

2015-08-03 11:47

#8: -  

 Tévedés:
Ez nem Orbán rezsim....
 
Ez a szín tiszta kommunista rendszer. Lassan visszajön a tervgazdaság. A komcsi propagandaszöveg már ömlik az állami médiából...  épül az országos gulág is hiszen délen már keritést is húzunk.... Orbán olyan mint Sztálin... még a saját embereit is kivégezteti ( pl.: Simlicska  ).... ez egy elmebeteg idióta


Vendég

#19

2015-08-04 14:07

Maximálisan támogatom, hogy megmaradjon a Budai Campus a Corvinus egyetem részének.
D. Nagy Áron Attila levelezős hallgató

Vendég

#20

2015-08-24 09:25

Remélem sikerül a "kisgömcöcnek" hamarabb szétdurranni, mint, hogy bekebelezze a Budai Campust!
Nyugger kertészmérnök

#21

2015-09-01 11:08

Tanulmányi időmben dolgozatot írtam a magyar kertészeti szakoktatás történetéről. (Lehet, hogy valahol még fellelhető!) A lényeg, hogy dagadó kebellel írtam a magyar sikerről. Most szomorú vagyok és csak korom és a távolság tart vissza attól, hogy ott legyek a fennmaradásért tüntetők között, de lélekben velük vagyok. KERTÉSZETI EGYETEMET AZ EREDTI, BUDAI HELYSZÍNEN! EL A KEZEKKEL AZ INGATLANRA PÁLYÁZOKNAK! 


Vendég

#22

2015-09-01 15:54

Állandóan arról hallani, hogy az élelmiszeripari ágazat húzó ágazat a magyar gazdaságban. Akkor miért nem érdemel meg egy Corvinusos diplomát? Szégyelljék magukat, akik ezt a döntést hozták. Őket kellene a magyar parlamentből Gödöllőre költöztetni.


Vendég

#23 Re:

2015-09-06 07:15

#16: -  

 Sajnos,nagyon jo osszegzese a jelenkor oktatasanak szinvonalarol,szinvonaltalansagarol ,elsekelyedeserol. A felsooktatasi intezmenyek valoban futoszalagon termelik ki valos szakertelem,gyakorlati tapasztalat nelkul a diplomasait. Igen,hatarozottan meg kell vedeni a meglevo INTEZMENYEKET es mindent meg kell tenni annak erdekeben is,hogy valos tudassal,gyakorlattal keruljenek ki SZAKEMBEREK az oktatasbol.