Vissza a POLLACK nevet!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vissza a POLLACK nevet! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2015-05-05 11:18

Tragikusnak tartom, hogy egy neves iskolanak, neves epiteszrol kapott nevet igy l le lehet cserelni. Buszke egykori POLLACKoskent felhaborit!!

Vendég

#2

2015-05-05 12:35

Egyetértek! Én kötődök ehhez a névhez, és büszke vagyok rá. Pollackosként ismernek, nem valami "MIK"-esként. (Ami amellett hogy teljesen semmilyen, még kicsit bugyuta csengésű is...)


Vendég

#3

2015-05-05 14:31

hát "MIK" vagyunk mi??? HÁT POLLACKOSOK!!!

#4

#4 Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!

2015-05-06 14:53

"Nah jó... Elárulom a nagy titkot... Eddig szakokat vontak össze gazdasági okok miatt... (ld: nincs minden szaknak saját matekja)... Most már elkezdték összevonni a karokat is... Azt már bizonyára mindenki olvasta,hogy a FEEK és a szekrszárdi Ilyés Gyula Kar össze lett vonva... Ez volt az első lépés... A következőben a BTK és a Pollack lesz összevonva és hogy ne kelljen majd rohanva megváltoztatni a fejléceket és a pecséteket,ezért már most átáll a suli a PTE-MIK névre,ami jövő év Február 30-ától a Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki és Irodalmi Kar név rövidítése lesz..." From HÖK Tanulmányi Referens


Vendég

#5

2015-05-06 20:46

Úgy gondolom, ma, amikor a felsőoktatási intézmények erős versengésre kényszerülnek, ráadásul egy bizonytalan, előre nem látható környezetben, jó az, ha valami stabil és a hagyományokra épül. Még a verseny szempontjából is jó...pécsiként a Pollack nekem sokat mond, a MIK viszont jellegtelen.

Vendég

#6

2015-05-07 11:27

POLLACK MISI!!!
Gábor

#7 Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!

2015-05-11 15:34

#4: #4 - Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! 

 Ha összevonnák a műszaki kart a bölcsésszel, akkor szerintem sokan ott hagynák az intézményt. Ez hatalmas szégyen volna. 

Tréfa

#8 Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!

2015-05-12 09:01

#7: Gábor - Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! 

 Nyilván egy béna tréfa a dolog, már csak a február 30. miatt is! :D


Vendég

#9 Re: Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!

2015-05-13 12:04

#8: Tréfa - Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! 

  Tisztelt Pollackos Hallgatók, Öregdiákok, Kollégák!  

Pollack Mihály a reformkor kiváló alkotója, a klasszicista építészet egyik legnagyobb magyar képviselője. 1962-ben Pécsre települt a Vegyipari Gépészeti Felsőfokú Technikum. 1970-ben a képzések kiegészültek az építéstudományi szakokkal, ekkor kapta az intézmény a Pollack Mihály Műszaki Főiskola nevet. Ebben az időben több közép- és felsőfokú intézmény vette fel a reformkor híres alkotóinak – Pollack, Ybl – nevét. Az önálló Pollack 1995-től beolvadt a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményébe, integrációja, mint teljes jogú kutatóegyetemi kar mára befejeződött.

A Pollack az elmúlt években elérte az egyetemi karokkal szemben támasztott feltételeket – rendelkezik mesterszakokkal, van doktori iskolája és három oktató közül kettőnek van tudományos minősítése. Az örvendetes fejlődés mellett számos megoldandó feladat áll a Pollack közössége előtt, nemcsak a Pécsi Tudományegyetemen belül és a hazai műszaki képzőhelyek között, hanem nemzetközi környezetben is helyt kell állnunk.  

A kar dékánjaként javasoltam második vezetői ciklusom elején, hogy a szervezeti átalakításunk keretében változtassuk meg a Pollack nevét PTE Műszaki és Informatikai Karrá, amely így jobban lefedi a képzési területeinket és angolul is jobban értelmezhető. Javaslatomat több Pollackos fórumon előadtam, a Kari Tanács és a Szenátus az előterjesztést megszavazta.      A kar nevének megváltoztatása a Pollack demokratikus hagyományainak megfelelően, a többség egyetértésével történt.         A Hallgatói Önkormányzat képviselőit kérésükre biztosítottam, hogy a Pollack nevet nem kell törölniük a továbbiakban sem, kari identitásunk része marad. Nem változik a Pollack Periodica folyóirat neve, megmarad a Pollack Emlékérem és az Egy Pollackos érme is.  

Hazai és nemzetközi példát is említhetek, ahol egy egyetem hivatalos megnevezése elválik a védjegyként használt hagyományostól: Pécsi Közgáz / PTE KTK The Bartlett / School of Architecture University College of London Műegyetem / BME / Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.  

Javasolom, hogy Pollack Mihály munkásságának és nevének tisztelete jegyében újitsuk fel és helyezzük vissza az évekkel ezelőtt megrongált mellszobrát! Továbbá kezdeményezem, hogy a szervezeti átalakításunk során az Építészeti Intézet vegye fel Pollack Mihály nevét! Szeretném kifejezni köszönetemet azoknak, akik egy petíció formájában kinyilvánították lojalitásukat a Pollack iránt, kérem, hogy fogadják el döntésünket és támogassák erőfeszítéseinket a kar fejlesztésével kapcsolatban.  

Üdvözlettel:   Bachmann Bálint DLA, Pollackos dékán PTE MIK