Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#4876

2015-12-01 13:06

Én is károsult vagyok és ismerek rajtam kívül még 10-20 embert aki nem mer, nem akar, vagy már nem bír eljönni a demonstrációkra . Én többnyire ott vagyok.
Tomboy

#4877 Néhány érdekes megjegyzés amíg csend van.

2015-12-01 13:54

Amíg várjuk az új Q-törvényt, néhány érdekes megjegyzésem lenne, hátha valaki nem figyelt fel rá. Az MNB és a NÉPSZABADSÁG veszekedéséből azt látom, hogy a jegybank nem akar, sőt nem hajlandó tudomást venni a felelősségéről. Hazugság az az állítás, hogy a Q befektetők, azaz mi tájékoztatva lettünk a kötvény befektetésünk igen nagy kockázatáról. Az én kötvény szerződésemen az van, hogy majd az esetleges kockázatokról az ügyfeles dolgozó szóban tájékoztatást mond. Nem volt kiemelve, hogy semmilyen, még BEVA védelem sincsen. Eheleyett szóban én is teljes védelemről kaptam tájékoztatást. Tehát az MNB mellébeszél!

Az MNB szerint a felügyelet sohasem fogja ellenőrizni a brókercégek, tehát a befektető pénzügyi szektor valós tevékenységét, sikerességét, nyereségét stb. Akkor meg minek vannak egyáltalán? A tájékoztató leírásokat sem jól ellenőrizték, mint fentebb írtam! A pénzügyi szektorban a bizalom ezek után a nullával lesz egyenlő, vagy még az alatt! Ha mindennek a kisbefektetők nézzenek utána, akkor minek van a felügyelet magas fizetésű dolgozóival?

Szerintem a PSZÁF és a jegybank nagyon felelős. Azt várom, hogy valaki megtegye már végre a feljelentést az ügyészségen. Az alábbi ATV-s rövid videó-t nagyon ajánlom megnézésre, ha valaki még nem látta volna:

http://www.atv.hu/videok/video-20151130-papa-levente-eb

A magas befektetési hozamokról pedig az a véleményem, hogy a mi esetünkben az utolsó 6,55% egyáltalán nem volt olyan magas hozam, hogy irreálisan magas kockázattal járjon együtt. Az ALLIANZ önkéntes nyugdíjpénztár 2014-ben három portfóliója esetében is nettó 10% feletti hozamokat ért el. Tehát a média vagy bármelyik politikus, aki heccel és riogat a nagy nyerészkedő magas kamattal, az hülye és tájékozatlan a befektetői piacokon! Aki nem képes legalább most is 5% hozamot nettóban elérni, az ne foglalkozzon befektetésekkel. Nem érdemes pénzt befektetni a Matolcsy féle alacsony "sóher" jegybanki alapkamatokért! Gondolkodjunk el ezen egy kicsit! Lássátok a linken:

https://www.allianz.hu/hu/penztarak/penztari-hozamok.html/

A HONVÉD egészségpénztár tagjai mind bukni fogják a megtakarításaikat, mert a kormány nem fog helyt állni. Szégyen!

Az önkéntes nyugdíjpénztárak biztonságban vannak?     Jó kérdés?     És az államkötvények?

A ferdeszemű azt találta ki, hogy nyugdíjba vonuláskor ne lehessen egy összegben felvenni az önkéntes pénztári megtakarításokat. Szerinte az emberek felelőtlenek, hogy egyszerre veszik ki. Tehát minket akar megóvni a felelőtlenségtől. Ehhez nem akarok véleményt írni, mert nem bírná el az oldal.

Egyfolytában hülyének próbálnak nézni bennünket!     Ne hagyjuk!


Vendég

#4878

2015-12-01 14:22

"Aki nem képes legalább most is 5% hozamot nettóban elérni, az ne foglalkozzon befektetésekkel."

 

Az ilyen es ehhez hasonlo gyongyszemekert nem ertenek sokan egyet azzal, hogy csak ugy, meltanyossagi alapon kartalanitsanak benneteket. Plane hogy ilyen oltari baromsagokat irsz, igy kulonosen gyongyszem.

Ezen a forumon olyan szintu agymosas folyik neha, hogy elkepeszto.

szeretnem kiigazitani a trollt, hogy a hozamot es a kockazatot egyutt kell nezni. Lehet manapsag 10-20, sot tobb % hozamokat elerni, de nem mindegy, hogy milyen kockazatvallalas mellett. Plusz meg egy jo tanacs: a multbeli hozamok semmilyen garanciat nem jelentenek a jovobeli hozamra, teljesitmenyre!

Kerem ne vezesse felre az embereket azzal, hogy a majd kartalanitasbol befolyo penzek befektetes elotti dontesekor csak a hozamot nezzek, mert nem errol szol a jatek. Nagyon nem. 

Jol jegyezzek meg: az allampapiron kivul (jo esetben) semmi sem fix. Akkor sem, ha mas van leirva, mast mondtak, mast hallottam, a legjobb baratom mondta.

Akinek meg 20-30 millioja van, az konyorgom ne egy helyre tegye es beszeljen fuggetlen tanacsadoval (aki nem akar eladni neki semmit es szamonkerheto utolag).

Troll troll troll, egy parat megsporolok.

 


Vendég

#4879 Re:

2015-12-01 14:36

#4876: -  

 Hát megvárhatják akkor mi lesz... ahogy valószinűleg eddig is vártak csak. S az "eredmény" ismert. Fel kellene az Ön ismerőseinek fogni, hogy magától a sült galamb nem fog a szájukba repülni. Azaz ha lesz normális NAGY tüntetés vagy jöjjenek el, s adjunk magunknak egy esélyt legalább vagy maradjanak otthon, de akkor írják le nyugodtan veszteségként a "befektetésüket", mert az nem fog magától megtérülni. Pontosan azért csinálják velünk ezt a színjátékot mert látják, hogy megtehetik, párszáz/esetleg ezer ember egy "nagynak" kikiáltott tüntetésen képtelen megmutatni országnak-világnak, hogy itt 32e befektető, s 100 ezer ember közvetve van kitéve ha nem is a teljes kisemmizésnek, de legalábbis bizonyos szintű kirablásnak. Mindenféle különösebb probléma, várható következmények nélkül. Gyanítom az Ön 10-20 ismerőse ügyvédhez sem fog eljönni, azaz pert sem indít. A végén marad párezer károsult, s lehet ők "nevetnek" a végén, ha őket kifizetik, a többi magába roskadó, "félő" ember meg megnézheti magát no meg főleg a pénzét...

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-12-01 15:03



Vendég

#4881 Re:

2015-12-01 15:03

#4878: -  

 Bár mint károsult nehezen viselem a csak egyfajta szemszögből történő vizsgálódásokat, no meg magyarázatokat, de nagyrészével amit írt egyet kell, hogy értsek. Nem a hozam a legfőbb dolog egy befektetésnél, de pár gondolatot had tegyek hozzá:

1, igen, nagyon sokszor elmondták Q alkalmazottak, hogy nem, OBA 100e eurós biztosítás NEM, de BEVA 20e eurós biztosítás VONATKOZIK a KÖTVÉNY befektetésre... hittünk nekik. Arról, hogy a BEVA hogyan fizetne nem volt szó, s meglepő, hogy valójában hogyan lett levezényelve a dolog (nem a törvényességét firtatom, de az etikussága mindenképpen megkérdőjelezhető... QFH-s, QFF-es kötvények sokkal rosszabb poziciója a QFD-sekkel szemben)

2, senki, de senki nem hiheti, hogy ha itt minden szereplő TUDTA, hogy piramisjáték folyik (kivéve a megtévesztett befektetőket) akkor senkinek nincs semminemű felelőssége. (nem, nem mondom, hogy a-nak 100%, vagy b-nek 100%, de azért furcsa, hogy ma MINDENKI szerint csakis a befektető viheti el a balhét - s ezt nem is a kommentelőktől fájó látni, de a hatóságok, szervezetek, állam, stb is mind egy (ez) irányba mutat... nem is olyan rég volt bizonyos ügy, amiben mindenki egyetértett a "bankok bűnösségével", összejátszásával, talán most pontosan azok a leghangosabb elitélőink, akiken már segített valamilyen szinten az ország...)

3, Ön elmondta/elmondtad (bocsánat, nem tudom lehet-e így ismeretlenül egy fórumon tegeznem) mik a gondolatai(d). Egy dologra lennék kiváncsi, - mert a hangnemed legalább korrekt, mégha nem is a károsultak közül vagy, s nem biztos hogy nekik "szurkolsz", legalább nem az azonnali anyázó tipusnak veszem az írásod - szerinted kell-e bárminemű >segítség< ebben a majd 100e embert érintő ügyben. Segítség-e az eddigi BEVA-s kártalanítás (ami maximálisan igazságtalan alapokon nyugszik szerintem, már fent leírtam szerintem miért, amiről nem maga a BEVA tehet, de pontosan ez az alapprobléma, a szerencsejáték szerű kötvénytulajdonlás, legalábbis ami a fiktív/nem fiktív arányt illeti, s az ezzel járó méltánytalan egyenlőtlenségek már az eddigi kártalanítás folyamán IS) Kérdésem, amennyiben elfogadhatónak tartanál valamilyen szintű kártalanítást, milyen összegig, milyen feltételekkel, (önrész a károsultak részéről, hozamok utólagos levonogatása (s ezzel az "extra"hozamok eltüntetése a rendszerből), stb) Azaz, abban az esetben, ha magad is a 32e befektető illetve károsult szemével néznéd, akkor milyen kondíciókkal lehetne kártalanítani egy ekkora csoportot SZERINTED - már ha kell egyáltalán. Kiknek kellene a kártalanítást kifizetni (mondom, már HA kellene szerinted). 

Tényleg jó lenne normális hangnemben beszélni, még akkor IS, ha esetleg teljesen máshogy látjuk a dolgot, márcsak abból kifolyólag is, hisz az érintett illetve nem érintett szereplők érdeke ritkán esik egybe. Azért lenne jó a közös hangot valamilyen szinten megtalálni, mert itt rendszerszintű gondok vannak, s az "utólag mindenki okos" dolgokkal tele a padlás, abból a jövőbe mutató dolog nem sok sül ki. De gondolom mindenféle befektetéssel bíró embernek, legyen károsult vagy sem, elemi érdeke, hogy a jövőben ilyen botrányok ne forduljanak elő. S ha meg lehetne beszélni normális hangnemben dolgokat VÉGRE ebben az országban, akkor talán elöbbre lehetne majd jutni ha nem is holnap, de egy idő múlva... 


Vendég

#4882

2015-12-01 15:44

Nem kell aggodni, meglesz az igert kartalanitasunk. Nyugalom. 


Vendég

#4883

2015-12-01 16:48

Alkotmányjogi szempontból jogalanyok között nem lehet különbségtételt tenni, semmilyen értékhatárral,  mert az alkotmányellenes lesz.  A jogalkotó egy módon korlátozhatja a károsultak kifizetését, mégpedig minden jogosulra egyaránt kiterjesztve. persze még ez is kétséges, mert az alapjog szerint, a kötvények ill. pénzkövetelések után mint tulajdonjog teljes feltétlen és azonnali ellentételezést kell megfizetni.

ha a TBSZ. számlákhoz hozzányulnak akkor a bankrendszerben is az összes TBSZ-t fel kellene bontani, tehát ezt egyben kell tartani. Erre van egy egyszerű megoldás, mivel ezek élő de le-nem járt követelések, esetleg (Magyar) bankba átutalhatók állomány átruházás keretein belül. Lenne olyan bank amely a teljes állományt átvanné, és örülnének is a rengeteg ügyfélnek, de nem rajtuk múlik. Persze, kötvényként nem tudják befogadni, itt MNB-nak fa, és a kormánynak kellene megoldást találni.

Mi valamennyien valódi értékteremtésre fektettünk be, és ezzel hozzájárultunk az ország fejlődéséhez, stadion építés, szállodák, Moszkvai-Magyar kereskedőház-----török stb. Bcu energia szektor, és itt még egy teljes városrész felépítése, A Duna-citiről még említést sem tettünk. míg a bankok hitelkihelyezéseikkel ami a 30%-ot esetenként meghaladta, káronszerzéssel tettek tönkre emberi életeket. nem tőzsdén spekuláltuk!!!!

210-milliárd nemtud eltünni, a pénzügyi szektorba megtalálható, mint minden befizetés oda kerül.

Kockázatokról:

Engem az irodában arról tájékoztattak, hogy a Quaestor Zrt. cégeinek elnöke jó kapcsolatot ápol a legfelső körökkel, és a kormánnyal eggyütt nyitottak kereskedőházakat.  Bíztam a kormányban és abban, hogy ez jót tesz a gazdaság fejlődésének.
A kormánnyal és társadalmi összefogással értékteremtő beruházások folytak.

Ezt megelőzően a külügyminiszter nyilatkozata megnyugtatóan hangzott, nagyon örült hogy a Quaestornak adott 200-millió támogatás a legjobb helyre került. De lehetne még sorolni, a kockázatokat.

 


Vendég

#4884 Re:

2015-12-01 17:58

#4878: -  

 

Lehet az „kockázati tényező” a magas kamatok vonatkozásában, hogy nemcsak a hozamokat a sokak szerint piacinál magasabb kamatokat de vele együtt a teljes tőkét is ELLOPJÁK? Ellophatják! Ráadásul leánykori nevén PSZAF, jogutódként MNB asszisztenciája mellett. Lenne valaki aki ilyen feltételek mellett is – akár200% os kamat ígérete mellett- betenné a pénzét egy brókercégbe? Pedig itt erről van szó, csak sokan nem értik nem akarják érteni, de szajkózzák a piacinál (aktuálisan 1-1.5-2%) al magasabb kamatígéreteket. Érdekes most itt osztják az észt és utólag már ők az okosak
– ja utólag mi is.

 


Vendég

#4885 Re: Re:

2015-12-01 18:10

#4881: - Re:  

 Köszönöm válaszat. Reagálnék rá:

1. "igen, nagyon sokszor elmondták Q alkalmazottak, hogy nem, OBA 100e eurós biztosítás NEM, de BEVA 20e eurós biztosítás VONATKOZIK a KÖTVÉNY befektetésre"

Nagyon helyesen mondták. A félreértés abból adódott, hogy az emberek nem tudják mire vonatkozik a BEVA. Arra most nem térek ki és nem is tudom, hogy ez milyen mértékben a befektető, milyen mértékben a tájékoztatást adó ügyintéző (jogszabály ismertetése, értelmezése), milyen mértékben az állam a felelőssége (alacsony pénzügyi intelligencia). Semmiképpen sem fekete-feher, az viszont biztos.

A BEVA akkor fizet kártérítést, ha BEVA-hoz tartozó, BEVA-ba tagdíjat fizető bróker csalást követ el. Sajnos ez be is következett, mert a bróker kibocsátott fiktív kötvényt, gyakorlatilag semmit és csalt ezzel. Ez után járt a BEVA 6 millió + önrészig (a szerencsések megkapták a pénzük 80-90%-át (nagyon nagyon sokan!!, a pechesek alig valamit). Mert ez a rész volt a bróker csalása.

A másik csalást a kötvényt kibocsátó (nem a forgalmazó bróker) követte el, mert nem tud fizetni. Ez kibocsátói kockázat, nem fizetési kockázat (ez az egyik legfőbb kockázata egy vállalati kötvénynek). Az hogy vagy kibocsátó cégből valaki, valakik lelépnek a pénzből, vagy teljesen jóhiszeműen, de egyszerűen rosssz helyre fekteti az önöktől beszedett pénzt (amely befektetésből a kamatokat szeretné fizetni) és emiatt nem tud fizetni. Ez nagyon leegyszeűsítve az az eset (érthetőség kedvéért), amikor ön kölcsön ad egy ismerősének, aki szándékosan, vagy elszámítva magát, de nem adja vissza, nem tudja visszaadni (és feljelentheti, perelheti ezért stb..)

Egy vállalati kötvénynek ez két legfőbb kockázata. Egyik után jár a BEVA, a másik után nem. Az alkalmazott, aki a bróker alkalmazottja, az ő cégének csalása esetére értette, hogy jár a BEVA. A kibocsátó cég (akinek ténylegesen fizetnie kell a kamatokat és a kötvényt! Ez nem a bróker, ő csak nyilvántartja a kötvényt) fizetőképességéről pláne nem tudhat semmit, semmi köze hozzá és biztosítás sincs ilyen esetekre. Mint ahogy arra sem, hogy az ismerőse nem adja meg a pénzt.

Nem tudom érthető-e. Nem akartam kioktató lenni, remélem nem voltam. Nem azért írtam, hogy húú, tényleg, most már értem kommentek jöjjenek. Egyszerűen csak tanuljunk belőle legközelebb, ha már ilyen szerencsétlenül adódott.

2. A felőlésség kérdése sem egyértelmű. Egyértelmű, hogy nem a befektetőnek kell elvinnie a balhét, sőt véleményem szerint még csak nem is többségében. Egyértelmű nekem, hogy bizony kapargatni kell azt a felügyeleti szerepet, mert ez maszatolás. Az abnormális, hogy évekig, évtizedig ment ez a dolog.

3. Kártalanítás

A 30 millióig dologgal egyetértek. Hozzáteszem azt, hogy akinek ennél több pénze volt erre, az ne rakja egy helyre, diverzifikáljon, bízzon meg független tanácsadót, stb. Akinek ennél több befektetetni való pénze van az igenis legyen képben, vagy fizesse meg azt, aki képbe van a pénzügyekben. Ha ezek megtörténtek, akkor igazi befektető módjára nyelje le ezt a veszteséget és örüljön, hogy legalább 30-ig megkapja. Amúgy természetesen pereljen és menjen utána annak, aki lenyúlta.

Nekem egyébként (magán véleményem), hogy akinek 20-30 miliója van (ez rengeteg pénz ma MAgyarországon, sokaknak ez felfoghatatlan), annak is sokkal felelőségteljesebben kellene bánni a pénzével, és legalább 3 befketetési eszközben, helyen tartania. Vagy tanácsadó, mert ebből meg lehet fizetni. 

Szigorúan elméleti síkon, métányossági alapon (igazából máshogy gondolnám): 5 Millióig  teljeskörű (bevából ami jogszabály/törvény alapján jár + állam/mnb)

5-30M között a befektető a kötvénybe fektetett pénze után kapja meg a 90%-ot (10% önrész)

A 30M felett meg amit írtam: ami marad a felszámolásból.

 

Persze ehhez képest az fog történni, hogy 30 millióig teljes, aminek az eredménye az lesz, hogy a befektető a legkisebb felelősséget sem gondolja magáénak, továbbra sem lesz óvatós és képben és nem is akar majd (nem fog hozzájárulni a befektetői felelősségvállaláshoz, tudatossághoz), a szavazatvásárlás sikeres lesz és senki nem fogja kapargatni a felszínt, hogy mégis mi lett a pénzzel, ki lett kifizetve bennfentes + legitimálja azt a rendszert, hogy állambácsi itt van, megment mindenkit, szabad minden itthon, stb.

 

Nem szerettem volna megbántani senki, remélem megkapják a pénzüket ettől függetlenül.


Vendég

#4886 Re: Re:

2015-12-01 18:19

#4884: - Re:  

 Az, hogy ellopják a pénzét, az mindig kockázat, sajnos. Ilyen világot élünk. Akkor is, ha akárki felügyeli, ígéri hogy felügyeli, stb.. Az a biztos, ami a kezében, a zsebében van. Onnatól, hogy ön ezt odaadja másnak, ez már kockázat lesz önnek. Alacsony, de kockázat.

Erre a kockázatra pont az elmúlt évtizedben végbement bróker csalások figyelmeztetnek, illetve önmagában az, hogy a brókerhez betett pénzre biztosítás van (BEVA, 6 millióig. Senki nem ígérte azt, hogy ha egy személy a brókernél ellopja, azt kártalanítja teljes egészében). Ebből a kettőből önmagában következik, hogy ha a múltban voltak ilyen esetek + kártalanítás is van ilyen eseményekre, akkor bizony ilyen kockázat van (másképpen az első kettő nem lenn). Hiába beszélünk brókerről, cégről, mindenhol emberek vannak mögötte, akik közül egyesek sajnos képesek kapzsiságból vagy ilyen-olyan okból, de más tulajdonát eltujadonítani. Lehet, hogy ez alacsony %, de mindegy is hogy mennyi, ha csak 0,1%, akkor is létezik. A 0,1% pedig nem azt jelenti, hogy soha nem következik be..


Vendég

#4887

2015-12-01 19:01

Azt áruld el mitől nagyobb érték, egy gyerekes 3-tagu család 30-m-ja, mint egy 10-tagu család 80-millioja. vezesd ezt le alapjogilag.    

Egy vállalkozás nem 6.5%-ot termel.

Hogyan működhet olyan rendszer ahol egyetlen bankár nagyobb vagyonnal rendelkezeik, mint az ország öszes károsultja, ezt is vezesd le.

Nekem mindegy kinek mekkora befektetése van, annak örülök, ha mindenki előre tud jutni, szerintem mindenkinek annyit kell visszakapni amit oda betett.

 


Vendég

#4888 Re:

2015-12-01 19:43

#4887: -  

Ne erőlködj. Nem értik. Nem is akarják. Örömködni jöttek ide a fórumra a megfontolt tudatos pénzemberek biztonságával. Aki nem károsult attól nem is lehet elvárni, hogy megértsen bennünket.
De nem is kell! Ez min. intelligencia és empátia kérdése. Csak húznának el innen. Van nekünk elég bajunk nélkülük is. Egy Úriember a Győri besúgóhoz hasonlította őket. Szerintem csak szimplán g*-ik!


Vendég

#4889 Re:

2015-12-01 20:40

#4887: -  

 Annyi a dolog lényege, hogy VOLT egy ISMERT - mindegy most, hogy mire vonatkozott - KÁRTALANÍTÁSI határ. 20 ezer EURO mint BEVA védelem. Értem ezt úgy, hogy mikor belépett az ügyfél a Q ajtaján EZT tudnia illett, hogy ennyire van, e fölött NINCS. 

Erre figyelhetett volna a 3 tagú 30 milliós befektetéssel, valamint a 10 tagú 80 milliós befektetéssel IS. Ezekben az esetekben egyiknek lenne fejenként 10, másiknak 8 milliós KÁRA. Abból a BEVA - ha csak nem nagyon rossz kötvénybe nyúlt - már FIZETETT volna. Ha egy "befektető" azt hiszi, hogy mert otthon van 10 családtagja, s elballag a 80 milliójával 1 NÉV alá betenni "felelősen", akkor én mint befektető, valamint KÁROSULT is, azt mondom, igenis VAN azaz LEGYEN felelőssége (anyagi is) - jelen esetben felelőtlen volt, igenis legyen KÁRA. S ők most RÁDÖBBENVE, neki "jár" a 80 millió. Nem, nem kell az égig nyújtózkodni, a felelősséget fel kell vállalni NEKÜNK károsultaknak is. Aki gondolja, menjen perre, évekig tömje a bíróságokat, az ügyvédeket, s higgye el, hogy igaza van - a végén kiderül. Sok sikert, én kihagynám ezt a kört ha lehet és egy mód van rá...

Azt, hogy egy vállalkozás mennyit termel nem tudom honnan veszed, hogy jön ide egyáltalán - zárójelben, haláli boldogság öntene el, ha az elmúlt 5 évben a vállalkozásom termelt volna évi 6.5%-ot... talán 3-at, jobb évben 5-öt, vagy még annyit sem. S örülhetek, hogy egyáltalán "termel". Persze lehet mondani, rosszul csinálom... 

A Csányi féle vagyon megint hogyan jön ide nem tudom. Nem mondtam, hogy elfogadható etikailag, (főleg a "talált" 80 milliárd... Szingapúrban) de mit kellene tenni ? Szétosztani ? Vannak a világban ennél klasszisokkal nagyobb vagyonok - kétesebb ügyletekből (is)...


Vendég

#4890 Re: Re:

2015-12-01 22:03

#4889: - Re:  

 Szeretnék én is hozzászólni a BEVA- kártalanításhoz: 1997-ben vásároltam első ízben a Q-nál kötvényt, ami a mai napig is valós -, s az akkori szerződésemben 10mill. Ft- volt a kártérítés határa. Amikor ezt törvényben megváltoztatták, a Q-nál senki sem figyelmeztetett! Majd 2008-ban, amikor is NYesz számlát is nyitottam, akkor írták bele az új szeződésembe a 6milliós kártalanítási összeget. Akkor kérdem, hogy ez nem egyoldalu szerződésmodósítás?                                                                                          - Egy másik gondolat: a NYesz számlához kötött kötvények éves hozamának jóváírásai a számlánkon lett jóváírva, majd ezt követően ugynevezett "technikai" adásvételen keresztül "Kurázsi  értékpapirt" kellett vásárolnunk, amit azon nyomban el is adtak. A visszakapott összegen vásárolhattunk ezután Q kötvényeket. Tehát itt nem lehet arról beszélni, hogy halmozott a kamatos kamat , amiről le akarnak mondani.


Vendég

#4891 Re: Re: Re:

2015-12-01 23:01

#4890: - Re: Re:  

 Természetesen én NEM tartozom azok közé akik a hozamokról le szeretnének mondani. Sőt. Elsősorban a további normális jogi és pénzpiaci folyamatokra való tekintettel CSAKIS az utolsó szerződés szerinti elszámolást szabadna figyelembe venni... azaz semmiféle visszamenőleges hozamokkal történő "varázslás", "bűvészkedés" nem lenne sem etikus sem jogszerű. Az más téma, hogy SZERINTEM a felelősség mint írtam a 80 illetve 30 millióval példálódzónak MINDEN károsult esetében fenn áll VALAMEKKORA - a kérdés csak az lehetne, ki szerint mekkora - részben. Én ezért értek egyet azzal, hogy legyen igenis egy (kicsi, pld 10%) önrész, kártalanítási határtól FÜGGETLENÜL, s az lenne a "tanulópénzünk", ezzel a társadalom sem vethetné a szemünkre teljes mértékben, hogy "igen, ha jól megy felmarkolunk mindent, ha baj van meg futunk a TELJES kártalanításért"... ráadásul igenis tudjon valaki "bukni" valamekkorát ha 30 milliót betett megfontolás NÉLKÜL (nálam ugyanis aki egy névre elhelyez 30 milliót annak vagy van annyi, hogy ha bukik nem számít, vagy nincs komoly ismerete, azaz ezzel a betett összeghez képest alacsony bukóval IGENIS megtanulja, hogy a 30 milliókat nem szórjuk egy helyre egy névre...)

A NYESZ, TBSZ számlákkal sokat nem lehet tenni

1, vagy hagyni, s kifizetni a hozamokat adó nélkül (az első törvény erről szólt volna)

2, jövőbeli kifizetésekből levonni a kamatadót, mintha feltörte volna az ember a számlát idő előtt

3, transzferálni máshova s ott folytatódna a TBSZ, NYESZ számla élete - kérdés a közben kifizetett s máshova betett pénzekkel ilyenkor mi lenne...

A BEVA törvény 2001-es, hogy elötte mennyi volt a kártérítési határ NEM tudom. (nem voltam akkor befektető, azaz elsősorban hasi tasiban gyűjtöttem akkor még a pénzt... :D) Sajnos a törvényi változásokat kérdés kinek, milyen formában kell(ene) az ügyfelek tudomására hozni. Biztos, hogy megkapargatva a Q dolgozók is felelősek lennének bizonyos mértékig a mi ügyünkben (hamis és félinformációk, hitegetés, nyugtatás, elhallgatások, stb) Sajnos nem hiszem, hogy bárki is felveti az ő személyes felelősségük, pedig mint írtam már párszor, a dolgozók egy része azóta más cégenél látja el "jó" tanácsokkal a (most még) tisztelt ügyfeleket... (újabb baj esetén gondolom ugranának a következő céghez lesz.rva a bajba jutottakat, mert ezt ma Mo-on megtehetik, nem tiltják el őket az ilyen tevékenységtől, hisz felelősségük nem megállapított, mivel igazából senki sem akarja őket felelősségre vonatni... végülis ők jártak a legkevéssbé rosszul az egész Q botránnyal, maximum 1-2 hónap állástalanság után újra ott folytathatják ahol abbahagyták)

A különböző értékpapírokkal való "bűvészkedés" nagy sláger volt a Q-nál, az "ezt eladok, azt vegyél" játék ment, forgott a pénz a lényeg ne vegyél ki, hagyd bent, sőt hozz új pénzt. Engem akkor sikerült meglepniük, mikor egy kötvény eladás után nem stimmeltek a számok (azaz kevesebbet kaptam mint kellett volna), s erre rákérdezve a helyi ügyintézőnek halvány gőze sem volt a dolog mikéntjéről... a budapesti központ adott ugyan egy fél oldalas "leírást" magyarázat gyanánt az eltérés okáról, azonban annak az adott ügyhöz nem sok köze volt. Mivel a különbözet tizenvalahány ezer Ft volt, az időm, utiköltségem meg drága, így a végén abbahagytam a nyaggatásuk arról, hogy mi miért van... Persze utólag értem miért lépett le nem egy ügyintéző még időben - akár évekkel ezelőtt is -, s az sem lenne meglepő, hogy ha megvizsgálnánk az ügyintézők iskolai végzettségét, s a pénzügyi területen szerzett tapasztalataikat, jártasságukat akkor biztos vagyok benne, hogy nem egy esetben érne minket (komoly) meglepetés...


Vendég

#4892

2015-12-02 07:18

Már megint kezdődik! http://mno.hu/penzugyekpiacok/a-koltsegvetes-fizet-a-bankok-helyett-1316879 Közpénzből kártalanítanák…
A cikket olvasva fel sem merül, hogy a bankadó csökkentése is költségvetési bevétel csökkenést okoz. Ez persze nem közpénz! Itt is ki lehetne számolni hány ezer Ft /fő ami az adófizetőkre hárul. A cikkíró előre prejudikál. Most majd megint következik a harácsoló, kamatvadász, buta diszlexiás banda aki az apró betűt sem olvasta el stb... Pedig még a kormány nem is döntött. Mi lesz azután-bármilyen döntés is születik. Már készülnek a beadványok az Ab- hoz. Jó magyar szokás szerint.


Vendég

#4893 Re:

2015-12-02 07:57

#4892: -  

 Mindenkeppen kozpenzbol, adofizetoi penzbol lesz a kartalanitas. Ebben semmi meglepo nincs. Eddig is igy volt, valakinek be kell dobni a penzt a zenegepbe. Lehet hogy a bankok fogjak, de cserebe kevesebb adot fizetnek, ebbol adodoan koltsegvetesbol lesz a kartalanitas.

Ezen felesleges lovagolni, nincs ezzel problema. 

A bankadot meg felesleges idekeverni, azt korabban vezettek be, lassan meg csokkentik, ahogy megallapodtak. Semmi koze nincs ehhez az egeszhez, mint ahogy semmi mas adonak sem, amit eppen csokkentenek vagy novelnek.


Vendég

#4894

2015-12-02 10:46

Egy percig sem a vita kedvéért.
De! Méltánytalan, hogy megint a kisemberekkel akarják elvitetni a „balhét”. Mindenütt elsikkad, és ma már említés sem történik a kezdetben még erősen kommunikált a feltalát és zárolt 160 Millárd -os Quaestor vagyonról. Pedig ez a MNB hivatalos nyilatkozata volt!
Ez visszakerül a költségvetésbe (ha kerül ) így nem az adófizetők pénze bánja. Tehát –mint kezdetben fogalmaztak – de azóta már kikopott a köztudatból és a kommunikációból is- ez ELŐLEG a kártérítés meggyorsítása érdekében. Erről az észlények megfeledkeznek.

vendég

#4895 Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 11:38

Információ kötvényeseknek:

Legtöbben minden bizonnyal értesültek róla, hogy november végén az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Quaestor Tv. bizonyos részeit. Fontos azonban, hogy csak a törvény egyes pontjait, nem az egész törvényt, és egyben nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy módosításokkal folytatódhasson a kártalanítás. A labda most a kormányzatnál pattog, ezután nem lehet áthárítani a felelősséget.
Ami fontos, hogy információim szerint az országgyűlés utolsó idei ülésnapjára dec. 15-ére beterjesztik az új kártalanítási törvényt módosításokkal. Ennek lényege, hogy marad a 30M-s limit, nem csak a quaestorra, hanem bármely kötvény kártalanításra igaz lesz (praktikusan Quaestor és Hungária), és befizetett tőke értékre fog vonatkozni (utolsó éves kamatokra nem).

Információ egyéb befektetésekhez:

December végére le kell zárulnia az úgynevezett állomány-átruházási eljárásnak, aminek keretében egy másik nagy szolgáltatóhoz kerülnek át a kiadható vagyonelemeink (ez praktikusan a q.kötvényeken és készpénzen kívüli minden egyéb értékpapírt jelenti). Ezt az eljárást érdemes megvárni, mert így juthatunk a legegyszerűbben és leggyorsabban a befektetésekhez.

Fontos, hogy a készpénz kérdése még mindig nem tisztázott. Nem nyilatkozott a felszámoló, hogy mekkora része hiányzik, vagy hogy értinti-e például a Ft-on kívüli egyéb deviza (EUR,USD) követeléseket. Annyit találhatunk meg a felszámoló honlapján, hogy 3,7 mrd HUF-nyi pénzeszköz megvan, de ez önmagában nem elegendő információ.
Jelenleg dokumentum beadási kötelezettségünk nincs, ha megállapítanák a meglévő kp. arányt, akkor még egy BVA-s dokumentumot tölteni kell annak akinek volt kp. egyenlege.
December közepén jelentkezem, ha van friss hír!


Vendég

#4896 Re:

2015-12-02 12:37

#4894: -  

 Ha lenne 160 milliard vagyon, akkor semmi gond nem lenne...50-60 milliard lenne a hiany, ugy hogy a beva mar 80-at kifizetett...semmi felhajtas nem lenne, mar reg meg lenne oldva az egesz.

Szerintem a 160 ugy 160, hogy valaki annyinak becsulte, ennyire volt nyilvantartva szamvitelileg, de ha azt el kellene adni, penze kenne tenni a valosagban, akkor az lehet csak a fele vagy harmada amit megkap erte az ember). Vagy ugy 160, hogy ebbol meg mas kotelezettsegeket is fizetni kell.

a baj, a hiany szerintem ennel sokkal sulyosabb.


Vendég

#4897 Re: Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 12:43

#4895: vendég - Talán bízhatunk, bizakodhatunk???? 

Csak az a kerdes, hogy a barmilyen kotvenyre vonatkozik az mit jelent. A fiktiv kotvenyre is (ami ugye nem kotveny), ami utan kaptunk beva-t, vagy csak az igazi, kellernel is nyilvantartott kotvenyre vonatkozik. 

 

kotvenyt vettunk, aminek egy reszerol kiderult, hogy fiktiv (csak ezt mondtak hogy kotveny), de vegul nem lett kotveny es Beva jott ezutan. Most meg azt mondjuk, hogy pedig az megis kotveny (hogy vonatkozzon ra ez a torveny is)? 


Vendég

#4898 Re:

2015-12-02 13:37

#4894: -  

 Április elején a főügyészség (és nem az MNB) valóban bejelentette, hogy sikerült lefoglalni 160 milliárdnyi vagyont. Ezután többféle adat is megjelent a sajtóban (300 milliárdot is emlegettek), de azt akkor is tudták, hogy a Qauestor lefoglalt vagyona legfeljebb papíron 160 milliárdnyi, a gyakorlatban akár nulla is lehet, különben semmi szükség nem lett volna a cég károsultjainak kártérítését elrendelő törvényre és a Q működési engedélyének visszavonására.
Úgyhogy bármekkora is ez a vagyon papíron, az nem kerül sem a költségvetésbe, sem máshová, mivel gyakorlatilag nem is létezik, emiatt értelmetlen méltatlankodni!.


Vendég

#4899 Re: Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 13:52

#4895: vendég - Talán bízhatunk, bizakodhatunk???? 

 Köszönjük a bíztató szavakat!

Én mégis azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne foglalkozzon az ilyen informális értesülésekkel, amelyek vagy igazak, vagy nem, ne kezelje kész tényekként azokat. Senki se kezdjen el álmodozni, számolgatni, vagy ellenkezőleg senki se várja a világvégét, vagy éppen kezdjen el anyázni. Várjuk ki a végét, ez a legjobb, amit tehetünk! 


Vendég

#4900

2015-12-02 14:03

Felesleges a témát kerülgetni. Állami költségvetésből, befizetett adóforintokból fogjuk megkapni a pénzünket. Politikusaink azon bűvészkednek csak, hogy ne most kelljen ezt állami pénzből, egyben kifizetni, hanem fizessék ki a bankok, a jövőbeni adók, adóbevételek terhére. Ezen senki ne akadjon ki, teljesen felesleges. Mint ahogy az is előfordulhat, hogy valakinek ez nem tetszik, hogy egy bűncselekményt követően mi alapján kapnak állami kártérítést egyesek, amikor mást is bűncselekmény ér, neki meg végig kell járnia az utat, hogy minimálisan visszakapjon belőle. Nem az a bajuk, hogy kártalanítanak minket, hanem az, hogy mind ezt méltányossági alapon (ahelyett pl. hogy perelnénk), mindezt úgy, hogy újfent senki nem lesz felelősségre vonva, senki nem felel ezért anyagilag, senki nem áll ki, hogy igen, elcsesztük. Mindenki hazamegy, mintha mi sem történt volna.