Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1801 Re:

2015-04-04 18:29

#1799: -  

 Pedig akkor már a legtöbb Q. ügyintéző tudta, hogy baj van. Mondom, hogy ők is sárosak!

Már most mondom mindenkinek, hogy ha valaki büntetőeljárásban akarja érvényesíteni az igényét, ahhoz még véletlenül se vegyen igénybe ügyvédet, mert nem lesz semmivel előrébb. Itt is írta 2 jogász, megkérdeztem én is jogásztól, és igazat írtak!!!! Magyar György büntetőeljárásban való képviseletet vállal, ahhoz nincs szükség ügyvédre. Polgári ügyben már szükség lehet ügyvédre.


Vendég

#1802

2015-04-04 18:50

A Transparency International megkapta a legfőbb ügyésztől a válaszlevelet:

www.vagy.hu

 


Vendég

#1803

2015-04-04 19:09

www.gazdasagiradio.hu

 

Szokatlan gyakorlat a Quaestor-ügyben

Magyarországon a vállalati finanszírozásban a kötvények részaránya nem haladja meg az öt százalékot – mondta Várhegyi Éva Nap vendége című műsorunkban.

A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a Quaestor –ügy kapcsán megjegyezte: a felügyelet éveken keresztül engedélyt adott 50, 60, majd 70 milliárdos kötvénykibocsátásra.

A kutató szerint soknak tűnik egy ilyen cégcsoport esetében a 70 milliárdos kötvény- kibocsátás, pláne úgy, hogy a Quaestor visszavásárlást is vállalt, miközben egy ingatlanbefektetésnél a likviditás nagyon alacsony, azonnal nem lehet az ingatlanokat értékesíteni, azaz jelentős a kockázat. Várhegyi Évával Emőd Pál beszélget.

MenőManó

#1804 Re:

2015-04-04 20:59

#1800: -  

 "A saját Q. ügyintézőt is lehet perelni, aki szándékosan megtévesztette az ügyfelet a BEVA garanciával."

 

Csak ezt bizonyítani is kéne. Leírva biztos nem volt, arra vigyáztak.


Vendég

#1805 Re: Re:

2015-04-04 21:01

#1804: MenőManó - Re:  

 Ha ugyanarra a Q. ügyintézőre jut 3 tanú, aki állítja, hogy nekik ezt mondta, az már megállhat.

MenőManó

#1806 Re: Re: Re:

2015-04-04 21:06

#1805: - Re: Re:  

Nem tudom, lehet.


Vendég

#1807 Re: Re: Re:

2015-04-04 21:26

#1805: - Re: Re:  

Szerintem is megállhat, főleg, hogy korábban ugyanezen megtévesztő gyakorlat miatt figyelmeztette őket a PSZÁF. És főleg, hogy a károsultak szinte 100%-a ezt mondja, tehát általános gyakorlat lehetett, vagy kiadott utasítás szerint ezt kellett mondaniuk. Tökmindegy, ha tudták, hogy nem igaz. De gondoljatok bele ép ésszel: ha valamelyik is elmondta volna a valós kockázatokat, ennyi ember odatette volna a pénzét??????????????????????? Az utolsó megtakarítását????????????? A nyugdíjasok 40 évnyi megtakarításukat???????????? Ugye, hogy nem!!!!!!!!!!!!! A bíró sem hülye.


Vendég

#1808 Re: Re: INFO

2015-04-04 23:16

#1781: - Re: INFO 

 Nem, az állam jogi felelőssége nem áll meg... ugye csak VICCELSZ ? Nem, én, meg másik 32e kisember ül(t) az MNB-ben/PSZÁF-ben busás fizetésekért és vakargatja a tökét, aláír, jóváhagy mindent, majd a végén előjön fiktív kötvényekkel, nem fizetünkkel, no meg a hozzád hasonló "NEM vagyunk felelősők" dumával... nem, csak szimplán átvertek minket, ha nem is direktbe, de a munkájuk egy kalap szar volt, aminek az eredménye minusz 200 milliárd a kisembereknek. De semmi jogi felelősségük nincs, á dehogy... hagyjuk őket tovább abban a pozicióban, sőt adjunk jutalmat, fizetésemelést nekik. Továbbmegyek, azonnal gyűjtést rendezek és javaslom további 200 milliárd összedobását had lopjanak még meg ennyivel, végülis a munkájuk olyan, hogy más már börtönben rohadna, ha ilyen trógerül melózna de ezek az MNB-s szarkeverők a mai ország "legképzettebb pénzügyi" zsenijei - akiket a Tarsoly halálra szívatott 25 éven keresztül... az állam élén meg egy olyan ember, aki belenéz a varázsgömbjébe,  meglátja hogy baj van, s inkább ment x milliárd "közpénzt" rommá döntve a céget, csak nehogy a kisember a jussához hozzájusson. Bravó, majd beállítja mindezt hőstettnek - közben amit művelt az egy számító mocskos tolvaj módszer, ellopja a kisember elől a még megmaradt pénzt is. Ahol meg megfoghatna pénzt - többek közt a haverok dőzsölésein, meg a saját rokonai mértéktelen gazdagodásán, na ott tojik a közpénz "megtakarításra", ott herdál, lop, csal hazudik ahol csak tud. Szép egy ország, még szebb vezetőkkel, no meg felső pozicióban "dolgozó" jól megfizetett semmittevőkkel.


Vendég

#1809 Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 07:08

#1808: - Re: Re: INFO 

Jogi értelemben.

Vedd észre a jog azt mondja ki, hogy mi jogos, vagy jogtalan, nem az igazságot itéli meg.

Az eljárásnál az ő embereik (ügyészség, biróság) döntenek a sorsunkról.

Taktikájuk: időhúzás, dezinformálás, saját felelősség eltusolása.

Annyira szemtelenek, hogy ha 50 - 100 ezer ember  kimenne ellenük sztájkolni egy 10 millás országban, viccnek vennék. A médiákban kussoltatnák a témát, majd lesz másik hir (Győtike, Berki, stb.). Nem beszélve, hogy  minden erővel azon vannak, hogy megosszák a károsultak csoportját. Ezen ügy végigviteléhez szélesebb kürű támogatás szükségeltetik, egyébként ha kell a rend őreit is szivfájdalom nélkül ránktolják.

Ezek a mai magyar körülmények, ami ugye megmutatja, merre lejt a pálya.

Vagy összefogunk, vagy elveszünk!


Vendég

#1810 Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 07:53

#1809: - Re: Re: Re: INFO 

 Amit leírsz abban igazad van természetesen. Ezt az ügyet nem Mo-on kell megoldani. Biztosan van lehetőség nemzetközi síkra terelni, mert más esélyes megolást nem látok. Amiket sokan a médiában a kisbefektetőkről mondanak az bicskanyitogató. Spekulánsoknak bélyegeznek, mert a pénzt nem bankban látraszóló számlán tartja az ember 0 % kamaton, hanem próbál az amúgy "nem létező" infláció ellen védekezni, csak úgy mint más állami szervek - mondom mindezt nem egy illegális, hanem mindenki szeme előtt levő és ismert kondiciókkal (kamat, hozamszintek stb) dolgozó cégnél. Az "extrém magas kamat" miatt az MNB meg az újságírók, médiastrómanok miért nem évekkel ezelőtt kiabáltak, miért a bedölés UTÁN lett mindenki nagyon okos a "kitermelhetetlen extra magas" hozamokat illetően. Valamint az sem tiszta, hogy miért spekulálás az, ha egy zéró kockázatúnak hirdetett és eladott valamit vesz az ember, s a felügyelet évekig nem csinál semmit hogy a termék VALÓS kockázatairól a befektetőket figyelmeztesse, majd mikor bedől a dolog, mossa kezeit, mondván "tudtátok mivel spekuláltok, buktatok, így jártatok..." Az a szép, hogy MI abszolút nem tudtuk mivel "spekulálunk", ugyanis nem volt rálátásunk a VALÓS folyamatokra. Akiknek meg volt, vagy kellett volna hogy legyen, azok kussban voltak, nem érdekelte őket az egész - most meg 1:1-ben áthárítják a dolgot és a kárt azokra akiket megvédeni lenne a feladatuk... csak azt nem tudom, minek van akkor egyáltalán MNB, vagy volt PSZÁF. A konkurens befektetéesi cégekről is izgalmas hallani, hogy "tudták" hogy baj van, de nem volt jogosultságuk ezt hangoztatni nyomozati jogosítványok hiányában... Azaz, ha én tudok egy bűnügyről, akkor csendben kell maradnom, mert nincs jogosultságom nyomozni, majd ha egyszer kiderül kiderül, ha meg nem akkor nem, nem az én dolgom. Életszerű felfogás - majd ugyanezek a cégek ódzkodnak a BEVA-n keresztüli kártalanításra, hisz nekik SZINTÉN nincs felelősségük szerintük.  Nem azt mondják, hogy valami legalább minimális van, nem, azt hogy SEMENNYI felelősségük nincs. Se a PSZÁF-nek, sem az MNB-nek, senkinek, csakis nekünk van 100%. Bezzeg mikor a pénzünk ment ki tudja hova, kihez, akkor senki sem mondta hogy "köszi de nem kérjük a pénzed van már elég tedd máshoz..." Tehát mikor fizettünk akkor JÓK voltunk, mikor baj van, akkor "hülyék voltatok" a válasz, s ennyi 10, 20, 30 év megtakarításának, a jövőnknek, stb.

doktornyugger

#1811 Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 08:43

#1810: - Re: Re: Re: Re: INFO 

 Eddig vagy nem olvastam, vagy elkerülte a figyelmemet: a Q-nál TBSz-en tartottam a pénzt. A TBSz pedig államilag asszisztált: adókedvezmény, EHO kedvezmény. És mégse törődött vele az állami ellenőrzés ? Akkor hol volt a keményen dolgozó kisminiszterelnökünk ?


Vendég

#1812

2015-04-05 08:56

Ha,minket kisbefektetőket spekulánsoknak bélyegeznek akkor miért engedték 23-évig a Quaestort legálisan működtetni Magyarországon? Az államnak miért kellett kamatadót fizetnünk,ha tudta,hogy ez egy pilótajéték vagy kaszinó?  23-évvel ezelőtt miért nem figyelmeztettek minket,a keményen dolgozó kisembereket?  Az MSZP a Fidesz kormányzása alatt is működhetett nyugodtan a Quaestor Zrt.  A kérdés:Miért??  Ezek után, már lehet Quaestor kaszinó a neve?  Csak sírni tudunk a nevetéstől,ahogy ezek a felsőfokú oktatásban részesített vezető pozicióban lévő emberek, milyen primitíven védik magukat a tv-ben a sajtóban,a parlamentben, az egész ország-világ előtt! ( Viccelnek???)      Üzenem nekik,hogy a felsőfokú végzettségeiket igazoló bizonyítványaikat,nyugodtan feldughatják maguknak-magukba! ! !     


Vendég

#1813 Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 09:10

#1811: doktornyugger - Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 nekem is tbsz-en. most járna le év végén.


Vendég

#1814 Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:08

#1810: - Re: Re: Re: Re: INFO 

 Abban maximálisan igazad van, hogy a BEVA tagok, amik most ellenkeznek, hogy miért ők, a tisztességesek fizessék meg a kártalanítást, másrészt azt mondják, hogy a piacon régóta tudott volt, hogy a Q. pilótajátékot játszik. Ha így van, miért nem szóltak a felügyeletnek, miért nem jelezték akár a kormánynak is, akár a nyomozóhatóságnak, bárkinek? Őket is vétkesség terheli, bűnös mulasztás, így igenis fennáll a felelősségük.

Az MNB felelőssége is fennáll, mert neki meg éppen ez a feladata. Hogy tudott állítólag 2007 óta pilótajátékot játszani, fiktív kötvényezni a Q? Állítólag most pár órás vizsgálat alatt feltártak 150 mrd  fiktív kötvényt. Ezt a pár órát miért sajnálták a vizsgálatra 8 év alatt? Azalatt a 8 év alatt, mely alatt többször teljes átvilágításon esett át a Q? Ha valaki a munkája során hibázik, nem látja el a feladatát, és ezzel kárt okoz, azt mindenütt kártérítési kötelezettség és fegyelmi felelősség terheli.

Én abban bízom, hogy a Kormány el fogja érni a teljes kártalanítást, így vagy úgy. Valszeg BEVA-val a nagy részét, a másik része lesz necces, de ami biztató: ma Gulyás Gergely azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy nem akarja a kormány, miszerint 5 évet kelljen várni annak a majd 10000 károsultnak a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Így valszeg olyan megoldáson gondolkodnak, hogy az állam előre kártalanítja a 6 millió felettieket - ha nem is 100 százalékosan, de amennyire lehet, bár a 100%-os lenne az elfogadható -, és rászáll a vagyon, és majd ő érvényesíti a Q-val szemben a kárigényét. Ez olyan, mint egy engedményezés, gondolom a Q. 6 millió feletti károsultjai engedményezik a Q-al szembeni kárigényüket az államra, cserébe az állam előre kifizeti a kárukat (remélhetőleg 100%-ot), és majd az állam behajtja a lefoglalt vagyonból. Ez lenne a legjobb. Nagyon sok pereskedést, időt, idegeskedést lehetne megúszni ezzel.


Vendég

#1815 Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:10

#1814: - Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

És ez az a megoldás, aminek az ügyvédek nem nagyon örülnének. Ha a Kormánynak van esze, kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából még az április 11.-i tüntetés előtt, meg az ügyvédeket sem hízlalja.


Vendég

#1816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:14

#1815: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 Igen, itt a hír:

 

www.hirado.hu

 

Még egy probléma biztosan nehezíti a Quaestor-ügyfelek gyors kártalanítását

A kormányoldal nem szeretné, ha csak 5-10 év múlva, a Quaestor elleni jogerős bírósági döntés után kezdődhetne meg a brókercég vagyonának felhasználása az ügyfelek kártalanítására – mondta a Vasárnapi újságban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke.

...A fiktív kötvényeket eladó Quaestor ügyfeleinek kártalanítása ügyében a kormánypártok azt szeretnék, ha a 32 ezer érintett teljes körben hozzájutna a pénzéhez. Kérdés sikerül-e a Befektető-védelmi Alappal (Beva) elfogadtatni, hogy nem túlzott kockázatvállalás miatt, hanem bűncselekmény következtében vesztették el pénzüket az emberek.

Gulyás Gergely a Kossuth Rádióban azt mondta, az igaz, hogy a Beva a kötvényekre nem terjed ki, ám miután nem törtét tényleges kötvényvásárlás, hanem csalásról van szó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az Igazságügyi Minisztérium, a Fidesz-frakció és az általa megkérdezett összes jogi szakértő álláspontja az, hogy az alapnak 20 ezer euróig, azaz nagyjából 6 millió forintig helyet kell állnia a befektetésekért. Hozzátette: szerencsés lenne, ha a Beva, ami szintén jogi szakértőkkel konzultál, minél előbb véleményt mondana.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy akinek 6 millió forintot meghaladó befektetése volt – mintegy 9-10 ezer ember – a Quaestornál, a határösszegig a Beva azt is kártalanítja majd. Az e fölötti pénzre a Quaestor további vagyona jelent biztosítékot. A parlament a lehető legszélesebb körű zároláshoz szükséges törvénymódosításokat elfogadta. A ügyészség 160 milliárd értékű vagyont zárolt.

Az biztos azonban, hogy van még egy nehézség, amit meg kell oldani. A bűncselekménnyel okozott kár miatti polgári igény kifizetésének fogalmi eleme a bűncselekmény, arra azonban nem szeretne várni a kormányoldal, hogy 5-10 év múlva, a jogerős bírósági döntés után kezdődhessen csak meg a vagyonból  a 6 millió felett elvesztett pénzek kifizetése a károsultaknak..."

 

Bízzunk abban, hogy a 6 millió felettiek is valamilyen megoldással minél hamarabb hozzájutnak a pénzükhöz!!!!!


Vendég

#1817 Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:30

#1814: - Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 és,nem csak a pereskedést és idegeskedést,de a pereskedés utáni  kamatok fizetését is megúszhatja az állam,mert a pereket tuti,hogy elbukja!   Remélem,olvassa ezt valaki közűlük és ha okosak,akkor így oldják meg!   Csak a 100%-ot kapjuk meg! Ami,jogosan jár nekünk!

doktornyugger

#1818 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 11:00

#1817: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 Nagyon ne legyél optimista ! Ha valami, akkor a politikai következményektőli - és persze a bukás utáni büntetőjogi következményektőli félelem mozgatja ezeket. Ha pl a Q. botrány még 3 évig húzódik, a következő választásig - és ezeknél a bonyolult gazdasági ügyeknél a három év nem sok ( L: K&H, Kulcsár), ill.várhatóan ez a botrány nemzetközi aspektust is kap ( L. Magyar György nemzetközi szakértős javaslata) az ellenzéknek (pl.Jobbik) olyan ütőkártya marad a kezében, hogy a mostaniak akkora vereséget szevednek, mint ide Lacháza. Hát ha valami, ez fogja gyorsabb gondolkodásra serkenteni őket.


Vendég

#1819 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 11:33

#1818: doktornyugger - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 OV is optimistának mondja magát,hát most meglátjuk,mennyire optimista megoldást talál ki nekünk!  Nekünk károsultaknak az igazi optimista,okos megoldás az lenne,hogy gyorsan(maximum pár hónapon belűl) megkapjuk az összes befektetett pénzünkek 100%-ig!  Mi,nem szeretnénk veszekedni,verekedni,pereskedni senkivel! Nekünk csak a nagyon keservesen összespórolt kis pénzünk kell!     A politikusok meg ha akarnak, veszekedjenek csak egymással.  Mi nem vagyunk politikusok és nem is szeretnénk politikusok lenni,még ha milliós fizetéseket is kapnánk érte! mert,mi arra születtünk,hogy becsületesen a kétkezünk munkájával keressük meg a kenyerünket!                A 100%-os kártalanításunkat kérjük és hagyjanak minket szabadon,nyugodtan élni!  Köszönjük a megeértésünket!


Vendég

#1820 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 11:50

#1817: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 Hülye kárörvendők a fórumokon csak azt hajtogatják, hogy "ne a mi pénzünből kártalanítson az állam", meg hogy "pereljenek a károsultak". Azt nem tudják ezek szerint, hogy a pereskedés iszonyatos perköltséggel - illeték, ügyvédi munkadíj, készkiadások, tanúk utiköltsége, szakértői díjak - jár, arról nem is bezsélve, hogy pereskedés esetén nyilván késedelmi kamatot is kérni fognak a károsultak. Hülye kárörvendők nem értik meg, hogy akkor többszörös pénzt kell majd fizetni az adófizetők pénzéből. Mert csak elvakultan kántálják, hogy az ő pénzükből ne. Idióták. Nagy esélye lenne a nyertes pereknek, ez nem kérdés. De csak az ügyvédek járnának jól vele. A károsultaknak kellene megelőlegezni a perköltséget, az idegeik sem bírnák, a sok idő, energia....stb, bár tény, hogy a végén - megtápázott idegekkel -, de teljes kártalanítást érnének el. Az állam még többet veszítene, a késedelmi kamatok, perköltségek miatt. Az ügyvédek viszont jól járnának, ez tény.


Vendég

#1821

2015-04-05 12:55

Találtam egy megfizethető nyugdíjas otthont.
Arra gondoltam -mire szükségem lesz rá össze gyűjtöm a pénzt. Pénteken még bevették az 500000ft-omat. Hétfőn már elvesztettem.Elvesztettem?
Ugye nem lehet ezt megtenni a kisemberekkel?

Vendég

#1822 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 14:12

#1820: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 Jól mondod! Most,épp azon gondolkoztam,hogy a megtépázott idegekkel vajon hányan lehetnének közveszélyes örültek,akik orvosi igazolást kapnának erről,aztán az államnak kellene ezeket a betegeket is meggyógyítatni az Sztk. pénzéből.Ráadásul, még félni is kellene tőlük,mikor kimennénk az utcára. De,az is előfordulhatna,hogy az idegbeteg emberekből néhányan egy két felelős állami vezetőt is megőlhetnének, félcédulájukkal a zsebükben.  Lehet,hogy ez még többe kerülhetne nekünk?    Még,belegondolni is szörnyű.


Vendég

#1823

2015-04-05 15:02

Válasz

 

Vendég   1785 nek.

 

Korábban  is  írtam  már,  talán  nem  kellene  megint  a  zsidó-kártyát   előhúzni.

Nézzük  végig  Tarsoly  és  társai,  a  további  résztvevők és  felelősök:Matolcsy,  Orbán  , Rogán

Lázár, Szíjjártó,  nem  zsidók.   Akkor  meg  miről   szól  a  szöveged,  hogy megosszad  

a  károsultakat.

 

Egységben   az  erő  és  ne  hagyjuk  magunkat   megtéveszteni

 

További  áldott  Ünnepet  kívánok,  bár  számunkra  keserűséggel   teli. 

 

 

MenőManó

#1824 Reménykedés helyett

2015-04-05 15:06

Ezt érdemes meghallgatni: http://pandp.palotas.net/video.html

 

Állítólag a Postabank bedőlésekor a 2000 károsult fejéhez ugyan azt vágták mint most a Quaestor kötvényesekéhez: "kockáztattál, elbuktad, ilyen a világ". Ott sem a normál piaci folyamatok okozták a veszteségeket. Palotásék összefogtak 800 kisbefektetővel, és bebizonyították az igazukat, mind a 800 károsult teljes kártalanítást kapott. Mivel Mo -on nincs precedensjog, a többi 1200 reménykedő és inaktív ember semmit nem kapott. Tehát nem érdemes az ügyvédi díjakon keseregni, meg a csodára várni, mert nagyon könnyű hoppon maradni. A mostani jó hírek, miszerint haladunk a kártalanítás felé, egy szempillantás alatt eltűnhetnek. Ne feledje senki: a mostani károkat is a "hiszünk nekik" érzés okozta. Senki ne essen újra ugyan abba a hibába, nem szabad elhinni semmit. Csak a saját cselekedeteinkben hihetünk. A reménykedés nagyon csalfa érzés,túl sokszor nem jön be. 

Ja, és a felvételen hallható, hogy a büntetőfeljelentés és a polgárjogi igény módszere miért nem megoldás.


Vendég

#1825

2015-04-05 15:56

Röhejes ez a szöveg egyes fórumozók részéről, hogy "a mi adóforintjaikból ugyan ne kártalanítsanak senkit!" Állítom, hogy a legnagyobb hangúak talán nem is fizetnek adót, így szokott ez lenni kishazánkban. Egyébként stadionokat építeni, várban urizálni miniszterelnöki palotában, olimpiát tervezni, milliós jutalmakat, díjakat, állami támogatásokat fizetni a haveri körnek, az adófizetők pénzéből, - ez nem szúrja ezeknek az embereknek a szemét? A kockázatról pedig annyit, hogy normális esetben egy kötvény kockázata annyi lenne, hogy nem hoz nyereséget, esetleg a névértéket kapom csak vissza, vagy kicsit kevesebbet. Az, hogy egy kötvény eltünjön, az csak bűncselekmény folytán történhet meg. A nyerészkedésről meg annyit, hogy a kötvények más bankoknál is magas hozamokat ígérnek, csak nem akkora marketinggel verik dobra, mint a QUESTOR tette azt. Az, hogy én az egymillió forintomra kapok negyvenhatezer forintot 15 hónap lekötéssel, nem hiszem, hogy akkora nagy biznisz, amitől én haszonlesőnek számítanék. Ráadásul BEVA biztosítás tudatában.