Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1326

2015-03-27 10:55

Még az is kérdés, hogy rá tudják-e tolni a BEVA-ra a károkat 6 millióig. Mert ezt nehéz lesz lenyomni a többi, tisztességesen működő pénzügyi szolgáltató torkán, hacsak nem lesznek háttéralkuk, hogy ha bevállalják, akkor ennek fejében kapnak más téren bizonyos kedvezményeket.

Az is érdekes lesz, ha semmi pénz nincs sem a Quaestornál, sem Tarsoly Csaba nevén. Mivel nemrég még ő volt a 76.-ik leggazdagabb magyar. Meg az is érdekes lesz, hogy a lányai állítüóag Lexus-okkal furikáznak, de biztos az is valami ismeretlen svájci cég nevén van. Nincs ezeknek semmijük, szegények, mint a templom egere.

3 hét alatt még azt is kihordták, ami esetleg maradt a cégben.

A Külügy meg tegye vissza a pénzt, hiszen nem pénzre volt jogosult, hanem államkötvényre. Az akkor nem az ő pénze volt, hanem éppenhogy a kisbefektetőké, ő meg elvette. Ennyi.

Toilet

#1327 Re: Re:

2015-03-27 10:57

#1321: - Re:  

 

Tarsoly Csaba Quaestor-vezér személyi titkárának, Mikuska Zoltánnak a Blikk információi szerint Polt Péter legfőbb ügyész az „apósjelöltje", így Tarsolynak a politikai kapcsolatok mellett az ügyészségen is lehetnek ismerősei.

Mikuska a Miniszterelnökségről igazolt át a Quaestorhoz valamivel több mint három évvel ezelőtt,

Azóta Tarsoly jobbkezének számít a cégcsoportnál, még a Quaestor cégcsoport fociklubjánál, a Győri ETO-nál is tanácsadóként szerepelt és többször képviselte a klubot.

Mikuska élettársa pedig Polt Péter nagyobbik lánya. A kapcsolatot Mikuska Facebook-oldala is megerősíti, a nyaralásos képek alapján például másfél évvel ezelőtt együtt voltak a török tengerparton.

A Blikknek nem sikerült beszélnie Mikuskával, a Facebook-oldala pedig megkeresésük után elérhetetlenné vált, illetve a LinkedIn szakmai közösségi portálról is törölte magát. Sőt Polt lánya is változtatott a Facebook-profilján, eltűnt a Mikuskával közös kép.

 

nol.hu


Vendég

#1328 Re:

2015-03-27 10:58

#1324: Ki fizet a Q helyett ? -  

 Az állam szerintem arra játszik, hogy valahogy lenyomja a 6 milliót a BEVA torkán, és akkor a kisbefektetők 2/3-a szépen bekussol. A nagyobbak - akik azért szintén nem nagytőkések, mert mondjuk azért volt bent 17 milliója, mert eladta a lakását, és amíg vesz egy újabbat, betette - azok meg másr kevesen lesznek, nem tudják majd annyira hallatni a hangjukat, nem fognak tudni nyomást gyakorolni. És ez így is lesz. Úgy fog kifarolni a sok 6 millió alatti kisbefektető, amint megkapja az 5,5 milliójéát, mint a huzat. A többiek meg jól magukra maradnak.


Vendég

#1329

2015-03-27 11:00

Szerintem meg az államnak akkor lenne esze, ha a BEVA kierőszakolása után a többieket ő maga kárpótolná, átvenné a Q. teljes vagyonát + magánvagyonokat, és nem a kisembereknek kellene költséges, hosszadalmas és idegörlő pereket indítania.


Vendég

#1330

2015-03-27 11:02

A Külügyminisztérium miért a Quaestor-tól vett állampapírokat?? Miért nem a Magyar Államkincstártól? Mindig hírdeti magát és elvégre az állam intézménye. Vajon a minisztérium nem hallott a Magyar Államkincstárról??? A kormány tagjai nem ismerik a Magyar Államkincstárt??

 

Nagyon, de nagyon-nagyon GYANÚS!!! Kinek volt belőle haszna???

Ezt is vizsgálni kellene.

Egy károsult


Vendég

#1331

2015-03-27 11:05

Valaki tenylegkomolyan gondolta, hogy Tarsoly neven van barmi is? Az eleg naiv, ezert nem er semmit az a torveny, hogy a vagyonukkal. Az is csak arra jo, hogymajd sokatok (akik eddig is) ujbol mehessenek Viktorozni.

Ha volt annyi esze, akkornem most iratott at mindent, hanem mar alapbol igy eli eletet, hogy egy offshore cegtulajdonaban van minden (ami nyilvan az ove). 


Vendég

#1332

2015-03-27 11:07

Persze már az is megdőlt a levéllel, hogy a nagyon ügyes MNB jött rá a csalásra.


Vendég

#1333 Re:

2015-03-27 11:08

#1324: Ki fizet a Q helyett ? -  

  A gesztus az lenne, ha a károsultakat az évekig simlis MNB/PSZÁF hibái miatt teljesen kártalanítanák, akár úgy, hogy több év múlva lejáró állampapírokat kapnának KP helyett. Sokan ebben is kiegyeznének. Az a 3.8 milliárd csepp a tengerben, mintha semmit sem adnának. Állami segítség kell, mint a devizahiteleseknek, főleg, hogy ez az ügy az állami vezetők/hivatalnokok szeme előtt - s gyaníthatóan TUDTÁVAL - zajlott. Az ügy kirobbanása óta eltelt időben a kommunikáció és az ügy felderítésére fordított energia is csekély volt, valószinűleg ez további károkat okozott az ÁTLAGEMBEREKNEK. (nem, véletlenül sem a kormány intézményeinek...) Mocskos egy ügy ez, s a baj az, hogy az ellenzék is millió fele húz, az ügyvédek a saját pecsenyéjük sütögetik, az állam mintha nem is létezne, a TÁRSADALOM (akiknek egy jó része még alig 1 éve megmentésre szorult) kaján vigyorral ÉLVEZI, hogy sok-sok ember minden megtakarítását elveszti egy pillanat alatt... Az ország tükre ami most zajlik, nem csodálom, ha hányingere van a jobbérzesű embereknek már magátol a Magyarország szótól is... ráadásul jól mondják itt, a BEVA-val lenyeletik a kiskáruakat (majd a 6 milliós határ sem sem 5.5 lesz, hanem szorznak a fiktív nem fiktív játek szorzóival így is lehet spórolni pár milliót) aztán azt mondják nesztek kártalanítva vagytok, ennyi járt... 


Vendég

#1334 Re:

2015-03-27 11:14

#1330: -  

 Az államkincstár ingyen őrzi az állami kötvényeket. A Szijjártó féle indok az volt, hogy a Q volt aki egyedül ingyen vállalta az őrzést... :) Röhej. Ráadásul állampapírt lejárat elött kivenni öngyilkosság, hisz a hozama a kivételkor számított eladási árnál el is tűnik - azaz nem hoz semmit, akkor minek tart az ember ilyet. Mese habbal a magyarázatuk. Azok ugyanúgy a 6.5%-os meg egyéb Q vállalati kötvényekben voltak bent, azokból már pár hónap után haszonnal lehet kiszállni, addíg míg fizet a cég. Ők TUDTÁK mikor kell kivenni, így jól jártak ... 


Vendég

#1335 Re: Re:

2015-03-27 11:41

#1328: - Re:  

 Nem maradnak magukra, mert itt nem lesz BEVA sem.........Ha valami csoda lenne, (csodák pedig nincsenek)akkor sem 70%-os fiktív arányban, hanem(első menetben) jóval kisebb arányban, vagy történetesen közlik a kicsikkel, hogy sajnos (neked) a Te kötvényed még igazi volt és nem fiktív, ezért "hát így jártál"

Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam.

#1336 Szerinte a "bennfentes kereskedelem = börtön"

2015-03-27 11:43

vendég

#1337 Re: Re: Állampípírként tartották nyilván

2015-03-27 11:55

A pár százmillió különbözet(ÁP és Q kötvény)  meg zebecskékbe vándorolt. Nagyon gyorsan rendezzétek a mocskot!!!Q...politikusok


Vendég

#1338

2015-03-27 12:01

“A Tocsik-ügy következtében ma kormányválság van Magyarországon, noha az MSZP próbálja elbagatellizálni az ügyet. Suchman Tamás nyílt levelének is az az üzenete, hogy követtünk el ugyan hibákat, szabálytalanságokat, de ezt intézzük el házon belül. Mindez nyilvánvalóan nem igaz. Ez egy olyan súlyos ügy, amely bármely nyugat-, illetve közép-európai országban magától értetődően kormányválsághoz vezet.”
— dajcstomi, 1996.okt.17., Magyar Narancs

Emlékezzünk: Tocsik ügy 800 millió.

Quaestor 210 milliárd.


Vendég

#1339 Tisztelt Miniszterelnök Úr

2015-03-27 12:04

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Quaestor károsultak többsége kis ember, akik kőkemény munkájuk után kapott fizetésükből takarékoskodtak különböző célokra. Van aki a nyugdíjas éveire, mások tanulásra, sokan pedig életük legfőbb céljaként kitűzött lakásra spóroltak. A tisztességesen, becsületesen takarékoskodó embereken nem hagyhatja hogy felülkerekedjen egy kapzsi, törvénytelenül működő, többszörösen hazugságon, csaláson rajta kapott cég. Nem, ezt kérem NE HAGYJA. Hisz Ön volt az aki immár több évtizede kiállt az emberek jogaiért, kérem ezt most különösképpen tartsa szem előtt. Gondolja végig a károsultak helyzetét, hogy milyen érzés lehet mikor hosszú évek-évtizedek verejtékes munkájának eredménye egyik napról a másikra veszélybe kerül, s egész nap csak az jár az ember fejében: ugyan mi lesz velünk. Életemben nem gondoltam volna hogy ilyen csalás áldozata leszek. Mert HITtem, hogy nemcsak én, de mások is IGAZat mondanak. De úgy látszik, az ERÉNY ezen a földön nem kifizetődő.

Végül, de nem utolsósorban KÉREM ÖNT, HOGY MINDEN LEHETSÉGES ESZKÖZZEL TÁMOGASSA A QUAESTOR KÁROSULTAK TELJES JOGOS KÖVETELÉSEINEK KÁRTALANÍTÁSÁT, ÉS NE HAGYJANAK SENKIT AZ ÚT SZÉLÉN, MERT AZ NAGYON NAGY EGYÉNI ÉS TÁRSADALMI TRAGÉDIÁKHOZ VEZETNE.

Köszönettel: egy Quaestor károsult, akinek 10 millió oka van e levél írásra


Vendég

#1340

2015-03-27 12:05

A BEVÁ-nak kártalanítania kell, egy jogszabály nem lehet 10 féleképpen értelmezni.

Az MNB-nél még miért nincs felelősségre vonás? Ott mit csináltak évekig. Ha egy óra alatt felderítették a csalást, akkor joggal merül fel a kérdés mit csináltak korábban. Ez egy következmények nélküli ország, a keményen dolgozó kisember meg mindig a röviddebbet húzza. A pénzügyi rendszert rendjívül módom meg kell erősíteni, át kell szervezni az egészet, láthat, hogy nem működik.


Vendég

#1341 Re:

2015-03-27 12:09

#1340: -  

 Nem az MNB tárta fel a csalást - ez is tegnap derült ki -, hanem Tarsoly maga ment be hozzájuk is 03.08.-án, egy nappal a csőd előtt. Ezt az MNB elhallgatta, és a mellét verte, hogy ők tárták fel a csalást. érdekes, hogy ezzel nem foglalkozik senki, hogy akkor mit is tártak fel, amikor Tarsoly maga mondott el nekik mindent 1 nappal a kamu-csőd előtt?


Vendég

#1342 Re:

2015-03-27 12:10

#1340: -  

 BEVA: elég cinkes, hogy a tisztességesek kártalanítsák az állam által okozott károkat.

De lehet, hogy bevállalják. A BEVA feletti részt muszáj lesz az államnak előteremteni Q. vagyonból, magánvagyonokból meg a Külügy visszafizetendő 3,8 milliárdjából, ugye...


Vendég

#1343

2015-03-27 12:17

A Buda-Cash-ügy kirobbanásának másnapján, a február 25-én tartott kormányülésen utasította Orbán Viktor a minisztereket, hogy vizsgálják meg, van-e pénz kockázatos helyeken, és ha igen, azokat vegyék ki,

- ezt mondták az M1 Híradójában pénteken

Ejjj, ez a Külügyminisztérium jó sokáig nem fogadott szót, hiszen csak március 9.-én délelőtt szóltak Tarsolynak, hogy kell nekik a lóvé....öööööö.....bocs, az állampapír.....

Azért az is érdekes, hogy március 9.-én már senkit nem fizettek ki, pedig voltak ott páran, akik kérték a pénzüket.


Vendég

#1344

2015-03-27 12:33

Érintett vagyok.
n

#1345 Re:

2015-03-27 12:38

#1304: -  

 Én is kilencedikén délelőtt adtam megbízást az eladásra. 


Vendég

#1346

2015-03-27 12:40

Erőt kell demonstrálni egy nagy tüntetésen.Egyedül ennek lehet eredménye az,hogy a kormányt látszatmegoldások (lsd.vagyonzárolási törvény ) helyett valódi kártalanitási megoldásra kényszerithetnénk.Állami közreműködéssel történt a károkozás,az állam nem bújhat ki a felelősség alól!
A kár nagysága miatt egyetlen esélyünk az állami kártalanitás
elérése.
Ez ügyben az ellenzék ápr.11-re szervez tüntetést.Ehhez kellene csatlakoznunk,mert a külön tüntetésre vélhetően csak
a károsultak jönnének el,ami legjobb esetben is sokkal kevesebb embert jelentene.
Nagy tömeg érheti el csak a célját! (lsd.internet adó elleni tüntetés)
n

#1347 Re:

2015-03-27 12:47

#1304: -  

 Én is kilencedikén délelőtt adtam megbízást az eladásra. Nekem sem teljesült. Mivel a biztos úr leállított mindenféle pénzmozgást. Csak az lenne a kérdésem, hogy a külügy hogyan tudta felvenni akkor a pénzét? Kilencedikén. A biztos úr milyen jog alapján tesz külömbséget ügyfelek között? Szerintem ez kimeríti a hatalommal való visszaélés  bűntettét. Mivel választ a levelemre én sem kaptam,  így valószínű feljelentem a biztos urat. Csak egy olyan ügyvéd segítségét keresem aki a beadványt  elkészítené nekem ami megállná a helyét. Ebben ha valaki tudna segíteni. !


Vendég

#1348

2015-03-27 12:56

Azért mert Quaestor kötvényeim vannak és szörnyű lenne mindent végleg elveszteni.
dalida

#1349

2015-03-27 13:00

Azért mert Quaestor kötvényeim vannak és szörnyű lenne mindent végleg elveszteni.


Vendég

#1350 Re:

2015-03-27 13:02

#1346: -  

 Pontosan ezt kell tennünk! 

Tüntetni kell!!! Gyertek minél többen!!! ápr.11-én.