A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása


Vendég

#376 Re:

2015-03-15 10:34

#331: é -  

 262-nek sikerült ez politikamentesen csinálni.


Vendég

#377 Re:

2015-03-15 10:35

#337: -  

 Irta az index.hu, ami valljuik be, nem az igazmondásáról híresült el.


Vendég

#378 Re: Demokratikusan választott?

2015-03-15 10:39

#348: - Demokratikusan választott? 

Ezt a sok hülyeséget honnan szedte? Tudtommal per pillanat is a Fidesz a lenagyobb támogatottsággal bíró párt. Választásokon pedig a nem szavazókat mindig a győztes mellet számítják be, a "nem szavazok, mert nekem jó lesz úgy, ahogy lesz" elv alapján. Kérem, hülyeségeket ne terjesszünk!


Vendég

#379 Re:

2015-03-15 10:47

#354: Ószhely -  

Öné a tisztelet, helyettem is tökéletesen megfogalmazta a lényeget. Talán csak annyit tennék hozzá: esetleg lett volna olyan diák, akinek nagy dolog lett volna, ha elmehet a rendezvényekre. Tisztelt tanáraik kicsineyes politikai érdekből megfosztották ettől a lehetőségtől. Sok kedves hozzászóló! Ha Önök számára szimpatikus kormány meghívására mondott volna ugyanígy nemet ez a tantestület, ugyanez lenne a reakciójuk? Na de őszintén!


Vendég

#380 Re: Re:

2015-03-15 10:52

#379: - Re:  

 A sok kommentelő talán elgondolkodhatna, valójában hol a diktatúra: ott, ahol meghívnak egy nemzeti ünnepre (amit vissza lehet utasítani), avagy ott, ahol tanárok saját politikai identitásuknak megfelelően döntenek a gyerekek feje fölött (miközben ezt a törvények kifejezetten tiltják). 


Vendég

#381

2015-03-15 13:23

Nem élt Vácott Domokos Márta: Honnan tudhatta, hogy őt már ma ott diadalív várja! Az „O”-viktóriára A srácokat holnapra várta. WJ

Zerjav Oblakov

#382

2015-03-15 13:30

Javítson ki valaki, ha rosszul tudom!

Magyarország kormányának feladata a nemzeti ünnepek megtartása! Úgy tudom ez még az "átkosban" is így volt! Sőt, abban az időben az ifjúság több önkéntes megemlékezést is tartott, amelyekkel kivívták a hatóság nemtetszését!

A KLIK tudomásom szerint cca. 300 meghívót küldött ki, gondolom a hozzá tartozó valamennyi középfokú intézménynek! 

Számomra, mint kívülálló számára úgy tűnik, hogy politikai kérdést a gimnázium tantestülete kreált az ügyből azzal, hogy nyilvánosságra hozott egy olyan levelet, amely valójában a szakma/szakterület belügye! Ez a történet akkor válhatott volna közüggyé, ha a Klik megtorlásként szankciókat alkalmazott volna a levélben foglaltak megtorlására!

(megjegyzem, mint mezei állampolgár, nem szívesen járatnám olyan iskolába a gyerekemet, ahol a tanári kar a politikai véleményét a diákok mögé bújva hozza nyilvánosságra!

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek. )

Tisztelettel megkérdezném a tanári kart, hogy a politikai színezetű állami támogatást milyen erkölcsi platformra helyezkedve fogadják el, miért nem utasítják azt vissza?

Egyébként nehezen hihető az, hogy ott, ahol a pedagógusok 1/3 rendelkezik olyan erkölcsi tartással, hogy nemmel szavazott, ne lenne hatással minimum 10 olyan diákra, akikben ébredezik már a magyarságtudat! Ezúton is kívánok nekik erőt, egészséget, mert nem lehet könnyű dolguk egy ilyen morálisan leharcolt pedagógusközegben!

 

"Miért is kezdtem emberrel nagyot,
Ki sárból, napsugárból összegyúrva
Tudásra törpe, és vakságra nagy."

 

Ujlaki Tibor, tanár VMIG

#383 Re:

2015-03-15 15:30

#382: Zerjav Oblakov -  

 Tisztelt Hozzászóló!

Csak egy kérdés: Ha a meghívás őszinte volt mint meghívás, miért nem jelent meg a közlemény sem a KLIK, sem pedig a HM Rendezvényszervező Hivatalának honlapján? Nem büszkék rá, hogy kb. 3000 (nem elírás: háromezer!) közép- és általános iskolás diákot "invitáltak" meg? Miért nem büszkék erre ország-világ előtt? Miért csak az iskolaigazgatók tudhattak a levélről - mi legalábbis nem láthattuk azt: Kérem, gondolja végig...
Köszönöm.

Ujlaki Tibor, tanár VMIG

#384 Re: Levél a Tantestületnek!

2015-03-15 15:33

#358: Egres Béla-JGE - Levél a Tantestületnek! 

 Jól olvasom: "hivatali utasítás megtagadása"? Megerősítené, hogy utasítás volt? Nagyon megköszönném. :) 

Zerjav Oblakov

#385 Re: Re:

2015-03-15 15:55

#383: Ujlaki Tibor, tanár VMIG - Re:  

 MEGKÉRDEZNÉM A TANÁR ÚRTÓL : Mi a véleménye azokról, akik egy szakma belső ügyeit az előtt terítik a nyilvánosság elé, mielőtt a véleményük és álláspontjuk miatt a felettes szerv retorziókat, vagy szankciókat alkalmazott volna ellenük? Rövid válaszát előre is köszönöm!"

KÍVÁNCSIAN VÁROM A VÁLASZT!

 

Ezt az üzenetet küldtem Önnek privátba, de itt is megválaszolhatja!

Egyébként miért is kellett volna kitenniük valamit is a honlapjukra? Ez igen gyenge, és erőtlen kekeckedés Tanár úr! :-)

Ujlaki Tibor,tanár VMIG

#386 Re: Re: Re:

2015-03-15 16:00

#385: Zerjav Oblakov - Re: Re:  

 Kedves Hölgyem vagy Uram!

Nem találkoztam privát megkeresésével.
Válaszolni fogok a kérdésére, ha valódi nevével (arccal) teszi fel. A Facebook-profilján egy felhő szerepel jelenleg a fényképe helyén. Ez így nem fair.


Üdvözlettel:

Ujlaki Tibor

Zerjav Oblakov

#387 Re: Re: Re: Re:

2015-03-15 16:15

#386: Ujlaki Tibor,tanár VMIG - Re: Re: Re:  

 Én feltettem Önnek egy kérdést, amelyet azért nem akar megválaszolni, mert Ön etikátlanul viselkedett ebben az ügyben, etikát tanító tanárként!

Ez itt egy fórum, ahol mindenki olyan névvel nyilvánít véleményt amilyet jónak lát! Ez itt az érvek csatája!  Azt hiszem Ön csak liberális demokráciát tanult Ön csak egy díszpinty, a 2/3-ból! Remélem nem sokáig lesz módja, hogy kárt tegyen a diákok szellemi fejlődésében!

Azt hiszem ön kiérdemelte az etikátlan etikatanár címet! :-(

Úgy gondolom, értelmes mondanivalója ezek után sem lehesz, talán annyit elértem, hogy leszáll a felhők közül! :-)

 

Ujlaki Tibor, tanár VMIG

#388 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-15 16:50

#387: Zerjav Oblakov - Re: Re: Re: Re:  

 

 

 

Azt hiszem kiérdemelte az etikátlan etikatanár címet! :-)

 

 

 

Rendben van, válaszolok, hiszen attól függetlenül, hogy kicsoda Ön, a kérdés kérdés marad.

 

Szakmai ügynek tekinthető-e, hogy a KLIK diákokat hív meg az ünnepségre? Szerintem a válasz: nem. A nemzeti ünnep és az arra szóló meghívás közügy. Akkor is közügy, ha titokban történt.

 

Miért kellett volna bármiféle retorziót várnunk, szankcióktól tartanunk? Én, lehet, hogy jóhiszeműen, de úgy gondolom, most sem kell. Olvassa el, kérem a levelünket, nem arról szól, hogy szankciókat utasítunk el.

 

A meghívó levélről a tantestület a sajtóból értesült, nem neki címezték, a tantestület döntött úgy (nem én), hogy egységesen állást foglalunk, levelet írunk, aláírjuk, elküldjük a tankerületnek, de nyilvánosságra is hozzuk. Hogy mi volt ennek az értelme? Na, ez már szakmai kérdés, de ugyanakkor közügy is.

 

  1. Egy állami meghívás (ez volt a KLIK meghívó levele) ne legyen titkos, véleményem szerint az közérdekű adat, és mint ilyen, nyilvánosságra hozható. A tankerületi levél végén lévő záradék viszont a nyilvánosságra hozatalt megtiltotta.

  2. Levelünket azért tettük publikussá, mivel nem nekünk címezték, és mindenképpen szerettük volna, ha az érintettek tudomására jut. Volt már hasonló eset, amikor kérésünkre a vezetőnk levelet írt a Váci Tankerület igazgatójának (akkor még ehhez a tankerülethez tartoztunk), de a válaszlevelet nem láthattuk, értesülésünk szerint szitkozódás és fenyegetés volt benne. Ne kérje számon rajtam, hogy ezt most elmondtam, mert ez sem szakmai kérdés.

  3. A levélről (igazából ez nem petíció volt, hanem nyílt levél): A levél első bekezdésében a meghívást köszönettel elutasítottuk, gondolom, ezzel nincs baj. A második bekezdés adott a legtöbb okot a vitára. Ebben azt írjuk, hogy nem támogatjuk „és nem is szervezzük meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét”. Miért politikai színezetű? Mert – ahogy most már Ön is láthatja – tudtuk, hogy Budapesten sok párt tart rendezvényt, tüntetések lesznek, a diákok tehát olyan ünnepségen vesznek részt, amely nem lesz mentes a politikai indulatoktól. Ez a vajszínű árnyalat, illetve színezet, kedves Hölgyem vagy Uram. Úgy véltük, nem tudjuk kísérőtanárral sem biztosítani diákjaink biztonságát. A mai események alapján én úgy látom, jól döntöttünk. A következő mondat: „bárki is kötelezővé tegye” – állítottuk benne, hogy kötelezővé tette a KLIK? A bárki is ebben a kontextusban azt jelenti, hogy ha esetleg ez lenne a szándék, vagy ha esetleg valaki – ne adj isten a vezetőnk – úgy gondolná, kötelezhetünk diákot arra, hogy ne csak az iskolával és a lakóhelyén ünnepelje meg március 15-ét. Vagyis: senkitől, saját tanárainktól sem tűrjük el, hogy kötelező jelleggel szervezze meg a kirándulást. A többi meg azt hiszem, magáért beszél.

 

Tudom, hogy nem volt túl etikus rövid válasz helyett hosszasabb fejtegetésbe bocsátkoznom, ezért előre is szíves elnézését kérem. Ha válaszom olvasása közben néha elfáradt, remélem, volt alkalma szünetet tartani. Amennyiben levelemmel kapcsolatban szövegértési problémái támadnának, nyugodtan tegye fel kérdéseit, válaszolni fogok rájuk. De ne hirtelenkedjen, kérem, ne kapkodjon, és főleg ne minősítgessen, megköszönném.

Üdvözlettel:

 

Ujlaki Tibor, magyar-filozófia-etika szakos tanár

 

Zerjav Oblakov

#389 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-15 16:56

#388: Ujlaki Tibor, tanár VMIG - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Mivel az ügyben feljelentés született, azt hiszem már nem engem kell meggyőznie!

Üdvözlettel

 

Zerjav Oblakov


Vendég

#390 Megtiszteltetés

2015-03-15 19:13

Hogy ebbe az iskolába járhattam.

Tibor-szervező

#391 Belekotyogok

2015-03-16 08:13

Tisztelt olvasók és aláírók.



Valamikor én is ebben az intézményben végeztem- érettségiztem és ez egy nagyon jó iskola!
Nevemet csak azért nem írom le mivel a Március 15-i ünnepségek lebonyolításában mint rendezvényszervező én is részt vettem. Vasárnap pont a Múzeumkertben dolgoztam. Ki nem állhatom Orbánt, de a megélhetésem az első- remélem megérti mindenki. És attól, hogy ilyen nívós eseményeken dolgozom még nem jelenti azt, hogy jól is keresek. 
Figyelemmel kísértem az eseményeket és egy valami sajnos tény!

Amíg Orbán a hangzatos beszédét mondta és több ezer "parancsra" oda vezényelt diák tapsolt és skandálta Orbán nevét addig az ellenzék csak lapított mint az a bizonyos dolog a fűben. 
Az iskolánkat megfenyegették ismeretlen tótum-faktum kormány közeli egyesületek és a polgármester!
És azon túl, hogy az iskola vissza utasította a kormány "felkérését" és létrehoztátok ezt az egyesületet lényegében semmi nem történt!

Sok iskolában akik elküldték a diákokat azzal fenyegették meg a tanárokat, hogy elveszíthetik az állásukat, a diákokat meg azzal, hogy intőt kaphatnak, vagy nem nyernek felvételt a felsőoktatásba.
Amiről Egres Béla fröcsögött nektek az sajnos nem vicc. Mint a rendezvény lebonyolításában érintett volt, hogy én kezeltem a telefonokat és elég sok telefont kaptunk ez ügyben. 
Az sajnos tény, hogy a Nemzeti Múzeum előtti tér az megtelt! Az ellenzéki hangok meg el lettek nyomva- és ez bőven elég a kormány propagandának. Ez sajnos már elég felhatalmazás lesz a kormánynak arra, hogy retorziókat léptessen életbe a renitens iskolákkal szemben. Csak úgy megkérdezném:

Felvettétek e a kapcsolatot mondjuk a Hallgatói Hálózattal, vagy a szakszervezettel?

Kinn külföldön mikor tanultam voltam tanúja középiskolák elfoglalásának. Volt rá példa, hogy országos diák lázadásokhoz középiskolások is csatlakoztak.
Azzal, hogy létre hoztok egy ilyen petíciót, de ezen túl hallgattok nem fogtok semmit sem elérni.

Sajnálom, de ez van. A kormány lépni fog ellenetek, ha ti nem léptek azonnal valamit.

Egy volt hallgató, aki az oldalatokon áll! 

 

 


Vendég

#392 Re:

2015-03-16 08:28

#382: Zerjav Oblakov -  

 Egyetértek!

Tamás

#393 Klubrádió

2015-03-16 10:05

Felhívtam a Klubrádiónál az egyik ismerősömet!

Valóban írt oda egy Egres Béla nevezetű ember, de többet nem mondott, csak azt erősítette meg amit ide is kiposztolt Egres Béla!
A CÖF feljelentéssel fenyegetőzik, pedig a CÖF nem bejegyzett szervezet, védjegy oltalom alatt sem áll, tehát bárki használhatja ezt a rövidítést, akár még az iskola tantestülete is! 
Most ez alapján döntsük el, hogy mi az igazság. A történet viszont egyszerű!
Beszartak! -ahogyan Büki Zoliék is akik országos blokádot akartak. Bár a tegnapi napra meghirdetett ellenzéki megmozdulást látva elképzelhető, hogy a végén az iskola kap valamiféle retorziót, mert nem küldött bio díszleteket.


Vendég

#394

2015-03-16 12:25

mert felháborít ez a rákosista kormányzat - hagyják békén a diákokat !

Vendég

#395 Re: Re: Re: Re: Gyökér vagy 36-os!

2015-03-16 14:18

#56: Rovarirtó - Re: Re: Re: Gyökér vagy 36-os! 

 Gratulálok a magas röptü megnyilatkozáshoz.


Vendég

#396

2015-03-16 20:38

Egres Béla és társai szűnjenek meg létezni... szégyen a modern demokratikus magyarságra nézve, hogy ilyenek léteznek, gondolkoznak és cselekszenek... hülye agyhalott elmeháborodott majmok

Rákosi Mátyás

#397

2015-03-17 07:19

Azért kérettem be a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és a helyettesét, azért, mert két sajtóorgánum is megkeresett a március 15-ei üggyel kapcsolatban, hogy nyilatkozzak, nem tudtam, miről van szó, ezért beszélgettem velük arról, mi történt itt - ezt a váci polgármester mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fördős Attila szerint a beszélgetés során - amelyről egyébként jegyzőkönyv is készült - kiderült, hogy a központi állami ünnepségre való meghívás visszautasításával kapcsolatban voltak ellenvélemények a tantestületben.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20150316-fordos-attila


Vendég

#398

2015-03-17 08:47

Azért mert nem értek egyet a Kormány közoktatásra oktrojált politi-
kájával egy olyan szervezet erőszakoskodásával (Klik) mely legali-
zálta az "önként, kötelező" elvet melyet anno a bolsevikok honosí-
tottak meg a bolsevik önkény idején. A Klik személyi összetételét
tekintve méltatlan arra (is), hogy Kelebelsberg Kúnó nevét klejtse a száján.

Vendég

#399 Re:

2015-03-17 08:54

#398: -  

 Elnézést! Elefelejtettem a nevemet odaírni kommentem végére a "Klik" ügyben:

 

 özv. de Loviaguiin Alexander (77) három fiúgyermek édesapja.

Ami a titikosítást illeti, ez egy idült betegsége a jelenlegi kormányzatnak. Betegre röhögm magam valahányszor azt hallom, hogy "felhívjuk szíves figyelmét, hogy a beszélgetést minőségellenőrzés céljából rögzíthetjük". A hivatalos "szervek" minden jöttmentnek kiadják a telefonadatainkat, ezéárt jönnek külöünféle "megkeresések"  ügynököktől, hogy vegyek részt például "SZIVRITMUMEGÁLLÁS TESZTEN", vagy "termékbemutatóra" invitálnak stb.stb. Ennyit a személyiségi jogok védelméről.

sese

#400

2015-03-17 09:44

A nemzeti ünnepnapokon a rendezvényeket meg kellene csak hirdetni, azokra az megy el aki akar és ahova szeretne. Ilyen egyszerü.