A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása


Vendég

#351 Re: Demokratikusan választott?

2015-03-14 01:43


Vendég

#352

2015-03-14 01:48

Tisztelt Igazgató Úr!
Gratulálok nagyszerű kiállásához. Bátor és egyenes lépés volt Önöktől!
Sok sikert kívánok!
Szalai József
A gimnázium tantestületének egy tagja

#353 Re: Utóhatás

2015-03-14 04:25

#88: - Utóhatás 

Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet, hanem ennél jóval összetettebb. Éppen ezért azt javaslom, hogy mielőtt bárki is állást foglal valaki mellett vagy valakivel szemben, előtte alaposan tájékozódjon. Ha ismerné azokat a történéseket, amik az iskola berkeiben folytak és látta volna például a ma megrendezésre került - véleményem szerint sajnos igen gyenge színvonalú, helyenként anakronisztikus és tárgyi tévedésektől sem mentes - iskolai ünnepélyt, belátná, hogy igazam van.

Nagyon szomorú vagyok, legfőképpen amiatt, hogy ilyen - a levél tartalmához képest méltatlan - gyalázkodást, fenyegetést, szitkozódást, trágár szavak tömkelegét kellett felfedeznem ezekben a  hozzászólásokban, sajnos mindkét oldalról.
"I have a dream", mondta egykoron egy amerikai polgárjogi aktivista. Igen, nekem is van egy álmom. Ez arról szól, hogy kis hazánkban egyszer majd a pártok vezetői kezet nyújtanak egymásnak és őszintén néznek egymás szemébe és együtt fogják ünnepelni legnagyobb nemzeti ünnepeinket. És a megemlékezés nem a politikáról fog szólni, hanem a történelmi eseményről. Talán nagyobb lenne ezáltal az egyetérétés szeretett hazánkban, talán nem elvándorolnának életüket kilátástalannak tartó polgártársaink, egzisztenciájukat meg nem lelő orvosaink, és talán az a több, mint 400.000 kivándorolt polgártársunk is visszajönne a "wind of change" hatására. Talán több figyelmet fordítanánk közösen a nehéz sorsú gyerekekre, idős emberekre, akik közül sokan éheznek, akiknek nemhogy csoki, de még egy zsömle sem jut esténként, reggelenként (a szívem elszorul az ilyen hírek hallatán és láttán). Gyermekeinket nem fenyegetni kellene azzal, hogy majd elestek a továbbtanulástól, holott ehhez a történethez vajmi kevés közük volt. Ki merem jelenteni, ha csak egyetlen diákunkkal kapcsolatban bebizonyosodna, hogy ilyen mocskos diszkriminációnak lenne az áldozata, nem állnék meg addig, amíg a megfelelő jogorvoslatot meg nem kapná ez ügyben és az pedig, aki ezt az aljas dolgot elkövette, jogosan meg nem bűnhődne. Még sok más dolgról is tudnék írni, de már igen fáradt vagyok. Talán majd legközelebb.

Isten óvja Magyarországot, minden béke-, ember- és hazaszerető állampolgárát!
Kívánom, hogy a vasárnapi megemlékezések - legyenek bárhol a hazában - szívet melengetőek és az eseményhez méltóak legyenek.
Hajtsuk meg fejünket a hősök szobra vagy sírja előtt és helyezzünk el egy szál virágot.

Ámen

Ószhely

#354

2015-03-14 05:45

Határozott véleményem szerint a tantestületi válasz a részvételre történő felkérésre maga a pőre politizálás. Ugyanazt a vétket követik el a megírói, mint amiben a felkérőket vádolják. Azt sem hiszem, hogy egy ilyen vélemény "tantestületi" lehet, amint ezt számomra a 353. számú rokonszenves hozzászólás jelzi. Ugye, senki nem hiheti, hogy pl. a sajtóban az ún. szerkesztőségi cikkeket is az egész szerkesztőség írja - az ilyeneket is valaki, többnyire egy szerző írja, aztán, ha a lap "irányvonalának" úgymond megfelelő, alábiggyesztik, hogy szerk.

Én mindenesetre sajnálatosnak és végtelenül szomorúnak találom a váci tantestület hozzáállását, s főként azt, hogy ezáltal a diákjaikat - mert valójában ez történt - bevonták a pártpolitikai, ideológiai csatározásokba.

Egyvalami miatt mégis hálás vagyok a váci gimnázium tanárainak: hogy színt vallottak arról, mit jelent számukra nemzeti ünnepünk. Hogy álságos érveléssel belerúgjanak a politikai ellenoldalba.

A jövőben  minden  szülőt óvni fogok attól, hogy gyermekét Önökhöz írassa be!

Nem tudom Önöket respektálni, legfeljebb csak sajnálni.

 

 

 

Tisztelet a hősöknek

#355 Felkérés? Nem az.

2015-03-14 07:33

Méghozzá azért nem, mert a levél szerint SZÁMÍTANAK a tanulókra. Tehát nem "x fő számára biztosítanak lehetőséget". Ez bizony kőkemény "ukáz".  A közoktatás és a KLIK helyzetét _belülről_ ismerve pedig méginkább az. A 2-3 napos határidő is jellemző sajnos más esetekben is. Józanul átgondolva is esélytelen ennyi idő alatt kihirdetni a tanulók között a programot + bekérni a szülőktől a hozzájárulásokat + megküldeni a KLIK-nek a névsort. (Utóbbi ráadásul személyiségi jogi problémákat is felvet.) 

Problémás még a kísérő pedagógus "meghívása" is, mert ugye pedagógusfelügyelet nélkül nem utazhatnak a diákok; és a kísérőt terheli a felelősség, bármi is történik az utazás és a programok ideje alatt. Viszont kérdés, hogy van-e olyan pedagógus egy-egy intézményben, aki hajlandó  ezt felvállalni azon kívül, hogy (anyagi ellenszolgáltatás nélkül!) feláldozza az egész vasárnapját, amit a családjával is tölthetne...

Az a mondat pedig igazán "bájos", miszerint "Az utazás megtervezésére szívesen fogadják a javaslatokat". Lefordítom magyarról magyarra: "Ha lehet, valaki találja már ki helyettünk, honnan induljon a busz, hogy az 50 tanulót és az 5 pedagógust fel tudja szedni; vagy akár több helyszínen is megállhat, ekkor útvonalterv is kell." (Megint dolgozzon valaki a szervezők helyett, akiknek a helyismerete valószínűleg csekély.)

Akik itt fújognak az iskolára (szerencsére csak az elenyésző kisebbség), azok valószínűleg nem gondolták át mindezeket. 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megyeközponti tankerület levelében legalább 8 (azaz nyolc) helyesírási / nyelvhelyességi hiba található. :(((


Vendég

#356

2015-03-14 07:45

Minden tiszteletem a Tantestületnek!
Édesapám egykori szavait idézve: a tanuló gyereknél nincs kiszolgáltatottabb a világon.
Ma már tudom, hogy ez nemcsak az iskolásokra igaz!

Vendég

#357

2015-03-14 08:14

A petíció szövegével teljesen egyetértek.
A mai társadalmi helyzetben nagyon bátran cselekedtek.
Gratulálok és köszönöm valamennyi demokrata nevében.
Lőrentey Teréz
Egres Béla-JGE

#358 Levél a Tantestületnek!

2015-03-14 10:46

Tisztelt Tantestület!

 

Az alábbi levelet küldtük el a tegnapi napon a Klubrádió szerkesztőségének és egyúttal ezen az oldalon is megosztottuk. ( A klubrádiót fel lehet hívni- utána lehet járni) A mai napra tudomásunkra jutott, hogy a Klubrádióban Egres Béla néven interjút adó egyén nagy valószínűséggel a Hallgatói Hálózat vagy a Gulyás Balázs vezette mozgalom megbízásából dolgozott. Az esetre sajnos nincsenek bizonyítékaink, csak beépített forrásainktól értesültünk. 

Szintén a mai napon jutott tudomásunkra, hogy a Büki Zoltán vezette blokád szervező csapat a holnapi napon azaz március 15-én blokádot szervez Vác térségében az Önök védelmében. Ezt megakadályozandó, Orbán Viktor beszédét követően egy kisebb csapattal látogatást teszünk városukban és tüntetést szervezünk a Madách Imre Gimnázium elé! Egyúttal javasoljuk a polgármesterüknek, Fördős Attilának, hogy tegyen hivatalból feljelentést Ujlaki Tibor és a tantestület ellen hivatali utasítás megtagadása és fiatalkorúak politikai veszélyeztetése miatt.

 

 

Tisztelettel:

 

Egres Béla -az Igazi Egres Béla

JGE-Elnökség

7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b

_______________________________

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Ismerőseimtől értesültem, hogy a tegnap délutáni műsoruban velem készült egy riport. Mivel nem hallgattam a műsort, így nem tudom, hogy mi volt a riport apropója, csak az biztos, hogy én velem tegnap délután senki sem beszélt telefonon. Hogy honnan szedték a riportalanyt aki az én nevemmel mutatkozott be nem tudom, de egyetlen nyilvános elérhetőségem a facebook amire a ma reggeli belépésemet megelőzve utoljára március 11-én szerda 16 környékén léptem be. Se telefonszámom se az e-mail címem nem nyilvános és nem lelhető fel az interneten sem. Ha ennek ellenére a szerda délutáni és ma reggeli időszak között volt aktivitás a facebook oldalamon, illetve az odalra küldött levélre valaki válaszolt, vagy onnan levelet kaptak az annak lehet az oka, hogy facebook oldalamat feltörték. Erre az elmúlt hónapban többször is volt példa, főleg az után, hogy a blokád szervező Büki Zoltán oldalát is meghekkelték. 

 

Az elmúlt két évben több írásom is megjelent az internetes mádiákban melyeket azóta is vállalok, többek között a váci Madách Imre Gimnáziumnak küldött tegnapi levelemet is.

Létezik a Jövő Generációja Egyesület, igaz nincs bejegyezve mivel ellenem a folyamatos rágalomhadjáratok miatt bírósági eljárás van folyamtban. Természetesen az ellenem felhozott vádakat hamarosan tisztázni fogom. Él egy névrokonom Egerben aki újságíró és színházi rendező. Elképzelhető, hogy a nekem szánt fenyegetések nála landoltak és ő jelentkezett a műsorukba. Ennek tisztázására hétfőig adok határidőt. Amennyiben ez nem történik meg jogi lépéseket helyezek kilátásba szerkesztőségük ellen. 

 

Jelenleg kis csapatommal március 15-re készülünk. Vasárnap mi is ott leszünk a múzeumkertben, utána meg hosszabb szabadságra megyünk. Kérem, hogy ne keressenek. Egy olyan baloldali médiának mint az Önöké soha nem fogok nyilatkozni. A híreket figyelni fogom és amennyiben hétfőig nem tisztázódik a tegnap esti riport háttere úgy megteszem a szükséges lépéseket.

 

Tisztelettel:

 

Egres Béla -az Igazi Egres Béla

JGE-Elnökség

7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b


Vendég

#359 piros nyakkendő

2015-03-14 11:08

A beszéden megjelenők (mármint a tiltakozó része) esetleg egy úttörő-nyakkendővel köszönthetné pártunk és kormányunk kedves vezetőjét.

Sok hülye pesti

#360 ...

2015-03-14 11:50

Miért van az, hogy főleg agyhalott butapestiek írják ezt a szart alá?

Ha lenne egy magyar Taigetosz, élvezet lenne lehajigálni benneteket onnan.

kribador

#361

2015-03-14 12:33

Szülőként Szívből gratulálok a tantestület kiállásához ! Maximálisan egyetértek a véleményükkel. 


Vendég

#362

2015-03-14 13:04

Köszönjük


Vendég

#363

2015-03-14 14:06

Csak a legnagyobb tisztelet hangján tudom gratulációmat küldeni a VMIG igazgatójának, tanári karának, diákjainak és a diákok Szüleinek! Egy jó döntéshez nem bátorság kell, csupán józan ész és a diákok iránt érzett felelősségtudat!
DodyG

#364 Re: Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-14 14:14

#211: Gyurcsány Ferenc - Re: Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Tisztelt Gyurcsány Ferenc /és Bajnai Gordon!/! :)

 Nem tudom, hiszen nem tudható, valós illetők-e Önök ketten, ha igen, akkor is természetesn lenne egy kérdésem.
A mondat, amit Gyurcsány úr írt:
"Minden szavukkal egyetértek, nem jó, hogy a fiatalság így elkanászodik!"
KIHEZ szól, vagyis melyik írásra reagált? ;) :P

 Csak remélni merem, hogy nem amolyan
„A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem”
mondat!! :)

 Az a baj, hogy, legalábbis nekem, kissé olyan volt, mintha értelmezhető lenne akár úgy is, h ezeknek e kedves kamuCÖF-ösöknek a válaszára is mehetne, illetve természetesen az iskola, vagy akár a kommentelők válaszára is fekszik... ;)
/Tehát hogy meg kell fegyelmezni a diákokat...
vagy
Ne írjanak hülyeségeket.../

 Mindenesetre "amikor én még kissrác voltam" :D , emlékszem, h ki KELLETT menni mindenhova, kis zászlócskákkal, meg a megemlékezésekre és hasonlókra, baromira utáltam...
De ettől még... illetve hát khm... ;) pontosítok: NEM ettől lettem ilyen kis... izé... problémás :D

Mindenesetre akárki is írta a CÖF-ös valakik nevében azt a baromságot, szerintem nyugodtan hagyja abba:
remélhetőleg a szülők, és a tanárok is értelmesen, felelősen fel tudják mérni, mennyire akarják azt, hogy egy visszahozott "kvázi"-szoci-rendszerben éljünk...
NEM igazán gondolom úgy, hogy feltétlenül a gyerekeket kellene a politikának felhasználnia arra, hogy jajjdeokosancsináljuk...

/Mert szerintem, illetve SZERINTEM annyira nem... ;) De ez legyen az én véleményem... ;) / Bocs mindenkitől, további sok sikert és szerencsét, jó egészséget mindenkinek, és kellemes hétvégét is:Dody
:)

nembumbum

#365 Re: Re: Re: Állami megemlékezés

2015-03-14 16:12

#325: - Re: Re: Állami megemlékezés 

Hát te már csak tudod orbán-nyalonc...

Ti fityeszesek nem sokáig fogtok a csuti-kutyus után loholni, csak számold a napokat te is vendégecske! 

 

 


Vendég

#366 Re: Re: Íme a fordulat

2015-03-14 16:38

#89: törvénytisztelő - Re: Íme a fordulat 

 Szerintem Május 1-e volt az amikor fel- vonultak az emberek, de nem volt kötelező, ha nem ment el , senkit nem rúgtak  ki az állásából, nem kapott fegyelmit, ezt nagyon rosszul tudja aki ezt irta,....

ellentétben a mostani helyzetben,a mikor egyes vezetők kijelentették, aki tüntetni megy, azt kirúgják a munkahelyéről, gondolom mindenki tudja, kikről van szó ???

 


Vendég

#367 A magyar tanítókhoz

2015-03-14 17:28

Ady Endre:
A MAGYAR TANÍTÓKHOZ

Itt volna hát a szent, a várt Szélvész,
Tespedt tavat mely fenékig zavar?
Alázását ki oly bűnösen tűrte,
Lázad hát már az Élet alágyűrtje,
A tanitó, a legrababb magyar?

Gyújtatott lelkek víg mécsesének,
Ott, hol Sötét ül várost és falut
S hol eped fényért cellák milliója,
Magyar sivatag magyar tanitója
Rabok között rabként senyvedt, aludt.

Bús ébredők! a naphoz az arccal,
Pusztul ez ország s az idő repül
S kik hivattatok vezérül a népnek,
Ne maradjatok gyáva csőcseléknek:
Úri gazságok jobbágy őreül.

Ha itt a Szélvész, szivet elébe,
Ha itt az óra, verjen hangosan:
Szélvész verte, szép, nagy szivekre vár itt
Egy sötét ország, melynek páriáit
Nem mentheti már, csak szélvész-roham.

S ha itt van már a szent, a várt Szélvész,
Köszöntjük ezt a zárka-nyitót.
Lelkünknek fényét ezer éve orzák,
Kapja meg végtén szegény Magyarország
A szabaditó magyar tanitót.

Pinkpanther

#368

2015-03-14 21:13

Minden tiszteletem a bátor tanároké. Bárcsak minden iskola és minden tanár ilyen lenne.

pirandellus

#369

2015-03-14 21:33

Éjjen a Vezér!


Vendég

#370

2015-03-14 21:36

Mi baja ezzel a polgármesternek?
nagypapi

#371

2015-03-14 22:57

Nincsen új a nap alatt. Én pirosnyakkendős úttörőként voltam jó néhányszor biodíszlet, és a véleményem soha nem kérdezték, hogy kíváncsi vagyok-e a nagyvezírre. Legalább a gyerekeinket békében kellene hagyni.

Celtic

#372 Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-14 23:34

#98: Jövő Generációja Egyesület - Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Vicces arcok. Mindenesetre nem az elsok....

 

http://szigetsun.datanet.hu/tejsziget_4.shtml

 

Csak azota 17 (!) ev mult el es tovabbra is itt tartanak. A gond az volt akkoriban, hoyg az ugyeletes diszfasz (Homoki allamtitkar) ezt komolyan is vette es tamogatta volna a rendezveny bezarasat....

 

 

Celtic

#373 Re: Levél a Tantestületnek!

2015-03-14 23:45

#358: Egres Béla-JGE - Levél a Tantestületnek! 

 Egyre jobb, ne hagyd magad :)

Tudod, az autopalyan _minden_ hulye szembejon :)


Vendég

#374 Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-15 05:46

#98: Jövő Generációja Egyesület - Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Csak a helyezkedő patkányok maradnak a jelenlek ország fosztó,saját zsebre dolgozó fehérgalléros aljadékkal!

LB

#375 #26

2015-03-15 08:33

Örülök, hogy ezt meg merték tenni. Ahol én élek, rendszeresen a gyerekek vannak kivezényelve a  városi rendezvényekre. Tőlünk is, pedig egyházi intézményben dolgozok. Ha bárki szóvá akarná tenni, hogy ez miért így van, nagy valószínűséggel repülne az illető....
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...