Tegyünk közösen a Balaton Uszoda fennmaradásáért


Vendég

#1

2015-02-13 07:01

Ebben az uszodában nőttem fel és a gyerekeim is minden nyáron ide járnak. Szeretném, ha megmaradna.

Vendég

#2

2015-02-13 10:02

Nagyon fontos, hogy összefogjunk az ügy érdekében. Tegyük egyértelművé, hogy nem értünk egyet a kormány döntésével! A fűzfői választók kb. 70%-a szavazott a kormányzó pártra! Számít valamit?
Monika Kontics

A petíció szerzője

#3

2015-02-13 10:32

Természetesen az országgyűlési képviselőnket és a szakpolitikusokat is tájékoztatom a kezdeményezésről. Veszprémben is lehetne még mit fejleszteni, lehetne másra használni azt a 4 milliárdot, félre értés ne essék én nem a pénzt sajnálom tőlük, szeretnék én is büszke lenni a megyeszékhelyem fejlettségére, de a cél jelenleg támogathatatlan és ésszerűtlen.

Vendég

#4

2015-02-13 10:34

Az ország legszebb fekvésű uszodája. A feszített viztükörben tempózva látni a Balaton  csillogó víztükrét!! 

Úszóoktatóként a létesítményben több ezer gyermeket és felnőttet tanítottam meg az úszás tudományára,szeretetére. 

A 4 milliárd töredékéből korszerűsíteni kellene, s maradékból még Veszprém városa is kaphatna egy Wellnes Fürdőt. A 14 km nem távolság, vissza kell állítani a tömegközlekedést, 

Ne herdálják el az adóforintjainkat.!!!!!


Vendég

#5

2015-02-13 12:53

Az uszoda széles társadalmi összefogással épült, a falán ott vannak a támogatók. Az olimpiákra, világversenyekre való felkészülések legkedveltebb állomása volt Balatonfűzfő a vízilabdázóknak, úszóknak. Gyermekeim itt tanulták meg, mit jelent élsportolóként élni, edzeni, győzni, veszíteni, lettek magyar bajnokok, s lettek egy életre a sportok szerelmesei.De ezzel rengetegen vannak így. Át kellene gondolni a sorsát, jobban bevonni a hazai sport vérkeringésében. Remélem, ezt átgondolja mindenki, akinek ez a feladata. A város közvetlenül is biztosított forrásokat a működtetéshez,a gyermekek belépő díjait finanszírozta évtizedeken keresztül, az utóbbi időben évente közel 15 milliós kedvezményt kapott a vízdíjból. Szeretném, ha sokáig maradhatna ez a létesítmény.

Vendég

#6

2015-02-13 21:38

Ebben az uszodában úsztam évekig versenyszerűen sok évvel ezelőtt, ma már gyermekeim is értik a "fűzfői uszoda" iránti rajongásomat, nagyon szeretném, ha megmaradna! Jártam nem kevés egyéb uszodában, sehol nem tapasztaltam azt a gyakori vízminőség ellenőrzést, amit Fűzfőn - itt soha nem is kaptunk el semmiféle betegséget a családommal!

Pista bá

#7 uszoda

2015-02-14 17:06

Nekem mint volt vizilabdásnak és 25 év vizilabda klubvezetés után fontos,hogy minden uszoda működőképes állapotban szolgálja úgy a sportolókat mint a többi polgárt.Ez különösen fontos egy kíváló környezetben lévő sportcentrum uszodájára  Balatonfűzfőn.Jobb egy sportlétesítményre költeni az adók egy részét mint pl.drog használat utánni kezelésre.Az egészséges fiatalság nélkül nehéz lesz mindnyájunknak,függetlenül,hogy szeretjük a sportot vagy nem.Üdv.Pista bá

-

#8

2015-02-14 20:36

Minden olyan érvelés, amelyet a felhívás tartalmaz, megvalósítható a másik fél részéről is (idegenforgalom, sportközpont, közlekedés, stb.)  A kistelepülések elsivárosítása a cél, ezért Füzfőt bővíteni kell. Veszprémet kell érdekeltté tenni a Füzfőhöz kötődéssel. Sajnos érzelmekkel és emlékekkel nem sokra lehet menni a mai világban.



A petíció szerzője

#9 #8 hozzászólás

2015-02-16 06:38

Teljesen egytértek Önnel, sőt, tovább megyek, bárhol megvalósítható lenne ennyi erővel ez a beruházás, akár Litéren, Papkeszin, vagy Almádiban is lehetne ilyen létestményeket építeni, ez csak pénz kérdése.

Veszprém azonban nem tud egy olyan sportközpontot létrehozni, mint ami már Balatonfűzfőn rendelkezésre áll. A hangsúly pedig az "olyan - egy helyen, helyszínen lévő, egyedülálló táji környezet" és a "rendelkezésre áll - már ott van" kifejezéseken van. 

A kérdés szerintem egyszerű és racionális, kell-e pénzt költeni valami megvalósítására, ami nem lesz gazdaságosan üzemeltethető (hiszen egyik uszoda sem az), kell-e a meglévő infrastruktúrát tönkretenni.

Sajnos már nincs Nitrokémia, ami tálcán kínálná Veszprémnek a lakosságot, a jövőt, így csak abban bízhatunk, hogy az ész érveket és tényeket valaki meghallgatja és túl lép a kampányígéreteken, ki mer állni a térségért.


Vendég

#10

2015-02-16 09:45

A"ZEMBEREK" munkájával,pénzével lelkesedésével létrehozott értékeket nem lepusztulni hagyni,hanem megmenteni és felújítani kell!Ezek a létesítmények is az unokáink öröksége!!!
Én szeretem A VIZET!!! Horvath
vendég

#11

2015-02-28 01:13

Kedves Füzfő - Balaton Uszodások!

Néhány észrevételemet szeretném, ha figyelembe vennétek:

1.) a beadvány címe szerintem nem szerencsés. Ennek a felhívásnak félreérthetetlenül és minden kendőzés és egyéb szimpátiakeltési szólam ("védjük meg értékeinket") helyett direktben az uszodára irányulóan kellene a megszólítás, a volt, jelenlegi és leendő füzfőiekhez és mindenkihez, bárkihez, aki valaha ott járt, hallott róla, barátai vagy osztálytársai kötődtek- kötődnek az úszáshoz, uszodához, Balatonhoz, Nitrokémiához, várossá nyilvánítás előtti híres kedves nagyközséghez. Nem szégyen a város iránti kötődést és szeretetet feleleveníteni. A 'védjük meg....' már olyan elcsépelt, senkit nem mozgósít.

2.) Azt látom, lanyhult a felhívást kiadó füzfőiek lelkesedése. Sem választ nem láttam a beírt hozzászólásokra, sem oldal frissítást, statisztika értékelést nem látok, ami azt mutatná, hogy igenis, szívügye ez Füzfőnek.

3.) Ezerszám kellene lennie támogatóknak, e-mail címeknek a legkülönfélébb közösségi oldalak látogatóit is beleszámítva. Csak barátok és ismerősök, iskolák, intézmények, üdülő - szórakozóhelyek között népszerűsítve ez a beadvány sok-sok- ezer aláírást tudott volna megszerezni. Én egészen véletlenül bukkantam rá, s tőlem telhetően megtettem mindent a köztudatba juttatás érdekében annak ellenére, hogy soha nem jártam Füzfőn, sőt arra felé is igen régen :).  Ha én vettem a fáradságot, azok, akiknek oda húz a szíve, megtehetnék ugyanezt.

Nagyon részletes és szép a dokumentáció, a fotók, a szöveg, sok jót és szépet meg lehet belőle tudni Füzfőről. A hozzászólók nagy többségének vérzik a szíve az uszoda elvesztésének gondolatára is! Mivel  a józan ész azt diktálja, hogy két vesztes helyett két nyerőt alakítsanak ki az előirányzott összegből, ezt kellene hangsúlyozni a pesszimizmust és lehangoltságot jelző "védjük meg...." helyett. Ha jól gazdálkodnak, megvédik. Ha rosszul, elveszik a pénz és két pad közül földre pottyan mindkét város.

Remélem, nem bántottam meg senkit.

Sok sikert és legjobbakat kívánom!

Monika Kontics

A petíció szerzője

#12 Re: 11#

2015-03-02 10:19

#11: vendég -  

 Kedves Hozzászóló,

köszönöm észrevételeit és támogatását, hasznos, elgondolkodtató tanácsokat tartalmaz írása, és egyáltalán nem bántó egy mondata sem.

Több oka lehet annak, hogy ezt ki írja alá és ki nem, és való igaz, hogy az utóbbi héten én sem foglalkoztam a további népszerűsítéssel.

Sokan kerestek meg, hogy papír alapon szeretnék aláírni a petíciót, mert nem használnak internetet.

Én egyébként nem csak az uszoda, hanem Balatonfűzfő sportturisztikai fejlesztését tartanám fontosnak és kommunikálható célnak, reméljük, hogy sikerül előre lépnünk az ügyben.

Üdvözlettel

Kontics Monika

vendég

#13 Re: Re: 11#

2015-03-03 00:57

#12: - Re: 11#

 Kedves Kontics Mónika -

köszönöm a választ! Sok szeretettel küldöm üdvözletemet és minden jót kívánok Füzfőnek és az otthoniaknak!

Kontics Monika

#14 tájékoztatás

2015-04-09 12:19

Sajnos az oldal átalakításával a belépési jogosultságba is belenyúltak, próbálom visszaszerezni az eredeti regisztrációm, amivel ezt a petíciót is tovább tudom kezelni, kis türelmet, megértést kérek.

Addig örüljünk annak, hogy a 2017-es vizes VB kapcsán bizonyára valamilyen fejlesztéshez a mi uszodánk is hozzájut.