Közalkalmazotti bértábla

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Közalkalmazotti bértábla petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#251

2014-07-25 12:57

Én levéltárban dolgozom már több,mint 10 éve. E kategória és nem érem el a minimálbért. Katasztrófa. A mindenkori minimálbérnek kellene az A1-nek lenni, a szorzók maradhatnak. Ez a minimum úgy gondolom. Már kb 6 éve nem volt fizetés emelés! Az árak viszont emelkedtek. Mégis hogy gondolja mindezt a kormányunk? A caffeteriát is megvonták (bár eddig is alig kaptunk valamit). Hajrá! Hátha elérünk valamit.
DAJKA

#252 #88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői

2014-07-25 19:26

"Kedves" Léda!

Engem nagyon felháborít a hozzászólásod! Azért mert valakinek nincs 1,2,3, diplomája az már nem ember?? Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy tovább tanuljon, és ha szeretné magát képezni ahhoz pedig pénz kell de ebből a fizetésből nem telik!!!!!! Tapasztalatom pedig az, hogy attól mert valakinek diplomája van nem biztos hogy többet is tud,vagy többet is ér,van aki még annyit sem tanult meg a diplomával,hogy köszönjön!!!!!!! Na igen ezt nem a diplomával adják! Nagyon sok ember akinek nincs diplomája többet ér mint más diplomával!Sokan kijönnek frissen az iskolapadból és diplomájuk van (mert az apuci és anyuci kifizette neki az egyetemet, főiskolát és átbukdácsolt minden évben) majd elmennek dolgozni egyből valami kis főnöki posztot kap, ők azok akik átgázolnak az embereken.Sokan vannak akik igen tesznek is érte és sokat tanulnak.Én is szerettem volna képezni magam tovább de sajnos nem tudok 250- 300.000ft-ot kifizetni okj tanfolyamokra a (bruttó 118.000ft)és ez fizetésből!! Hajrá technikai dolgozók és egyebek!!

Vendég

#253 Re: #88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titká

2014-07-26 07:06


Vendég

#254 Re:

2014-07-26 13:27

#251: -

2008-ban volt utóljára béremelés :(


Vendég

#255 Re: #88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titká

2014-07-26 13:29

egy gazdaságis

#256 Re: gazdasági ügyintéző

2014-07-26 16:06

#221: gazdasági ügyintéző -

Kedves Dóra!

Minden iskola egyik fundamentuma a rugalmas, jogszabályt követő, pontos, gyors, precíz, lehetőleg mindig mindent előre kigondoló, két lépéssel a főnök kérése előtt járó gazdsági ügyintézők munkája. Mi vagyunk, akik az intézmény gazdálkodását a jó gazda gondosságával felügyeljük, ügyelünk rá, hogy év végére is jusson a szűkös költségvetésből az illetmények és számlák kifizetésére, mindeközben fontos, hogy legyünk munkajogászok, adószakértők, segítőkészek, hiánypótlás nélküli pályázati elszámolásokat készítsünk, naprakészen ismerjük a hatályos törvényeket, jogszabályokat, a nyilvántartásokról is nyilvántartást vezessünk és minden kérdésre azonnal kielégítő és megbízható választ adjunk a családjoggal, a nyugdíjazással, az adózással, készletgazdálkodással, a költségvetésünk helyzetével - és nem is sorolom tovább, hogy mi mindennel - kapcsolatban. És persze közben fárdhatatlanul mosolyogjunk!

Tesszük a dolgunk, mert azt hiszem, aki ezt a munkát végzi, örömét leli benne (legalábbis én biztosan), de ez a bérfeszültség bizony megkeseríti a hétköznapokat. Gyakran gombóc van a torkomban, mert ez az a helyzet, ami sért, megaláz, mégsem tudok tenni ellene. Jómagam két diplomával és mérlegképes könyvelői végzettséggel, 33 éves jogviszonnyal teszem legjobb tudásom szerint a dolgom, havi nettó 110 ezerért. Mosolyogva íratom alá a pedagógussal - immár évente kétszer - a béremelési értesítőt. Örülök az életpálya modell bevezetésének, hiszen valóban alacsony volt a pedagógusok illetménye, no de minden szentnek maga felé hajlik a keze... és a miénk vajon nem méltatlanul alacsony? Sajnos a vállveregetést még nem ismerték el fizetőeszköznek!

Joggal kérdezi a külső szemlélő: miért nem keresünk jobban fizető állást? Miért is nem? A válasz kézenfekvő: mert szeretjük a munkánkat, mert értjük a dolgunkat, mert egy kisvárosban nincs túl sok választási lehetősége egy 50 feletti nőnek.

Ha a tervezet szerint valóban csak a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők bérét emelik 2015-ben, és a gazdasági ügyintézők, a takarítók, karbantartók, hivatalsegédek kimaradnak ebből a körből, esélyünk sem lesz az összefogásra, hiszen nagyon kevesen maradunk, hogy hallatni tudjuk a hangunkat. Így örömmel üdvözlöm ezt a kezdeményezést, és nagyon bízom benne, hogy ez a segélykiáltás nem süket fülekre talál!

egy gazdaságis

#257 Re: közös ügyeink

2014-07-26 16:53

#245: emmpátia - közös ügyeink

Kedves Pedagógus Kolléga!

Köszönöm mindannyiunk nevében a szimpátiádat és a petícióhoz való csatlakozásodat! Megértem a felháborodásodat, mégis azt kell mondanom: nem vagyunk egyformák. Bizonyára vannak közöttünk olyan hozzászólók, akik kevesebb empátiával és nagyobb vehemenciával rendelkeznek. Szólásszabadság van...

Jómagam is nehezen nyelem le a békát, hogy az életpálya modell bevezetését követően a korábban azonos besorolású pedagógus kollégáimhoz képest havi bruttó 100 ezer forinttal kapok kevesebb, mint ők. És ez a mutató évente két alkalommal egyre csak nő! Én is két diplomával rendelkezem, de "csak" gazdasági ügyintéző vagyok. Bizonyára bennem - no nem a diplomáimnak köszönhetően, sokkal inkább a személyiségemből fakadóan -  nagyobb az empátia, és tovább is látok az orromnál, így nem a pedagógusok bérét sokallom, hanem az enyémet keveslem... de nagyon!

Sajnálom, hogy nem találkoztam a tankönyvrendelés módosítását célzó petícióval, szívesen támogattam volna!  A sziszifuszi munkából azonban hidd el, kijutott nekem is...

egy gazdaságis

#258 Intelligencia / diploma

2014-07-26 17:18

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Kedves Léda!

A hozzászólásodból sajnos nem derült ki, hogy mi a munkaköröd és hány diplomád van. De tudod mit? Nem is érdekes!

Kíváncsi lennék, mire alapozod a sárdobálást! Milyen képzést javasolnál egy takarítónak, aki utánad is takarítja a wc-t? Vagy a hivatalsegédnek, aki reggelre már ellapátolja a havat, mire Te az iskolába érsz? És amíg ők iskolába járnának, addig te megfogod a wc kefét, vagy a hólapátot? És lennél minimálbérért iskolatitkár, vagy gazdaságis legalább egy hónapig? Ugye, hogy nem?

Nem kívánom ellened felvenni a kesztyűt, de azt gondolom, érdemes lenne újra gondolnod a hozzászólásodat.

Zárszónak csak annyit, hogy a diploma és az intelligencia - bármilyen meglepő! - nem szinonima szavak! Ha érted, mire gondolok!

Egy 2 diplomás gazdaságis


Vendég

#259 Re: Re: gazdasági ügyintéző

2014-07-26 17:27

#256: egy gazdaságis - Re: gazdasági ügyintéző

Kedves "egy gazdasági" ! Remekül leírtad,  a véleményeddel egyetértek!!!


Vendég

#260 Re: Re: közös ügyeink

2014-07-26 17:29

#257: egy gazdaságis - Re: közös ügyeink

Így van, nem a pedagógusok bére a sok, hanem a technikai személyeté  a kevés!!!!!!!!!!!!

 


Vendég

#261 Re: Intelligencia / diploma

2014-07-26 17:31

#258: egy gazdaságis - Intelligencia / diploma

nagyon helyes amit leírtál, a diploma még nem ad észt is, de nem ám !!!!!!!!!!!!

 

egy gazdaságis

#262 Re: Re: Intelligencia / diploma

2014-07-26 17:37

#261: - Re: Intelligencia / diploma

Kedves, hogy ezt írod! :) És most akkor én hova is soroljam magam? :) Melyik táborban a helyem?

De a tréfát félre téve: nem egymás marcangolása lenne a célunk, hanem hogy együtt kiáltsunk egy nagyot, hogy a törvényhozók is meghallják... és persze - kissé megkésve - tegyenek egy gesztust. Mindannyiunk számára méltatlan és idegörlő ez a bérfeszültség.


Vendég

#263 portfolió

2014-07-26 18:44

#249: karbantartó - 20

Igazad van, ki kellene bővíteni az életpálya modellt, és pikk-pakk megírnánk azt a kis 100 oldalas portfoliót mi is.

Mindannyian szakmai tudásunk legjavát adjuk a munkánkhoz, lelkiismeretesen dolgozunk, és a kedvünk is csak akkor bicsaklik meg, amikor a telefonon olvassuk az sms-t, ... megérkezett a fizetés a számlára.  Aztán követi még 3 üzenet... leemelték a rendszeres utalásaidat, és ami marad, no azzal már nem sok gond van.

egy gazdaságis

#264 Re: Lehetünk optimisták?

2014-07-27 07:39

#222: sulititkár - Lehetünk optimisták?

Kedves "Sulititkár"!

A jubileumi jutalom és egyéb Kjt. jogosultságok - úgy mint szabadság mértékének megállapítása, jogviszony megszüntetés szabályai, előmeneteli rendszer, cafetéria - tekintetében az egyházi fenntartású intézmények esetében az új munkaszerződés és az intézmény Kollektív Szerződése az irányadók. A jogviszonyunkra a Kjt. 25/A. § (5) bekezése az irányadó: " Az átvevő munkáltatóval létesített munkaviszonyra a Munka Törvénykönyve, közszolgálati jogviszony esetén a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a közalkalmazottnak az átadó munkáltatónál közalkalmazotti jogviszonyként elismert idejét úgy kell tekinteni, mintha azt az átvevő munkáltatónál töltötte volna el." Sajnálatos, ha a Ti esetetekben nem tért ki az átadó és átvevő fenntartó ezekre a kérdésekre és nem alkalmazza a jogszabályt.

Persze a helyzetünk igen speciális. Jelen esetben a Mt. szabályai az irányadók, azzal a kiegészítéssel, hogy a Kjt. szerinti kevezőbb feltételeket kínáló esetekben azt kell alkalmazni. No, ez egy tipikus  "nesze semmi, fogd meg jól!" Hiszen akkor az egyházi fenntartású intézményekben nem a Kjt. bértábla szerinti illetményt kötelező a tehcnikai dolgozók részére juttatni, no de ki az a fenntartó, aki felvállalja, hogy magasabb illetményt juttat?

Remélem, sikerül tisztázni a jubileumi jutalommal kapcsolatos kérdést a fenntartóddal!

egy gazdaságis

#265 Kis kiegészítés a hümmögésedre :)

2014-07-27 08:08

#213: rozsdaboglya - hmmmm..

Kedves "rozsdaboglya"!

Magam részéről minden tiszteletem a tömegközlekedésben dolgozóké, hiszen ők juttatnak el engem A-ból B-be - különös tekintettel arra, hogy még jogosítványom sincs! Hogy miért nincs? Egyrészt mert nem vagyok benne biztos, hogy lenne a vezetéshez affinitásom, másrészt pedig a közalkalmazotti fizetésemből egyedül nem igen tudnék gépkocsit sem vásárolni, sem fenntartani.

Mindanyian a saját munkánk terheti ismerjük és érezzük nehéznek leginkább. Bár én - a fentiekben leírtak miatt - a volán mögé biztosan nem ülnék, de megkérdeznélek: Te bátran elvállalnád a fizetésemért egy intézmény több 100 milliós költségvetésének koordinálását? Csak költői kérdés volt... de kikívánkozott!

Kis tájékoztatás a szünetek téves értelmezésére:

A mi szabadságunkat is az előmenetel szabályozza. Alapszabadság 20 nap (felsőfokú végzettség esetén 21 nap), és a fizetési fokozat szerinti pótszabaság. Nem térek ki a gyermekek után járó szabadságra, mert az minden területen azonos! Jómagam F/12 besorolással (21+12) 33 nap szabadsággal rendelkezem. Jó az észrevételed azzal kapcsolatban, hogy a szünetekben töltjük a szabadságot, de mint ahogy láthatod, a 33 napom a nyári szünetre sem lenne elég, nem hogy a többire! A technikai dolgozók nem jogosultak a pedagógus pótszabadságra (21 alap + 25 pótszabadság = maximum 46 nap).

Tisztelettel kívánok balesetmentes munkát - mindannyiunk érdekében - Neked!

 


Vendég

#266 Re: Re: Re: Technikai dolgozók

2014-07-28 07:01

#32: - Re: Re: Technikai dolgozók

én technikai dolgozo vagyok, nem tudom honnan szedtek össze ennyi hülyeséget, én 24 éve dolgozom iskolai takaritonöként egyhelyen és sajnos a fizetésünkön kivül évek ota semmit sem kapunk..soproniak vagyunk


Vendég

#267

2014-07-28 10:00

Köszönet a kezdeményezését!
Én több alkalommal, írtam, Minisztérium, szakszervezet, stb. ez ügyben, kíváncsi lévén mi a válasz.
A Minisztérium azt válaszolta, hogy (én az egészségügy adminisztratív területén dolgozom) nincs tervben a törvény módosítása a "kisegítők" részére!
A szakszervezet még válaszra sem méltatott!!
Az, hogy mi, akik a közalkalmazotti réteg ezen a területén dolgozunk, 11 éve, a kötelező fizetésemelésen kívül, egy fillért nem kaptunk!!!,szégyen és megalázó! Se túlóra fizetés, se túlmunka lecsúsztatási lehetőség!
Ezt a diszkriminatív megkülönböztetést felháborítónak tartom!
Minden fórumot, amely ez ellen van, támogatok, ha kell szívesen segítek a szervezkedésben!
Szabó Enikő
egy iskolai irodai dolgozó

#268 Re:

2014-07-28 15:30

#267: -

Igen, igazad van, ez valóban diszkriminatív.

Mi csak kisegítők lennénk? Fizetés szerint igen, de munka elvárás és iskolai végzettség terén már nem!

Érdekes lenne szeptember első hetét sztrájkkal kezdeni az iskolákban!!!

Nem lehet esetleg ombudsmanhoz, vagy az Egyenlő Bánásmód Egyesületéhez fordulni??


Vendég

#269 Egy debreceni melós

2014-07-29 19:03

Nagyon örülök hogy talán végre elindult valami.
Összefogás nélkül sajnos nagyon nehéz lesz itt bármit is elérni, azt gondolom hogy ezt a peticiót is csak kinevetik a döntéshozók.
Szerintem közösen az utcára kell menni, útlezárásokat stb csinálni és kizsarolni mint pl: a vasutasok teszik.
Majd a bérrendezés után megerősíteni a szakszervezeteket hogy soha többé ne tehessék meg hogy befagyasztják a bértáblát.

Vendég

#270 PED.ASSZ.

2014-07-31 18:15

Elszomorító, hogy a 16 éves 6. általánost végzett gyerek többet keres a maszek munkáltatónál, mint mi!!!
baba

#271

2014-08-03 13:54

Az óvodában dolgozó dajkák miatt egyetértek veletek, aki 25 év ledolgozott munkaviszonnyal rendelkezik, ugyanannyit kap, mint a frissen végzett érettségizett dajka.

Vendég

#272 Re: Re:

2014-08-04 10:29

#268: egy iskolai irodai dolgozó - Re:  

 Szia! Ezt a petíciót én kezdeményeztem. Tájékoztatásul közlöm, hogy több mint egy hónapja az ombudsman előtt az ügy!!! Várjuk a fejleményeket, azt igérték, hogy 2-3 hónap. Üdv: Kanászné Erika


Vendég

#273 Re: Re: Re:

2014-08-04 19:25

#272: - Re: Re:  

 Kedves Erika!

Remélem célba érsz... velünk együtt, egymásért!

noname

#274

2014-08-07 14:49

Én közalkalmazott vagyok. Drága munkahelyemen fizetésemelés soha nem volt, csak a csókosoknak volt/van eltérítés, köztük olyan is akad, akit eleve 150%-val vettek fel, de kb. az iylenek helyett is mi dolgozunk. Karácsonyi/ évvégi jutalom 0, ellenben heti rendszereséggel szembesülünk vele, hogy drága vezetőink 40-50 000 forintos éttermi számlákat intéznek maguknak, és akkor nem is beszélve arról, hogy minden magányügy (gyerekek furikáztatása, háztartási szerek stb.) szintén állami, a mi pénzünkön történik. Mindenki látja, de nem teszi szóvá, mert félti még ezt a megalázó béres munkáját is!

 

Köszönjük szépen!

kwizda

#275

2014-08-09 07:18

Ajánlom mindenki figyelmébe a következőket!

    • Amikor figyelmeztettek, hogy a kétharmaddal autoriter rezsimet lehet építeni, nem szóltam, mert egy erős vezetésre vágytam, ami helyettem cselekszik és gondolkodik.

      Amikor az Alkotmányért jöttek el, nem szóltam, pedig minden jogot az véd.
      Amikor a bírósági vezetésért jöttek el, nem szóltam, mert nem olvastam Montesquieut.
      Amikor bevezették a médiatörvényt, nem szóltam, mert nem olvastam újságot.
      Amikor a MANYUPokért jöttek el nem szóltam, mert nem volt ilyen megtakarításom.
      Amikor bevezették a szegényeket sújtó adórendszert, nem szóltam, mert bunkó vagyok.
      Amikor bevezették a végtörlesztést, nem szóltam, mert én is jól jártam vele.
      Amikor a bankokért jöttek el, nem szóltam, mert nem ott dolgozom.
      Amikor az alapítványi iskolákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok autista.
      Amikor szétverték az EU-s pályázati rendszert, nem szóltam, mert azt ígérték jobb lesz.
      Amikor szétverték Alföldi társulatát, nem szóltam, mert nem járok színházba.
      Amikor a trafikosokért jöttek el, nem szóltam, mert nem dohányzom.
      Amikor feljelentették a közös képviselőt, nem szóltam, mert a feleségem kapta az állását.
      Amikor aláásták a választások tisztaságát, nem szóltam, mert nem szoktam szavazni.
      Amikor a hajléktalanokat vegzálták, nem szóltam, mert van hol laknom.
      Amikor a kishantosiakért jöttek el, nem szóltam, mert nem érdekelt a jövő.
      Amikor a nemzetet eladták az oroszoknak, nem szóltam, mert "Moszkva az új Brüsszel".
      Amikor a tankönyvkiadókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok tanár.
      Amikor a civilekért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok civil aktivista.
      Amikor a RTL Klubért jöttek el, nem szóltam, mert nem nézek tv-t, nem érdekel a bulvár.
      Amikor a budapesti választási rendszerért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok pesti.
      Amikor visszamenőlegesen vezettek be adót, nem szóltam, mert engem nem sújtott.
      Amikor a miskolci romákért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok roma.
      Amikor az iskolaigazgatókért jöttek el, nem szóltam, mert nem vagyok szülő.
      Amikor az ismerősöm vállalkozását kényszerrel megvették, irigységből nem szóltam.
      Amikor bejelentették a jogállam végét, nem szóltam, mert azt se tudtam mi az a jogállam.

      Amikor eljöttek értem, már senki sem maradt, aki szót emelt volna értem.

      ismeretlen magyar verse