Közalkalmazotti bértábla

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Közalkalmazotti bértábla petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#76

2014-06-25 15:41

Annyit szeretnék még kérni , hogy a speciális iskolákban dolgozó ápolói fizetést meg csatlakoztassák az egészségügyi bértáblához.felháborito, hogy mi ápolok sehová sem tartozunk , de legyen működési kártyánk , járjunk tovább képzésre, ami természetesen alapítványnál lehetséges saját pénzen, és legyek kamarai tag , mert kötelező. Ebben a kérdésben senki nem tud választ adni .minden ajtó bezárodik , pedig az országban van egy jo pár ilyen iskola és diák otthon sajnos.Mi már ledolgoztuk a beteg ágy mellett az éveinket , lett gerinc sérv és egyebek , beteg ágy mellett már nem tudunk dolgozni , de még szeretnénk dolgozni ,hiszen ez a hivatásunk .Ezt is rendbe kellene tenni, és ha lehet közös erövel , mert egy magában nem boldogul az ember.
okinawa

#77

2014-06-25 18:17

Inkább alapítsunk egy a "MÉG DOLGOZÓ NŐK" érdek-képviseleti szervezetét, mert ezt egybe is lehetne fogni rendesen!
Optimista

#78

2014-06-25 19:17

#76: -

Bárki csatlakozhat!!! a petíciót a hozzászólásokkal együtt fogjuk elküldeni az érdekeltekhez, ezért fontos, hogy mindenki bátran (de kultúráltan) írja le a véleményét, a sérelmeit tényszerűen. Nem az a lényeg, hogy szidjuk, azokat, akik már kaptak béremelést, akik jobban keresnek nálunk, hisz célunk nem az, hogy az ő fizetésük csökkenjen, hanem, hogy a mienk emelkedjen. Kitartás!!! Csak így tovább, terjesszétek a petíciót! Higgyetek!!! Bizzatok!!! Reménykedjetek!!!


Vendég

#79

2014-06-25 19:30

Az iskolatitkárok munkája nélkülözhetetlen. Sajnos az intézményvezetők nem dönthetnek a bérüket illetően. Bele sem merek gondolni, ha a titkár nem lenne, mi lenne. Nincs helyettese. A munkáját senki más nem tudja elvégezni. Feladatai speciálisak, összetettek, sok rétűek. Amikor eljár a tankerületben, vagy a postára megy, alig várjuk, hogy visszaérjen, hogy újra zökkenőmentesen működjön az iskola.
Volt a közmunka program, sajnos, de adminisztratív munkára alig találtunk megfelelő embert!
Pótolhatatlanok. A tapasztalatuk, gyakorlatuk sokat ér. Ezt kellene megfizetni!!!
iskolatitkár

#80

2014-06-25 19:47

Iskolatitkár vagyok. Közel 20 éve dolgozom iskolában.
Ebben az évben kezdtem gondolkodni azon, hogy beadom a felmondásom, mert ebből a fizetésből nem tudok megélni, illetve családom eltartani.
Nincsenek gazdag szüleim, rokonaim. Akik voltak meghaltak és ők támogatni sosem tudtak.
A családomban csak az én keresetem van.
Nagyon szeretem az iskolát, a gyerekeket, a pedagógusokat. Jól kijövök mindenkivel.
Szívesen és szívből dolgozok itt.
Ez az életem.
Nem szeretném, ha ez most egy fizetés miatt megszűnne.
Nem szeretném a gyerekeket itt hagyni, szeretem a munkám, hisz hivatásomnak érzem.
SEGÍTSETEK!!!

Vendég

#81

2014-06-25 20:02

Szólj és támogatunk mindenben!

Vendég

#82

2014-06-26 07:33

egyetértek

Vendég

#83

2014-06-26 09:03

xxxx

Vendég

#84

2014-06-26 09:41

Egyszerűen érthetetlen az előző és a mostani kormány pofátlansága ahogy bér ügyben velünk bánt,vagy bánik.
Tíz éve! számmal is leírom 10 éve nem kaptunk béremelést.Fiatalabb kollégáimnak sokszor felhívtam erre a problémára figyelmét! tegyünk valamit!mindig le hurrogtak,mit érsz vele!
Köszönöm a pesszimisták,mindig okoskodók de semmit nem cselekvők nevében is az ön lépéseit,munkáját!
61 - éves vagyok,egyedül élek ,87 000 Ft nettó fizetés!Kérdem én nem megalázó?! 18 éves közalkalmazotti,43 év munkaviszony!!! "Köszönöm a kormánynak a megbecsülést"!!!
Üdvözlet:Wölfinger Béla
vendég

#85 Re:

2014-06-26 13:15

Egyet értek. Technikai dolgozóként - mint szakmunkás minimálbéres-kevesebbet keresek mint 5 évvel ezelőtt.


Vendég

#86

2014-06-26 18:07

Felhàborító,hogy milyen kevés pénzből élünk hosszú évek óta és a kormàny le....Undorító ami ebben az orszàgban folyik Lassan éhen halunk.Ki kell menni külföldre,ott legalàbb megbecsülik az embert!
Csőrike

#87 Re:

2014-06-26 19:46

#13: -

Nagyon köszönöm saját magam nevében és azon ovodai dajkák és kisegítő személyzetiek nevében az elismerő szavakat ,amelyet nagyon ritkán kapunk meg!!Bár én olyan oviban vagyok dajka ,ahol a munkatársak megbescülnek,de sajnos ez nem elég a megélhetéshez!!És valóban sokkal több munkáért kevesebb fizetést kapunk évek óta!!Igen is ki kellene harcolni  a béremelést ,ugyanis tényleg megalázó bért kapok pl. én is 30 évnyi munka után ,érettségivel és dajkaképzős végzettséggel!!És valóban az ovónő jobbkezeként dolgozunk nap mint nap!!Jó lenne elgondolkoznának amagasabb szinten dolgozók is!!tisztelettel:egy dajka

léda

#88 ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

2014-06-28 06:23

Azért álljon már meg a menet, az oké ,hogy ők is az iskolában dolgoznak, de nem egyenlő a végzettség kérem! Egy iskolatitkár vagy egy udvaros nem rendelkezik 1-2-3 diplomával! Akkor minek tanult az ember? Egy részük biztos tisztességesen dolgozik, de sajnos tudok ellenpéldát is! Ezt hagy ne részletezzem! Ha meg elégedetlenek, lehet továbbképezni magukat, el lehet végezni bármilyen szakot manapság már. Sokan keresnek még az országban igen keveset rajtuk kívül! Lásd ápolónők stb..stb...Sok ember összetenné a két kezét ha egyáltalán iskolatitkári munkához juthatna.
Optimista

#89 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-28 08:29

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Először is minden munka értékes, minden ember értékes. A petíciónk nem arról szól, hogy megállapítsuk, hogy kinek a munkája ér többet vagy kevesebbet. Kategorizálni kell viszont azért, hogy igazságos legyen, hogy legyen motiváció a dolgozó embereknek, hogy lássanak esélyt arra, hogy továbbléphetnek.

Petíciónk arról szól, hogy szűnjön meg a jelenlegi bértábla, ahol mindegy, hogy milyen iskolát végeztél és mindegy, hogy hány éve dolgozol, ugyan annyi bért kapsz. Azt szeretnénk, ha a bértábla legelső rublikájában lévő dolgozó is kapja meg legalább a minimálbért (nem garantált kiegészítéssel) és a többi kategóriába tartozók valamilyen szorzóval képezve kapják a magasabb bért. Megkülönböztetve, hogy 8 általánost végzett, szakmunkást végzet, érettségivel rendelkező, szakközepett végzet, technikumot, felsőfokút, főiskolát stb. És megkülönböztetve, hogy pályakezdő vagy 30 éve dolgozik, például megtartva a háromévenkénti kötelező lépést, ahogy az korábban is volt.

Sajnos

#90 ...

2014-06-28 15:14

Kihirdettem a pedagógus kollégák körében, hogy amennyiben egyetértenek vele írják alá. Négyen vagyunk a suliban akiknek ez sokat jelentene. (2 iskolatitkár, laboráns, rendszergazda). Egyetlen egy pedagógus kolléga nem volt hajlandó aláírni eddig. Ja kérem, ők már rendben vannak...
(Érdekes, hogy ha pedagógus kolléga búcsúztatására kell gyűjteni, mindig megtalálnak, hogy szálljunk be. Ellenkező esetben csak az "egyebek" és az elfelejtett kategória vagyunk.) Köszönöm innen is nekik!...
Iskolszolga

#91 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-28 15:40

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Nem akar senki annyit kereseni mint a pedagógus, akinek valóban van 1-2-3 diplomája!!! Ön félre értett valamit. Vagy rossz a szövegéretése?

A közalkalmazotti bértábla módodítását szeretnénk, hogy ne keressen annyit egy iskolapdból kijött gyakorlat nélküli takarítónő, mint egy most nyugdíjba vonuló, vagy diplomás iskolatitkár. Mert van ilyen is kedves léda!!!!

Úgy tudom, az egészségügyben is közalkalmazotti bértábla van, és akkor ez őket is érintené.

A k.bértábla szerint 26 év munkaviszonynál 96.400 Ft a bér. Ezt egészítik ki a minimálbérre. Ez Ön szerint így helyes?

Egy iskolatitkári állás 2007-ben 62 pályázó közült kerül kiválasztásra. Aki akkor odakerült közel 10 év gyakorlattal rendelkezett. A meghallgatásokon sokan azt se tudták mi az ECDL, és sem egy táblázatot sem egy tisztességes levelet nem tudtak megírni. Ilyen jelentkező most is van. A gyakorlat számít, aki nincs toppon nem tud egyszerre több dolgot csinálni, számlákat ügyet intézni anyagot beszerezni, KLIk-kel kapcsolatot tartani, munkaügyi feladatokat elkészíteni napi 9-10 órában, annak az iskolája elúszik.

Kedves léda! Tanuljon meg örülni más örömének, ne mindig a rosszat lássa!!! Szeretnénk mi is élni, nem 77.000 forintból.


Vendég

#92

2014-06-28 15:45

Nagyon időszerű lenne foglalkozni a kérdéssel, mert amíg a törvényhozó urak fizetése a csillagokban van, a közalkalmazotti bértábla szánalmas. Főleg a bölcsődei dolgozóké. 30 év jogviszony után 119 900 ft bruttó a bérem, a kezdő bér 118 000 ft, és nem ez a sok, az enyém megalázó. Nem kellene mást csinálni, csak NEM emelni a jövő évi költségvetésben a T urak bérét, hanem a közalkalmazottaknak adni, mert attól hogy Magyarország jobban teljesít, mi csak az áremelést érezzük!

Vendég

#93

2014-06-28 17:20

Felháborítónak érzem, hogy a munkánkat segítő kollégák (dajkák, technikai munkatársak) fizetése ennyire kevés! Ha nem lenne tisztaság az óvodában, ha nem kedvesen próbálnák vigasztalni szükség esetén a gyerekeket, ill. segíteni neki akár öltözni,ha nem locsolnák a füvet, stb. akkor mi sem tudnánk végezni a munkánkat!!!!

Vendég

#94 Re: ...

2014-06-29 07:07

#90: Sajnos - ...

Én is megpróbáltam ugyanezt,csak én az iskolaigazgató kezébe adtam a petíció fénymásolatát,rápillantott,sok -sok kolega elött kikapta a kezemből és összegyűrte!!! én csak annyit mondtam: ez nem volt szép tőled!

Kb. ennyit lehet várni a tanult kolegáktól!!! mi mindig támogattuk őket!!!"köszönöm" (minden több diplomás tanár jól végzi a munkáját?szerintem nem! mert akkor az oktatás nem ott tartana ahol!!!)

egy elkeseredett közalkalmazott

#95 Művelődési Házak - önkormányzati intézmények közalkalmazottai

2014-06-29 08:04

A művelődési házak közalkalmazottait is alaposan elfelejtették...köztünk több diplomával rendelkezők és pedagógusok is vannak, csak nem a szakmában, de ugyanúgy gyerekekkel foglalkozva, és nem napi 8, hanem néha 12 órában, hétvégén, vagy késő éjjelig ha rendezvény van.
Rólunk úgy feledkeztek meg, ahogy vagyunk- mintha mi nem is lennénk...Ebből a bérből megélni nem lehet, csak vegetálni.
Az életben maradáshoz kevés az éhenhaláshoz sok....

Vendég

#96

2014-06-29 08:14

Miazért nem kaptunk béremelést mert kolégiumidolgozokvagyunk.Velencén a Kisegitő iskolában igaz ugyan azt a munkátvédezzük mint a gyermek othonban dolgozo gyernekfelügyelö.

Vendég

#97

2014-06-29 12:52

Nagyobb megbecsülést, több bért kérünk!!!!!!!!! Köszönjük
lidó

#98

2014-06-29 13:47

Nagyon jó lenne ha a kisgyermeknevelők munkáját és kitartását végre megbecsülés övezné, és megkapnánk a munkánkért járó méltó bért!!!!!!!
DE ehhez azért az is szükséges lenne, hogy ne egy-két ember szoknyája mögé bújva járjon a szánk. Mindenkit nem tudnának kirúgni!!!! CSAK ÖSSZEFOGÁSSAL JUTUNK ELŐBBRE!!!!!
rendszergazda

#99 Érdemes megnézni

2014-06-30 12:36

iskolatitkár, akinek nem volt pénze, lehetősége továbbtanulni

#100 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-30 19:33

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Jellemző! Azon ostoba pedagógusok közé tartozol, akik azt gondolják, hogy kizárólag a diplomás emberek érnek valamit, a többi dögöljön éhen. Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha ha többszörös egyetemi diplomáddal, 20 évvel a hátad mögött ugyanannyit keresnél, mint egy kezdő főiskolás tanító! 
A hozzászólásod téged minősít!