Forgalomtechnikai beavatkozás a 31.sz főút péceli elágazásnál

Tisztelt Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

A maglódi és péceli szemelyautóval közlekedő lakosság  valamint a 31.sz főúton rendszeresen közlekedők képviseletében az alábbiakban kérem a fogalomtechnikai beavatkozásukat  mellyel jelentősen megváltozna a közlekedési balesetek elkerülésének előfordulása;

A 31.sz főút péceli elágazásnál kialakitott kereszteződés jelentősen balesetveszélyes. Az M0-s autóútra való csatlakozás elsődlegesen a 31.sz főútról történik Maglódról, ezzel jelentősen terhelve az amúgy is nagy forgalmú főutat. Pécel és Maglód között nincs kialakitott tömegközlekedesi lehetőség, így a munkábajárók kénytelenek személyautóval közlekedni, mely tovább növeli a terheltséget. A maglódi Auchan áruház Pécelről is ezen a főúton érhető el.

Pécel felől a főútra való csatlakozás valamint a főútról Pécel felé kiemelkedően balesetveszélyes, sok esetben beláthatatlan.

Sajnos  a főút közlekedésében  részvevők sem segítik elő a fel és lehajtást.

Kérjük a Tisztelt Bizottságot, hogy a fent említett elágazás vizsgálják felül, valamit tegyenek forgalomtechnikai intézkedéseket a balesetveszély megelőzése érdekében forgalomirányitó berendezés vagy körforgalom kialakításával.

Kérem, hogy petíciónkkal kapcsolatos intézkedésekeikről legyenek szívesek tájékoztatni.

Köszönettel,

Dócs László.