Zárják ki a Fideszt a Néppártból !

Tisztelt Néppárti Frakció!

Szeretnénk kifejezni értetlenségünket és aggalmunkat amiatt, hogy a Fidesz és annak vezetője az Európai Unió politikájában mind nagyobb befolyásra tesz szert.

Azt kérjük, hogy még az Európai Uniós választások előtt az Európa Parlament Néppárti frakciója zárja ki a FIDESZT soraiból.

Mindezt annak a tudatában tesszük, hogy Magyarország immár nem tekinthető demokratikus országnak, hiszen a demokratikus intézményrendszert, többek között

- a szabad sajtót,
 - az önálló és független igazságszolgáltatás rendszerét,
 - az önálló és független végrehajtó intézményrendszert,

a fékek és ellensúlyok rendszerét Orbán Viktor és pártja Magyarországon leépítette lebontotta és most már erőszakot alkalmaz felelős magyar polgárok, országgyűlési képviselők ellen.

A legutóbbi 2018-as választás a

- szabad sajtó hiánya miatt,
 - valamint amiatt, hogy EU és magyar adófizetők pénzét a kormánypárt saját           kampánycéljára használta fel pártja népszerűsítésére,
 - és amiatt, mivel a kormánypárt uszított és a befolyásával visszaélve néptömegek     ellen heccelt és rémhíreket terjesztett, (javasoljuk ezen események részletes   kivizsgálását)

nem tekinthető szabad, demokratikus választásnak.

A magyar állampolgárok jelentős, a FIDESZ által kirekesztett több milliós tömege dermedten figyeli az eseményeket.

FIDESZ és annak vezetője a demokratikus intézményrendszert lebontotta, a demokratikusság egyik fő kritériumának tekintett hatalomváltást ezáltal szinte ellehetetlenítette.

Nem értjük, hogy mit keres a FIDESZ az önök soraiban, hiszen, a FIDESZ nem is demokratikus párt, hanem Orbán Viktor egyszemélyes vállalkozása.

Önök azt nyilatkozták korábban, hogy tudnak a Fideszre hatni, sokat elérnek Orbán „szabályozásával” kapcsolatban. Nem tudjuk, hogy önök mit értek el. Örüljünk, hogy nem lövet a tömegbe? A fegyvereket már megvásárolta és az alkotmány úgy változtatta meg, hogy ma már minden különösebb indok nélkül bárki megfigyelhető és zaklatható.

A párton belül és kívül diktatórikus rendszerekre jellemző megfélemlítés légkörét hozta létre:

- Az Európai Ügyészség szerint is köztörvényes bűncselekmények történtek a     családja meggazdagodása érdekében.
 - Magáncélra ellopja mind a magyar, mind az Európia Unió polgárainak adóját.
 - A gyűlöletkeltést és kirekesztést magyar állampolgárok megosztására, azok   kirekesztésére (aki az állampárt ellenfele, az ellenség) a harag és frusztráció   szintjének emelésére használja a nyugodt légkör és megbékés megteremtése   helyett.
 - A legfontosabb államhatalmi szervek (főügyészség, adóhatóság,   belügyminisztérium) vezetőivé kebelbarátait teszi,
 - Az uszítás módszerét népcsoportok elleni heccelésre használja (muszlim és zsidó   honfitársaink ellen heccel)
 - Megszüntette a sajtószabadságot.
 - A kereszténységet képmutatóan az emberek megosztására használja.

A FIDESZ és kormányzati diktatúrája megcsúfolja az Európai Unió fontos alapértékeit: a szolidaritást és szabadságot, jogegyenlőséget.

Sajnos ez a folyamat nem egyik napról a másikra történt. Tudjuk, hogy a magyar állampolgárokat, azok pártformációit súlyos felelősség terheli a helyzet kialakulásában, de azt gondoljuk, hogy ugyanez a felelősség az Európai Unió intézményeire is vonatkozik.

Szeretnénk egy olyan szövetséget létrehozni, ami Magyarország demokratizálását elindítja. Ehhez Önökre és az Önök segítségére is szükségünk van.

Felelős állampolgárként kérjük, hogy a FIDESZ-t a fenti érvekre hivatkozva zárják ki maguk közül.

Az aláírással felhatalmazom Szabó János petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.