ELÉG A BRUTÁLIS KUTYATÁMADÁSOKBÓL!

vér_2.jpg Magyarországon évente több ezer kutyatámadás történik. A végzetes vagy súlyos sérülést okozó kutyatámadásokat emberek, illetve kutyák ellen szinte minden esetben azon  magas ösztönszintű, erős izomzatú, közepes illetve nagy testű, eredetileg munkavonalú kutyák vagy azok keverékei követik el, akiknek a tulajdonosuk nem biztosítja az adott fajtának  megfelelő életmódot. Nincs lefárasztva se fizikálisan, se mentálisan, nem  szocializálták, legtöbbször a házat, kennelt el sem hagyják. Az Európai Unió nyugati országaiban ezen kutyafajták tartását szigorú engedélyhez kötik.

Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon is sokkal tudatosabb, felelősségteljesebb és biztonságosabb kutyatartási szabályozás legyen érvényben. Ezért elsődleges szempont lenne, hogy az ilyen fajtájú kutyák tartására vonatkozó szigorúbb szabályozás, szankcionálás és engedélyhez kötött tartás  - akár például  németországi minta alapulvételével - itthon is bevezetésre kerüljön. A KUTYA FEGYVER! Gazdájának tudnia kell bánni vele, kötelessége megvédeni minden esetben  a környezetét tőle!

Kovács Éva, Kutyatámadások ellen a felelős állattar https://www.facebook.com/groups/337211140314632/    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Kovács Éva, Kutyatámadások ellen a felelős állattar https://www.facebook.com/groups/337211140314632/, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.