EGERSZALÓK A SZENNYVÍZISZAP ELLEN

A Midori-ÖKO Kft. elképesztő mennyiségű, évi 200 ezer tonna külföldi szennyvíziszapot készül importálni, majd azt az egri és a mátrai történelmi borvidék kellős közepén, a Gyógyvizek Völgye felett feldolgozni.

  • Felháborító, hogy míg a leggyorsabban fejlődő országok betiltják a hulladékimportot, addig egy magyar cég hatalmas mennyiségű, ellenőrizhetetlen összetételű külföldi szennyvíziszapot akar Magyarországra szállítani.
  • A cég szerint a feldolgozás végterméke áldásos hatással lenne a termőtalajra. Egerszalók nem kér ebből az áldásból! Hiszen valójában a szennyvíziszap eltűntetése világszerte probléma!
  • A közmeghallgatás és az összefércelt tervek alapján világos, hogy a haszonélvező Midori-Öko Kft. botrányosan alkalmatlan egy ilyen hatalmas beruházás kezelésére. Ez pedig a vörösiszap óta nem látott környezeti katasztrófával fenyeget!

A környező települések népe évtizedek kemény munkájával a természet olyan szigetét hozta létre a Gyógyvizek Völgyében, mely erdőivel, mezőivel, fürdőivel, konyhájával, boraival, pihenési és gyógyulási lehetőségeivel méltán lett világhírű.

Ezt a hírnevet a szennyvíziszap lerakásának puszta híre is lerombolja!

Ráadásnak ott a sok tízezer kamion, a zaj, a tönkretett utak és házak, az elviselhetetlen bűz és a termőtalajba szivárgó szennyeződés.

Mi, az itt élők, vendégeink és velünk együttérző barátaink, TILTAKOZUNK ezen - nincs rá jobb szó - idétlen beruházás ellen!

Követeljük végleges és visszavonhatatlan leállítását!

http://egriugyek.hu/a-kornyek-ugye/nem-adtak-be-kerelmet-a-kornyezetvedelmi-hatosaghoz-az-egerszolati-szennyviziszap-lerakoert

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Németh Ágnes, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook