Edzőtermek a vírushelyzetben...

Tisztelt Aláíró,

Mi, a hazai funkcionális edzőteremekben dolgozó edzők és azokat üzemeltető edzőtermek tulajdonosai arra kérjük Önt, hogy aláírásával hatalmazzon fel minket arra, hogy a hazai döntéshozókkal egyeztethessünk a koronavírus második hullámával kapcsolatban.

1. Úgy gondoljuk, hogy a hazai edzőtermek nem, hogy nem növelik a fertőzési kockázatot, de az egészséges életmódra történő neveléssel csökkentik azt.

2. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy partnerek vagyunk a fertőzési kockázat csökketésében, amelyet az edzőtermek már most is szigorú szabályzattal és megelőző lépésekkel segítnek elő. Ilyenek a csökkentett ügyfélszám, a termekben és a recepción, öltözőben elhelyezett fertőtlenítő állomások, a közösségi terekben használt maszk és az edzőteremben meghonosított gyakori eszköz fertőtlenítés.

3. Nem tudunk olyan hazai vagy nemzetközi esetről, ahol fertőzési gócpontként edzőterem került megemlítésre.

4. Számos hazai és nemzetközi kutatás említi, hogy az obezítás, az anyagcsere betegségei kiemelt kockázatot jelentenek a Covid-19 súlyos lefolyására nézve, míg az egészséges táplálkozás és testmozgás elősegíti a kockázat minimalizálását.

5. Arra kérjük a döntéshozókat, hogy segítsék a munkánkat egy országos kampány elindításában, amely arra koncentrál, hogy az egészséges étrend és mozgás hogyan csökkenti a betegségekre való fogékonyságot, kifejezetten fókuszálva a vírusos fertőzésekre és az anyagcsere betegségekre.

Arra kérjük, hogy az edzőtermek nyitvatartási szabályainak esetleges módosítása esetén vegyék figyelembe, hogy a közel 4 hónapos önként vállalt kényszerszünet az első hullám esetén már így is hatalmas anyagi károkat okozott a szolgáltatóknak, jelentős adóbevétel kiesést az államnak, és az ügyfeleink egészségenek és edzettségének romlása miatt vélhetően mérhetetlen károkat az egyénnek és a társadalomnak egyaránt, tovább csökkentve az amúgy is túltterhelt egészségügy szabad kapacitását.

Tisztelettel ara kérjük Önt, hogy amennyiben ezzel a javaslattal egyetért, írja alá és továbbítsa is barátainak.

Movelab edzői közösség, amely közel 1600 hazai edzőt és kis edzőtermet képvisel

Az aláírással engedélyezem Lakatos Péter, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.