Edzőtermek a vírushelyzetben...

Tisztelt Aláíró,

Mi, a hazai funkcionális edzőteremekben, jóga stúdiókban, tánctermekben, személyi edzést szolgálató kis edzőtermekben és harcművészeti dojo-kban dolgozó edzők és azokat üzemeltető edzőtermek tulajdonosai arra kérjük Önt, hogy aláírásával hatalmazzon fel minket arra, hogy a hazai döntéshozókkal egyeztethessünk a koronavírus második hullámával kapcsolatban.

1. Úgy gondoljuk, hogy a hazai edzőtermek a megfelelő szabályok betartása mellett nem, hogy nem növelik a fertőzési kockázatot, de az egészséges életmódra történő neveléssel csökkentik azt.

2. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy partnerek vagyunk a fertőzési kockázat csökkentésében, amelyet az edzőtermek már most is szigorú szabályzattal és megelőző lépésekkel segítenek elő. Ilyenek a csökkentett ügyfélszám, a termekben és a recepción, öltözőben elhelyezett fertőtlenítő állomások, a közösségi terekben használt maszk és az edzőteremben meghonosított gyakori eszköz fertőtlenítés.

3. Nem tudunk olyan hazai esetről, ahol fertőzési gócpontként edzőterem került megemlítésre, és partnerek vagyunk abban, hogy a nyitvatartási, vagy újra kinyitás feltételeit a szakértőkkel egyeztessük. Partnerek vagyunk egy olyan egységes intézkedéscsomag kidolgozásában, amely meghatározza a minimum intézkedéseket az edzőtermek üzemeltetése során.

4. Számos hazai és nemzetközi kutatás említi, hogy az obezítás, az anyagcsere betegségei kiemelt kockázatot jelentenek a Covid-19 súlyos lefolyására nézve, míg az egészséges táplálkozás és testmozgás elősegíti a kockázat minimalizálását.

5. Arra kérjük a döntéshozókat, hogy segítsék a munkánkat egy országos kampány elindításában, amely arra koncentrál, hogy az egészséges étrend és mozgás hogyan csökkenti a betegségekre való fogékonyságot, kifejezetten fókuszálva a vírusos fertőzésekre és az anyagcsere betegségekre.

6. Megoldandó feladatnak látjuk az edzőtermek bérleti díjának a korlátozási időszakra szóló költségvetési támogatását, a KATA vállalkozok esetén pedig a KATA befizetések törlését az adott időszakra.

7. Arra is kérjük, hogy az edzőtermek nyitvatartási szabályainak esetleges módosítása esetén vegyék figyelembe, hogy a közel 4 hónapos önként vállalt kényszerszünet az első hullám esetén már így is hatalmas anyagi károkat okozott a szolgáltatóknak, jelentős adóbevétel kiesést az államnak, és az ügyfeleink egészségének és edzettségének romlása miatt vélhetően mérhetetlen károkat az egyénnek és a társadalomnak egyaránt, tovább csökkentve az amúgy is túl terhelt egészségügy szabad kapacitását.

Tisztelettel arra kérjük Önt, hogy amennyiben ezzel a javaslattal egyetért, írja alá és továbbítsa is barátainak.

Movelab online edzői közösség, amely közel 1.700 hazai edzőt és kis edzőtermet képvisel

Az aláírással felhatalmazom Lakatos Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.