Diákok a tanárokért mozgalom - Ki fog minket tanítani!

Diákok! Szülők! Sorstársak!

Ehhez a tüntetéshez, sem a tanárainknak, sem az iskolánk bármely dolgozójának nincs köze. A felelősség csakis minket, a diákokat terhel.
Múlt hétfőn, azaz 09. 05.-én a Hermanból 37 tanár polgári engedetlenséget hajtott végre, azaz tiltakozásuk jeleként törvényellenesen sztrájkoltak. Ennek következményeként pénteken, 09. 09-én, hétfői hatállyal Dezsőfi Györgyöt eltávolították igazgatóhelyettesi posztjából. Kiállt a tanárokért, és ezzel együtt értünk, diákokért is. A sztrájkban részt vevő tanárok országszerte fenyegető levelet kaptak a további ellenállás elkerülése érdekében. A legfontosabb dolog, hogy a magyar iskolák mindenki számára biztonságos és tanulásra alkalmas helyek legyenek. Ezt az atmoszférát a tanárok alakítják ki, amint hivatásukként adják át tudásukat nap mint nap. Az állam szemében ez nem ér annyit, hogy elegendő fizetéssel támogassa a jövő generációjának a felnevelését. Célunk tehát, hogy a tanárok megbecsültek legyenek a társadalomban, és pénzügyileg is elismerjék odaadó munkájukat. Az iskolai tananyagot hozzáértő emberek döntsék el! Az állam teremtse meg a feltételeket a hatékony tanításhoz, minden iskolában!

Ha a tanáraink nem sztrájkolhatnak, majd mi magunk fogunk!
Ők értünk dolgoznak, mi pedig most kiállunk értük!

Mit tehettek?
-Használjátok ki az internet adta lehetőségeket, hívjátok fel minél több ember figyelmét a fennálló problémára, illetve a tüntetésre.
-Bármilyen megmozdulás történik, az kulturált legyen. Kerüljétek az obszcén szavak és trágár kifejezések használatát, törekedjetek a békés protestálásra. Csak úgy érhetünk el bármilyen eredményt, hogyha a sok idegeskedés ellenére higgadtak maradunk.

 

FONTOS!
-8:00-kor elindulunk a Hermantól (Miskolc, 3525, Tizeshonvéd utca 21) Miskolci Tankerületi Központba (Miskolc, 3527, Selyemréti utca 1), a villamosvonal mellett sétálunk le (30 perc), ahol átadjuk a levelet (Tiltakozás Dezsőfi György menesztése ellen).
-Terjesszétek a hírt! Szóljatok szülőknek! Barátoknak! Osztálytársaknak! Testvéreknek! Ismerősöknek! Osszátok meg! Minél többen leszünk, annál kevésbé vagyunk sebezhetőek!

Bármilyen kérdéssel keressetek minket;
Földeák Levente
Herman Adél
Jeviczki Soma Balázs
Monostori Anna
Robb Horkay Júlia
Sziklai Réka
Tetzl Szilárd


Földeák Levente, Herman Adél, Jeviczki Soma, Monostori Anna, Robb Horkay Júlia, Sziklai Réka, Tetzl Szilárd    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Földeák Levente, Herman Adél, Jeviczki Soma, Monostori Anna, Robb Horkay Júlia, Sziklai Réka, Tetzl Szilárd petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...