Daru (madár) által okozott károk a Hortobágyi Nemzeti Park környezetében

Tisztelt Gazdatársaim!

Petíciómban főként a Hortobágyi Nemzeti Park környezetében növénytermesztéssel foglalkozó társaimhoz szólok, de azokhoz a gazdákhoz is akik már áldozatául estek vadkárnak. Mint sokan észlelték már akik a környéken kukoricatermesztéssel foglalkoznak, hogy a daruvonulás bizony rendkívül kártékony hatással van a termelésre. Minden évben egyre több daru érkezik szeptember-októberben a nemzeti park területére, hogy itt pihenjenek, viszont a kukorica érése is nagyjából erre a két hónapra datálható. A vonuló daruk óriási csapatokban szállnak le egy-egy kukoricatáblába amiben egy nap alatt több tonnás terméskiesést is tudnak okozni. Mivel a daru Magyarországon védett madárnak minősül ezért a gazdák, vadászok tehetetlenek ellenük, sem lőni, sem riasztani nem lehet őket. Kérem akik érintettek az ügyben, azok írják alá ezt a petíciót, hogy nemzeti parknál meghallgassanak minket és közösen megoldást találjunk az elkövetkező években a darukérdésre. 

Tisztelettel: Pap Zoltán

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Pap Zoltán, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook