Családi parkoló - KRESZ védelmében!

A korral haladva, a legtöbb üzletlánc felismerte a családi parkolásra való igényt, és próbál is annak eleget tenni, kisebb-nagyon sikerrel. A "családdal" megjelölt parkolóhelyek lényege az, hogy fizikailag nagyobb helyett biztosít az autójával oda parkoló család számára, akik a szélesebb parkolóhelynek köszönthetően lehetőséget kapnak arra, hogy a gépjármű ajtaját teljes szélességgel megnyitva kényelmesen és biztonságosan kiemeljek a bent ülő gyermeket, vagy annak utaztatásához szükséges – a KRESZ által kötelezően előírt – hordozót ki tudja emelni. Az az a családi parkoló nem a bejárthoz való közelsége miatt olyan hívogató, hanem annak okán, hogy így nem a csomagtartón keresztül kell beültetni a gyermeket, ha esetleg a mellettünk lévő parkoló helyre egy kevesebbé tehetséges autós túl közel teszi le autóját.

 

A fentieket azonban a legtöbb, lusta, vélhetően gyermektelen autós abszolút figyelmen kívül hagyja, és a családi parkolót előszeretettel használja, nyilvánvalóan annak okán, hogy nem jár következménnyel a tevékenysége. Azonban a családosokra tekintetten ezen empátia hiány igen is kényelmetlenséggel és bosszúsággal jár. Nyilvánvaló, hogy az emberek érdektelensége jellemezné a rokkant parkolók használatát is, azonban ebben az esetben a jogosulatlan használatot bünteti a jogrendszer.

 

Ennek érdekében – és tekintettel arra a pozítiv tendenciára, ami jelenleg a családok támogatását jellemzi – hozzuk létre a jelen petíciót és kérjük a jogalkotót annak átgondolására, hogy miként lehetne a családi parkolási jogot jogszabályi szinten védeni, illetve annak tiszteletben nem tartását büntetni.

 

csaladi1.jpg


dr. Junger-Bálint Dária    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom dr. Junger-Bálint Dária petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...