Biztonságot a Szentendrei úton (-Batthyány u.-11-es főút) közlekedőknek! Fokozott ellenőrzést!

Tisztelt Aláírók!

A petíció indításával egyidőben levelt küldtem Horváth Antalnak, a III. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének, akit a petíció indításáról is tájékoztattam. Nem akarunk több balesetet a Szentendrei úton a felelőtlen száguldozók és a nem kielégítő rendőri jelenlét miatt! Vegyék komolyan a lakossági bejelentéseket!

Ellenőrizzék, különösen éjszaka az útszakaszt, hogy ne kelljen fohászkodnunk azért, hogy az elmúlt évek során több áldozatot szedett Szentendrei úton épségben hazaérjünk. Védelmet kérünk a vétlen lakosságnak!

A levél:

Horváth Antal kapitányságvezető részére a Szentendrei út fokozott ellenőrzéséről

 

Tisztelt Ezredes úr!

A péntekről szombatra virradó éjszaka történt szörnyű, két halálos áldozatot követelő tragédia most már halaszthatatlanná teszi, hogy egy nagyon régóta fennálló probléma orvoslását kérjük Önöktől.

A Szentendrei útnak nevezett szakaszon (illetve folytatásán, a 11-es úton), nyilván annak egyenes volta miatt rengeteg illegális gyorsulási verseny zajlik. Hétközben és hétvégén is gyakran hallani éjszakánként (főleg 23 és 01 óra között) a gumik csikorgását, motorok bőgését. Nem értjük, hogyan és miért mehet ez még mindig.

Ezredes úr! A felelőtlenül száguldozókon kívül ártatlan emberek is áldozatául esnek a közlekedési szabályokra fittyet hányó viselkedésnek. Szinte minden évben életét veszti valaki ezen az útszakaszon. Jómagam is koccantam már egyszer, mikor egy száguldozó őrült hirtelen sávváltásra kényszerített.

Úgy tudom, többször érkezett már lakossági bejelentés is, de változás nem történt.

Kérjük, szíveskedjenek tájékoztatni bennünket, hogy milyen szigorításokat terveznek a hasonló esetek megelőzésére, hogy egyikünknek se kelljen hasonló tragédiában a szeretteinket elveszítenünk, vagy rettegnünk, hogy épségben hazaérünk-e.
 
A petíció aláírói