Minden megyeszékhelyen legyen elérhető ügyelet az állategészségügyi ellátásban.

Békéscsabán, úgymint több megyeszékhelyen az országban nincs az év minden napján és órájában elérhető állatorvosi ügyelet, miután 2012-ben megszüntették az erre vonatkozó állami finanszírozást, ennek hiányában nem kötelezhetőek az orvosok arra, hogy a pihenőidejüket készenlétben töltsék, holott minden megyeszékhelyi városnak erre nagy szüksége lenne. 

"2012. szeptember 1-től hatályba lépett 2012. évi CXXVII. törvény szerint a korábbi állatorvosi ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége megszűnt, ügyeleti ellátásra már csak önkéntesen vállalt részvétel alapján lehet az állatorvosokat beosztani. A hivatkozott törvény alapján az állat-egészségügyi szolgáltatóknak (Praxis engedélyeseknek) csak a szokásos munkaidejük idejére kell megoldaniuk  a helyettesítésüket. A helyettesítési kötelezettség nem azonos az ügyelettel, mert az ügyelet a szokásos munkaidőn túli szolgáltatás nyújtást jelenti."

A hétvégi-ünnepnapi állatorvosi ügyeleteket, ahol ilyen van, az adott körzetben dolgozó állatorvosok önkéntesen vállalják és szervezik. Ez sok esetben a helyi kamarai szervezet segítségével történik, de vannak az országban olyan körzetek is, ahol ez a kamarától függetlenül zajlik. - Állatorvosi kamara közleménye.

A probléma az, hogy szinte csak a Facebookon lévő csoportokhoz írhat kétségbeesve az, akinek a család kedvence élete a tét, persze mindig lesz egy-egy segítőkész ember, aki a saját állatorvosa telefonszámát ki is írja a falra válaszként, de mi van akkor ha éppen nem az ügyeletest hívja, "de reméljük, nem gond.." vagy éppen most csörgetett fel álmából egy 2 éve visszavonult állatorvost.

Minden felelős gazdi, aki úgy érzi változtatni kellene ezen a felelőtlen törvényen, kérem írja alá ezt a petíciót.

"TE EGYSZER S MINDENKORRA FELELŐS LETTÉL AZÉRT, AMIT MEGSZELÍDÍTETTÉL.” ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Livia Fulop láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...