Balatoni szigorítás!

Az elmúlt időszakban a médiából és különböző közösségi fórumokból sokan ismertek meg egy öreg balatoni pontyot, amely azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2014. év után idén májusban pár héten belül ismét kétszer kifogták. Erre természetesen azért kerülhetett sor, mert mindhárom szerencsés horgász nem a húst látta meg a halban, hanem szenvedélyük "sporttársának" kijáró tisztelettel bántak vele és kiméletes fotózását követően visszaengedték a Balatonba, ahová tartozott.

Az elmúlt napon a horgászközösség szomorúan értesült arról, hogy a Balaton és egyúttal Magyarország legismertebb pontyát ismét kifogták, majd - véleményem szerint - horgászhoz nem méltó módon bántak vele, a száraz és kemény stégre fektették, illetve szájba akasztva mérlegelték, majd leölték. Minderre azért kerülhetett sor, mert a Balatonon a jelenleg hatályos szabályok szerint a ponty legnagyobb megtartható mérete 80cm és még ez a közel 19 kg-os pontymatuzsálem sem érte el ezt a testhosszt.

A közösségi oldalakon tapasztaltak alapján a történtek nem csak engem keserítettek el és dühítettek fel, így arra gondoltam, hogy ilyen módon mérem fel az igényt arra vonatkozóan, hogy a 2017. évtől kezdődően a Balatonon tovább szigorítsák (pl. 5-kg-os felső súlyhatár vagy 60 cm-es maximum testhossz) az erre vonatkozó szabályozást.

Amennyiben peticióm megfelelő mennyiségű aláírással fog rendelkezni, a szigorítás megfontolása céljából tájékoztatom a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Szatmári György petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...