Azonos eredményért azonos értékelést az SNI-s magatartás- és figyelemzavaros gyerekeknek/fiataloknak!

Tudom, hogy ez a probléma sok embert érint, de én most megpróbálok tenni is ellene. Számomra hihetetlen, hogy azonos képességű emberek nem kaphatnak azonos értékelést, csak mert ADHD (magatartás- és figyelemzavar) diagnózissal élnek SNI-sként ˝megbélyegezve˝. Sokan még a XXI. században sem képesek megérteni, hogy ezek a gyerekek/fiatalok/emberek Ugyan olyanok mint a többi gyerek,csak több figyelmet igényelnek!!! Sőt 130 feletti IQ-val élnek. Ők is megérdemlik ugyanazt a nyelvvizsga bizonyítványt az érettségi mellé. 137/2008. (V.16.) Korm. rendelet (2) f) és (7) pontja

Leírom saját történetünket és kérek mindenkit, hogy aláírásával támogassa az egynlőséget! Aki megdolgozott a nyelvvizsga bizonyítványért és a nyelvvizsga minden részét teljesítette az emelt szintű érettségi vizsgán, az igenis kapjon nylvvizsga bizonyítványt!

Fiam ........ a 2019-es érettségi vizsgaidőszakban angol nyelvből emelt szintű érettségi vizsgát tett 92 %-os eredménnyel a ......... Gimnáziumban. Ez bármelyik átlagos vizsgázótól szerintem kiváló teljesítmény. A problémánk 2019.06.19.-én derült ki, miszerint az én fiam nem kaphat nyelvvizsga bizonyítványt, mert pszichés problémája (ADHD) miatt SNI-s diák. Itt nem számít a teljesítmény! Megjegyzem, ezen kivűl történelemből, magyar nyelv- és irodalomból is jelesre érettségizett közép szinten. A matematika középszinten (sajnos) csak jó lett, de informatikából (ugyancsak emelt szinten) jelesre vizsgázott. SNI-s vizsgázóként többlet idő illette volna meg őt, mely lehetőséggel ő a vizsgák folyamán nem élt. Hamarabb lett készen ˝egészséges˝ társainál.  
Mivel a végleges SNI-vel járó ˝bélyeget˝ a jelenlegi törvények értelmében ˝levetetni˝ nem lehet a gyerekről, egy csaknem teljesen kitűnőre (matematikából csak jó) érettségizett fiatal esetében miért nem lehet lehetővé tenni a nyelvvizsga bizonyítvány kiadást. ˝Csak˝ a jövője múlik rajta! Többet letett az asztalra, mint bármelyik társa ugyanolyan feltételekkel, mert a neki járó plusz időkeretet nem vette igénybe.

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Markgruber-Gál Andrea, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook