Az Erdőalja utca legyen a sétálóké, kocogóké és a kerékpárosoké!

Sopron MJV

Polgármesteri Hivatal

Városgazdálkodási Osztály részére

Tisztelt Hivatal!

Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy mint a Sopron- Tómalom Erdőalja utca útkezelői a mellékelt térképvázlaton pirossal jelölt útszakaszon mindennemű gépjárműforgalmat megtiltani, valamint fizikai akadály elhelyezésével megakadályozni szíveskedjenek.

2017-04-10_LI.jpg

Véleményünk szerint a szóban forgó útnak elsősorban a pihenés, rekreáció céljait kellene szolgálnia. A murvás burkolatú úton elhaladó gépjárművek -bármilyen lassan is haladjanak- az ott közlekedő gyalogosok, kocogók, kerépárosok nyugalmát zavarják, porral és füstgázzal szennyezik az erdei környezetet. Az út szélessége miatt a gyalogos és a járműforgalom elkülönítése nem lehetséges. Az Erdőalja utca gépjárműforgalom elől elzárni javasolt szakaszán uticél (lakóház, nyaraló, egyéb objektum) nem található.

A horgászok és a területre gépjárművel érkező kirándulók a Kistómalom mellett kialakított parkolóhelyet a tó töltésén keresztül, az ábrán zöld színnel jelölt úton meg tudják közelíteni.

A Nagytómalom Erdőalja utca elején található nyaralók, lakóházak megközelítését célforgalmi korlátozással javasoljuk csillapítani (sárga színnel jelzett útszakasz).

Tisztelt Hivatal!

Egyre növekvő lakosságú, a motorizációtól drámaian súlytott városunkban kérjük segítsenek megőrizni azokat a "zöld" útszakaszokat melyek a pihenni vágyó polgárok gépjárműmentes, egészséges szabadidős tevékenységeit (séta, kerékpározás, kocogás) teszik lehetővé!

Kérésünk pozitív elbírálásában bízva, tisztelettel:

Jelen kezdeményezés aláírói.

Az aláírással engedélyezem Molnár Ákos, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.