Az ELTE TÓK nevüket vállaló oktatóinak és dolgozóinak szolidaritási nyilatkozata az SZFE mellett

Mi, az ELTE TÓK alulírott (jelenlegi és korábbi) oktatói és dolgozói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói mellett.

Hiszünk a szabad tudomány és művészet létjogosultságában és szükségességében, elengedhetetlennek tartjuk ezek gyakorlásához és oktatásához az egyetemi autonómiát. Elkötelezettek vagyunk egy szabadon gondolkodó, felelősen döntő értelmiségi réteg kinevelésében, ehhez elengedhetetlennek tartjuk a szakmai alapon történő autonóm döntéshozatalt, és a modern kor elvárásainak megfelelő tanítási és tanulási körülményeket.

Meggyőződésünk, hogy mind sikeres tudományos munkát, mind minőségi művészi tevékenységet, mind eredményes tanítást (az óvodától az egyetemig) csak szabadon, autonóm módon gondolkodva és döntve lehet végezni.

Budapest, 2020. szeptember 6.

Az aláírással engedélyezem Zsoffay Klára, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.