Az Egy mindenkiért, mindenki egyért a hitelesekért!

Tisztelt törvényhozó regnáló Kormány és Ellenzék!

Az alábbi PETICIÓVAL fordulunk Önökhöz, mely Nemzetünk, Jövőképünk és Mindenki érdeke a jövőre tekintettel.

Arra kérjük a Tisztelt törvényhozó regnáló Kormányt és Ellenzéket, hogy vegye fontolóra azt, hogy valóban kiáll-e az eladósodott emberek mellé, mellyel kampányoltak a 2002-2006 ill. a 2010-es választásokon.

Legyünk és legyenek korrektek velünk szembe és mindenki önmagához!

E Petíció megfogalmazása egy kicsit nyers és kétségbeesett emberek szavait idézik, és ezúton kérjük a megértésüket!

Mi Kisemberek úgy gondoljuk, hogy megtettük azt, amire kértek bennünket és a hitelek felvétele után is megtettünk mindent körömszakadtáig, hogy megmentsük otthonunkat, de e hosszú idő eltelte után mely lassan 11 éve működik hazánkba és adtak rá hitelt a BANKOK. Ez nem más, mint a DEVIZA alapú kölcsön. Melyet alacsony kamattal számoltak az elején, és ahogy teltek az évek ez megemelkedett, a válság után még jobban. Ami a Forintot illeti értéke csökkent, így amivel anno felvették az emberek szinte a duplájára nőt. Illetve a BANKOK a lehetősséget kihasználva hirdették felelőtlenül a deviza alapú hitelt minden médiába, mely nem nevezhető jónak de még rossznak se. Hanem egy-egyszer eladható BÓVLI terméknek. Olyan Kisembereknek akik a pénzvilágába nincs tisztába, /mert miért is kellene lennie?/, olyan Kisembereknek kik bíztak a 2007-es EURO bevezetésébe, olyan kisembereknek akik azt gondolták, akinél felveszik a kölcsönt bízhatnak benne hisz ezért versenyeznek, a Kisemberekért a BANKOK ergo jó szolgáltatást és biztonságos jól kidolgozott hitelt kapnak, olyan Kisembereknek, akik egy fedélt szeretnének a fejük felé hogy munkába kipihenten induljanak el, olyan kisembereknek, akik ha ingóságra vettek fel hitelt le ne maradjon a XXI. század dolgairól! De mégis mi Kisemberek vagyunk a felelőtlenek. Biztos?

Mi Kisemberek úgy gondoljuk, hogy ezek a HITELEK a BÓVLI kategóriába sorolandóak és nem a HAZÁNK és NEMZETÜNK a bóvli, ahogy azt sokak mondogatják!

Mi úgy gondoljuk, hogy a pénzvilágba, aki profi szinten foglalkozik vele a világon és mozgató rugója a gazdaság egy szeletének az a BANK! Ezért aki ilyen hitel terméket ajánl és olyan egyoldalú feltételekkel add ki pénzt, sőt a Bank részéről fedezet nélküli pénzt add ki /virtuális pénz/ azt, hogy hívják?

Mi úgy gondoljuk, hogy ők a felelőtlenek, mert nekik kellett volna előrelátóbbnak lennie még akkor is, amikor nem volt válság. Hisz a Bankok, ha egy terméket kidobnak a piacra minden tényezőt felmérnek "profi szinten" és ezek után cselekszenek és az nem menti fel őket az alól, hogy válság következett be. Hisz ők azok, akiknek ezt a rizikófaktort is fel kell, hogy mérjék, ha felmérték, akkor azért hibásak, mert tudatosan tették, és ha nem mérték fel, akkor meg azért!

A 2010-es választások előtti nagy szavak "Nem hagyunk senkit az út szélén" és az utáni hitelesek megsegítésre döntések és majdan azok kivitelezése, ezek alatt értjük a 180 Forintos árfolyamgátat illetve a végtörlesztést, segített azoknak, akik ezt megtehették, aminek örülünk, de a többség mi vagyunk, akik leszakadnak a NEMZET többi tagjától.

Szeretnénk mi is hozzátenni a válságos helyzetbe Országunk előrejutásához, de mint tudjuk, mi rántjuk vissza azokat, akiknek nincs hitele ezzel az országunkat is. Így egy NEMZET szakad ketté ily módon is, amit mi nem szeretnénk. Mi csak élni szeretnénk és kifizetni a hitelünket korrekt módon a FairPlay szellemében. De ehhez az Önök és a Nemzet többi tagja megértését és támogatására van szükségünk. Egy NEMZETI összefogással '56 szellemében példát mutathatnánk újra a világnak, és magunkra büszkék lehetnénk.

Mi úgy gondoljuk, hogy ezzel az ötlettel, amely az alábbiakban le van írva, megoldható lenne reménytelen helyzetünk. Hosszabb távon pedig mindenkinek jövőképet helyez a szeme elé.

Úgy olvassa, hogy az Ön jövőképe a tét!

De én nem adom fel, mert úgy gondolom ez nem korrekt eljárás volt és ezt már többször is
kijelentették, de mégis elbagatellizálják e fontos kérdést mely sokaknak a családjába és az életébe kerül!

A gazdaságról nem is beszélve, mert a gond pont ott van, hogy akinek hitele van, az nem a gazdaságba teszi a pénzét, hanem a Bankok kasszájába, persze ha egyáltalán tudja fizetni.

De térjünk is a lényegre, mert telik az idő!!!

Az idő meg pénz!

Egy kicsit összetett az ötlet, de mégis egyszerűnek tartom, amely logikus gondolkodással végigvezethető és kivitelezhető!

Az alapok:
Itt most össze kell fognunk, mert másképp nincs esélye és jövőképe se lesz a hazánk lakóinak!
Össze kell fognia a BANK, KORMÁNY, HITELES és a NEM HITELESEKNEK is.
Mert mindenkinek érdeke!

A jelen helyzetbe:
A Banknak érdeke, hogy megkapja a pénzét!
A Kormánynak érdeke, hogy az országnak beinduljon a gazdaság!
A Hitelesnek érdeke, hogy legyen hol laknia és tudjon fizetni és megélni!
A Nem hitelesnek az érdeke, hogy fent tudja tartani a helyzetét!
Mindegyikük érdeke pedig a jövőkép!

Egy ilyen holderejű dologból egy válságban miért ne lehetne jól kijönni?
Mindez csak egy kis türelem, alázat, megértés, párbeszéd és jóindulat szükséges, mert függünk egymástól!

Ha mindenki legalább HAVONTA egy BUSZJEGY árát /600 HUF/ hozzátesz, nem egy nagy kérés, ha az ország népéről van szó, ami napi 20 HUF-ot jelent!

Annál jobb érzés nincs, ha saját magunk lehetünk magunkra büszkék és nem, úgy ha azt esetleg mondják nekünk!

Egy egyszerű kérdés!
Ön-Önök szerint, havonta mennyi hitel SZŰNIK meg HAVONTA hazánkba összesen?
10 vagy 100 hitel???
Szerintem 10-nél kevesebb!

Az ötlet:

Megpróbálok a számok terén a realitások talaján maradni, de a számítások csak példa lesz, hogy megértsék mit is szeretnék!!!

A fentiekben említett négy csoport, egy olyan alapot nyitna, melybe pénzt utalnak havonta.
Az alap biztosítja a hitelek fizetését!

Az alap nem zárt ezért adományokat, felajánlásokat is elfogad a gyorsabb és hatékonyabb kifizetések érdekében.

A rendszerbe regisztrálni kell, azoknak, akiknek ki kell fizetni a hitelüket azzal az összeggel, ami épp az aktuális hitelük. Amit 0.5%-al fizet be az alapba havonta!

Ha azt mondom ezzel az ötlettel akár havonta több 100 hitelt kilehetne fizetni, elhiszi?

PÉLDA:
1 hónap:

400.000 hitelszerződés
6.000.000 HUF átlaghitel
4.500.000 adófizető /Buszjegy ára/

4.500.000*600= 2.700.000.000 HUF
+400.000*30.000= 12.000.000.000 HUF

Összesen: 14.700.000.000 HUF
+ Ehhez jönnek még az esetleges adományok és jótékonysági dolgok.

14.700.000.000/6.000.000= 2450
Tehát 2450 hitel szűnik meg egyszerre 1 HÓNAP alatt!
Ebbe nincs benne a Bankok jóindulata!!!!!!!!

Ami azt jelenti, hogy egy év alatt 29400 hitelszerződés szűnik meg!

De a már kifizettet, volt hitelesek ugyan úgy fizeti tovább minimum 30.600 HUF-ot. vagy addig, míg a beregisztrált hitelösszege le nem jár! Ha lejárt, akkor már csak a BUSZJEGY árát kell fizetnie, azaz 600 forintot havonta! A többletpénz mely /most ami nincs/ a gazdaságba folyna be így felpörgetve azt!

Továbbiakban, hogy fokozzam a dolgot, ezekkel a számokkal és feltételekkel a 400.000 hitelszerződés az évi 6%-os inflációval számolva maximum 15 év alatt ki lenne fizetve! Ami a mai legosszabb hitelek kiadását sem éri el!

Illetve nem csak az a devizahitelt mely lakáscélú, hanem autóhitel, személyi hitel, minden fajta hitelre alkalmas!

Ezzel a lehetőséggel lesz jövőképünk. A bankok megkapják a pénzüket.
A mindenkori kormány kiáll az emberek mellett és a gazdaság is beindul.
A VOLT hiteles nyugodtabb és nem kell rettegnie, megmarad a családja és élete.
A Nem hiteles pedig fenntartotta a helyzetét, sőt még javított rajta nem gyengén.

Ami a legfontosabb nem lesz feszültség és széthúzás!

Olyan példát mutatunk a világnak ezzel a dologgal, amelyet leutánoznának, csak van annyi szürkeállományom, hogy azt levédetjük, s majdan profitálunk belőle közösen!

Kérem önöket, hogy álljanak e cél érdekei mellé mely önöknek is és hazánk érdeke is.

Nem kell hozzá más csak egy szikra jóindulat és logika, mi is forog itt vajon kockán!

Ha Ön is jó ötletnek tartja, akkor kérem, csatlakozzon és a további információkért forduljon hozzám bizalommal!

Ossza meg családtagjával, barátaival, hogy ez a borzalom mely minden nap körülvesz bennünket, és nem visz semerre, egyszer és mindenkorra tegyünk pontot a végére. Épp itt lenne az ideje!

Az ötlet jogát fenntartom!

Tisztelettel: Gargya Zsolt

Kérjük Önöket tisztelt kormány és ellenzék és nem utolsósorban honfitársaink e javaslat támogatását és megvalósítását!
Mely százezrek életét könnyítené meg és az Önök jóindulatával egy NEMZET lélegezne fel, melynek jövőképe lenne.

Tisztelettel:

Elkeseredett de büszke hitelesek!