Az 5-ös hév fejlesztésének újragondolása

5-os-metró-koncepcio2.jpg

Budapest Fejlesztési Központ elkészítette 2040-ig szóló stratégiáját, mely két nagy Budapestet átszelő földalatti hálózat kiépítését tartalmazza.
A Nyugati- Déli pályaudvar alagutat és az észak- déli hév vonalak összekötését.

A fejlesztésekből sajnos kimaradt a budai oldal észak- déli gyorsvasút rendszerének kialakítása, pedig a budai fonódó villamos hálózat egyértelműen mutatja, hogy szükség lenne erre a kiegészítésre, ahogy a csepeli hév déli és a szentendrei vonal északi meghosszabbítására is.

Egyik hiányolt eleme a hálózatnak az 5-ös hév integrálása a Nyugati- Déli pályaudvar vasúti rendszerbe ami lehetővé tenné a Dunakanyar és Pilis felől érkezők átszállásmentes gyors közlekedését Újbuda és a déli aglomeráció irányába.

Egyúttal kezdeményezzük, hogy a Déli- pályaudvar ne kerüljön áthelyezésre a Széll Kálmán tér alá, mivel ez a csomópont már így is túlzsúfolt.
Javasolnám, hogy a Déli pályaudvar maradjon jelenlegi helyén a vasúti forgalom földalá helyezésével, felszínen pedig busz és villamos végállomás kialakításával, Széll Kálmán tér gyalogos felületének kibővítésével és az ottani járatok végállomásoztatásának a megszüntetésével.

A Hálózat tervezése még folyamatban van!
Aláírásunkkal hívjuk fel a figyelmet észrevételeinkre.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Dr. Tyíremeter János petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...