Állítsák vissza a szerzett jogokat!

2012 januártól elvette a kormány. Bár úgy publikálta, de nem csak a rendőröktől, hanem a katonáktól, vámosoktól, tűzoltóktól, büntetés-végrehajtás dolgozóitól, IH, NBH, NBSZ, KBH, KFH, titkosszolgálatok, mint fegyveres és rendvédelmi testület hivatásos állományú tagjaitól.
Elvették továbbá a vasutasoktól, bányászoktól, vegyi anyaggal dolgozóktól, hivatásos pilótáktól, hivatásos búvároktól, de a művészektől, valamint az olimpiai bajnokainktól is.
Mit is vettek el? Azt amit korábban törvény alapján megszereztek. Amiért a szerződés rájuk eső részét teljesítették. Ez nem más, mint szerződésszegés.
A korai nyugdíj nem azért járt, mert ezek az emberek kivételezettek voltak. És nem csak Magyarországon járt. Máshol még most is jár. Mert ezek az emberek olyan jogokról mondanak le a munkájuk miatt, amivel az átlag ember bármikor élhet. Olyan veszélyes környezetben dolgoznak, hogy az egészségük sokkal hamarabb megromlik,mint az átlag embereknek.
Ugyanakkor elvették a 13. havi nyugdíjat, valamint a 13. havi illetményt is. És elvették azoktól is akiknek az egészségük nagymértékben megromlott és nem képesek tovább dolgozni. Elvették mindenkitől.

Nem (csak) pénzről van itt szó, hanem a jogokról. Ma elveszik a nyugdíjt, holnap lehet a saját tulajdonú autódat, vagy a házadat. Majd írnak rá egy jogszabályt, hogy lehet, és legális lesz.
Ne engedjük, hogy bármely kormány sárba tapossa az alapvető emberi jogokat!